Σελίδες

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! Αρχισαν να καταβαινουν οτι το Ισλαμ δεν αφομειωνεται.....

Η Ευρωπη αρχισε να το καταλαβαινει....
Ειναι αργα βεβαια...
Εμεις ;
Μ αυτη την κυβερνηση ουτε θαυμα δεν μας σωζει....



Με τη μια χώρα μετά την άλλη στην Ευρώπη να λαμβάνουν μέτρα για το ισλαμικό στοιχείο γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό πως μόνο ως ψευδαίσθηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ιδέα μιας πιθανής ένταξης των μουσουλμάνων μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με ολοένα και περισσότερους αναλυτές, των οποίων οι θέσεις δεν ταυτίζονται με ακροδεξιά στοιχεία, είναι αδύνατον μια δυτική κοινωνία να ενσωματώσει ειρηνικά μια μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα, πιστή σε ένα θεοκρατικό μονοθεϊσμό που αρνείται να διακρίνει τη πολιτική από τη θρησκευτική δύναμη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η ριζική διαφορά μεταξύ της δυτικής και της ισλαμικής κουλτούρας, η προέλευση του αγεφύρωτου χάσματος που επηρεάζει οποιαδήποτε μορφή ολοκλήρωσης, είναι πως οι «ελεύθερες κοινωνίες, όπως η Δύση, βασίζονται στη δημοκρατία, δηλαδή, τη λαϊκή κυριαρχία», ενώ το Ισλάμ «βασίζεται στην κυριαρχία του Αλλάχ», με αποτέλεσμα «αν οι μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι εφαρμόζουν την αρχή αυτή [δηλ την αρχή της κυριαρχίας του Αλλάχ] στις δυτικές χώρες, η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη»

Οι ίδιοι αναλυτές απαντώντας σε επιχειρήματα περί πλουραλιστικής κοινωνίας, και στην άποψη πως οι μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να κρατήσουν την πίστη τους, και την ίδια στιγμή να δείχνουν σεβασμό και ανεκτική στάση προς άλλους πολιτισμούς, θεωρούν πως είναι λάθος να συγκρίνεται το Ισλάμ με την μετα-σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία.

Κι αυτό επειδή το Ισλάμ προσδιορίζεται χίλια τετρακόσια χρόνια ως μια θρησκεία ιδιοκτησίας, «ένα θεοκρατικό μοτίβο μεσαιωνικού μονοθεϊσμού ».

Η πλουραλιστική διατύπωση, για να είναι έγκυρη, προϋποθέτει κατ ‘ανάγκη ότι κάθε πολιτισμός που έρχεται σε επαφή έχει μια φιλόξενη στάση και είναι ανοιχτός στην ενσωμάτωση. Αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση του Ισλάμ, το οποίο είναι από την ίδια του τη φύση ενάντια στην αλλαγή και αποδοχή άλλων πολιτισμών και θρησκειών.

Το ισλαμικό νομικό σύστημα που διέπεται από τον ισλαμικό νόμο, τη Σαρία, ακολουθεί δουλικά τις διατάξεις του Κορανίου, αντανακλώντας το γεγονός ότι, το Ισλάμ είναι μια θρησκεία με ένα κολοσσιαίο και άκαμπτο νομικό σύστημα.

Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός βρίσκει γόνιμο έδαφος στη Δύση. Η δυτική έχει καθιερωθεί ως αδύναμη κουλτούρα , ενώ η ισλαμική ως ισχυρή. Στη Δύση, το Ισλάμ μπορεί να εξαπλωθεί, μπορεί να συνεχίσει την πορεία του χωρίς να παρεμποδίζεται, να υπάρχει σε μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από μια ξεφτισμένη και αδύναμη κουλτούρα, η οποία εκφράζει την ικανοποίησή της, χωρίς διάκριση, η οποία δεν έχει τη δύναμη, ούτε τα μέσα για να διακρίνει τι είναι καλό από τι δεν είναι.

Σε μια τέτοια κατάσταση, ο ισλαμικός αποικισμός της Δύσης είναι ένα σίγουρο αποτέλεσμα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των γεννήσεων προέρχεται από μουσουλμάνους.

Ξεκινώντας από αυτή την παραδοχή – κάτι το οποίο είναι ένα γεγονός, όχι ένα συμπέρασμα – θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι θα συνέβαινε αν οι μουσουλμάνοι είχαν ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια αξιώματα, σε ανώτερες θέσεις στο κράτος και τους θεσμούς κλπ. Θα ήταν, απλά, μια υποταγή της δυτικής δημοκρατίας στο Ισλάμ. Ή θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε τι θα συμβεί εάν οι Μουσουλμάνοι οργανωθούν σε ένα πολιτικό κόμμα;

Αρκεί να κοιτάξουμε στο εσωτερικό της Ευρώπης, για να διαπιστώσουμε ότι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο διόλου μακριά… Δεν είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου – της πόλης που είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα και σύμβολα της Δύσης – είναι μουσουλμάνος;

“Με τη μήτρα των γυναικών μας θα κατακτήσουμε τη Δύση”, δήλωσε το 1974, ενώπιον της συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Αλγερίας και πρώην μαχητής για την ανεξαρτησία από τη Γαλλία Houari Boumedienne .

Και ο νοών νοείτω….
πηγη