Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ο Βλαδίμηρος έρχεται στο Βελιγράδι. Επεμβαίνει προσωπικά στην συνωμοσία των Πρεσπών.

Τι να περιμένει άραγε ο Ρώσος Πρόεδρος και τι δηλώνει διατεθειμένος να κάνει με την επίσκεψη του αυτή; Καθώς ο χαρακτηρισμός του "Μακεδονικού" ως νέο Κόσοβο και η έμμεση αλλά σαφής εμπλοκή σε συνεργασία και δικαίωση και της Σερβίας προδηλώνει το τέλος των παρεμβάσεων πάσης φύσεως των έως τώρα "σωτήρων" Ευρωπαίων και φυσικά Αμερικάνων. 
Μπορεί τα πουλημένα λαμόγια των Αθηνών με τις έως τώρα  εκμεταλλευόμενες εν δυνάμη αρμοδιότητες τους να τον κράτησαν με νύχια και με δόντια όσο το δυνατόν μακριά αλλά οι Σέρβοι ως οφείλει ο κάθε λαός που δεν σκύβει κεφάλι τον υποδεχονται με ανοιχτές αγκάλες. 
Μπορεί το Κόσοβο να μην ξανά ενωθεί με τη Σερβία, μπορεί η Σερβία να αντιμετωπίσει κυρώσεις αλλά κανείς δεν θα μπορέσει να πει ότι κατέβασε παντελόνια όπως όλοι οι καρεκλοκένταυροι εν Ελλάδι και φυσικά οι υποστηρικτές αυτών. 
Μέτωπο λοιπόν κύριοι εξ Ανατολάς η εκ Βορρά; Ότι και να διαλέξετε η κατάληξη μια ως οφείλει... Μακεδονία Μια και Ελληνική είτε σας αρέσει είτε όχι..



Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ενόψει της επίσκεψής του στο Βελιγράδι, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο των ΗΠΑ και της Δύσης να αυξήσουν την επιρροή τους στη περιοχή των Βαλκανίων.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τους βομβαρδισμούς της πρωτεύουσας της Σερβίας από το ΝΑΤΟ, την υποστήριξη της μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσσόβου, καθώς και ότι το 2017 «σε αντίθεση με τη βούληση του λαού έσυραν το Μαυροβούνιο στο ΝΑΤΟ», δημιουργώντας αναταραχή στη χώρα.Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στη «Μακεδονία», σημειώνοντας ότι «τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για συνταγματικές αλλαγές και αλλαγή της ονομασίας της χώρας αλλά και της βάσης της Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας», με στόχο την προώθηση της ένταξής της στο ΝΑΤΟ.

Υπογράμμισε δε ότι, «αγνοήθηκε η βούληση των Μακεδόνων ψηφοφόρων, καθώς το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονομασίας της χώρας απέτυχε, αλλά η έξωθεν πίεση συνεχίζεται».
«Η χώρα μας αναγνωρίζοντας την περιπλοκότητα της ιστορίας της περιοχής των Βαλκανίων, τη θεωρούσε ανέκαθεν ένα πεδίο εποικοδομητικής συνεργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί προτεραιότητά μας η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας» τόνισε.

Πηγη