Σελίδες

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Τώρα, Δημήτρη, τι σπουδάζεις; Ρωτουσαν οι συναδελφοι του τον πλαστογραφο Δκτη τους...ο κοσμος το ειχε τουμπανο!

Αφεντικο του ηταν ο Πολλακης φυσικα...
Αυτος τον διορισε.....

Με βάση νέο πόρισμα των Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ)  ο κ. Μπούτος παραπέμπεται και για παράβαση καθήκοντος, αυτή τη φορά για τη μίσθωση του κυλικείου του Γ.Κ. Νίκαιας

«Υπέγραψε την ως άνω σύμβαση μίσθωσης του μεγάλου κυλικείου του νοσοκομείου, κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας, [...] ενέργεια με την οποία: α) παραχωρήθηκε το μεγάλο κυλικείο του νοσοκομείου -χωρίς διαγωνισμό και έγκριση του υπουργείου- για δεκατέσσερα (14) επιπλέον έτη, με μειωμένο μηνιαίο μίσθωμα και ευνοϊκότερους όρους για τον μισθωτή και β) αναλήφθηκαν υποχρεώσεις για λογαριασμό του νοσοκομείου, ύψους τουλάχιστον 323.759 ευρώ»

Διορίστηκε ως απόφοιτος λυκείου και έγινε διοικητής με πλαστά πτυχία

Ολοι οι συνάδελφοί του στο Θριάσιο και τη Νίκαια αστειεύονταν μαζί του για την έφεσή του στη «δια βίου μάθηση» λέγοντάς του: «Τώρα, Δημήτρη, τι σπουδάζεις;», αλλά ο Πολάκης τον έκανε διοικητή

Ο κ. Δημήτρης Μπούτος, ο πολυπράγμων τέως διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, έχει ένα «χαρτί» εκπαίδευσης, ως εθελοντής διασώστης, το οποίο δεν περιέλαβε στον υπηρεσιακό του φάκελο, ενώ είναι άγνωστο αν έχει χρησιμοποιήσει στην πράξη τις γνώσεις που απέκτησε σε αποστολή διάσωσης. Ισως όμως αυτή η -πραγματική- εκπαίδευση που πέρασε να λειτούργησε ώστε να διασώσει τον εαυτό του όταν κατάλαβε ότι το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ετοιμαζόταν να καταθέσει το πόρισμα για τα τέσσερα πλαστά πτυχία που περιλαμβάνονταν στον υπηρεσιακό του φάκελο.

Η κίνηση διάσωσης ήταν η παραίτηση από τη θέση του διοικητή του πολύπαθου Κρατικού Νίκαιας. Ωστόσο, η αποκάλυψη  του πορίσματος του ΣΕΕΔΔ έχει προκαλέσει ήδη την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και οι εξηγήσεις για τα πτυχία που δεν είχε, αλλά όλως περιέργως περιλαμβάνονταν στον υπηρεσιακό φάκελο του... ες αεί φοιτητή πρώην διοικητή θα πρέπει πλέον να είναι πολύ πιο πειστικές από εκείνες που έδωσε τόσο ο ίδιος στη διάρκεια της εβδομάδας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, εκλεκτός του οποίου φέρεται ότι είναι ο Δημήτρης Μπούτος - αν και το περιβάλλον του αρνείται ότι ο τέως διοικητής έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πορεία του κ. Μπούτου στον χώρο των δημόσιων νοσοκομείων είναι εντυπωσιακή. Ο προερχόμενος από την ΚΝΕ οικονομολόγος, που εμφανίζεται τώρα με τέσσερα πτυχία και μεταπτυχιακά, είχε μπει στο Δημόσιο ως απόφοιτος Λυκείου! Αργότερα, πάντως, σπουδάζοντας -πράγμα που κάνουν πολλοί, είναι αλήθεια- κατέθεσε τίτλους σπουδών και ανήλθε στην υπηρεσιακή και μισθολογική βαθμίδα.

