Σελίδες

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ξυπvnσαν οι βρυκoλακες και τρoμoκρατoυν παλι τον κoσμο...

Παγώνη και Τζανάκης τρομοκρατούν τον κόσμο για το νέο στέλεχος κορονοϊού που ονομάστηκε «FLiRT»,,,,

Διαβαστε τι αηδιες λενε...



Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα συνεχιστεί η έξαρση του κορονοϊού με το νέο στέλεχος που ονομάστηκε «FLiRT» την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη άνοδο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ για πρώτη φορά σε επιδημιολογική έκθεση, ο ΕΟΔΥ περιλαμβάνει συστάσεις για όσους εμφανίζουν συμπτώματα.

Καμπανάκι χτύπησε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες, προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.

«Καλοκαίρι έχουμε, διακοπές θα πάμε, ο κορονοϊός δεν είπαμε ποτέ ότι έφυγε. Η αλήθεια είναι ότι φέτος, συγκριτικά με πέρυσι, καμία σχέση τα κρούσματα. Είναι πάρα πολλά, είναι πολλές οι νοσηλείες αλλά και οι θάνατοι. Το 21 – 22 θάνατοι είναι πάρα πολλοί. Θα είναι μέχρι τέλος Ιουλίου περίπου η έξαρση», τόνισε μιλώντας στο «Mega».

Απευθυνόμενη στις ομάδες υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα, η κ. Παγώνη είπε πως μόλις νοσούν θα πρέπει να επικοινωνούν με τον γιατρό τους για να ξεκινήσουν αντιική αγωγή.

«Έτσι θα προλάβουν τις επιπλοκές και τις νοσηλείες. Αυτές οι ομάδες καλό είναι όταν βγαίνουν σε κλειστούς χώρους και υπάρχει συνωστισμός, να φορέσουν τις μάσκες τους. Οι υπόλοιποι τα αντισηπτικά μας», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Τι είπε για το νέο στέλεχος «FLiRT»

Για το νέο στέλεχος του κορονοϊου που ονομάστηκε «FLiRT», η κ. Παγώνη εξήγησε πως μπορεί να είναι πολύ μεταδοτικό, όμως η κλινική εικόνα του ασθενούς δεν έχει καμία σχέση με προηγούμενα στελέχη που ήταν πολύ βαριά και προκαλούσαν γρήγορα επιπλοκές.

«Είναι αρκετοί οι ασθενείς με κορονοϊό, αλλά δε θέλουμε να πανικοβάλουμε τον κόσμο. Χρειάζεται προσοχή».

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Καμπανάκι για την έξαρση του κορονοϊού χτύπησε και ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως διαρκεί από έναν έως δύο μήνες. Δηλαδή, η θερινή έξαρση θα επιμείνει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, οπότε αναμένεται αποκλιμάκωση.

Αναφορικά με τις νοσηλείες σημείωσε ότι «υπάρχει αύξηση σε σχέση με έναν μήνα πριν. Έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός των εισαγωγών και έχει αυξηθεί 4 φορές ο αριθμός στις απλές κλίνες αλλά είναι χαμηλά σε σχέση με την πανδημία, δεν υπάρχει κίνδυνος για το ΕΣΥ» προσθέτοντας ότι «οι περισσότεροι διασωληνωμένοι είναι περιστατικά με συννοσηρότητα». Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε όσους έχουν συμπτώματα «να κάνουν τεστ γιατί υπάρχει αντιική προστασία που προστατεύει από επιπλοκές. Καλό είναι να την πάρουν αμέσως και να μην περιμένουν να ανεβάσουν πυρετό».

Με τη σειρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «είμαστε σε επίπεδα του 2022, ούτε καν του 2023 που είχαμε 5-10 νοσηλείες. Στο Ηράκλειο έχουμε περίπου 20 ασθενείς, όλοι αυτοί είναι υπέργηροι με συνοδά νοσήματα ή νεώτεροι με κάποιο πρόβλημα ανοσοποιητικής ανεπάρκειας».

Κατά τον κ. Τζανάκη η έξαρση του κορωνοϊού οφείλεται σε τρεις παράγοντες:

στην παραλλαγή flirt που είναι μεταδοτική, ξεφεύγει της ανοσίας και δημιουργεί συνθήκες εύκολης μετάδοσης

στον συγχρωτισμό εξαιτίας της καλοκαιρινής κοινωνικής ζωής

στην σημαντική απόκλιση της όποιας ανοσοποίησης είτε από εμβολιασμό είτε από νόσηση

«Πρόκειται για μια παρατεταμένη καλοκαιρινή έξαρση που δίνει νοσηλευτικά προβλήματα αλλά δεν δημιουργεί προβλήματα στο ΕΣΥ σε επίπεδο ΜΕΘ. Δεν είναι, ωστόσο, καλή ιδέα να νοσήσουμε, θα ταλαιπωρηθούμε ακόμα και αν δεν πάμε στο νοσοκομείο. Καλό θα είναι και εφόσον αισθανόμαστε ανασφαλείς να φοράμε μάσκα».

ΠΟΥ: 1.700 θάνατοι από κορονοϊό την εβδομάδα παγκοσμίως

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/07) ότι η Covid-19 εξακολουθεί να προκαλεί περίπου 1.700 θανάτους την εβδομάδα σε όλον τον κόσμο και κάλεσε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιαστούν.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατηρούμενη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Παρά τον υψηλό αριθμό θανάτων, «τα στοιχεία δείχνουν ότι η εμβολιαστική κάλυψη έχει μειωθεί μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών άνω των 60 ετών, δυο εκ των ομάδων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο», δήλωσε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 εντός 12 μηνών από την τελευταία δόση που τους χορηγήθηκε», υπενθύμισε.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Covid-19 έχει προκαλέσει πάνω από επτά εκατομμύρια θανάτους σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ.


πηγη

Αριστεροστροφοι "δημοκρατες": Να κάνουμε αυτό που συνέβη στη Γαλλία και στην Ελλαδα...

Δεν ειπώθηκε τυχαία αυτό...

Του καλαρεσε το κλεψιμο της νικης της Λεπεν...

Διαβαστε...



Η ήττα (κλεψιμο) της Λεπέν φέρνει εξελίξεις και στη χώρα μας....

Ο τρόπος με τον οποίο έχασε όχι μόνο την πρωτιά, αλλά ακόμα και τη δεύτερη θέση, η Μαρίν Λεπέν θα αποτελεί αντικείμενο μελέτης για τις πολιτικές επιστήμες τα επόμενα χρόνια!

Η… ανεξήγητη νίκη της συμμαχίας της αριστεράς στη Γαλλία έδωσε ώθηση σε εκείνους που υποστηρίζουν ανάλογες κινήσεις και στην Ελλάδα.

