Σελίδες

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Ερχεται <Μεγαλο Μπουρινι> στα Βαλκανια και ανακαταξεις στα συνορα...

Τα καλα και συμφεροντα των Μεγαλων....
Των Μεγαλων που καταστρεφουν χωρες με το προσχημα της σωτηριας....
Οπου ανακατευτηκαν καταστροφη και δυστυχια εφεραν...
Ετσι λοιπον τωρα παιρνουν παλι σειρα τα Βαλκανια...



Βαλκανική ένωση ετοιμάζει το κονκλάβιο των Βρυξελλών μετά την συνθήκη των Πρεσπών, ξυπνώντας τους χειρότερους εφιάλτες μας, για τα πραγματικά σχέδια της ΕΕ για την Μακεδονία μας, την μία και πάντα ελληνική. 

Η κατάσταση σε Αλβανία, (μαζικές διαδηλώσεις και πολιτική αστάθεια), Σερβία (διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση), Μαυροβούνιο και Σκόπια (πολιτική αστάθεια, διαφθορά, διαδηλώσεις), αποτελούν ένα μόνο επεισόδιο μιας κατάστασης που μας οδηγεί σε αλλαγή καθεστώτων για την υλοποίηση του σχεδίου » Βαλκανικής Ένωσης» στα πρότυπα της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζεται ως έχουσα κεντρική στρατηγική την πάση θυσία αποτροπή πάσης φύσεως διείσδυσης: Ρωσίας, Κίνας και Τουρκίας στα Βαλκάνια και ένα μέρος αυτής της στρατηγικής είναι η δημιουργία μιας Βαλκανικής Ένωσης, στην οποία «πρέπει» να εισέλθουν:  Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Σκόπια και Βοσνία.

Πίσω από αυτή την ιδέα φυσικά είναι αρχικά η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Ε.Μακρόν και ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ξεκίνησε να υλοποιείται με τη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια.

Η νέα στρατηγική της ΕΕ για την εκδίωξη της ρωσικής και κινεζικής παρουσίας αφορά σχέδιο που απεργάζονται οι τρεις χώρες (Γαλλία-Αυστρία-Γερμανία) για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η εφαρμογή του επιταχύνθηκε όταν πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκαν σε ρωσικό έδαφος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογος του Xi Jinping.

«Οι ηγέτες Ρωσίας και Κίνας συμφώνησαν να συνεργαστούν σε όλο τον κόσμο, παντού όπου έχουν αμοιβαίο συμφέρον. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι και τα Βαλκάνια, για δύο λόγους.

Πρώτον, υπάρχει στενή γραμμή επαφής της Ρωσίας με τη Δύση και το ΝΑΤΟ.

Δεύτερον, η περιοχή αυτή είναι ένα σημαντικό μέρος της οικονομικής ζώνης επενδύσεων της Κίνας που αφορούν το σχέδιο «δρόμος του μεταξιού», ενώ αποτελεί εν δυνάμει στρατηγικό κόμβο για τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου», ανέφερε αξιωματούχος της διπλωματικής κοινότητας στην σερβική έκδοση της Telegraf.

Το σχέδιο πέρασε και από την Βιέννη, με την αυστριακή κυβέρνηση να αναφέρει ότι, «η βαλκανική ένωση σχηματίζεται κατά το πρότυπο της ΕΕ και ότι οι χώρες της περιοχής μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνεργαστούν για να ενταχθούν στην ΕΕ».

Οι Ευρωπαίοι εκτιμούν ότι αν δεν κινηθούν, Κίνα, Ρωσία και Τουρκία θα διαιρέσουν την περιοχή μεταξύ τους. Οι απαιτήσεις του Κρεμλίνου, του Κομμουνιστικού κόμματος  της Κίνας και των νέο-οθωμανών του Ερντογάν θα καταλήξουν σε σφοδρές εντάσεις μεταξύ των βαλκανικών εθνών.