Προτού βρεθεί στο τιμόνι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο Δημήτρης Μπούτος υπηρετούσε στο Θριάσιο - είχε μετατεθεί εκεί το 2004 προερχόμενος από το Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά

Προτού βρεθεί στο τιμόνι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο Δημήτρης Μπούτος υπηρετούσε στο Θριάσιο - είχε μετατεθεί εκεί το 2004 προερχόμενος από το Νοσοκομείο Μεταξά του Πειραιά. Στο Θριάσιο, πτυχιούχος Οικονομικών πλέον αλλά και κάτοχος μεταπτυχιακού στη συνέχεια, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) έφτασε στη θέση του διοικητικού διευθυντή. Η εικόνα του μάλιστα, τόσο εκεί όσο και στο Γ.Κ. Νίκαιας, απ’ όπου παραιτήθηκε άρον-άρον, είναι θετική. Συνεργάτες και εργαζόμενοι περιγράφουν έναν άνθρωπο συνεργάσιμο που δεν προκαλεί προβλήματα. Στο Θριάσιο, μάλιστα, ήταν επικεφαλής ορειβατικής ομάδας και οργάνωνε εκδρομές. Εκτιμώντας ότι θα επέστρεφε εκεί μετά τη λήξη της θητείας του ως διοικητή στο Γενικό Κρατικό, φρόντιζε να κρατά καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του στο νοσοκομείο όπου είχε οργανική θέση. Ισως μάλιστα να ήταν η επαφή με τη φύση στο χωριό της μητέρας του, στον Παρνασσό, που του εμφύσησε την αγάπη για την ορειβασία. Στο νοσοκομείο της Νίκαιας η εικόνα του ήταν εξίσου θετική - γιατί να μη συμπαθήσεις άλλωστε έναν διοικητή που βρίσκει κι άλλη αργία για το Δημόσιο, έστω κι αν αυτή είναι η μέρα της ονομαστικής του εορτής;...

«Τι σπουδάζεις τώρα;», ήταν ένα πείραγμα προς τον κ. Μπούτο που τώρα δηλώνει έκπληκτος για το γεγονός ότι στον υπηρεσιακό του φάκελο μπήκαν τίτλοι σπουδών που δεν κατέχει. Μετά την αποκάλυψη του πορίσματος του ΣΕΕΔΔ, ο κ. Μπούτος κλήθηκε να απαντήσει στα όσα περιλαμβάνει το πόρισμα και ερευνώνται πλέον από τη Δικαιοσύνη.

Υποστηρίζει, λοιπόν, ότι έχει πτυχία που δικαιολογούν την εξέλιξή του - αναφέρεται, όμως, στο πτυχίο Οικονομικών και τον μεταπτυχιακό τίτλο από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Ο ίδιος επιχείρησε να μιλήσει για παραπληροφόρηση και ο βασικός του ισχυρισμός είναι ότι οι τίτλοι σπουδών του είχαν ελεγχθεί το 2011. «Ο,τι είχα δηλώσει το 2011 η υπηρεσία το είχε επιβεβαιώσει. Και το 2015 τα είχε επιβεβαιώσει. Θα έπρεπε να είχε γίνει ο έλεγχος τότε», δήλωσε (στον ΣΚΑΪ), ισχυριζόμενος την ίδια στιγμή ότι δεν έχει δηλώσει ο ίδιος τους τίτλους σπουδών στο σύστημα που το ΣΕΕΔΔ διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν και ότι κάποιος μπήκε στο σύστημα και άλλαξε τους τίτλους σπουδών για να τον πλήξει.

Ανάλογοι είναι και οι ισχυρισμοί από το περιβάλλον του κ. Μπούτου, αφού κοντινά του πρόσωπα εξέφραζαν έκπληξη για τα τέσσερα πτυχία, υποστηρίζοντας ότι για τη θέση του διοικητή προέταξε το πτυχίο των Οικονομικών και τον τίτλο της ΕΣΔΥ. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του, η οποία έγινε με άγνωστα κίνητρα. Πάντως, όταν κρινόταν για τη θέση του διοικητή από την αρμόδια επιτροπή πήρε τέσσερις ψήφους υπέρ και μία κατά - «βαθμολογία» που θεωρείται υψηλή. Τώρα, ο εκλεκτός του αναπληρωτή υπουργού Υγείας καλείται να απαντήσει και σε ένα ακόμη μυστήριο: Πώς ενώ ήταν σε εξέλιξη η έρευνα του ΣΕΕΔΔ ο υπηρεσιακός του φάκελος εξαφανίστηκε από το γραφείο προσωπικού για να... εμφανιστεί στη συνέχεια στο γραφείο του διοικητή, του ίδιου δηλαδή. Η δικαιολογία ότι τον είχε πάρει για να κάνει υπολογισμούς για τη σύνταξή του επειδή δεν ήθελε να πάει σε εργατολόγο δεν κρίνεται πειστική. Εκτός και αν ο επόμενος τίτλος του κ. Μπούτου θα είναι από τη Νομική.

πηγη