«Να κάνουμε και εδώ αυτό που συνέβη με το Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία», ήταν η πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα, του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και ενός εκ των «πολλά υποσχόμενων» νέων προσώπων του κόμματος.

Ο ίδιος μιλά για «συγκρότηση ενός κοινού χώρου διαλόγου» ανάμεσα σε κόμματα και συνδυασμούς στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς!

Ουσιαστικά δηλαδή μία μεγάλη ένωση αριστερών κομμάτων, στα πρότυπα του γαλλικού Λαϊκού Μετώπου του Ζαν Μελανσόν, που ήταν ο μεγάλος νικητής των γαλλικών βουλευτικών εκλογών.

Αναλυτικότερα:

«Είναι μια πρωτοβουλία που έχουμε πάρει στα πλαίσια μιας συζήτησης, η οποία έχει ανοίξει την επομένη των ευρωεκλογών και μιλάει για έναν κοινό συντονισμό, ένα forum διαλόγου των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων με συμμετοχή των υφιστάμενων κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο που συζητούν και καταλήγουν στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, σε μια συνθήκη όπου μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες εκλογικής και πολιτικής συμπόρευσης, διατηρώντας πάντα την οργανωτική, πολιτική και ιδεολογική τους αυτοτέλεια.

Μιλάμε, δηλαδή, για μια προγραμματική συμφωνία και περιγράφουμε περίπου να κάνουμε έγκαιρα αυτό που συνέβη στη Γαλλία με το Νέο Λαϊκό Μέτωπο. Υπάρχει το παράδειγμα του Ενιαίου Συνασπισμού ή του ΣΥΡΙΖΑ το 2012, όταν και τα 13 κόμματα τότε υπό τη μορφή συνασπισμού κατέβηκαν ως ενιαίο κόμμα».

Όσο για το εάν πρόκειται να είναι αρχηγός του νέου «υπερκόμματος» ο Αλέξης Τσίπρας ή κάποιο άλλο πρόσωπο από την αριστερά, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα:

«Αυτό αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Με την προϋπόιθεση να πάμε σε μια εκλογική συμπόρευση μμπορεί να προκύψει και ηγετική ομάδα αλλά και ο εκάστοτε ηγέτης».


πηγη

Γιατι οι Σαμιωτες δεν θελουν πολεμικο πλοιο στην Σαμο;

Απαγόρευσαν ελλιμενισμό πολεμικού σκάφους στην Σάμο...

Ειναι ηλιθιοι ή περιμενουν τα Μεμετια;



Εν μέσω της θύελλας που ξέσπασε ύστερα από τη χθεσινή δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, περί «κενών» στις «δικές μας αμυντικές ικανότητες» λόγω της Ουκρανίας, το θέμα... που αποκαλύπτει σήμερα η στήλη έρχεται αν μη τι άλλο να κάνει τα ερωτήματα ακόμη μεγαλύτερα και την ανησυχία εντονότερη...

Δεν πάνε πολλές εβδομάδες που το Πολεμικό Ναυτικό ζήτησε να γίνει μόνιμος ελλιμενισμός πολεμικού σκάφους στην Σάμο, κάτι που θα θεωρούσε κανείς εντελώς αυτονόητο εάν όχι επιβεβλημένο. Όμως αυτό που συνέβη είναι κυριολεκτικά απίστευτο: Το αίτημα απορρίφθηκε!

Το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε μέσω της Διοίκησης Ναυτικού Σταθμού Σάμου προς το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου που είναι το αρμόδιο να αποφασίσει. “Αίτημα του Πολεμικού Ναυτικού για υπόδειξη χώρου μόνιμου ελλιμενισμού πολεμικού σκάφους στο λιμένα Πυθαγορείου και Καρλοβάσου” αναφέρει το διαβιβαστικό που μπήκε προς συζήτηση στις 30 Μαΐου στο ΔΣ του Ταμείου κι αφού προηγουμένως είχε ζητηθεί η γνώμη της “υπηρεσίας”...

Ε, λοιπόν, η “υπηρεσία” κατ' αρχάς “απάντησε αρνητικά” με το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθούν τα νέα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού “με επίγεια ενεργειακά συστήματα ισχύος 130 Kw” αλλά ότι ούτε και “μελλοντικά” μπορούν να σχεδιαστούν τέτοια συστήματα...

Ο πρόεδρος του Ταμείου Β. Τσετσμελής από την πλευρά του αναφέρθηκε μεν “στην αναγκαιότητα φύλαξης των συνόρων ως ύψιστο καθήκον για την άμυνα της χώρας, ιδιαίτερα της περιοχής πλησίον του Λιμένα Πυθαγορείου”, αλλά επικαλέστηκε και “δυσκολίες ύπαρξης χώρου μόνιμου ελλιμενισμού κατά της διάρκεια της τουριστικής περιόδου”.

Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι “ναι μεν υπάρχει η εθνική άμυνα αλλά μη ...χάσουμε και τους τουρίστες” ή όχι;

Στο σχετικό πρακτικό, διαβάζουμε ότι ακολούθησε “διαλογική συζήτηση” και στο τέλος ...ομόφωνα όλοι οι παριστάμενοι αποφάσισαν ότι “απορρίπτεται το αίτημα υπόδειξης χώρου για μόνιμο ελλιμενισμό σκάφους του ΠΝ, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως αναφέρθηκαν, στους λιμένες Πυθαγορείου και Καρλοβάσου, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο”...

Το μόνο που (επαν)εγκρίνεται είναι “ο ελλιμενισμός όπως γίνεται, κατά περίπτωση” ενώ μόνο ντροπή προκαλεί η προσθήκη ότι “αν υπάρχουν λόγοι εθνικής άμυνας που καθιστούν αναγκαίο τον ελλιμενισμό τέτοιων σκαφών στους παραπάνω λιμένες, το ΔΣ σε επόμενη συνεδρίαση θα επανεξετάσει το θέμα σχετικά”...

Το πιο ανήκουστο; Καλά οι δημοτικοί σύμβουλοι που μετέχουν στη διοίκηση του Ταμείου μπορεί να έχουν τους λόγους τους, αλλά και ο λιμενάρχης Σάμου Δημ. Τσινιάς ο οποίος -ως μέλος επίσης του ΔΣ- είπε και αυτός “όχι στον μόνιμο ελλιμενισμό Πολεμικού Σκάφους και στην ανάπτυξη υποδομών τέτοιας ισχύος σε εμπορικούς λιμένες”!!!

“Όλα περιμέναμε να τα ακούσουμε εκτός από αυτό, από έναν ένστολο” όπως σημειώνει και το τοπικό ιστολόγιο aegaio πολύ εύστοχα....


