Σελίδες

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Μοιραζει τα τριαντα αργυρια, που πηρε για την Μακεδονια ο Τσιπρας! Ανοικτο το παραθυρο για να μην γινουν οι περικοπες συνταξεων !

Μονό ετσι μπορούν να χαρακτηρισθούν οι πράξεις του και τα λεγόμενα του....




Περικοπές Συντάξεων: Προσεκτικά μεν - αλλά με σαφέστατα υπονοούμενα για τις προθέσεις του - ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο μη εφαρμογής του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων από 1.1.2019.

Για όσους αναρωτιούνται αν αυτό το σενάριο έχει βάση, η απάντηση είναι σαφέστατη: Είναι πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο ο Τσίπρας να μην προχωρήσει σε περικοπές των συντάξεων, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί επ' αυτού.

Κλείνοντας το μάτι για πολλές "θετικές ειδήσεις" το προσεχές διάστημα ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο Bloomberg και σε επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου αρνήθηκε να δηλώσει δεσμευμένος στο μέτρο που είχε ψηφιστεί κατ' απαίτηση του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι μετά την έξοδο από το πρόγραμμα τα μέσα με τα οποία θα επιτυγχάνονται οι στόχοι του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος είναι θέμα της εκάστοτε κυβέρνησης.

«Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα αποφασίσει, όταν έρθει η ώρα, ποια είναι η βέλτιστη μέθοδος οικονομικά και κοινωνικά για τη χώρα, ώστε να πιαστεί ο στόχος του 3,5%. Είναι δική μας υπόθεση με ποια μέσα θα φτάνουμε τους στόχους», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «οι δεσμεύσεις μας είναι αυτές που αναφέρονται στην απόφαση του Eurogroup. Σας παραπέμπω σε αυτές. Μπορείτε να δείτε ποιες είναι και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας».

Η παραπομπή στο παράρτημα του κειμένου του Eurogroup της περασμένης...
Η συνεχεια ΕΔΩ