Σελίδες

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Αποικια, τυπου Νοτιας Κορεας, μας θελουν οι Αμερικανοι....

Κανεις δεν ειναι φιλος η συμμαχος....
Κανεις δεν μας αγαπα.....
Ολοι τα συμφεροντα τους κοιτουν....
Το ιδιο πρεπει να κανουμε και μεις καποτε....


Στην Νότια Κορέα σταθμεύουν αυτή την στιγμή περισσότεροι από 25000 Αμερικανοί στρατιώτες, όσοι δηλαδή υπάρχουν στις βάσεις όλου του Ειρηνικού συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας.

Οι Αμερικανοί στην Νότια Κορέα αποτελούν ουσιαστικά και την διοίκηση των Νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων εφαρμόζοντας δόγματα και σχέδια του Πενταγώνου. Αυτό έχει ως συνέπεια τα όπλα που εξοπλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να είναι αυτά που εξυπηρετούν τα σχέδια των ΗΠΑ

Η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στην Ελλάδα και η ανακοίνωση του Στρατηγού Τζόζεφ Ντάνφορντ σηματοδοτεί και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Οι Αμερικάνοι θέλουν την Ελλάδα ως «Στρατηγικό τους βάθος» τόσο για την Μέση Ανατολή όσο και για την αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με την Ρωσία στην Ανατολική Ευρώπη που αυτό σημαίνει, περισσότερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα και περισσότερο στρατιωτικό υλικό

Αναλυτικά η δήλωση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ:

«Οι στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα είναι πιο ισχυρές από ποτέ και αυτό είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια της στενής συνεργασίας μας ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ αλλά και ως φίλοι που μοιράζονται τις ίδιες δημοκρατικές αξίες και ισχυρούς πολιτισμικούς δεσμούς.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, έχοντας ηγετική θέση σε ένα πλήθος προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας στη θάλασσα.

Είμαστε ευγνώμονες στον Ελληνικό λαό και στην ισχυρή υποστήριξή του φιλοξενώντας στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ σε περιοχές όπως η βάση της Σούδας και ανυπομονούμε να δουλέψουμε με τον Ελληνικό Στρατό με γνώμονα να βρούμε νέους τρόπους για να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας».
πηγη