πηγη

Πως παει η κυβενρηση στην Ελλαδα;;;



Πως παει; 

Εμεις τι να πουμε;

Τα λεει ολα το τραγουδι....

Μικρος ειναι αλλα λεει πολλα...

Ακουστε...




Νεoλεpα για τον...Kαιαδα ! ! !



Να πεθανει η Ελλαδα να ζησουμε εμεις λενε...

Και πολλα αλλα χειροτερα, λενε και κανουν....

Θελουν να αναθρεψουν και παιδια...

Και κανεις εισαγγελεας δεν επεμβαινει...

Ποιος δινει εντολες ρε παιδια;

Λετε να ειναι ιδιος μ αυτους, ή ναναι δικα του παιδια;

πηγη


Σαν σήμερα, δειτε τι εγραψε το Ανθελληνικο ΚΚΕ, για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τη Μικρασιατική Καταστροφή...

Το εχουμε ξαναπει...

Το ΚΚΕ δεν εχει ιστορια, εχει ποινικο μητρωο....



Στο φύλλο της 11ης Ιουλίου 1935 της εφημερίδας Ριζοσπάστης ο καθηγητής φιλοσοφίας του ΑΠΘ και απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής Χαράλαμπος Θεοδωρίδης, πρόσφυγας από την Καισάρεια της Μικράς Ασίας, με άρθρο του θεωρούσε υπεύθυνο για όλα τα δεινά των Ελλήνων τον «Εθνικό Διχασμό» ο οποίος «χάρισε» τη νίκη στην ούτε καν ημιθανή αλλά «πεθαμένη», όπως την χαρακτήριζε, Τουρκία. Μια νίκη που ούτε στα πιο τρελά της όνειρα δεν μπορούσε να φανταστεί ακόμα και η ίδια η Τουρκία, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκληριστεί ολόκληρος ο ελληνισμός από τις πανάρχαιες κοιτίδες του οι οποίες μετρούσαν 3.000 χρόνια ιστορίας, αίγλης και πολιτισμού. Συγκεκριμένα ο καθηγητής έγραφε μεταξύ άλλων: «Τότε βρεθήκαμε εμείς με τις αφάνταστες σαχλαμάρες να δώσουμε καινούρια ζωή στην πεθαμένη Τουρκία».

Ο τότε γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης –αξίζει να σημειωθεί πως ήταν πρόσφυγας κι αυτός, ανταλλάξιμος του ’22 από την Ανατολική Θράκη, γεννηθείς στην Αδριανούπολη–, με αστραπιαία αντανακλαστικά απάντησε στο άρθρο του καθηγητή Θεοδωρίδη με ένα άρθρο το οποίο δημοσίευσε την επόμενη ημέρα η εν λόγω εφημερίδα και είχε τον τίτλο «Μια επιφύλαξη».

Το άρθρο του γ.γ. έγραφε:

Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θα ήταν σήμερα πεθαμένη και εμείς Μεγάλη Ελλάδα! Την λευτεριά μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του τουρκικού λαού! Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούομε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μικρασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε αυτού όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον τουρκικό λαό, μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο! […] Η Μικρασιάτικη εκστρατεία δεν χτυπούσε μόνον τη νέα Τουρκία, μα στρεφότανε και ενάντια στα ζωτικότατα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Και καταλήγει με την φράση που μας αφήνει εμβρόντητους: «Γι΄ αυτό κι εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ» (με κεφαλαία και στο αυθεντικό κείμενο).

Η πρόδρομη κατάσταση του ΚΚΕ, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας (ΣΕΚΕ) που ιδρύθηκε το 1918 και μετονομάστηκε σε ΚΚΕ το 1924, είχε εμφανιστεί από την αρχή αντίθετη προς την Μικρασιατική Εκστρατεία. Πιστή στη διεθνιστική γραμμή της η ΣΕΚΕ, έμοιαζε να φοράει παρωπίδες μπροστά στην εξόντωση του ελληνικού στοιχείου της Μ. Ασίας, στάση άκρως υποκριτική αφού όπως διατεινόταν νοιαζόταν για τα δικαιώματα του λαού.

Η επιλεκτική λοιπόν ευαισθησία της «προοδευτικής», όπως αυτοχαρακτηριζόταν, ομάδας και η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης για το δράμα που ζούσαν οι Έλληνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τα γεγονότα της εξόντωσής τους και τη γενοκτονία, οδήγησε σε μια παράξενη «διαβολοσυμφωνία» με τους αντιβενιζελικούς, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω δεν υπόσχονταν την επιστροφή των στρατιωτών από την Μ. Ασία. Μάλιστα σύμφωνα με τον δρ Ιστορίας Βλάση Αγτζίδη τρία χρόνια μετέπειτα ο «εθνικόφρονας» δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς μετονόμαζε την οδό Αποστόλου Παύλου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ και με τα λεφτά του ελληνικού Δημοσίου χάριζε το σπίτι όπου υποτίθεται πως γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ (στην πραγματικότητα γεννήθηκε σε μια πλινθόκτιστη αγροτική κατοικία στο χωριό Χρυσαυγή του Λαγκαδά) στο τουρκικό κράτος (για να κάνουν μέχρι σήμερα τις προκλητικές τους φιέστες τη 19η Μαΐου). Έτσι, στις εκλογές του Νοέμβρη του 1920 οι κουμουνιστές του ΣΕΚΕ συμπαρατάχθηκαν με τις αντιβενιζελικές δυνάμεις υπό το περίεργο στο άκουσμα σύνθημα «σφυρί-δρεπάνι, ελιά-στεφάνι»!

Οι απόψεις υψηλόβαθμων ιστορικών στελεχών του χώρου του ΚΚΕ, όπως του Ν. Ζαχαριάδη, μετά από σχεδόν εκατό χρόνια μπορούν να αξιολογηθούν και να χαρακτηριστούν με την αντικειμενικότητα που μας εξασφαλίζει το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε. Η επανάληψη και η εμμονή στις ίδιες απόψεις από στελέχη του ίδιου ή όμορων χώρων, μάλλον οπισθοδρομικές και έωλες μπορούν να χαρακτηριστούν. Όταν επαναλαμβάνονται όμως στις ημέρες μας, μας γεμίζουν λύπη.

Στο μυαλό μου έρχεται η εικόνα ενός δίχρονου αγοριού, του Νίκου, μετέπειτα καπετάν-Καρανικόλα του ΕΛΑΣ.

