Σελίδες

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

@συλο; Ποιο @συλο; @συλο ιδεων δεν σημαινει @συλο εγληματιων, ποιος ειναι ο νομος γι αυτο το @συλο; Ξερει κανεις;




Ο.Υ.Α. Τέλος τα παιχνίδια με το Άσυλο...... 
Θα μηνύουμε τις Πρυτανικές Αρχές για παρασιώπηση εγκλημάτων και υπόθαλψη εγκληματιών που……  δρουν γύρω και μέσα στα Πανεπιστήμια ! ! !

Όταν η λύση είναι απλή σε ένα πρόβλημα αλλά αυτή , δεν δρομολογείται , το μόνο που μένει να κάνεις , είναι , να μετράς σκοπιμότητες .

Δεν αποτελεί τόσο το άσυλο το λόγο που οδηγεί στην έξαρση της εγκληματικότητας μέσα και γύρω από τα πανεπιστήμια και δημιουργεί τις γνωστές δυσφημιστικές καταστάσεις που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων , όσο , η παρασιώπηση των εγκλημάτων και η υπόθαλψη των εγκληματιών που προβαίνουν οι υπεύθυνες

πανεπιστημιακές αρχές και εν γένει , όλοι όσοι ευθύνονται για την προστασία του χώρου μέσα στον οποίο πρέπει να «ζει» το άσυλο , και όλων όσων στα καθήκοντά τους υπάγονται η βεβαίωση παραβάσεων και η γνωστοποίηση διαπιστωμένων παραβάσεων στις εισαγγελικές αρχές, στην τελική .
Η ποινική αξίωση της πολιτείας για απονομή δικαιοσύνης δια της τιμωρήσεως κάθε αξιόποινης πράξης αποτελεί το σκοπό ισχύος της διάταξης του άρθρου 231 ΠΚ. Υπόθαλψη εγκληματία

Τι σημαίνει αυτό ;

Ότι , η μη επιτρεπόμενη αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας στην περίπτωση των πλημμελημάτων (των ελαφρότερων εγκλημάτων)- αφορά στο επ’ αυτοφώρω έγκλημα- δεν σημαίνει ότι ένα πλημμέλημα το οποίο τελέστηκε στον χώρο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει ατιμώρητο. Απαιτείται ΑΜΕΣΑ σχηματισμός δικογραφίας , καταθέσεις , συγκέντρωση στοιχείων κτλ . Δεν συγχωρείται δηλαδή , η διάπραξη πλημμελημάτων επειδή υπάρχει άσυλο (βλ. σχετικά ΑΠ 230/1994, ΠοινΧρ ΜΔ’/1994)

Τι βλέπουμε όμως στην πραγματικότητα ; Την τέλεση αμέτρητων πλημμελημάτων εντός του χώρου των Πανεπιστημίων χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία . Γιατί;

Το πλημμέλημα συνεπώς διώκεται και αυτό μέσα σε αυτούς τους χώρους και τιμωρείται κανονικά, απλώς η αστυνομία δεν μπορεί να εισέλθει ελεύθερα (χωρίς, δηλαδή, άδεια του Πρυτανικού Συμβουλίου) στο Πανεπιστήμιο , υποχρεούται όμως να σχηματίσει ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ να την αποστείλει αρμοδίως και η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ να ζητούν το σχηματισμό δικογραφιών.

Ο νόμος κατά τα λοιπά είναι σαφής εάν έλαβε χώρα αυτόφωρο κακούργημα –όπως λ.χ κατασκευή βομβών, μολότοφ, η διακίνηση ναρκωτικών, η βιαιοπραγία, το έγκλημα κατά της ζωής – η αστυνομία χωρίς να ζητήσει την άδεια από κανέναν ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να επέμβει ( στα πλαίσια και όρια του αυτοφώρου ) , αρκεί απλά να ενημερωθεί.

Το πρόβλημα του ασύλου συνεπώς λύνεται ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ εάν εφαρμοστεί αυστηρά και από την αρχή ο νόμος. Δεν χρειάζεται ούτε κατάργηση ,ούτε προστασία , ούτε νέους νόμους .

Ευθύνη όμως έχουν και οι αστυνομικοί . Υπόθαλψη συνιστά η μη καταγγελία από αστυνομικό του εγκλήματος που τελέστηκε και το οποίο υπέπεσε στην αντίληψή του. Σχετ η ΑΠ 1936/2002, η οποία απέρριψε αίτηση αναιρέσεως καταδικασθέντων και επικύρωσε την καταδίκη τους για υπόθαλψη εγκληματία κατ’ εξακολούθηση και συγκεκριμένα, διότι με την ιδιότητά τους ως αστυνομικοί και ειδικότερα ως υπαστυνόμοι και αστυφύλακες, παρόλο που στην αρμοδιότητα και στα καθήκοντά τους υπάγονταν η βεβαίωση παραβάσεων και η γνωστοποίηση διαπιστωμένων παραβάσεων (από πολίτες) στην υπηρεσία των, δεν γνωστοποίησαν, καταμηνύοντας στην αρμόδια αστυνομική αρχή ως όφειλαν, παράνομες πράξεις .. )

Να θυμίσουμε :

«Άρθρο 231 – Ποινικός Κώδικας – Υπόθαλψη εγκληματία

Όποιος εν γνώσει ματαιώνει τη δίωξη άλλου για κακούργημα ή πλημμέλημα που διέπραξε ή την εκτέλεση της ποινής που του επιβλήθηκε ή του μέτρου ασφάλειας (άρθρα 69-76 και 122) τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.»

