Σελίδες

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΕΤΣΟΥΞΕ ΤΟΥΣ ΚΟΣΟΒΑΡΟΥΣ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ....ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ......

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ!!!!Εμπορικος πολεμος αρχισε μεταξυ Κοσσοβου και Σερβιας υστερα απο την παρεμβαση των Σερβων.....ωστε να μην ενταχθει το Κοσσυφοπεδιο στο Διεθνες Αστυνομικο δικτυο!!!Μαλιστα ο αντιπροεδρος της κυβερνησης του Κοσσυφοπεδιου επιβαλει φορο στις Σερβικες εισαγωγες....και προειδοποιησε για περισσοτερα μετρα!!!Η κατασταση ειναι πολυ κρισιμη στην περιοχη με συλληψεις Σερβων...και διαδηλωσεις!!!!

Νέα σοβαρή κρίση Κοσόβου-Σερβίας

Το Κοσσυφοπέδιο ξεκίνησε εμπορικό πόλεμο με τη Σερβία, αφού απέτυχε να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους για να γίνει μέλος της Interpol, θέτοντας υπό απειλή προσπάθειες χρόνων για συμφιλίωση με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, μεταδίδει το Πρακτορείο Bloomberg.

Η διαδικασία αυτή σκόνταψε αφότου η Σερβία άσκησε πίεση σε άλλες χώρες προκειμένου να εμποδίσουν το Κοσσυφοπέδιο να ενταχθεί στο διεθνές αστυνομικό δίκτυο. Η σερβική αντιπροσωπεία πανηγύρισε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, κάνοντας λόγο για μια από τις μεγαλύτερες νίκες της. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου Ένβερ Χότζαι απάντησε επιβάλλοντας φόρο 100% στις εισαγωγές από τη Σερβία και είπε ότι θα υπάρξουν περισσότερα μέτρα.

Ο κοσοβάρος πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι είπε πάντως ότι το Κοσσυφοπέδιο θα καταργήσει την αύξηση του φόρου κατά 100% επί των αγαθών που εισάγονται από τη Σερβία μόνο όταν παύσει η «επιθετικότητα της Σερβίας» σε βάρος της Πρίστινας, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Αμέσως μετά ακολούθησε εισβολή αλβανικών ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα κατά παράβαση του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ και τη σύλληψη τεσσάρων κατοίκων της περιοχής.

Ο Α.Βούτσιτς συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας με τους αρχηγούς των ΕΔ λέγοντας χαρακτηριστικά πως "βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δέκα ετών στις σχέσεις μας με το Κόσοβο".

"Αυτό που επιδιώκουν είναι να ωθήσουν τους Σέρβους να πάρουν τα όπλα" πρόσθεσαν σερβικές πηγές. Αργότερα οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδια ξεχύθηκαν στους δρόμους με σημαίες της Σερβίας σε Zvecan, Jarinje, Leposavic municipality, Brnjak crossing, Zupce,  Zubin Potok.

πηγη