Σελίδες

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Οι Ιρανοι κατεριψαν Αμερικανικο drone με ηλεκτρονικα μεσα!!!..Μηπως ειναι πολυ πιο μπροστα..απ"οτι εμεις νομιζουμε???

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ....!!Συμφωνα με αναφορες απο Ιρανο δημοσιογραφο...Ιρανοι καταφεραν να καταριψουν ενα αμερικανικο drone που πετουσε πανω απο το Ιρακ και την Συρια. Η καταριψη εγεινε απο τον ιρανικο στρατο με την βοηθεια ρωσικων ηλεκτρονικων συστηματων!!!Το μη επανδρωμενο αυτο αμερικανικο οχημα πετουσε με σκοπο να χτυπησει θεσεις ιρανικων στρατευματων....αλλα καταριφθηκε και συνετριβη στο εδαφος του Ιρακ

Η ειδηση αυτη φερνει στην δημοσιοτητα νέες παραμέτρους ενός πολέμου με ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία κυριαρχούν πλέον στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.!!Απο την αλλη πλευρα τωρα τετοιου ειδους μεσα για ηλεκτρονικο πολεμο διαθετει και η Τουρκια για να τα χρησιμοποιησει στο Αιγαιο εναντιον των ελληνικων δυναμεων, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν ένα «ηλεκτρονικό πέπλο» ελέγχου/παρεμβολών στο ελληνικό Αρχιπέλαγος με προφανείς στόχους.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία ωστόσο έχει αναπτύξει διάφορα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EWTTR) με τα οποία επιθυμεί να ελέγξει το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, μέρος των οποίων θα δούμε στην επικείμενη αεροναυτική άσκηση των Τούρκων.Όλα αυτά όμως προβληματίζουν βαθιά την ελληνική στρατιωτική ηγεσία, η οποία λαμβάνει μέτρα ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις.

Οι Ιρανοί «κατέβασαν» drone με σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου – Μαζική επίθεση με ανάλογα όπλα EW ετοιμάζει η Άγκυρα στο Αιγαίο – Σε ετοιμότητα οι ΕΔ.

Βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδυκτύου δείχνει μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου του ιρανικού στρατού με την χρήση ρωσικών συστημάτων L222 Avtobaza να «προσγειώνουν» ανώμαλα  ένα αμερικανικό drone στο Ιράκ, γράφει η ρωσική εφημερίδα VZGLYAD, φέρνοντας στην δημοσιότητα νέες παραμέτρους ενός πολέμου με ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία κυριαρχούν πλέον στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Η είδηση κάνει λόγο για ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο όχημα MQ-9 που πετούσε στο Ιράκ και τη Συρία, το οποίο έριξε πυρά στις θέσεις ιρανικών στρατευμάτων, αλλά αναχαιτίστηκε. Μετά από αυτό, το drone συνετρίβη στο έδαφος του Ιράκ, ανέφερε ο δημοσιογράφος Mohamed Mansour στον λογαριασμό στο Twitter.

Ο Ιρανός δημοσιογράφος Babak Tagwai έγραψε στο Twitter του ότι και αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκε πάλι το ρωσικό σύστημα για να εξουδετερωθεί το MQ-9.

Ο υποστράτηγος του Σώματος της Φρουράς της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) Amir Ali Hajizadeh επιβεβαίωσε ότι οι Ιρανοί είχαν καταφέρει να πάρουν τον έλεγχο ενός αμερικανικού drone MQ-9 Reaper και να αποκτήσουν εικόνα από την κάμερά του.

Ταυτόχρονα, εξηγεί ότι το drone έλαβε εντολή για αναγκαστική προσγείωση, μετά από την οποία κατέπεσε στην έρημο 10 χλμ από την αμερικανική βάση.

