Σελίδες

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Τσίπρας με Νοτοπούλου , στην Εκθεση δινουν παρασταση.....

Σαν τα πιτσουνακια...
Δινουν παρασταση για να δειξουν τα καναλια οτι ο Πρωθυπουργος κυκλοφορει αναμεσα σε κοσμο, οτι ειναι αποδεκτος......
Το οτι ολη η Θεσσαλονικη εχει γεμισει με αφισες που γραφουν Ανεπιθυμητος , περναει στα ψιλα!



Επισκέπτεται τον χώρο της έκθεσης, συνοδευόμενος από πλήθος αστυνομικών - Η ανθοδέσμη, οι μπηχτές για τον ΠΑΟΚ και το παιχνίδι μπάσκετ
Την καθιερωμένη του βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που στις 10.30 το πρωί θα εγκαινιάσει το περίπτερο των ΗΠΑ, που είναι και η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ αλλά και τους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε την περιοδεία του στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.  Στον χώρο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που μάλιστα, όπως φαίνεται και στα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες, κρατούν τους πολίτες σε απόσταση ασφαλείας από τον πρωθυπουργό, ενώ ορισμένοι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν εκεί για να τον στηρίξουν. Στο πλευρό του βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου .

«Μπορούμε πια να οραματιστούμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας, όπως εμείς επιθυμούμε. Φέτος, μετά από 8 χρόνια, πρώτη φορά πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης. Η ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη ανοίγει τα φτερά της και μπορεί να γίνει η οικονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, τόνισε ο πρωθυπουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξερχόμενος από το κτίριο της διοίκησης της ΔΕΘ.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει ευκαιρία ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη»

Κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορική τη φετινή διοργάνωση. Κι αυτό, γιατί, όπως είπε, μέχρι τώρα οι πρωθυπουργοί παρουσίαζαν τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, εντός του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί και που είναι το ίδιο για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ που βγήκαν από μνημόνια.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση και να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.
 
Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος, γιατί, όπως είπε, η ΔΕΘ ανοίγει τα φτερά της εκ νέου, ενώ συμφώνησε με το σχέδιο ανάπλασής της, που παρουσίασε ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2026, στη συμπλήρωση 100 ετών της διοργάνωσης. Μάλιστα σε αυτό το σημείο παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός. Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, λέγοντας στον κ. Ταίπρα ότι θα είναι αυτός ο πρωθυπουργός που θα εγκαινιάσει και τη διοργάνωση του 2026.

Πρώτη στάση το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο κ. Τσίπρας έκανε την πρώτη του στάση στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μαζί του βρισκόταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Στο περίπτερο, ανώτατοι αξιωματικοί του παρουσίασαν τα εκθέματα.

Ανθοδέσμες και οι μπηχτές για τον ΠΑΟΚ

Μετά τη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός έγινε αποδέκτης ανθοδέσμης σε λευκό και κόκκινο χρώμα από ένα μικρό αγόρι, με το οποίο είχε έναν σύντομο διάλογο. Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί σπόντες με  τον πρόεδρο της ΔΕΘ, κ. Τζήκα, που είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ, που είπε στον πρωθυπουργό: «Με τον νέο εκθεσιακό χώρο θέλουμε να μπούμε στο Champions League!». Η φράση του δεν έμεινε ασχολίαστη, καθώς ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Στο Europa League μπήκατε...».

Πέτυχε έναν πόντο παίζοντας μπάσκετ

Λίγο αργότερα, ο κ. Τσίπρας θέλησε μάλλον να δείξει τις αθλητικές του επιδόσεις στο γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στο εκθεσιακό κέντρο. Αν και στο γήπεδο βρίσκονταν ήδη δύο μικροί αθλητές, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μπει στο παρκέ και να πάρει την μπάλα. Για την ιστορία, έριξε δύο βολές και πέτυχε έναν πόντο.

Επίσης, έβγαλε και φωτογραφίες με δύο παιδιά, που φορούσαν τις φανέλες της Εθνικής Ελλάδος και της Dream Team των ΗΠΑ, μια φανέλα της οποίας του δόθηκε ως δώρο.

Ενημερώθηκε για την Κεντρική Αγορά της ΚΑΘ

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο 15 της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης. Εκεί είδε τη σχετική μακέτα του εκσυγχρονισμού και επέκτασης της ΚΑΘ. Το master plan εκπονεί η Εγνατία Οδός.

Εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και ΉΠΑ από σοπράνο

Πριν γίνουν τα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ, σοπράνο ερμήνευσε α καπέλα τους εθνικούς ύμνους των ΗΠΑ και της Ελλάδας, παρουσία μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.
πηγη