Σελίδες

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ενεργειακη υπερδυναμη κανει την Σερβια η Ρωσια....οι δικοι μας συμμαχοι τι εχουν κανει για μας;

Καποιοι ειναι φιλοι και συμμαχοι πραγματικα.....
Αυτο δειχνουν οι Ρωσοι στην Σερβια.....
Καποιοι ομως ειναι συμμαχοι μονο για να παιρνουν....
Και εννοω τους συμμαχους της Ελλαδος,,,,,
Τι εχουν παρει μεχρι τωρα και ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ;
Διαβαστε λοιπον για τους Ρωσους στην Σερβια...



Η Ρωσία θα βοηθήσει στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 200MW την Σερβία, ώστε η χώρα να καταστεί ενεργειακή υπερδύναμη στα Βαλκάνια.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα για την Σερβία. Πίσω από αυτές τις κινήσεις όμως, κρύβεται η στήριξη Κίνας-Ρωσίας προς τον πρόεδρο Α. Βούτσιτς, που κάποιοι ξένα δυτικά κέντρα, επιθυμούν να ρίξουν διακαώς.

Η ρωσική Gazprom έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου με φυσικό αέριο, δυναμικότητας 200 MW στο Πάντσεβο στην Σερβία.

Η Σερβία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής Kostolac B3 και την έναρξη κατασκευής δύο νέων με το όνομα Nikola Tesla A1 και A2.

Το εργοστάσιο στο Πάντσεβο  είναι το επόμενο έργο που ανακοίνωσε η Σερβία στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όλοι αυτοί οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής χρηματοδοτούνται από τα κρατικά ταμεία της Κίνας με την βοήθεια από την ρωσική εταιρεία Gazprom.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Σερβία έχει στόχο να αναδειχθεί ηγέτιδα χώρα στον χώρο της ενέργειας στην περιοχή των Βαλκανίων, με τον σχεδιασμό εργοστασίων παραγωγής άνω των 2.500 μεγαβάτ με την βοήθεια του  άνθρακα αναφέρει η έκθεση της Bankwatch.

Μετά τη Σερβία, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη βρίσκεται στη δεύτερη θέση στον κατάλογο των ανακοινωθέντων έργων παραγωγής άνθρακα, με περίπου 2450 μεγαβάτ να προγραμματίζονται από Ρωσία και Κίνα.

Πριν από λίγες μέρες, το κοινοβούλιο στην σερβική οντότητα ενέκρινε με κρατική εγγύηση  την κατασκευή ενός νέου, χρηματοδοτούμενου από την Κίνα σταθμού ηλεκτροπαραγωγής.

Ειδικοί αναλυτές αναφέρουν ότι μέσω αυτών των δραστηριοτήτων η Κίνα με τη στήριξη της Ρωσίας προσπαθούν  να επεκτείνουν την πολιτική τους  επιρροή στα Βαλκάνια, επενδύοντας σε μεγάλα έργα όπως η κατασκευή σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.





πηγη