Σελίδες

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ!! Η Λευκωσια εκδιδει Διεθνες ενταλμα συλληψης του πληρωματος του Τουρκικου πλοιου <Φατιχ>.....Σε ετοιμοτητα το Π.Ν.!!!

<<ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ>>!!!Η Λευκωσια εκδιδει Διεθνες ενταλμα συλληψης για το πληρωμα του <Πορθητη>.Συμφωνα με πληροφοριες το Τουρκικο πλοιο βρισκεται σε αποσταση 40 ναυτικων μιλιων απο την Παφο εντος δηλαδη της Κυπριακης ΑΟΖ!!!
Το ραδιο Κυπρος εστειλε σαφες μηνυμα προς το Τουρκικο πλοιο προειδοποιοντας οτι:«Διεξάγετε παράνομες επιχειρήσεις  στην αποκλειστική οικονομική ζώνη και στην υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 Οι ενέργειες σας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφαλείας της ναυσιπλοΐας και διαπράττετε σοβαρά ποινικά αδικήματα βάσει των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας>>!!!
Ως εκ τούτου, συνεχίζει το μήνυμα, «θα αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες στη βάση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης θα εκδοθεί εναντίον τους»!!!!
Παντως εδω στην Ελλαδα τα πλοια του Πολεμικου Ναυτικου μας ειναι ετοιμα για παν ενδεχομενο!!!!

Διεθνές ένταλμα σύλληψης του πληρώματος του «Πορθητή» εκδίδει η Λευκωσία! - Αποστέλλει πολεμικά πλοία η Άγκυρα.

Η Λευκωσία απαντάει στην πρόκληση-επιθετική ενέργεια των Τούρκων να ειβάλουν στην κυπριακή ΑΟΖ και να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε παράνομη γεώτρηση εκδίδοντας διεθνές ένταλμα σύλληψης των πληρωμάτων του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Φατίχ» (Πορθητής) και των υποστηρικτικών πλοίων που το συνοδεύουν όπως ανακοίνωσε το Ράδιο Κύπρος.

Ετοιμάζεται να ξεκινήσει την  παράνομη γεώτρησή του το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής», σε σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων (74 χλμ.) δυτικά της Πάφου και εντός του τεμαχίου 19 (που δεν έχει καταχωρηθεί επίσημα) της κυπριακής ΑΟΖ.

Η κίνηση της Λευκωσίας είναι πολύ σωστή διότι ναι μεν δεν θα αποτρέψει το τουρκικό Ναυτικό και τον «Πορθητή» από το να προχωρήσουν στην παράνομη αποστολή τους αλλά τα πληρώματά τους δεν θα μπορούν να εξέλθουν της Τουρκίας... ποτέ καθώς θα υπάρχει σε εκκρεμότητα διεθνές ένταλμα σύλληψής τους και η Άγκυρα δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.

Το μήνυμα του Ράδιο Κύπρος προς το «Φατίχ» και τα υποστηρικτικά πλοία, το οποίο εξασφάλισε το ΚΥΠΕ έχει ως ακολούθως:

«Διεξάγετε παράνομες επιχειρήσεις  στην αποκλειστική οικονομική ζώνη και στην υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι ενέργειες σας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφαλείας της ναυσιπλοΐας και διαπράττετε σοβαρά ποινικά αδικήματα βάσει των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας . Όσα πρόσωπα και εταιρείες εργάζονται και/ή  παρέχουν υπηρεσίες που υποστηρίζουν και υποκινούν τις παράνομες ενέργειες του ‘Φατίχ’ παραβιάζουν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφαλείας της ναυσιπλοΐας».

Ως εκ τούτου, συνεχίζει το μήνυμα, «θα αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες στη βάση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης θα εκδοθεί εναντίον τους».

«Απαιτούμε όπως άμεσα τερματίσετε τις παράνομες ενέργειές σας», καταλήγει το μήνυμα που στέλνει το Ράδιο Κύπρος στο ‘Φατίχ’.

Την ίδια στιγμή τουρκικός στολίσκος κατευθύνεται προς τον «Πορθητή» με σκοπό να τον «προστατέψει» από «παρενοχλήσεις» όπως άλλωστε δήλωσε το πρωί ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ.

πηγη