Σελίδες

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Αρχιζουν γεωτρησεις οι Τουρκοι, αλλα στα ρηχα χωρικα τους υδατα, πηγε περιπατο ο τσαμπουκας τους, στα βαθια δεν τολμησαν να βγουν....

Λογια και μονο λογια ηταν το αποδεικνυουν οι πραξεις τους....
Λογια και φοβερες μηπως κι αρπαξουν κατι....
Κοινως Ανατολιτικο παζαρι....


Από τα ρηχά νερά της Μερσίνας θα ξεκινήσει η Τουρκία γεωτρήσεις, όπως ανακοίνωσε, επιχειρώντας να περάσει έναν έμμεσο απειλητικό τόνο, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, από το βήμα συνεδρίου, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η απάντηση είναι μια ειλικρινέστατη ελληνική ευχή, «καλά αποτελέσματα καρντάσια»!

Η γεώτρηση θα γίνει εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, με το γεωτρύπανο της πλατφόρμας «Rowan Norway» σε απόσταση περίπου 25 ν.μ. από τη Μερσίνα και 175 ν.μ. από το σημείο όπου διεξάγει έρευνες ο «Πορθητής».

Εφόσον δεν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο, όχι μόνο δεν μας ενοχλεί ως Ελλάδα, αλλά λόγω γειτνίασης μα και σε μικρό βάθος, μακάρι να έχει καλά αποτελέσματα και να συνεννοηθούμε για να γίνουμε οι Έλληνες πρώτοι τους πελάτες!

Αφού είναι κοντά μπορεί να μας στοιχίσει φθηνότερα, ενώ θα δοθεί στους Τούρκους η ευκαιρία να αποδείξουν στην πράξη την επιθυμία τους να μας βοηθήσου να εξέλθουμε της οικονομικής κρίσης, όπως τόσες φορές έχουν αναφέρει. Τόσο απλό είναι!

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, τον Δεκέμβριο θα φτάσει στην Τουρκία το δεύτερο γεωτρύπανο που αγόρασαν, το «αδερφάκι» του «Πορθητή» όπως λένε, το οποίο πιθανότατα θα κατευθυνθεί για να πραγματποιήσει την πρώτη του γεώτρηση στην Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης καλά αποτελέσματα τους ευχόμαστε, υπενθυμίζοντάς τους, ότι αν το Αιγαίο θεωρείται από αυτούς θάλασσα «ημίκλειστη ειδικών περιστάσεων», τι να πει κανείς για τη Μαύρη Θάλασσα που είναι… θεόκλειστη, με μια μικρή έξοδο! Παρά ταύτα, οι υποκριτές γείτονες επέκτειναν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

Εν κατακλείδι, να τονιστεί λίγο αυτό με τα «ρηχά νερά» της Μερσίνας. Στα ρηχά νερά τα πράγματα είναι εύκολα, διότι εκεί στο «Οικόπεδο 4» που σουλατσάρουν, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν, διότι εκεί ούτε κολοσσοί τύπου ExxonMobil δεν μπορούν να επιχειρήσουν με την υπάρχουσα – γνωστή – τεχνολογία. Άρα, επίδειξη σημαίας κάνουν. Ή αλλιώς, ανέξοδους τσαμπουκάδες…