Σελίδες

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη σήμερα η θαυματουργή δεξιά χείρα του Αγίου Νεκταρίου

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει για έξι ημέρες στο ναό της Παναγίας Λαοδηγήτριας 

«Οικουμενικέ άγιε Νεκτάριε σπεύσε στη Μακεδονία μας και βοήθησέ μας» Ιδιαίτερη ευλογία για τη Θεσσαλονίκη, για ολόκληρη τη Μακεδονία και για τη Βόρεια Ελλάδα, αποτελεί η άφιξη-για πρώτη φορά στην πόλη- της Δεξιάς Χείρας του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού.

Ο Ιερός Ναός της Παναγίας Λαοδηγητρίας (Ιουλιανού 30, Άνω Πόλη) θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει το ιερό θησαύρισμα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης προς αγιασμό των πιστών και του τόπου, κατά την πανήγυρή του, την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, από τις 2 μέχρι τις 8 Μαΐου 2019.

Η άφιξη στο ναό του θαυματουργού λειψάνου του Αγίου της Ρωμιοσύνης και απάσης της Οικουμένης, θα πραγματοποιηθεί μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα της Διακαινησίμου Εβδομάδος, την Πέμπτη 2 Μαΐου, στις 18.00, λίγο πριν την έναρξη του εορτίου αρχιερατικού πανηγυρικού εσπερινού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του αγίου λειψάνου θα πραγματοποιούνται καθημερινά λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου που σφράγισε με τη θαυμαστή ζωή του, το έργο και τα συγγράμματά του.

Πηγή