Οι αναλυτές έχουν ένα μικρό δίλημμα όμως για το ποιος βρίσκεται πραγματικά πίσω από την ιδέα αυτής της βαλκανικής ένωσης, που αφορά την πρόθεση της ΕΕ να θέσει την περιοχή υπό τον έλεγχο της και να αποτρέψει την κυριαρχία της Ρωσίας και της Κίνας.

Το όλο σκηνικό όμως φαίνεται ότι «μυρίζει» έντονα την παρουσία ενός γνωστού μεγαλο-επενδυτή και φιλάνθρωπου δισεκατομμυριούχου που ελέγχει το κρατίδιο των Σκοπίων.

Η ιδέα της βαλκανικής ένωσης υπάρχει από το 2002 και αφορούσε ένα είδος μίνι-ένωσης των πρώην γιουγκοσλαβικών δημοκρατιών, αλλά χωρίς τους Κροάτες, Σλοβένους και Αλβανούς.

Τώρα, όμως, αυτή η ιδέα έχει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, μιας και αφορά χώρες των δυτικών Βαλκανίων που δεν θα ανήκουν στην ΕΕ, αλλά θα είναι σε μία ένωση υπό τον έλεγχό της.

Ο στόχος της ΕΕ είναι να ελέγξει αυτή την περιοχή προκειμένου να μην δώσει την ευκαιρία σε Ρωσία και Κίνα, να προσφέρουν την πολιτική και οικονομική συνεργασία τους στις χώρες της περιοχής.

«Δεν το λένε δημοσίως, αλλά δηλώνουν ότι πρόκειται για προετοιμασία ένταξης στην ΕΕ», εξηγεί ο γεωπολιτικός αναλυτής Srđan Perišić.

Η Σέρβα υπουργός για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση Jadranka Joksimović υπενθυμίζει ότι τέτοιες ιδέες υπήρχαν νωρίτερα χωρίς όμως καλά αποτελέσματα.

«Τα Βαλκάνια είναι πέρα από κάθε άποψη, μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ιστορίας και είναι πλήρως ενσωματωμένα στο σύστημα της ΕΕ, οπότε δεν αντιλαμβάνομαι την ύπαρξη μιας παράλληλης ένωσης.

Γιατί κάποιος νομίζει ότι ιστορικά, για παράδειγμα, οι σκανδιναβικές χώρες, η Βρετανία και η Ιβηρική Χερσόνησος ανήκουν στην Ευρώπη περισσότερο από τα Βαλκάνια.

Αυτή η ιδέα δείχνει πράγματι ότι η πολιτική της διεύρυνσης βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο και έτσι συνιστάται να οργανωθούμε.

Αυτός ο χώρος πρέπει προφανώς να είναι η νέα περιφέρεια της ΕΕ. Εάν θέλει να αποτρέψουν την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας οι Βρυξέλλες, τότε θα πρέπει να μας δεχθούν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η ίδια.

Ο Jakša Scekic, δημοσιογράφος του BBC, έχει παρόμοια άποψη: «Εάν ισχύει αυτό, θα ήταν για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων σαν να στέλνετε το παιδί σας σε μια προπαρασκευαστική τάξη. Η ΕΕ πρέπει πραγματικά να αποφασίσει εάν θα αποδεχτεί την περιοχή ή θα μας κρατήσει σε απόσταση».

Η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία που ελέγχει την ΕΕ, θέλει να τα βάλει με δύο υπερδυνάμεις υλοποιώντας ύποπτα σχέδια σε μια «πυριτιδαποθήκη», όπως τα Βαλκάνια.

Από την άλλη βλέπουμε το ντεμπούτο ενός σχεδίου που θα διαλύσει την ΕΕ με ενώσεις όπως την αναφερόμενη Βαλκανική ένωση, την Μεσογειακή ένωση



ΠΗΓΗ