Σελίδες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Κυριε Διοικητα, ο Στρατωτικος Κανονισμος 20-1, ισχυει για τον Αρχιλοχια σου που συμμετεχει σε πολιτκες εκδηλωσεις ;

Κυριε διοικητα του Αρχιλοχια, γνωριζεις οτι συμμετειχε σε πολιτικη εκδηλωση 
και εκανε και δηλωσεις........
Εχεις διαταξει ΕΔΕ, η Προανακριση; 
Αν δεν τοχεις κανει, εισαι συνεργος και υπολογος....



Ο Στρατιωτικός Κανονισμός 20-1 απαγορεύει την συμμετοχή εν ενεργεία στρατιωτικού σε πολιτικές, πόσο μάλλον σε κομματικές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 25, παράγραφος 1 και με τίτλο: Απαγορεύσεις και περιορισμοί αναφέρονται ξεκάθαρα τα εξής:

«“1. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο Έθνος. Κάθε στρατιωτικός μπορεί να έχει τις πεποιθήσεις και τις προσωπικές του αντιλήψεις, οφείλει όμως στα πλαίσια της υπηρεσίας του να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα. Κάθε πολιτική δραστηριότητα απαγορεύεται αυστηρά”.»

Αυτά γράφει ο στρατιωτικός κανονισμός. Πάμε τώρα να δούμε τι γράφτηκε για ένα ενδιαφέρον «επεισόδιο» στη Θεσσαλονίκη, καθώς φαίνεται πως οι παραβιάσεις του στρατιωτικού κανονισμού πραγματοποιούνται κι ενώπιον του πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων:

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αρχιλοχίας εν ενεργεία στο βήμα των ΑΝΕΛ, παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου! Ο κομματισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκινά από το γραφείο του ΥΕΘΑ.

Το περιστατικό συνέβη σε εκδήλωση των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη. Πρωταγωνιστής είναι ένας Αρχιλοχίας από τον Έβρο, ο οποίος από το βήμα των ΑΝΕΛ και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, κάνει καθαρά πολιτική ομιλία.

Συγκεκριμένα, απεύνεται στον ΥΕΘΑ ως εν ενεργεία στρατιωτικός, δηλώνει ότι δεν φοβάται κανέναν (προφανώς επειδή ανήκει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου) και στη συνέχεια διαβεβαιώνει τον υπουργό ότι όλο το στράτευμα είναι στο πλευρό του και η νίκη θα είναι δική τους.

Στο βίντεο που ο ίδιος έχει αναρτήσει στο Facebook, ακούγεται να λέει μπροστά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας: «Σαν στρατιωτικός που είμαι εν ενεργεία και δεν φοβάμαι κανέναν, το’ χω δηλώσει ήδη και στον Έβρο». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε μια εξήγηση από τον αρχιλοχία τι ακριβώς εννοεί όταν λέει «δεν φοβάμαι κανέναν». Εννοεί ότι αψηφά τον στρατιωτικό κανονισμό; Κι αν αυτό το αντιστρέψει κανείς, θα πρέπει μήπως να φοβούνται οι «πολιτικοί αντίπαλοι» εντός στου στρατοπέδου;

Διότι εμεί νομίζαμε ότι κομματάρχες στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχουν πλέον. Πάλι αφελείς αποδεικνυόμαστε μάλλον… Δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου οι πολιτικές πεποιθήσεις του οποιουδήποτε. Καλά κάνει και υποστηρίζει τους ΑΝΕΛ εφόσον πείθεται από τις πολιτικές τους θέσεις και φυσικά τις πράξεις τους.

Αυτό που λέμε είναι σαφέστατο και αφορά τον στρατιωτικό κανονισμό. Αν δεν τον χρειάζονται, ας τον πετάξουν στα σκουπίδια. Δεν θα θέλαμε πάντως να βρισκόμαστε στη θέση των ανωτέρων του στρατιωτικών που οφείλουν να τον ελέγξουν, έχοντας όμως κατά νου ότι θα μπορούσε δυνητικά να έχει αρνητικές επιπτώσεις στους ίδιους.

Το ερώτημα είναι απλό: Είναι σύννομα όσα πράττει ο κύριος αυτός και τα διαφημίζει στα κοινωνικά δίκτυα ή όχι; Εμείς παραπέμψαμε τον στρατιωτικό κανονισμό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι παρανομεί. Δικαστές δεν είμαστε. Θα περιμέναμε όμως το θέμα που θέτουμε να απασχολούσε την ηγεσία. Θα επανέλθουμε αν χρειαστεί.
πηγη