Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ακυρο στον Σαλεμενο απο τον Βλαδιμηρο και οι Ρωσοι με τους Συριους, προελαυνουν στην Ιντλιμπ...

Μπορει να κανει τον φιλο στον Σαλεμενο, αλλα πολλες φορες αναρωτιωμαστε αν τον δουλευει η οχι.......
Ειναι λιγο απιθανο ο Βλαδιμηρος καταπινει αμασητα οτι του δινει ο Σαλεμενος...
Ετσι λοιπον...

Η Ρωσία απέρριψε ένα ακόμη αίτημα της Τουρκίας  να σταματήσουν οι στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία, καθώς τα στρατεύματα του στρατού της Δαμασκού προελαύνουν ακάθεκτα  στην Βόρειο Χάμα και στο Νότιο Ινλίμπ, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Οι διοικητές των φιλοτουρκικών ομάδων και αξιωματικοί του τουρκικού στρατού παραβρέθηκαν πρόσφατα σε μια κοινή μυστική μέχρι τώρα συνάντηση στη Βόρεια Συρία, ανέφερε το  ειδησεογραφικό διαδικτυακό portal  al-Wasl.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η Τουρκία συνεχίζει να μεταφέρει τεράστια  υλικοτεχνική υποστήριξη με  αποστολές όπλων προς τους ισλαμιστές τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων και  αντιαρματικών πυραύλων.

Εν τω μεταξύ, ο Συριακός Στρατός ολοκλήρωσε τις επιθέσεις του στα χωριά al-Hawash και Tal Hawash, μετά από σφοδρές  συγκρούσεις με την οργάνωση Tahrir al-Sham al-Hay’at (παρακλάδι του μετώπου της  Al-Nusra), Βόρεια της πόλης του al-Jaberieh στο νότιο Ιντλίμπ.

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας του συριακού στρατού για τέταρτη συνεχή μέρα εγκλώβισαν και κατέστρεψαν αρκετά drone των φιλότουρκων τρομοκρατών, που προσπάθησαν να κτυπήσουν το αεροδρόμιο Jabal Ramleh στην ΝΔ Χάμα.

Χθες Τρίτη, η Άγκυρα απέστειλε μεγάλο αριθμό μαχητών για να ανακαταληφθεί ο ζωτικός οδικός άξονας al-Qassabiyeh-al-Habit στο νότιο  Idlib, αφού οι ισλαμιστές  μαχητές  υπέστησαν βαρύ ήττα από το συριακό στρατό στην περιοχή.

Πηγές ανέφεραν ότι εκατοντάδες μέλη των «ειδικών δυνάμεων» του ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) (υποστηρίζεται από την Τουρκία) και  στρατιωτικός εξοπλισμός αποστάλθηκε  στο νότιο Ιντλίμπ με σκοπό να  ανακαταληφθεί η πόλη  al-Qassabiyeh από τον συριακό στρατό.

Σήμερα από το πρωί όμως, ο συριακός στρατός ρίχνει με βαρέα όπλα στις θέσεις της οργάνωσης Tahrir al-Sham στις πόλεις al-Naqsir, Tarmila, Ma’arat Harmah, Ma’ar Zita, Kafar Sajnah και Ma’arat Numan στο νότιο Ιντλίμπ, κάνοντας μαζική χρήση πυραύλων εδάφους –εδάφους και βαρέως πυροβολικού καταστρέφοντας αρκετές από τις θέσεις τους καθώς και στρατιωτικά οχήματα...



πηγη