 Νίκος δεν γνώρισε τον πατέρα του, ήταν λίγων μηνών έμβρυο στην κοιλιά της μάνας του όταν εκείνος επιτάχθηκε από τον τουρκικό στρατό και έχασαν για πάντα τα ίχνη του. Χωμένος μέσα στα ρούχα της μητέρας του για να μην κρυώνει –από την ταλαιπωρία είχαν γίνει κουρέλια πια–, περνούσε το Αιγαίο μαζί με τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, μέσα σε μια μικρή βάρκα με κατεύθυνση προς την Ελλάδα, ενώ άφηνε για πάντα πίσω του το χωριό του Μετεβελί στη Μαγνησία της Μ. Ασίας.

Στη μνήμη λοιπόν όλων των Μικρασιατών και Ποντίων αγωνιστών, αυτών που διψούσαν για ελευθερία, δημοκρατία και ισότητα και πολέμησαν τον φασισμό και τον Γερμανό κατακτητή στα βουνά υπό αντίξοες συνθήκες, το μόνο που ζητάμε από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο είναι σεβασμός προς την ιστορία των προσφύγων των αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής.


πηγη

Τι γινεται ρε παιδια; Σε λιγο δεν θα τολμουμε να βγουμε απ τα σπιτια μας...



Προς το παρον, σφαζονται μεταξυ τους...

Και αφηνονται ελευθεροι....

Αυριο;

Θα σφαξουν κι εμας;

Μηπως ειναι καιρος, να τους βοηθησουμε, να γυρισουν στις Πατριδες τους;






























Αυτος γιατι ακομn εivαι ελευθερoς; Γιατι δεν εxει απελαθεi;;;



Μπορει να μας απαντησει καποιος;

Μπορει να βριζει την Ελλαδα και να τον ταιζουμε;

Αν εγω εκανα αυτο στην χωρα του, θα ειχα κεφαλι;

πηγη


Ψεύτης και επικίνδυνος ο Αφορισμενος: Κενά στην άμυνά μας γιατί στείλαμε όπλα στην Ουκρανία...

Χειροτερος προδοτης δεν περασε απ την εποχη του Εφιαλτη...



Μέχρι πρότινος και ο Αφορισμενος και οι κυβερνητικοί παράγοντες διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι η αποστολή ελληνικών οπλικών συστημάτων στο καθεστώς Ζελένσκι δεν εξασθενίζει την εθνική άμυνα. Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο πρωθυπουργός απαρνήθηκε τα δικά του επιχειρήματα και αποκάλυψε την αλήθεια: έχουν δημιουργηθεί κενά στην αμυντική μας θωράκιση.

Η κυβέρνηση Αφορισμενου υπονόμευσε συνειδητά το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων για να καλοπιάσει τους Αμερικανούς και το σύστημα εξουσίας, που διαφημίζουν ότι αποτελεί τη «σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Επίσης, ο Αφορισμενος σε ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή».

Δηλαδή, αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα είπε ο Αφορισμενος, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο… ωφέλησε την Ελλάδα με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δημιούργησε συνθήκες σταθερότητας στα Βαλκάνια!

Ο Αφορισμενος χαρίζει όπλα στον Ζελένσκι και… ευκαιρίες στους Τούρκους. Εκθειάζει συμφωνία την οποία υποσχόταν να επαναδιαπραγματευτεί.

Είναι κατά συρροήν ψεύτης και η πολιτική του ζημιώνει τη χώρα. 


πηγη

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Ολες τις γυναίκες από το Αφγανιστάν, θα δικαιούνται άσυλο...

Και ερωτω...

Μονο ασυλο, οχι επιντομα;

Αυριο και στην Ελλαδα;



Γαλλικό δικαστήριο που ειδικεύεται στο δίκαιο του ασύλου έκρινε σήμερα ότι όλες οι Αφγανές που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω των διακρίσεων σε βάρος τους από την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, δικαιούνται να αποκτήσουν «το καθεστώς του πρόσφυγα» στη Γαλλία.

Το Εθνικό Δικαστήριο Δικαιώματος στο Άσυλο (CNDA), «αναγνωρίζει ότι όλες οι Αφγανές ανήκουν σε μια κοινωνική ομάδα που δικαιούται προστασία» ως πρόσφυγες, ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

«Οι γυναίκες και τα νέα κορίτσια αντιμετωπίζονται, στο σύνολό τους, με διαφορετικό τρόπο από την αφγανική κοινωνία» και «θα πρέπει να θεωρηθεί ότι ανήκουν σε μια κοινωνική ομάδα» που δικαιούται να προστατευθεί, επέμειναν οι δικαστές.

Αφότου επέστρεψαν στην εξουσία, τον Αύγουστο του 2021, οι Ταλιμπάν «πλήττουν τα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των γυναικών και των νέων κοριτσιών» αφού τις εξαίρεσαν από την κυβέρνηση αλλά και «αμφισβητούν τα δικαιώματά τους στην υγεία, την εκπαίδευση και την ελευθερία κινήσεων».

Αυτές οι «σοβαρές διακρίσεις» συνιστούν «πράξεις διωγμού», υπό το πνεύμα της Συνθήκης της Γενεύης, συνεχίζει η ανακοίνωση. Με βάση αυτήν τη Σύμβαση του 1951, το καθεστώς του πρόσφυγα χορηγείται στις περιπτώσεις όπου ένας αλλοδαπός αντιμετωπίζει διώξεις στη χώρα του «λόγω της φυλής, της θρησκείας, της εθνικότητάς του ή της συμμετοχής του σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ή λόγω των πολιτικών πεποιθήσεών του».

Το CNDA ακολουθεί υπ’ αυτήν την έννοια την απόφαση που έλαβε στις 16 Ιανουαρίου το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν έκρινε ότι οι γυναίκες, στο σύνολό τους, «μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκουν σε μια κοινωνική ομάδα» και να διεκδικήσουν το καθεστώς του πρόσφυγα εφόσον στη χώρα καταγωγής τους αντιμετωπίζουν σωματική ή ψυχική βία λόγω του φύλου τους».

Μέχρι σήμερα, στη Γαλλία, μόνο οι γυναίκες που έφευγαν από έναν αναγκαστικό γάμο, τα κορίτσια που φοβούνταν ότι θα υποβληθούν σε κλειτοριδεκτομή και οι γυναίκες που σώζονταν από δίκτυα σωματεμπορίας δικαιούνταν προστασία με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης γιατί τους αναγνωριζόταν ότι ανήκαν «σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα».


πηγη

Ρε παιδια, τι παιζει εδω;;; Μηπως αυτο που φανταζομαι;;;




Ωραιος σκυλος...

Αλλα...

Τι φανταζομαι;

Οτι η τυπισσα αυτη, εχει γκομενο το σκυλο της...

