Σελίδες

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Συνεχιζει να προκαλει τους Ελληνες, ο πρωην διορισμενος Ανθελληνας ΥΠΕΞ, Χοντροκοτζιας....

Τελικα σημερα στην Ελλαδα ειναι νομιμος μονο αυτος που εχει Ανθελληνικα αισθηματα....
Αν εισαι Πατριωτης εισαι Ακροδεξιος και Φ@σιστας...


Ο κομμουνιστής, πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς, συνεχίζει να μας εκπλήσσει αρνητικά, σε σημείο ωμής πρόκλησης, αφού διερωτώμαι, αν τελικά αυτός ο άνθρωπος εξυπηρετούσε τα ελληνικά συμφέροντα ή αν εξυπηρετεί τα αλβανικά και τα τουρκικά!

Θα μου πείτε, ακραία σκέψη! Θα σας απαντήσω να διαβάσετε τα όσα πρόσφατα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό, παρ΄ ότι βιαίως εκπαραθυρώθηκε από το ΥΠΕΞ, εν τούτοις συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα προκλητικός! Συγκεκριμένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«O στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας. Ο στρατός πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες για να εκφραστεί η αναγνώριση των συνόρων και δεν τις κάνει».

Κι όταν ρωτήθηκε, αν την ευθύνη για αυτό την έχει η στρατιωτική ή η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε διπλωματικά: «αυτό θα το εξετάσει η Βουλή».

Ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως εννοεί την ηγεσία του Στρατού μας!

Όμως συνεχίζοντας να είναι εξόχως προκλητικός, έκανε λόγο, πως το συναφθέν το 1914 “Πρωτόκολλο της Κέρκυρας”, που υπογράφηκε από την Ελλάδα και την Αλβανία (σ.σ. χωρίς καμιά επιφύλαξη) και το οποίο αναγνώριζε στην ελληνική μειονότητα τα δικαιώματα της θρησκείας, της παιδείας, της γλώσσας και της αυτοδιοίκησης, δεν είναι νομικώς ζωντανό!

Σήκωσαν το “γάντι” οι Αλβανοί…
Βέβαια, η πλευρά της Αλβανίας με αφορμή τις ανθελληνικές θέσεις Κοτζιά, πήρε θέση και υπερθεμάτισε επί του θέματος! Έτσι, ο Πρόεδρος της αλβανικής Βουλής Ιλίρ Μέτα, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο δημοσιογράφων της ΝΑ Ευρώπης, είπε: «Κυκλοφόρησε μια ιστορία που ελπίζω να είναι fake news, όπου ένας πρώην υπουργός της γειτονικής χώρας, είπε ότι ο στρατός της χώρας δεν αναγνωρίζει τα σύνορα της Αλβανίας. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι ακόμη και όταν αυτές οι ειδήσεις είναι αληθινές και όταν είναι ψεύτικες. Εδώ είναι ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης να διατηρούν την απόσταση από κάθε χειραγώγηση που αυξάνει τη ρητορική και μας απομακρύνει από τη συνεργασία. Εάν όντως ισχύουν τα όσα δήλωσε ο πρώην Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, πρόκειται για ένα “πολύ σοβαρό θέμα”»!

Τελικά μας κυβερνούν ανθέλληνες;
Ωστόσο, μπορεί ο Νίκος Κοτζιάς να είδε την πόρτα της εξόδου από το ΥΠΕΞ, παρέμεινε όμως σε αυτό ο Αναπληρωτής του Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος κινείται στην ίδια ανθελληνική γραμμή με τον πρώην προϊστάμενο του! Σε σημείο που ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος να ζητάει επίσημες εξηγήσεις από την κυβέρνηση:

«Οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα εκφεύγουν “σε βαθμό κακουργήματος” της εθνικής πολιτικής γραμμής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα! O κ. Ρήγας εκφράζει την επιθυμία να υπάρξει διαπραγμάτευση και διαμοιρασμός της “ΑΟΖ του Αιγαίου” με την Τουρκία. Πώς είναι δυνατόν να ανακινεί ένα ανύπαρκτο θέμα από τη στιγμή που το Αιγαίο λόγω γεωγραφικής διαμόρφωσης, στερείται ΑΟΖ. Προφανώς εννοεί το τμήμα του νοτιοανατολικού Αιγαίου μεταξύ Ρόδου και της νήσου Στρογγύλης. Αυτό επιζητεί και η Τουρκία. Να μας καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να εκχωρήσουμε την ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα των νήσων της Μεγίστης. Άρα κρίνοντας από τις δηλώσεις του ΑΝΥΕΘΑ, η κυβέρνηση δέχεται το τουρκικό  αίτημα και εκχωρεί την ΑΟΖ! Εντός της ημέρας καταθέτουμε σχετική ερώτηση και καλούμε τον πρωθυπουργό και τον προϊστάμενο του ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στη Βουλή, αφενός μεν να διαψεύσουν ότι έχουν συμφωνήσει για την “ΑΟΖ του Αιγαίου” με την Τουρκία και αφετέρου να δώσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις για τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ρήγα»!