Σελίδες

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Παιρνει φωτια η Συρια...Αντεπιθεση Ασαντ, δεν συμφωνει με την προδοσια των Αμερικανορωσων ! ! !

Εχει κοτσια ο Ασαντ...
Δεν δισταζει να σηκωσει κεφαλι και να κοιταξει καταματα Αμερικανους και Ρωσους....
Τιποτα δεν τελειωσε ακομη...
Μπαινει ο Συριακος Στρατος στο παιχνιδι...
Διαβαστε λεπρομερειες


Πριν λίγο ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ μέσω του εκπροσώπου του ανακοίνωσε ότι “τα τουρκικά στρατεύματα θα έχουν πρόσβαση στις πόλεις Κομπάνι και Μαντμπίτζ»  στις οποίες εισήλθαν από χθες μέλη της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, παραδίδοντας στην ουσία μέρος των πόλεων στους Τούρκους και τους τζιχαντιστές .

Την ίδια στιγμή ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για να διατηρήσει την κυριαρχία σε ολόκληρη την συριακή επικράτεια, διότι γνωρίζει καλά ότι οι Τούρκοι όπου πατήσουν το πόδι τους δεν φεύγουν παρά μόνο με πόλεμο.

Αυτήν την στιγμή τα κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν την μετακίνηση ισχυρότατης δύναμης του συριακού στρατού, με άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα, να κινούνται βόρεια για να συναντήσουν τους Τούρκους. Τίποτα δεν έχει τελειώσει διότι τα πράγματα δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως φαίνονται.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ρώσος ηγέτης ενημέρωσε τον Άσαντ για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας τις βασικές διατάξεις του μνημονίου συμφωνίας που συντονίστηκε μετά τις διαβουλεύσεις.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι ο κύριος στόχος είναι να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να συνεχιστούν οι κοινές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης με πολιτικά μέσα, μεταξύ άλλων μέσω της εργασίας της Συνταγματικής Επιτροπής.

Ο Bashar al-Assad δήλωσε ότι οι συνοριοφύλακες της Συρίας είναι έτοιμοι να εγκατασταθούν στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας μαζί με τις ρωσικές μονάδες στρατιωτικής αστυνόμευσης, χωρίς να αναφέρει πουθενά τους Τούρκους που μισεί θανάσιμα.

Χθες ο ίδιος σύμφωνα με άρθρο μας ανέφερε «κάθε σπιθαμή της συριακή γης θα ανακτηθεί, κάθε σπιθαμή» εννοώντας την τουρκική στρατιωτική παρουσία, ευρισκόμενος και ο ίδιος σε εθνική έξαρση επισκεπτόμενος την επαρχία Idlib (για πρώτη φορά σε διάστημα 7 ετών) καθώς τα στρατεύματά του μετακινήθηκαν κατά μήκος των συνόρων με τις τουρκικές δυνάμεις απέναντι τους.







πηγη