Ναι, αυτο σκεφτηκα μολις την ειδα...

Και οχι μονο αυτη...

Θα μου πεις, δικαιωμα της να κανει, οτι θελει...

Ναι δικαιωμα της, αλλα μακρια απο μενα...

Την υπογραφη μου και την π@%%^τσα  μου, δεν την βαζω οπου ναναι....

Aυτα για την ωρα....

Δειτε το βιντεο και τα συμπερασματα δικα σας...

πηγη


Απoκαλύπτει το πρόβλnμα υγεiας της μετά τα μπoλια...



Μερικοι λεει, δεν εχετε ακομη καταλαβει, τι παιζει...

Ακουστε την...

Δεν θα χασετε...




Eμβoλιασμoύς, μάσκες και προστασiα ηθελε και...επεσε vεκρn !




Νέα γυναίκα μόλις 39 χρονών έφυγε από τη ζωή στο Λιβάδι Ελασσόνας...

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι πάλι και για πολλοστή φορά το ίδιο άτομο ζητούσε στην περίοδο της πανδημίας εμβολιασμούς, μάσκες και προστασία από τον “θανατηφόρο” ιό....

Παραπάνω από μία λένε ότι παύει να είναι σύμπτωση αλλά εδώ υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις κατά τις οποίες άνθρωποι που φεύγουν ξαφνικά από τη ζωή με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα ζητάνε να προχωρήσει ο κόσμος στους εμβολιασμούς κατά του covid για να προστατευτεί...


πηγη

Απορουν, γιατι δεν εδωσαν αδεια να συμμετασχει σαν γυναικα στους αγωνες...



Θα σας δωσουμε εμεις την απαντηση...

Κι ας μας τιμωρησουν...

Γιατι, αν προσεξετε καλα την φωτο, αναμεσα στα ποδια του αυτο το πραγμα, εχει ενα γαριδακι....

Αυτο το γαριδακι, δεν το εχουν οι κοπελες...

Γκε γκε ηλιθιε ανωμαλιαρη;;;



ΕΥΤΥΧΩΣ ! ! ! Υπαρχουν ακομη μαγκες Ελληναρες και παραμιλαει ο Μεμετης...



Πολυ καλα του ξηγηθηκε...

Κι αν τον βουλιαζε ακομη καλυτερα....

Αλλα...

Θυμηθειτε το, κινδυνευει να τον τιμωρησουν τον μαγκα Ελληναρα οι δικοι μας....

Ευχομαι να κανω λαθος...



Αφου δεν ρωτα ο Αφορισμενος τους Αλβανογυφτοβουλγαρους, θα ρωτησουμε εμεις...



Θελετε να λεγεστε Μακεδονες....

Απαντηστε στην παρακατω ερωτηση και αν μας πεισετε, θα σας στηριξουμε....

Αν οχι, βουλωστε το και αει σικτιρ 

επιτελους ! ! ! 



Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Δεν καιει μονο λαδια, εχει καψει και φλαντζα...

Αφορισμενος ο «Ρωσοφάγος»: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία μέχρι να ηττηθεί η Ρωσία....

Και μονο αυτο που λεει δικαιολογει τον τιτλο μας...

Διαβαστε παρακατω...



Ο Αφορισμενος διακήρυξε σήμερα ότι «Είναι προς το συμφέρον μας να το κάνουμενα στηρίξουμε την Ουκρανία. Η Συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία μέχρι οι Ρώσοι να ηττηθούν», χωρίς να καταλαβαίνει κανείς Έλληνας πολίτης γιατί τα λέει αυτά δημοσίως και δημιουργεί τέτοιο χάσμα στις σχέσεις με την Μόσχα.

Θα μπορούσε να κάνει ότι κάνει και να δίνει την ίδια βοήθεια στην Ουκρανία με αυτή που δίνει τώρα, χωρίς να κάνει «ρωσοφαγικές» δηλώσεις που δεν βοηθούν πουθενά, τουλάχιστον φαινομενικά.

Διότι υπάρχει και η αντίθετη ανάγνωση: Οι τόσο έντονες «πολεμικές» δηλώσεις κατά της Ρωσίας γίνονται για να ριχθεί «στάχτη στα μάτια» των Δυτικών, καθώς οι εισαγωγές στην Ελλάδα φυσικού αερίου από την Ρωσία, έχουν εκτιναχθεί το 2024, με τελικό ωφελημένο τους «συγγενείς και φίλους» του Μαξίμου που έχουν υπόγειες συμφωνίες με την Μόσχα!

Και ουδόλως ενοχλείται η Μόσχα η οποία μοσχοπουλά «υπόγεια» το φυσικό αέριό της σε αυτόν που υποδύεται τον φανατικό «αντιρώσο».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές και τόνισε ότι «η ελληνική πλευρά θα σεβαστεί τη βούληση του αμερικανικού λαού» λες και μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνησή του έχει συνεργαστεί και και με τους δύο Αμερικανούς προέδρους.

«Η καρδούλα του το ξέρει»: Νομίζει ότι ο Ν.Τραμπ θα ξεχάσει τις ύβρεις και τις συκοφαντίες των κυβερνητικών ΜΜΕ σε βάρος του…


πηγη

Διαβαστε και πειτε μας...Εivαι ή δεν εivαι πρoδoτnς;;;

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με την Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Nadia Schadlow, στο πλαίσιο του NATO Public Forum. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αποστολή πολεμοφοδίων στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει αμυντικά κενά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα δηλώσει στη Βουλή ότι η Ελλάδα δεν στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία. Ωστόσο, οι πρόσφατες δηλώσεις του έρχονται σε αντίθεση με αυτές τις προηγούμενες δηλώσεις, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια και τη συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής.

Επιπλέον, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η αποστολή πολεμοφοδίων στην Ουκρανία θα μπορούσε να αποδυναμώσει την άμυνα της χώρας και να την καταστήσει πιο ευάλωτη σε πιθανές απειλές.

Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διευκρινιστεί η θέση της κυβέρνησης σχετικά με την αποστολή πολεμοφοδίων στην Ουκρανία και να διασφαλιστεί ότι η άμυνα της χώρας δεν θα τεθεί σε κίνδυνο.



πηγη

Η Αθηνα εαλω ! ! ! Οι φλουφληδες τα καταφεραν...



Εστε ετοιμοι...

Η περιοδος της ειρηνικης συνυπαρξης τελειωνει....

Τωρα νοιωθουν ισχυροι, μεγαλωσε η αγελη...

Και συ που τους ταιζες τοσα χρονια, πρεπει να εξαφανιστεις...

Τα καταφεραν λοιπον οι φλουφληδες, που με τα κροκοδειλια δακρυα τους, σ εκαναν να τους λυπηθεις και να μην του στειλεις απο κει που ηρθαν....

