Σελίδες

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΜΑΚΡΟΝ ΕΚΑΝΕ <ΠΡΥΜΝΑΝ ΑΝΑΚΡΟΥΕ> ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!!! Μηπως η Γαλλια ειναι η αρχη του τελους??.....

ΑΠΑΡΧΗ ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ?? Ο Μακρον βλεποντας οτι η δημοτικοτητα του και τα ποσοστα του να πεφτουν σε ιστορικα σημεια ...μετα τις σφοδροτερες ταραχες που εγειναν στην Γαλλια απο την δεκαετια του "60 αποφασισε να ανοιξει διαλογο με τους κοινωνικους φορεις!!!!Βαρυς βεβαια ο απολογισμος των ταραχων το Σαββατοκυριακο...που βρισκει εκατονταδες ανθρωπους τραυματιες!!!Και τελικα αναρωτιομαστε.....Μηπως ο ξεσηκωμος αυτος στην <<πολη του φωτος>>ειναι η απαρχη ενος γενικου ξεσηκωμου απο τους λαους της Ευρωπης κατα της Παγκοσμοιοποιησης και του Νεοφιλελευθερισμου????.....Ενα ομως ειναι σιγουρο!!!!Οι λαοι εχουν μνημη!!!Και οταν ξεσηκωθουν γκρεμιζουν και τα πιο <<ψηλα καστρα>>!!!!

Διαβαστε λεπτομερειες στο παρακατω αρθρο.

«Λύγισε» ο Μακρόν: Ξεκινά διάλογο με «Κίτρινα Γιλέκα» και αντιπολίτευση – Κλυδωνίζεται η γαλλική προεδρία – Σκηνές 1968 στην «Πόλη του Φωτός»

Κλυδωνίζεται η προεδρία και η δημοφιλία του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, από τις σφοδρές διαμαρτυρίες των Κίτρινων Γιλέκων που έχουν πάρει διαστάσεις εξέγερσης. Ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να ξεκινήσει διάλογο με εκπροσώπους των διαμαρτυρόμενων για τα αιτήματά τους.

Βλέποντας την δημοφιλία του να πέφτει σε μια περίοδο που ξεδιπλώνεται ένα μανιφέστο παγκοσμιοποίησης και προοδευτισμού που ο ίδιος εκπροσωπεί, και γνωρίζοντας πως από τη Γαλλία ουκ ολίγες φορές έχουν ξεκινήσει επαναστάσεις που εξαπλώθηκαν ραγδαία, ο Γάλλος πρόεδρος λύγισε.

Ίσως τα τελευταία γεγονότα στην Πόλη του Φωτός να είναι απλά μια σπίθα για κοσμοϊστορικές αλλαγές.

Ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Εντουάρντ Φιλίπ να ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και εκπροσώπους των διαδηλωτών.

Νωρίτερα επισκέφθηκε τα σημεία όπου έγιναν τα επεισόδια. Υπήρξαν φήμες ότι θα κηρυχθεί το Παρίσι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά η υπουργός Δικαιοσύνης τις διέψευσε. «Δεν είναι σίγουρο ότι είμαστε σε αυτό το σημείο και νομίζω ότι υπάρχουν εναλλακτικές από το να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σημείωσε.


Τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν τα χειρότερα από το 1968. Συνολικά 412 συνελήφθησαν το Σάββατο, εκ των οποίων 378 παραμένουν σε κράτηση. Στα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα 263 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 133 στο Παρίσι. Ανάμεσα στους τραυματίες και 23 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο πρόεδρος Μακρόν που βλέπει τη δημοφιλία του να πέφτει κατακόρυφα δηλώνει ότι δε θα ανεχθεί τη βία.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η προεδρία Μακρόν κλυδωνίζεται από τις σφοδρότερες ίσως κοινωνικές ταραχές που έχει βιώσει η Γαλλία από τη δεκαετία του 1960. Η αδέσποτη εξέγερση, στην οποία συμμετέχουν χωρίς ιδεολογικό και πολύ περισσότερο κομματικό πρόσημο από αριστεριστές μέχρι ψηφοφόροι της Μαρί Λεπέν υποτιμήθηκε αρχικά από την κυβέρνηση, όταν ξεκίνησε αυθόρμητα από το Διαδίκτυο και τα σόσιαλ μίντια στις αρχές του Νοέμβρη, υιοθετώντας το κίτρινο γιλέκο ως σήμα κατατεθεν.

πηγη