Σελίδες

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου: Είμαι παντρεμένος με άνδρα, στην Αραβια θα με εκτελουσατε και...οι Ευρωπαίοι υπουργοί τον επαίνεσαν,για το θάρρος του

Προκαλει η λουγκρα...
Αφου καταφερε να παρει την ψηφο του κοσμου, τωρα εκδικειται....
Αισχος και σ αυτον και σ αυτους που τον επαινεσαν !




Για το δικαίωμά του να είναι ομοφυλόφιλος και παντρεμένος με άνδρα μίλησε στην Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αραβικού Συνδέσμου στην Αίγυπτο, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ.

Ενώπιον των ηγετών αραβικών χωρών, σε ορισμένες από τις οποίες η ομοφυλοφυλία τιμωρείται με θάνατο, ο Μπετέλ δήλωσε τυχερός που είναι Ευρωπαίος και εκλεγμένος ηγέτης μίας χώρας, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Την στάση του επιβράβευσαν πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί: "Ένας σπουδαίος κύριος. Σ' ευχαριστούμε, Ξαβιέ Μπετέλ" έγραψε στο Twitter ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μίχαελ Ροτ. Ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας, Κρίστιαν Γένσεν, ο οποίος τον επαίνεσε για το θάρρος του.

Τα όσα είπε στην ομιλία του στην Ευρω-Αραβική Σύνοδο είχε αποκαλύψει ο Γερμανός δημοσιογράφος Στέφαν Λάιφερτ, του τηλεοπτικού καναλιού ZDF. Η αντίδραση ήταν "παγερή σιωπή από ορισμένους, σιωπηρή χαρά από άλλους" σχολίασε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία.

Ο Μπετέλ δεν έκρυψε ποτέ την ομοφυλοφιλία του. Το 2015, την χρονιά που ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου νομιμοποιήθηκε στο Μεγάλο Δουκάτο, παντρεύτηκε τον σύντροφό του, έναν αρχιτέκτονα.



πηγη