Τωρα...

Θα πληρωσεις....

Καπως ετσι εγινε και στο Κοσοβο...

Ετοιμασου Ραγια !



Ερχονται τεραστιες αυξησεις μισθων...

Οχι σε σενα ηλιθιε του 41 τακατο...

Εσυ σκασε και δουλευε...



Τροπολογία του υπ. Οικονομίας φέρνει αυξήσεις σε μισθούς κυβερνητικών στελεχών. Όχι όλων, αλλά μίας μερίδας....

Οι αυξήσεις που προβλέπονται στην τροπολόγία αφορούν στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς. Πριν την τροπολογία και με τα τωρινά δεδομένα, η αμοιβή τους θα ήταν ίδια με τους γενικούς γραμματείς. Η τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή.

Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου η μηνιαία αποζημίωση του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου και του Υπηρεσιακού Γραμματέα αυξάνεται από 4.631 μικτά (περίπου 2.913 καθαρά) σε €5.121 μικτά (περίπου 3.145 καθαρά), αύξηση 8% στις καθαρές αποδοχές.

Η υπουργική αποζημίωση (τόσο του υπουργού, όσο και του αναπληρωτή) ισούται με τη βουλευτική αποζημίωση, που ανέρχεται σε €5.135 μικτά (περίπου 3.152 καθαρά).

Αν κάποιος είναι κοινοβουλευτικός υπουργός τότε παίρνει επιπλέον της βουλευτικής αποζημίωσης περίπου 1.865 ευρώ καθαρά για ταχυδρομική ατέλεια-έξοδα γραφείου-κίνησης κ.λπ., ώστε ο καθαρός μισθός να διαμορφώνεται σε περίπου 5.017 ευρώ (για βουλευτές επαρχίας ανέρχεται σε έως 5.540 ευρώ).

Ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, αναπληρωτής υπουργός και υφυπουργός λαμβάνουν μόνο τη βουλευτική αποζημίωση, χωρίς τα ανωτέρω. Ως συνέπεια των ανωτέρω, από 1/1/2024 ο γενικός και υπηρεσιακός γραμματέας θα λαμβάνουν τα ίδια χρήματα με τον εξωκοινοβουλευτικό υπουργό (σήμερα λαμβάνουν 10% λιγότερα).

Πρόβλεψη διάταξης:

Προκειμένου να επιλυθεί το ανωτέρω ζήτημα, η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού και αναπληρωτή υπουργού ορίζεται ίση με το 90% του προέδρου Αρείου Πάγου (που ανέρχεται σε 8.426). Συνεπώς θα διαμορφωθεί σε €7.583 μικτά (από 5.153 ευρώ) ή €4.416 καθαρά. Προκύπτει δηλαδή αύξηση 46% στις μεικτές αποδοχές.

Η μηνιαία αποζημίωση του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού ορίζεται ίση με το 80% του προέδρου του Αρείου Πάγου. Συνεπώς θα διαμορφωθεί σε €6.740 μικτά ή €3.944 καθαρά.

Με αυτόν το τρόπο:

Ο γενικός γραμματέας θα λαμβάνει €3.145

Ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός €3.944

Ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός €4.416

Ο κοινοβουλευτικός υπουργός-υφυπουργός και βουλευτής €5.017


πηγη

Αυτον που εσεις λετε φασιστα, εγω τον λεω λεβεντη...



Σε σας απευθυνομαι φλουφληδες των καναλιων...

Σε σας, που δεν εχετε Ιερο και Οσιο....

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ !



Προσεξε φιλε μου, σε δουλευουν οι φλουφληδες...

ΠΑΝΩ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟ 2018 ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ...

ΚΑΤΩ...
ΧΑΡΤΗΣ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟ 2024 ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ …

ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ «ΚΛΙMATIKH KPIΣΗ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΓΕΤΕ...

ΞΥΠΝΑ ΖΟΜΠΙ
ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑ...


ΕΓΚΥΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ έπρεπε να αποδείξει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ στο Ελληνικό δημόσιο...



Ελληνικο δημοσιο....

Μια παρεα τεμπεληδων που διαφεντευουν την ζωη μας....

Ενας στους δεκα δουλευει....

Δειτε τα χαλια μας...



Το Ελληνικο μυαλο καιει τα ονειρα των Τουρκων στο Αιγαιο...



Ποτε θα το αγορασει ομως ο Ελληνικος Στρατος;

Θα γινει οπως εγινε και με αλλες πατεντες;

Θα τα αγορασουν ξενοι και θα μας τα πουλησουν;

Για να παρουν μιζες οι βολεμενοι βολευτες παλι;;;



Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ρε δεν παμε καλα ! ! ! Διορισε τον εαυτο του να...γνωμοδοτεί στον εαυτό του ! ! !

Με τραγελαφική απόφασή του ο διοικητής της ΑΑΔΕ αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου για την επιλογή γενικών διευθυντών, συνεχίζοντας τις αυθαιρεσίες...



Εχουμε ξοδέψει πολλές εργατοώρες γράφοντας για τις αμαρτωλές απευθείας αναθέσεις του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τους διορισμούς ακόμη και διεφθαρμένων υπαλλήλων –πάντα αρεστών στον διοικητή– όχι με βάση τα προσόντα τους αλλά με «ειδική αιτιολογία του διοικητή» και τα λοιπά κακώς κείμενα που συμβαίνουν στην αρχή που διαχειρίζεται τα χρήματα των φορολογουμένων αυτής της χώρας.

Ως επισφράγιση όσων αποκαλύπτουμε τόσο καιρό έρχεται μια άλλη τραγελαφική απόφαση του Γιώργου Πιτσιλή: ορίζει τον εαυτό του στο Ανώτατο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (επιπέδου γενικής διεύθυνσης) της ΑΑΔΕ, το οποίο και υποβάλλει γνωμοδότηση στον διοικητή της ΑΑΔΕ (δηλαδή στον ίδιο) για την επιλογή τους.

