Σελίδες

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Κλεινουν το 2020 τα κοινωνικα Παντοπωλεια και Φαρμακεια, τελος και τα κοινωνικα συσσιτια.....

Αφορουν Ελληνες....
Δεν αφορουν λαθρομεταναστες...
Γι αυτους δεν κλεινουν τιποτα....
Και μην σας φανει παραξενο αν τους δωσουν και αυξησεις...


Tην έντονη αντίδραση των εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα προκαλει η απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει το 2020 την συγχρηματοδότηση των κοινωνικών συσσιτίων, φαρμακείων και παντοπωλείων.

Ειδικότερα δίνεται παράταση τριών ετών στις δομές των κέντρων κοινότητας, των κέντρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, των δομών για αστέγους, των κέντρων διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας, καθώς και παράταση δυο ετών στις δομές των κέντρων συμβουλευτικής και των ξενώνων γυναικών θυμάτων βίας.

Όπως προκύπτει από έγγραφο της Γραμματείας ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομικών σταματάει το 2020 η συγχρηματοδότηση των κοινωνικών φαρμακείων, παντοπωλείων και συσσιτίων, που αριθμούν συνολικά 262 δομές σε 13 περιφέρειες της χώρας.

Όπως μας εξήγησε o Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας Δημήτρης Κνης έχει στείλει έγγραφα και στο υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και στον γενικό γραμματέα Πρόνοιας Δημήτρη Καρελλα προκειμένου να υπάρξει συνάντηση για να συζητηθεί το θέμα.

Όπως τόνισε οι δομές που δεν λαμβάνουν παράταση λειτουργίας, άρα χρηματοδότησης, θα σταματήσουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, το 2020.

Παράλληλα όπως μας είπε έχουν γίνει επερωτήσεις στην Βουλή αλλά δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση.







πηγη