Σελίδες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΥΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!..ΝΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ....

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !!!...Συμφωνα με Κουρδικες πηγες......η υπο κουρδικη διοικηση Συριακων Δημοκρατικων Δυναμεων SDF παρελαβαν τεραστια ποσοτητα οπλισμου απο τις ΗΠΑ.Οι Κουρδοι και οι συμμαχοι τους σφυροκοπουν τους τζιχαντιστες στο τελευταιο τους προπυργιο στην Ανατολικη Συρια!!!...Πραγμα που δεν αρεσει καθολου στην Τουρκια!!!!

Νέο μεγάλο φορτίο όπλων παρέλαβαν οι Κούρδοι (SDF) της Συρίας από τους Αμερικανούς

Συνεχίζεται ο εξοπλισμός των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, οι Κούρδοι και οι Άραβες και οι Ασσύριοι σύμμαχοί τους, που συνιστούν τις SDF, παρέλαβαν ένα μεγάλο φορτίου οπλισμού για τον πόλεμο που διεξάγουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).


«Παραλάβαμε συνολικά 300 [αμερικανικά] φορτηγά με πολυβόλα, ρουκέτες, όλμους, όπως και τεθωρακισμένα οχήματα και ημιφορτηγά. Τα όπλα που μας αποστέλλονται αποθηκεύονται στις αποθήκες των αμερικανικών βάσεων (στη Συρία) και εάν κριθεί αναγκαίο διανέμονται στις περιοχές», είπε ένας Κούρδος αξιωματούχος.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο αμερικανικός οπλισμός μεταφέρεται πλέον κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε άκρως απόρρητες αποστολές, για να μην τραβάνε το ενδιαφέρον του Τύπου και του κοινού σε Τουρκία και άλλες χώρες.

Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους δίνουν σκληρό αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές στον τελευταίο θύλακα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική Συρία, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη. Όπως λέγεται, τουλάχιστον 2.500 τζιχαντιστές υπερασπίζονται το τελευταίο τους προπύργιο, ό,τι απέμεινε από το «χαλιφάτο» τους που εκτεινόταν κάποια στιγμή στο μεγαλύτερο μέρος της Συρίας και στο δυτικό Ιράκ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια κοσμική δύναμη σοσιαλπατριωτών και δημοκρατικών. Κυρίως συνιστώσα τους είναι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αλλά σημαντική είναι και η συμμετοχή Αράβων δημοκρατικών. Στις γραμμές των SDF μάχονται επίσης Ασσύριοι δημοκρατικοί αλλά και Τουρκμένοι.


Οι SDF υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. Στα εδάφη που ελέγχουν, κυρίως ανατολικά του Ευφράτη, έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά, γαλλικά και βρετανικά στρατεύματα.

πηγη