Ενός ανδρός αρχή

Ο Γ. Πιτσιλής είχε επίσης παραχωρήσει στον εαυτό του την απόλυτη δυνατότητα να παρακάμπτει τα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης και να τοποθετεί όποιους θέλει σε νευραλγικές θέσεις της ΑΑΔΕ. Και για να είναι σίγουρος μάλλον πως θα διορίζει πάντα τους εκλεκτούς του φρόντισε όλα να περνάνε από το δικό του χέρι. Μετά την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου στη ΔΟΥ Χαλκίδας, της οποίας η διευθύντρια σε συνεργασία με εφοριακούς και λογιστές εκβίαζε επιχειρηματίες, οι αποκαλύψεις για τις ημέρες και τα έργα του διοικητή δεν έχουν τελειωμό. Με την υπ’ αρ. Δ.ΟΡΓ. Β1006727ΕΞ2023/16.01.2023 απόφασή του ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής όρισε τον εαυτό του γνωμοδοτικό όργανο στην ανώτατη γνωμοδοτική επιτροπή. Η εν λόγω επιτροπή είναι αρμόδια να γνωμοδοτεί στον ίδιο τον διοικητή της ΑΑΔΕ για την επιλογή των γενικών διευθυντών τής ανεξάρτητης –κατά τα άλλα– αρχής, για τους οποίους μάλιστα πρόσφατα προκηρύχθηκαν οι θέσεις.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίμαχη απόφαση: «Ορίζουμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ανώτατου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων οργανικών μονάδων, επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το οποίο συστάθηκε με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 3 της υπό στοιχεία ΔΔΑΔ Γ 1076146ΕΞ2021/03.09.2021 απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και συγκροτήθηκε με τις διατάξεις της υποπαρ. Α΄ της ίδιας παρ., ως εξής: α) Τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ως Πρόεδρο […]».

Τα παράλογα όμως δεν σταματούν εδώ. Στην ίδια απόφαση που ο διοικητής ορίζει εαυτόν γνωμοδοτικό όργανο που θα γνωμοδοτεί… στον ίδιο βάζει το ίδιο πρόσωπο (τη Μαρία Ψυλλάκη του Μιχαήλ) να αναπληρώσει δύο διαφορετικά τακτικά μέλη σε περίπτωση απουσίας τους. Αν τύχει βέβαια να λείπουν και οι δύο μαζί, ούτε λόγος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η διπλή ιδιότητα δεν επιτρέπεται στον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων.

Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη

Ολα τα παραπάνω έργα του διοικητή έρχονται σε αντίθεση με όσα ισχύουν, καθώς βάσει της νομολογίας και του κώδικα διοικητικής διαδικασίας (ν. 2690/1999) «το γνωμοδοτικό και αποφασίζον όργανο δεν μπορεί να είναι το ίδιο». Τίποτε βέβαια δεν είναι τυχαίο αφού ο Γ. Πιτσιλής αποδεικνύει διά των εγγράφων που υπογράφει πως κάνει ό,τι μπορεί για να μην αφήσει τίποτε στην τύχη. Για να αποφύγει κάθε κακοτοπιά –δηλαδή κάθε άξιο υπάλληλο με τα απαραίτητα προσόντα και τόσο ικανό που δεν θα μπορούσε να του στερήσει τη θέση– φροντίζει να εξασφαλίσει πως όλα θα περνάνε από εκείνον.

Σημειώνεται πως σε πέντε μήνες πρόκειται να λήξει η θητεία του Γ. Πιτσιλή και σε περίπου ένα μήνα από τώρα πρόκειται να προκηρυχθεί η κάλυψη της θέσης του. Δηλαδή ενώ αποχωρεί από την υπηρεσία (το αν σκοπεύουν να του επεκτείνουν τη θητεία δεν το γνωρίζουμε) επιλέγει διευθυντικά στελέχη και δη με τον συγκεκριμένο τρόπο. Φυσικά, δεν μας εκπλήσσει, αφού ο κ. διοικητής έχει αποδείξει πως βασικό του μέλημα είναι να έχει τον έλεγχο των πάντων.


πηγη

Τι παιζει ρε παιδια;;; Οι Σπαρτιάτες έλαβαν 59.998 ευρώ για τις ευρωεκλογές, στις οποίες δεν συμμετείχαν...

Πρόκειται για μια ακόμα κυβερνητική γκάφα ή υπάρχει κάποια υπόγεια συμφωνία του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες;



Ένα απίστευτο περιστατικό, από αυτά που δε θα μπορούσαν να συμβούν σε καμία άλλη χώρα παρά μόνο στην τριτοκοσμική μπανανία του Μητσοτάκη, έφερε στο φως η δημοσιογραφική έρευνα.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό φύλλου 3655 και ημερομηνία 25/06/24, διαβάζουμε την απόφαση με αριθμό 49115, η οποία αφορά την: Κατανομή ποσοστού 40% της εκλογικής χρηματοδότησης στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων για τη διενέργεια των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Λίγο πιο κάτω διαβάζουμε ότι το ποσό που αντιστοιχεί στο μόρφωμα των Σπαρτιατών και μπήκε στα κομματικά του ταμεία είναι ίσο με 59.998,58 ευρώ.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η συμμετοχή των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές απαγορεύτηκε, αφού σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των 11 δικαστών που συγκρότησαν το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου:

«Το κόμμα Σπαρτιάτες, του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα.

Κατ΄ ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «Σπαρτιάτες» πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».

Κυβερνητική απροσεξία ή υπόγεια συμφωνία Στίγκα – Μαξίμου;

Εύλογα γεννάται το ερώτημα.

Πώς γίνεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτεί με 60.000 ευρώ από τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου ένα κόμμα για τη συμμετοχή του στις εκλογές για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν το κόμμα αυτό δε συμμετείχε στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, και επιπλέον αιτία της μη συμμετοχής του ήταν το ότι προωθεί μια πολιτική που δε σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου.

Πρόκειται για μια ακόμα κυβερνητική γκάφα ή υπάρχει κάποια υπόγεια συμφωνία του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες;

Ας μην ξεχνάμε ότι ένα χρόνο πριν ο Στίγκας έμπλεξε σε δικαστικές περιπέτειες όλους του τους βουλευτές αποκαλώντας τους Κορλεόνε και μαφιόζους.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα όλα θα έρθουν στο φως.

Υποσημείωση

Το πάρτι με τα χρήματα του ελληνικού λαού καλά κρατεί...

Μεταξύ άλλων θα εστιάσουμε στην διπλή χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής με συνολικά 276 χιλιάδες ευρώ αλλά και του γεγονότος ότι μοιράστηκαν 2,080 εκατ.

35% για αυτοδυναμία και 5% για εισοδο στο κυνοβουλιο;;;

 


Ισχυει;

 Αν ναι θαχουμε εξελιξεις...

Ακουστε και τα συμπερασματα δικα σας...



Ωχ ωχ ωχ Αραβία προς G7: Αν κατασχέσετε τα Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα κατασχέσουμε και εμείς τα δικά σας....


Σύμφωνα με το Bloomberg αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας φέρονται να έκαναν «καλυμμένες απειλές» προς τα κράτη της Ομάδας των Επτά (G7)  ότι το βασίλειο θα πουλούσε ευρωπαϊκά χρέη εάν οι Δυτικοί σύμμαχοι προχωρούσαν στην κατάσχεση 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, όπως ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο δικές του αξιόπιστες πηγές με πρόσβαση στο παρασκήνιο...



Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας δήλωσαν την κάθετη αντίθεσή τους στην κατάσχεση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από δυτικούς συμμάχους.

Μάλιστα προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι οι Σαουδάραβες αφού μίλησαν για τα ευρωπαϊκά χρέη εκφράστηκαν ονομαστικά για το γαλλικό χρέος δίνοντας την εντύπωση ότι η Γαλλία θα ήταν η πρώτη χώρα που θα χτυπούσαν, ίσως γιατί τη θεωρούν τον πιο αδύναμο «κρίκο» στην Δύση αυτή τη στιγμή. 

Οι απειλές έγιναν πριν από τις συζητήσεις της G7 τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Τον περασμένο μήνα, οι ηγέτες της G7 τελικά κατέληξαν σε συμφωνία για ένα σχέδιο οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία με δάνειο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους, με την αποπληρωμή των τόκων να γίνεται από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε δήλωση στο Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας είπε:

«Η σχέση μας με το G7 και άλλους είναι αμοιβαίου σεβασμού και συνεχίζουμε να συζητάμε όλα τα θέματα που προάγουν την παγκόσμια ανάπτυξη και ενισχύουν την ανθεκτικότητα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγές που γνωρίζουν το θέμα είπαν στο Bloomberg ότι δεν είναι σαφές εάν το Ριάντ φέρεται να ενήργησε ως αλληλέγγυο προς τη Μόσχα, στα πλαίσια της συμμαχίας τους στα BRICS ή εάν φοβάται ότι η κατάσχεση τω περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει προηγούμενο για περισσότερες χώρες να το κάνουν στο μέλλον.

H πώληση ευρωπαϊκών και γαλλικών ομολόγων από τη Σαουδική Αραβία μπορεί σε πρώτη φάση να μην προκαλούσε τεράστιες ρήξεις στην παγκόσμια οικονομία, αλλά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούσαν ότι άλλες χώρες θα ακολουθούσαν το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας με πρώτη απ’όλες τα ΗΑΕ.

Στην συνέχεια θα προχωρούσε σε παρόμοια ενέργεια και το Κατάρ.

Φυσικά θα υπήρχαν παρόμοιες απαντήσεις και από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τον Καναδά αλλά και τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό όμως θα σήμαινε στο τέλος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έμενε χωρίς φυσικό αέριο σε μία περίοδο που ακόμα δεν μπορεί να απεξαρτηθεί από αυτό και η οικονομική καταστροφή θα ήταν πραγματικά τεράστια.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει λάβει συγκεκριμένη θέση για τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, έχοντας παραλείψει την παγκόσμια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής του περασμένου μήνα στην Ελβετία και αρνούμενη να υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν της για την ειρήνη που καταδικάζει τη Ρωσία.

Η Σαουδική Αραβία φιλοξένησε προηγουμένως μια διεθνή σύνοδο κορυφής για μία φόρμουλα ειρήνης για την Ουκρανία τον Αύγουστο του 2023.

Η χώρα έχει επίσης διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τις ανταλλαγές κρατουμένων με τη Ρωσία, επιτρέποντας στην Ουκρανία να επιτύχει μια μεγάλη ανταλλαγή με τη συμμετοχή σχεδόν 300 ατόμων τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ταυτόχρονα, η Σαουδική Αραβία διατηρεί στενούς οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία , οι οποίοι ενισχύθηκαν μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Με λίγα λόγια εάν πραγματοποιηθούν οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από όλες τις πλευρές, τότε θα ξεκινήσουν και άλλες άσχημες καταστάσεις:

Θα χαθεί η Σ.Αραβία για η Δύση, όπως και τα ΗΑΕ και το Κατάρ και το Κουβέιτ και θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την Κίνα η οποία διαθέτει τα για να στηρίξει την νέα κατάσταση.

Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της εισόδου της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου αλλά και του Ιράν σε ένα κοινό «μπλοκ».

Στην πραγματικότητα ολόκληρη Μέση Ανατολή έχει τεθεί υπό τον ρωσοκινεζικό έλεγχο και στις ΗΠΑ ακόμα δεν το έχουν καταλάβει…

Η κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακό στοιχείο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτικό διαχωρισμό του πλανήτη σε δύο μέρη:

Στην Δύση με τους περιορισμένους πλέον ενεργειακούς και ορυκτούς πόρους όπως και με τα σοβαρά δημογραφικά προβλήματα και στην Ανατολή μαζί με το λεγόμενο Παγκόσμιο Νότο.

Ανατολή και Νότος υπό την καθοδήγηση των BRICS και την διαφαινόμενη δημιουργία από αυτούς, του νέου νομίσματος που θα βασίζεται στο χρυσό και σε άλλες «σταθερές αξίες», θα μπορούν να κυριαρχήσουν με ευκολία στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή.


πηγη

Αvωμαλιαρnδες NTΠ: “Nαζi” οι οικoγέvειες και τα μικρά παιδiα που συμμετεixαν στο Fαmιly Ρrιde...

Μας αρεσει οτι σας ποναει κοπροσκυλα...

Πατρις θρησκεια οκογενεια...



Ντροπή! 

Οι υπηρέτες της Νέας Τάξης χαρακτηρίζουν ως “Ναζί” οικογένειες και μικρά παιδιά που συμμετείχαν στο Family Pride...

Πόνεσαν οι κοπρίτες της ΝΤΠ και έβαλαν τα σκυλιά τους να χαρακτηρίζουν ως Ναζί μικρά παιδιά, μανάδες και πατέρες που συμμετείχαν στο Family Pride της Θεσσαλονίκης… 

Να ξέρουν αυτά τα Ελληνοφοφικά σαπρόφυτα ότι ακόμα δεν έχουν δει τπτ...

Η επανάσταση του αυτονόητου συνεχίζεται...


πηγη

Διαλεξε...Με ποιους εισαι;;;



Εισαι μ αυτους που γαυγιζουν; 

Ή εισαι μ αυτους που φωναζουν Ελλας, Ελλας, ή ταν ή επι τας;

Αν εισαι με τους πρωτους, εισαι τυχερος, που εκλεισε ο Καιαδας...

Αν εισαι με τους δευτερους, νασαι περηφανος, που εισαι Ελλην !



Συνταγματολογος: Στην Βουλη υπαρχει ενα μονο κομμα...Το κομμα των Μασωνων ! ! !



Δεν τα λεμε εμεις...

Ο συνταγματολογος τα λεει....

Ακουστε τον....