Σελίδες

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Ειναι συμμαχοι μας οι ΗΠΑ; Ξερουν οτι η Τουρκια, θα τα χρησιμοποιησει εναντιον και της τα δινουν.....

Οι συμμαχοι δεν ειναι ετσι.....
Συμμαχος δεν σημαινει μονο να παιρνεις.....
Οι Συμμαχοι εχουν και υποχρεωσεις , οχι μονο δικαιωματα.... 



"Deal" Τουρκίας- ΗΠΑ για πάστορα και F-35: Επιβεβαιώνονται οι χτεσινές πληροφορίες του pronews.gr, για ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς ο Τούρκος αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε πριν λίγο να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον και να του επιστραφεί το διαβατήριο.

Το τουρκικό δικαστήριο απάντησε θετικά στην εισήγηση του εισαγγελέα.

Καταδίκασε μεν σε τρία χρόνια φυλάκισης των Αμερικανό πάστορα Μπράνσον, αλλά αποφάνθηκε ότι δεν θα εκτίσει την ποινή εξαιτίας του χρόνου που πέρασε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν,  Ιλνούρ Τσεβίκ σε σημερινό άρθρο γνώμης στην φιλοκυβερνητική Daily Sabah σημείωσε ότι η διευθέτηση του ζητήματος του πάστορα θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις.

Ο πάστορας, κρατείται στη φυλακή ή κατ’ οίκον εδώ και δύο χρόνια με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Επίσης ο εισαγγελέας ζήτησε να αρθεί ο ταξιδιωτικός περιορισμός και η υποχρέωση μετάβασης μια φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και του επιτρέπει να βγει από την χώρα.

Σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα αναθεωρήσουν το προεδρικό διάταγμα που μπλόκαρε, θεωρητικά, την παράδοση των F-35 και θα επιτρέψουν την εξαγωγή του μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου, στην τουρκική Αεροπορία.

Αλλωστε το πρόγραμμα βιομηχανικής συμμετοχής της Τουρκίας στο F-35 δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή, όπως δεν σταμάτησε ούτε η εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών σε αυτό.

Πιθανότατα ο πάστορας Μπράνσον θα αναχωρήσει απόψε για τις ΗΠΑ.

Από χτες που έγιναν γνωστές οι πληροφορίες,  η λίρα έκανε άλμα 3,3%. Μετά την σημερινή είδηση ενισχύεται περίπου 1%.

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών φαίνεται ότι αρχίσει να αποκλιμακώνεται, σταδιακά το τελευταίο διάστημα, καθώς ήδη Αμερικανοί και Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύονται μαζί και ξεκινούν κοινές περιπολίες στην Μανμπίζ στη Συρία.

Το "deal" των δύο χωρών αφορά και τα F-35 καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν έλαβε διαβεβαιώσεις για την παράδοσή τους
πηγη