Σελίδες

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ηθελαν τα Ιμια, μετα, αλλα 18 νησια, τωρα θελουν ολο το Αιγαιο....

Ετσι ειναι δυστυχως, οι Βαρβαροι  γειτονες μας....
Οταν κανεις ενα βημα πισω, αυτοι κανουν ενα μπροστα....
Οταν αγριεψεις σταματουν και περιμενουν....
Κι οταν τους δειξεις τα δοντια σου αρχιζουν να σε σεβονται....
Αυτη ειναι η νοοτροπια τους, δεν εχουν μπεσα, ειναι βαρβαροι απολιτιστοι, και γι αυτο πρεπει αναλογα να τους αντιμετωπιζεις !




Για πρώτη φορά στα χρονικά των (τεταμένων) ελληνο-τουρκικών σχέσεων η Άγκυρα έθεσε θέμα συνολικής αμφισβήτησης του Αιγαίου με αφορμή την περίληψη των Ιμίων στο πρόγραμμα “Natura” της ΕΕ.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που η Τουρκία δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες νησίδες η βραχονησίδες, ή ακόμη και σε αριθμό νησιών, αλλά αντίθετα κομίζει  μια νέα φρασεολογία μιλώντας για «αμφισβητούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς», οι οποίοι μπορούν να καλύπτουν όλο το Αιγαίο και όχι μόνο!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Τουρκία προειδοποίησε ότι στο εξής δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοιες καταστάσεις και φυσικά ο μόνος τρόπος που υπονοεί είναι, πως η μη αποδοχή αυτών των καταστάσεων θα γίνει μέσω των όπλων.


Αφορμή για την τουρκική ανακοίνωση, η οποία έγινε μέσω του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, ήταν η συμπερίληψη των Ιμίων στο πρόγραμμα "Natura 2000"  κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του ΠτΔ:

«Δεν υπάρχουν νομικές διατάξεις για αυτές τις εξηγήσεις», λέει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα όσα είπε ο κ. Παυλόπουλος

Ο Ακσόι κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εκμεταλλεύεται τέτοιου είδους προγράμματα για πολιτικά ζητήματα και τονίζει πως χαρακτηριστικά πως «δεν θα ανεχτούμε πλέον όσα κάνει η Ελλάδα σε αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει καταχραστεί περιβαλλοντικά προγράμματα της ΕΕ, ειδικά στο «Natura 2000», στο πλαίσιο των προβλημάτων του Αιγαίου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από αυτή την άποψη, το Υπουργείο μας έκανε δήλωση στις 31 Μαρτίου 2018. Η στάση μας για το θέμα εξηγήθηκε επίσης στους αντιπροσώπους της αντιπροσωπείας της ΕΕ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που περάσαμε.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος Παύλοπουλος αναφέρθηκε στο δίκτυο Natura 2000 και στις εξηγήσεις για τις αναγκαστικές σχέσεις μεταξύ συνόρων και εδαφών. Δεν υπάρχουν νομικές διατάξεις για αυτές τις εξηγήσεις. Επιπλέον, αυτές οι δηλώσεις αποτελούν επίδειξη και παραδοχή ότι η Ελλάδα έχει εκμεταλλευτεί πολιτικά, τα περιβαλλοντικά προγράμματα της ΕΕ όπως το Natura 2000.

Η χώρα μας δεν θα δεχτεί πλέον ως πραγματικές, τις καταστάσεις που η Ελλάδα είναι πιθανό να έχει στους αμφιλεγόμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς του Αιγαίου, όπως συμβαίνει σήμερα.

Με αυτό τον τρόπο, επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας ότι η ΕΕ δεν....
Η συνεχεια ΕΔΩ