Σελίδες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Για την αντιπολιτευομενη Νοτοπουλα στην Θεσσαλονικη, πρωτο θεμα....οι Ρομα και οι <προσφυγες>!

Και πριν καν ξεκινησει...
Εδειξε με τι θα ασχοληθει....
Οχι με τους Θεσσαλονικεις αλλα με τους λ@θρομεταν@στες και τους γυφτους...


Με τον αέρα της… αντιπολίτευσης πια, η Κατερίνα Νοτοπούλου άρχισε από νωρίς να σφυροκοπά τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και μεγάλο αουτσάιντερ των αυτοδιοικητικών εκλογών, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Αφορμή στάθηκε η επιλογή του να τοποθετήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα αναλάβει διοίκηση, τον Ευθύμη Φωτόπουλο στη θέση του γενικού γραμματέα του κεντρικού δήμου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, κάνει λόγο για «επιλογή από τα πολύ παλιά υλικά της πόλης»  και για «κακή αρχή για την νέα διοίκηση του δήμου» και προσθέτει:

«Προτού καν αναλάβει η νέα διοίκηση σπεύδει να εξοφλήσει τα γραμμάτια στη Νέα Δημοκρατία. Ο κύριος Φωτόπουλος δεν υπήρξε καλός δήμαρχος. Επί των ημερών του το χρέος του Δήμου Δέλτα στην ΕΥΑΘ έφτασε τα 12 εκατομμύρια. Η αδιαφορία της διοίκησης του για τους Ρομά είναι γνωστή, ενώ από την πρώτη στιγμή που κλήθηκαν οι Δήμοι να συμβάλλουν στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ο κ. Φωτόπουλος και η Διοίκησή του αρνήθηκαν την υποδοχή και την φιλοξενία των προσφύγων, στον αντίποδα της φιλοξενίας που επέδειξαν οι Θεσσαλονικείς εθελοντικά με περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης αλλά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης που ανέλαβε το έργο της υποστήριξης των προσφύγων με δομές.

Ο ορισμός του προσώπου του κ. Φωτόπουλου στη νευραλγική αυτή θέση προσδίδει αρνητικό πρόσημο για το μέλλον της πόλης μας. Επιστροφή στο παρελθόν κ. Ζέρβα; Η παράταξη μας «Θεσσαλονίκη Μαζί» και εγώ προσωπικά θα πιέζουμε στην κατεύθυνση της προόδου».

Η κόντρα, όμως της κ. Νοτοπούλου με τον κ. Ζέρβα έχει παρελθόν. Ένα από τα πιο πρόσφατα περιστατικά ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ήρθαν στο φως τα «δωράκια» της τότε υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης αλλά και υποψήφιας δημάρχου προς διάφορους απίθανους συλλόγους και ΜΚΟ, χρηματοδοτήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ. Τότε, αυτό που έσπευσε να πει η κ. Νοτοπούλου είναι ότι έδωσε τα χρήματα με διαφάνεια, ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά σε ορισμένους φορείς που έλαβαν την επιδότηση, ξεχνώντας άλλους, όπως ο Σύλλογος φίλων ΕΡΤ Σερρών.

Οι αντιδράσεις για τα «πεντοχίλιαρα»
Την άμεση παραίτηση της κυρίας Νοτοπούλου είχε ζητήσει ο τότε υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Μέσω γραπτής δήλωσης υπογράμμιζε πως από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της υφυπουργού έως και σήμερα έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες και «όχι μόνο δεν έχει παραιτηθεί, αλλά φαίνεται πως οργανώνει την προεκλογική της καμπάνια μέσα από το Διοικητήριο απολαμβάνοντας όλες τις παροχές και τις ευκολίες που της προσδίδει η θέση αυτή, χωρίς βέβαια να μπαίνει στη βάσανο κατάθεσης προτάσεων και προγραμματικού λόγου για την πόλη».

Όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας, «οι πρακτικές αυτές, εκτός του ότι υποτιμούν βάναυσα τον λαό της Θεσσαλονίκης, αντιστοιχούν στις χειρότερες παραδόσεις κομματισμού και κρατικοδίαιτου πολιτικού καθεστωτισμού και δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς που ευαγγελίζονται το νέο και το διαφορετικό».




πηγη