«Άρθρο 232 – Ποινικός Κώδικας – Παρασιώπηση εγκλημάτων

1. Όποιος, ενώ έμαθε με τρόπο αξιόπιστο ότι μελετάται κακούργημα ή ότι άρχισε ήδη η εκτέλεσή του, και σε χρόνο τέτοιον ώστε να μπορεί ακόμα να προληφθεί η τέλεση ή το αποτέλεσμά του, παραλείπει να το αναγγείλει εγκαίρως στην αρχή τιμωρείται, αν το κακούργημα τελέστηκε ή έγινε απόπειρά του, με φυλάκιση μέχρι τριών ετών, ανεξάρτητα αν ο δράστης τιμωρηθεί.

2. Η παράλειψη αυτή μένει ατιμώρητη αν η αναγγελία στην αρχή θα αφορούσε πρόσωπο οικείο εκείνου που την παρέλειψε.»

Για την παρασιώπηση εγκλημάτων ( ως γνωστόν ) ο νόμος υποχρεώνει την αναγγελία του κακουργήματος , όχι δε και του δράστη , συνίσταται στο ότι , ο υπαίτιος παραλείπει να αναγγείλει ( με οποιονδήποτε τρόπο ) έγκαιρα στην αρχή ότι μελετάτε κακούργημα ή ότι άρχισε η εκτέλεσή, ενώ για την τέλεσή του, αρκεί ο ενδεχόμενος δόλος.

Σημειώνεται για την υπόθαλψη ότι ..

Α – Το έγκλημα προς το οποίο παρέχεται η υπόθαλψη μπορεί να είναι και κατ’ έγκληση διωκόμενο , αρκεί να μην έχει παρέλθει η προθεσμία της εγκλήσεως ή να μην έχει χωρίσει παραίτηση του δικαιώματος αυτής κατά το χρόνο υποθάλψεως, διότι τότε δεν μπορεί να επέλθει ματαίωση της διώξεως.

Β- Η ματαίωση της διώξεως συνίσταται στο ανέφικτο της καταδίωξης του υπαίτιου του κυρίου εγκλήματος, δηλαδή του εντοπισμού, της σύλληψης, της θέσης του υπό την εξουσία της αρχής, ως και της γνώσης του προσώπου του δράστη ως συγκεκριμένου, ώστε να μπορεί να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη , μεταγενέστερα. ( βλ Γνωμ Εισ Πλημ Θεσ 15/2004 [Β. Φλωρίδης] Ποιν Δικ 2004, σελ. 826

Γ- Για τη θεμελίωση του εγκλήματος της υπόθαλψης αρκεί η προσωρινή ματαίωση της διώξεως του-των δραστών ,ΟΠΩΣ , Η ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ που του δίδει δυνατότητα διαφυγής

Δ-Η ματαίωση μπορεί να τελεστεί τόσο με ενέργεια του δράστη, όσο και με μη γνήσια παράλειψη, εφόσον όμως ο δράστης έχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση ( όπως εν προκειμένου οι πρυτανικές αρχές ) να αποτρέψει την επέλευση του εγκληματικού αποτελέσματος,, σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 15 ΠΚ ( Δεν αρκεί όμως μία απλή παράλειψη, αλλά η παρά το καθήκον παράλειψη.

Το πανεπιστημιακό άσυλο αποτελεί εγγύηση της συνταγματικά προστατευόμενης ακαδημαϊκής ελευθερίας και πρέπει να διατηρηθεί επιπλέον για λόγους ιστορικούς και συμβολικούς.

Νομικό πλαίσιο γιαυτό υπάρχει και είναι αρκετό , αυτό όμως που δεν υπάρχει είναι η προθυμία να εφαρμοστεί ενιαία και ομοιόμορφα γιατί απλά, κάποιες άλλες σκοπιμότητας ( οι γνωστές ) είναι ισχυρότερες από τη σκοπιμότητα των σχετικών νόμων.

Μία εξ αυτών είναι , να δοθεί ώθηση προς στα ιδιωτικά πανεπιστήμια .Όλα τα υπόλοιπα είναι θέατρο με ελάχιστους θεατές . Οι θεατές όμως που δεν παρακολουθούν, δεν θα επιτρέψουν χάριν σκοπιμοτήτων την υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων , την μετατροπή τους σε «ποντικοπαγίδες » άμοιρων ανθρώπων και την – μέσω της κατάστασης που δημιουργείτε με την επιτρεπόμενη ανομία – δυσφήμηση της ακαδημαϊκής κοινότητας και των Ελληνικών Πανεπιστημίων .
Η υφιστάμενη κατάσταση στα πανεπιστήμια , είναι καθρέπτης για το τι έχετε στο μυαλό σας .

Υγ. Θα δίνουμε στη δημοσιότητα κάθε μήνυση που θα υποβάλλουμε με πλήρης στοιχεία

Κοινοπ., Υπουργείο παιδείας , έρευνας και θρησκευμάτων , γραφείο υπουργού Κώστα Γαβρόγλου -Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ,Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ,Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ιόνιο Πανεπιστήμιο ,Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ,Πανεπιστήμιο Κρήτης ,Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας ,Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τμήμα Δικαστικής Αστυνόμευσης )

πηγη