Σελίδες

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Κραζουν τον Μητσοτακη οι Πομακοι....Πηγε στην Θρακη και εγλειφε τους Τουρκους για ψηφαλακια ! ! !

Γράφει ο Σέμπα Καραχότζα
Μια μίνι περιοδεία στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Μαρτίου ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο της περιοδείας του αυτής ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε ορισμένους οικισμούς όπου του δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους. 

Επίσκεψη στα ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ της Ξάνθης
Ένα ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ και συγκεκριμένα τον Εχίνο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόμενος από πολλά τοπικά στελέχη της παράταξης. Σε άλλες εποχές οι Πρόεδροι της γαλάζιας παράταξης επισκέπτονταν άλλα ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ όπου τους υποδέχονταν γυναίκες με την παραδοσιακή ΠΟΜΑΚΙΚΗ φορεσιά αλλά ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ προτίμησε να επισκεφθεί μια σφηκοφωλιά του Τουρκικού Προξενείου. ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

Συνέντευξη τύπου σε στενό οικογενειακό κύκλο
Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΝΔ παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε περιφερειακά ΜΜΕ της ΑΜΘ όπου μας περίμενε μια ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ απογοήτευση. Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε τα ονόματα των δημοσιογράφων (ήταν δεν ήταν 10) που έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος στη συνέντευξη και να υποβάλουν κάποια ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη ζητώντας από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Όταν ζητήσαμε το λόγο, μας είπαν πως στη συνέντευξη μπορούν να μείνουν μόνο οι δημοσιογράφοι που έχουν λάβει σχετική πρόσκληση. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ. Ποίος όμως έστειλε αυτές τις προσκλήσεις και με ποιό κριτήριο επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι με τους οποίους ασφαλώς δεν έχουμε τίποτα; Επιλεγμένοι δημοσιογράφοι. Μήπως και επιλεγμένες ερωτήσεις κύριοι της ΝΔ;

Μήπως, λέω μήπως θα τον ενοχλούσε τον κ. Μητσοτάκη μια ερώτηση ας πούμε για τον συστηματικό εκτουρκισμό των Πομάκων της Θράκης
Και κάτι άλλο. Εκεί στο γραφείο τύπου της ΝΔ, να είστε λίγο πιο συγκεκριμένοι στις ανακοινώσεις σας. Να λέτε πχ "ο Πρόεδρος της παράταξης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε στενό οικογενειακό κύκλο" και όχι να γράφετε ψέματα πως ο Πρόεδρο υα δώσει συνέντευξη στα περιφερειακά ΜΜΕ της ΑΜΘ.

Προφανώς τα υπόλοιπα ΜΜΕ είναι καλά για να βγάζουν το καθημερινό ρεπορτάζ της ΝΔ τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο αλλά ακατάλληλα για να υποβάλουν μια ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη ή έστω να παρακολουθήσουν όσα θα πει σε μια συνέντευξη ώστε να μπορούν να τα μεταφέρουν στο κοινό τους.
Εδώ μας έχει επισκεφθεί Αντιπρόεδρος κυβέρνησης (Ευάγγελος Βενιζέλος) ο οποίος παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη τύπου κι όμως δεν απαγορεύτηκε σε κανέναν συνάδελφο δημοσιογράφο να του υποβάλει ερώτηση.

Εννοείται πως δεν αποχωρήσαμε από την αίθουσα, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Εδώ δεν είναι ΑΘΗΝΑ, είναι επαρχεία. Αυτά που ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ας τα κάνει στα μαγαζάκια του ΜΜΕ στην Αθήνα, όχι σε εμάς.
Τον προστάτευαν από "την αγάπη του κόσμου"
Μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας να μη μπορεί πλέον να σταθεί πουθενά χωρίς να έχει μαζί του μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει πίσω. Ίσως να φοβάται κι αυτός τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπο του. Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είσαι ακόμα καημένε, γίνε πρώτα Πρωθυπουργός και μετά σήκωσε τόσο ψηλά τον αμανέ.

