Σελίδες

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Τελεσιγραφο της Συριας στην Τουρκια! Ξεκουμπιστειτε απο τα εδαφη μας αλλιως.....

Αυτο το νοημα εχουν τα λεχθεντα στην καθημερινη γλωσσα....
Και αυτο εχει σημασια....
Οτι το μαχαιρι εφτασε στο κοκκαλο και θαχουμε εξελιξεις...


Ο Μπεσάρ Τζαφέρι- Μόνιμος εκπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ,  χαρακτήρισε ως ¨επιθετικότητα¨ την παρουσία του τουρκικού στρατού στην Συρία και είπε πως αν δεν αποσυρθούν οι στρατιώτες εκείνοι, η κυβέρνηση τη Συρίας θα χρησιμοποιήσει άλλες μεθόδους.

Ο Τζαφέρι είπε πως αν η Τουρκία επιθυμεί να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης στην Συρία, πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της από την χώρα.

Ο Τζαφέρι μιλώντας στις συνομιλίες της Αστάνα σχετικά με την Συρία, είπε : ¨Η Τουρκία αντί να ασκεί αστυνομικά καθήκοντα με ελαφρύ οπλισμό, έστειλε στα βόρεια της Συρίας στρατό και βαρύ εξοπλισμό. Σε πόλεις της Συρίας αναρτήθηκαν σημαίες της Τουρκίας. Πιστεύουμε πως οι πράξεις της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη επιθετικότητα¨.

¨Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΝΤΛΙΜΠ¨

Ο Τζαφέρι είπε πως η κατάσταση στην Ιντλίμπ χειροτέρευσε εξαιτίας της Τουρκίας και πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν εκπλήρωσε εκεί τις υποχρεώσεις της.

Η Τουρκία είχε υποσχεθεί πως θα απέβαλε από την Ιντλίμπ τις σχετιζόμενες με την Αλ Κάιντα τζιχαντιστικές ομάδες και θα σχημάτιζε εκεί μια ουδέτερη ζώνη, αλλά κανένα από τα δύο δεν έκανε.

Όταν από την περιοχή εκεί πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις κατά του συριακού στρατού και κατά πολιτών,  ο στρατός της Συρίας και η Ρωσία άρχισαν να ανταποδίδουν.

Η Ρωσία μετά από την συμφωνία για την Ιντλίμπ, έκανε πάλι τώρα αεροπορική επίθεση.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ

Ο Τζαφέρι είπε πως αν με διπλωματικές μεθόδους, δεν διασφαλιστεί η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από την χώρα, τότε η Δαμασκός θα αρχίσει να χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους.

Ο Τζαφέρι τόνισε πως η Τουρκία δεν εκπλήρωσε την βάσει της συμφωνίας του Σότσι υποχρέωση της να βγάλει τους τζιχαντιστές από την Ιντλίμπ και είπε πως ¨Για αυτό τον λόγο οι τρομοκράτες στην Ιντλίμπ έκαναν παραβιάσεις. Τα  γεγονότα μείωσαν την εμπιστοσύνη προς την Τουρκία¨

πηγη