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την Ελλάδα και την τουρκική προκλητικότητα;

Μεγάλα σχέδια ετοιμάζει το τουρκικό γενικό επιτελείο με επίκεντρο επιθετικές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου εναντίον της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και του στρατού, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν ένα «ηλεκτρονικό πέπλο» ελέγχου/παρεμβολών στο ελληνικό Αρχιπέλαγος με προφανείς στόχους.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οι Τούρκοι διαθέτουν μέρος της τεχνογνωσίας του ρωσικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου «Krasukha 4», όπως συστήματα ραντάρ ηλεκτρονικού πολέμου κά.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία ωστόσο έχει αναπτύξει διάφορα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EWTTR) με τα οποία επιθυμεί να ελέγξει το Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, μέρος των οποίων θα δούμε στην επικείμενη αεροναυτική άσκηση των Τούρκων.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, το τουρκικό γενικό επιτελείο ετοιμάζει δικτυοκεντρικό πόλεμο πυρετωδώς κατά της Ελλάδος με την επικείμενη άσκηση« Γαλάζια πατρίδα», δοκιμάζοντας τις αντοχές των ελληνικών ραντάρ, και τις αντιδράσεις των ελληνικών ΕΔ.

Το έτερο κομμάτι αφορά την μαζική χρήση τουρκικών εξοπλισμένων drone.

Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε πιθανής τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης πολλές ελληνικές στρατιωτικές μονάδες στα νησιά, Έβρο και Θράκη θα «γίνουν» στόχοι των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων.

Ισχυρότατο στόλο μη επανδρωμένων οχημάτων εξοπλισμένων με πυραύλους που θα πετούν σε ύψος 40.000 ποδών ετοιμάζει η Τουρκία με εταιρεία του είδους από την Ινδονησία, δημιουργώντας συνθήκες «ασφυξίας» μελλοντικά στο ήδη «μολυσμένο» απο την ακτινοβολία των τουρκικών ραντάρ Αιγαίο, κατά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για παρουσία τουρκικών μη επανδρωμένων οχημάτων στα όρια των ελληνικών συνόρων, ενώ στην επικείμενη άσκηση «Γαλάζια πατρίδα» θα έχουμε μαζική χρήση τέτοιων συστημάτων.

Για όλα αυτά η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να αντιδράσει κατά των τουρκικών σχεδίων με την άμεση αγορά αναλόγων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου όπως το ρωσικό L 222 Avtobaza.

«Η δύναμη ηλεκτρονικού πολέμου είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στο σύγχρονο πόλεμο», είχε τονίσει ο Ρώσος ειδικός εμπειρογνώμονας στον τομέα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας Mixahl Khodarenok.

«Τα  προηγμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου είναι σε θέση να κερδίσουν τον πόλεμο, πριν αυτός διεξαχθεί. Αρκεί κάποιος να διαθέτει τα κατάλληλα συστήματα και εξοπλισμό ηλεκτρονικών παρεμβολών και  καθοδήγησης καθώς και ραντάρ, «καταγράφοντας όλες τις επικοινωνίες  του εχθρού. Καμία μονάδα μάχης δεν πρόκειται να καταλάβει συγκεκριμένη τοποθεσία, διότι θα είναι γνωστές οι κινήσεις της εκ των προτέρων και θα καταστραφεί στα πρώτα λεπτά της μάχης», τόνισε ο ίδιος.

Η ύπαρξη των στρατευμάτων ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία αποτελούν ξεχωριστό τμήμα στο ρωσικό στρατό, μέχρι πρόσφατα ήταν σχεδόν άγνωστη.

Οι Ρώσοι διαθέτουν τέτοιου είδους συστήματα σε οχήματα τύπου τζιπ, σε ερπυστριοφόρα ή αεροσκάφη και σε πλοία, αυξάνοντας την εμβέλεια και την αποτελεσματικότητα τους και «κατεβάζουν» σχεδόν τα πάντα.

Η αποστολή τους είναι να διαταράξουν πλήρως τα συστήματα του εχθρού (κυρίως το GPS) με συνεχείς παραγωγές ραδιοφωνικών παρεμβολών, αλλά και να υποκλέψουν τα «πάντα».

Όλα αυτά όμως προβληματίζουν βαθιά την ελληνική στρατιωτική ηγεσία, η οποία λαμβάνει μέτρα ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις.

Δεν χρειάζονται πλέον πολλά λόγια… αλλά μόνο έργα.

πηγη