Φωτογραφίες μπροστά σε τοίχος από ανθρώπινα σώματα
Κι όμως, ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Την ώρα που οκ. Μητσοτάκης ανέβηκε στην κατάμεστη αίθουσα για την προγραμματισμένη ομιλία του, όλοι οι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες αλλά προς μεγάλη μας έκπληξη, βρήκαμε μπροστά μας ένα τοίχος από ανθρώπινα σώματα. Ήταν η ασφάλεια του Προέδρου που με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο μας έσπρωχνε προς τα πίσω ζητώντας μας να τραβήξουμε φωτογραφίες εξ αποστάσεως.

Λαοθάλασσα στην ομιλία Μητσοτάκη
Πολύ μικρή αποδείχθηκε τελικά η συγκεκριμένη αίθουσα για να χωρέσει όλο αυτόν τον κόσμο που θέλησε να παρακολουθήσει την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ. Όχι μόνο η αίθουσα ήταν κατάμεστη, όχι μόνο ο επίσης μεγάλος χώρος αναμονής ήταν ασφυκτικά γεμάτος αλλά υπήρχε κόσμος στις σκάλες καθώς και στο προαύλιο του ξενοδοχείου στο οποίο πραγματοποιήθηκε η ομιλία. Απολύτως αναμενόμενο βέβαια αφού πέρα από τη μεγάλη παρουσία των Ξανθιωτών, είχε έρθει κόσμος κι απ' όλους τους γειτονικούς νομούς.

Η συνέντευξη τύπου
Αναφερόμενος στη Θράκη ο κ. Μητσοτάκης την χαρακτήρισε και όχι άδικα ως ένα υπόδειγμα ειρηνικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων ενώ αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα ξεκαθάρισε ότι στις προθέσεις του είναι να συνεχίσει την πολιτική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος ως Πρωθυπουργός εφάρμοσε την ισονομία και ισοπολιτεία στην περιοχή επισημαίνοντας πως ναι μεν έχουν γίνει πολλά στη Θράκη αλλά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην πρόθεση του να δημιουργηθεί ένα μουσουλμανικό συμβούλιο ώστε οι μουσουλμάνοι της Θράκης να έχουν πλέον επίσημη έκφραση.
Σχ: Γιατί άραγε; Ξένοι πολίτες είναι; Δεν είναι κι αυτοί Έλληνες; Και κάτι άλλο. Από ποιούς θα αποτελείται αυτό το συμβούλιο; Ποιός και με ποιά κριτήρια θα επιλέξει τα μέλη του;
Σε ερώτημα συναδέλφου για τη μειονοτική εκπαίδευση στη Θράκη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτή θα πρέπει να αναβαθμιστεί ώστε να μουσουλμανόπαιδα να είναι σε θέση να μιλάνε εξίσου καλά την ελληνική και την τουρκική γλώσσα όταν τελειώνουν το σχολείο, κάτι που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δε γίνεται τώρα.

Δεν αναφέρθηκε βέβαια στις αλλαγές που προτίθεται να κάνει όταν και εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας αναφέροντας μόνο πως υπάρχουν προτάσεις οι οποίες θα μελετηθούν.
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στόχος του πάντως όπως τόνισε είναι να μπει η τουρκική γλώσσα και στα δημόσια σχολεία ως ξένη γλώσσα ώστε να μπορούν να τη διδάσκονται ακόμα και τα μουσουλμανόπαιδα που δε φοιτούν σε μειονοτικό αλλά σε δημόσιο δημοτικό σχολείο.

Σχ: Ας εξηγήσει κάποιος στον κ. Μητσοτάκη μιας και εμένα δε μου δόθηκε ο λόγος, πως εκατοντάδες μουσουλμάνοι γονείς και κυρίως ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ, παίρνουν τα παιδιά τους από το μειονοτικό σχολείο και τα στέλνουν στο δημόσιο ελληνόφωνο ακριβώς για να αποφύγουν την τουρκική γλώσσα. Αν ήθελαν τουρκικά τα έχουν στο μειονοτικό.

Να σημειώσω κλείνοντας πως ο επόμενος κατά τις δημοσκοπήσεις Πρωθυπουργός δεν είπε ούτε λέξη για μητρική γλώσσα λες και η τουρκική είναι η μητρική γλώσσα όλων των μουσουλμάνων της Θράκης

Αρχίζω πλέον να πιστεύω πως ο Μητσοτάκης είναι πολύ πιο επικίνδυνος κι από τον Τσίπρα για τη Θράκη.


πηγη