Σελίδες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Τριζει τα δοντια το Ισραηλ στην Τουρκια, οχι με λογια, αλλα με πραξεις πλεον.....

Οι συγκυριες μας ευνοουν...
Αλλα το προβλημα μας ειναι η Κυβερνηση που εχουμε....
Πρωτα ππει να απαλλαγουμε απ αυτην, για να μπορεσουμε να σηκωσουμε κεφαλι....
Και το ξαναγραφω....
Λυση δεν ειναι ο Κουλης !


Άσκηση-«μαμούθ» θα πραγματοποιήσει το Ισραήλ τις επόμενες ώρες στην Α. Μεσόγειο. 80 μαχητικά θα σκεπάσουν την περιοχή, σε ένα μήνυμα του Ισραήλ τόσο προς την Τουρκία, όσο και προς το Ιράν.

Οι Ισραηλινές ΕΔ βρίσκονται σε πολεμική εγρήγορση το τελευταίο διάστημα, καθώς οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή μυρίζουν μπαρούτι.

Είναι προφανές, πως οι Ισραηλινοί, θέλουν να δείξουν στην Τουρκία πως τα παιχνίδια και οι προκλήσεις στην Α. Μεσόγειο και κυρίως στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Η Άγκυρα έχει βάλει στο στόχαστρο την Κύπρο, ενώ θέλει να σταματήσει το ενεργειακό παιχνίδι που λαμβάνει χώρα στην περιοχή. East-Med, Εxxon και οι συνεχόμενες ασκήσεις Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου, όπως και η τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, όπου θα υπάρχει και αμερικανική παρουσία, έχουν εξοργίσει τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Το Τελ-Αβίβ παίρνει αποφάσεις και δημιουργεί ταυτόχρονα ασπίδα προστασίας πάνω από την Κύπρο.

Πρόσφατα μάλιστα, η Εθνική Φρουρά, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ελλάδα, το Ισραήλ, και η Αγγλία διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις απομονώνοντας εντελώς την Τουρκία από την Α.Μεσόγειο και αυτό φόβισε την τουρκική πλευρά.

Στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία «ΝΕΜΕΣIΣ- 2018» «ΙΑΣΩΝ-2018» και «Νικοκλής-Δαβίδ-2018» έχουν επιφέρει την δημιουργία μιας ισχυρής στρατιωτικής συμμαχίας ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ, ενώ το Τελ Αβίβ προμηθεύει την ελληνοκυπριακή πλευρά και με οπλισμό για την αντιμετώπιση των τουρκικών δυνάμεων, για την περίπτωση που αυτό απαιτηθεί στο μέλλον.

Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος και Αίγυπτος έχουν τεράστια ενεργειακά και οικονομικά συμφέροντα στην Α.Μεσόγειο, ενώ ειδικά το Τελ Αβίβ έχει βρει στην χώρα μας, σύμφωνα με ειδικούς, το «στρατηγικό βάθος» που επιθυμεί για τα γεωπολιτικά σχέδια του στην Μ.Ανατολή.

Ο Ερντογάν όμως αλλά και η σημερινή Τουρκία αποτελούν μέγα εμπόδιο στα σχέδια αυτά του Τελ Αβίβ και των ΗΠΑ και για αυτό ειδικά ο Τούρκος ηγέτης θα αποτελέσει στόχο και των Ισραηλινών ειδικά το επόμενο διάστημα.

πηγη