Σελίδες

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Exει δiκιο....

Ανοίξτε τη Γυάρο και τη Μακρόνησο ΧΤΕΣ και κάντε όλα τα κέντρα υποδοχής σε όλη τη χώρα ΚΛΕΙΣΤΑ.

Να μάθουν όλοι πως όποιος μπαίνει στη χώρα μας θα κρατείται έως την απέλαση του.
Ούτε άσυλο, ούτε επιδόματα, ούτε τίποτα.
Μόνο έτσι θα δοθεί το μήνυμα που πρέπει.

Κατι λεει για....ΠΡΟΔΟΣlΕΣ !



Δεν το λεμε μονο εμεις...
Το λενε και αλλοι...
Και μαλιστα σοβαροι ανθρωποι...

Ακουστε...ΑΛΗΘΕΙΕΣ ! ! !



Εδω θα ακουσετε αληθειες...
Μονο εδω...
Γι αυτο δειτε το ολο το βιντεο...

Τέλoς ο… παραλiγo Mωυσnς, σύμφωvα με κακές γλώσσες ! ! !


Οι «σύμμαχοι», λένε, πήραν τη δυσάρεστη απόφαση να ξεμπερδεύουν με τον Κυριάκο καθώς δεν τραβάει πλέον....



Θα τον κρατήσουν λίγο ακόμη μέχρι να κλείσουν οι Πρέσπες του Αιγαίου και μετά… άντε γεια!!!

Ωστόσο, δεν έχουν αποφασίσει τι θα τον κάνουν κατόπιν. 

Αν θα τον ανταμείψουν δηλαδή με κάποια θέση διεθνούς κύρους για τις…  υπηρεσίες του ή αν θα τον πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων αλά ΓΑΠ.

Μένει να φανεί…

Και ποιον λέτε προετοιμάζουν για νέο… εθνοσωτήρα; 

Τον Κασσελάκη…!!!

Οϊμέ, τετέλεσται η Ελλάδα σύντροφοι κοψοχέρηδες, που θαρρούσατε πως με δεύτερη φορά Κυριάκο θα λύνονταν όλα της τα προβλήματα.

Και τι να κάνατε με δεμένα τα χέρια;

Να παλινορθώνατε τον ολετήρα κι όλο το κακό συναπάντημα;

Ορθώς πράξατε.

Πού να ξέρατε ότι το… μη χείρον θα αποδεικνύετο τρισχειρότερο από την απειλή που στείλατε στο πυρ το εξώτερο για να μην τσακιστούν εντελώς οι ζωές σας;

Και δη ότι θα έχανε εν μια νυκτί τη στήριξη από τους «συμμάχους», τους οποίους επικαλείτο συνεχώς ο Κυριάκος υποδυόμενος τον ισχυρό για να υφαρπάξει εκ νέου τις ψήφους σας;

Σας το έχουμε πει επανειλημμένως.

Πίσω από αυτό που σερβίρουν οι πολιτικοί, ισχύει πάντα το αντίθετο.    

Επομένως, τα μάτια σας δεκατέσσερα.

Διότι ο νέος… εθνάρχης που κούρδισε ο μπαρμπα-Σαμ και τον αμόλησε στη Μακρόνησο για να του προσδώσει αριστερή αίγλη, τρομάρα του, ήρθε για να μείνει στο Μαξίμου.

Με εφαλτήριο την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου κόμματος αν δεν καταφέρει να περάσει το κατώφλι της Κουμουνδούρου.  

Έτσι μίλησαν οι κακές γλώσσες σύντροφοι κοψοχέρηδες κι αφού μας είπαν ότι πίσω από τον Στέφανο κρύβεται ο Αλέξης, σώπασαν.

Μα όλοι για τον μπαρμπα-Σαμ δουλεύουν;

Νισάφι!!!

Το νου σας λοιπόν.

Διαφορετικά, σας βλέπουμε να καταντάτε κοψολαίμηδες.

Και τι θα γένουμε χωρίς προσκυνημένους – φυτευτούς λυτρωτές; Θα διερωτηθείτε.

Θα ψάχνουμε τον γνήσιο – ελεύθερο πατριώτη μέχρι να τον βρούμε.

Έτερον ουδέν…


πηγη

Στη… μπoυζoύ ΟΛΟl!!



Nαι την μπουζου....

Δεν εχει αδικο....

Ακουστε τον...



Συvεxiζει να αφoπλiζει την Eλλαδα για vα εξoπλiσει την Τακoυvατn Xoρευτρια...

Η Ελλάδα έχει παραδώσει τεράστιες ποσότητες όπλων στην Ουκρανία και είναι πρώτη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μάλιστα πέρυσι στις 22 Σεπτέμβριου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Bloomberg είχε δηλώσει «έχουμε πόλεμο με τη Ρωσία».



Τον τελευταίο χρόνο οι Ελληνες εφοπλιστές αύξησαν κατακόρυφα τις μεταφορές πετρελαίου από τη Ρωσία. Σε συζητήσεις στην ΕΕ για κυρώσεις εναντίον τους ο Κ. Μητσοτάκης τούς υπερασπίστηκε. Αυτό το «διπλό ταμπλό» στο οποίο προσπαθεί να παίξει ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει σοβαρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην Αθήνα και στο Κίεβο. Αιτία η «μαύρη λίστα» με τα ονόματα σημαντικών Ελλήνων εφοπλιστών (ορισμένοι εκ των οποίων είναι πολύ κοντά στην κυβέρνηση) που έχει βάλει η Ουκρανία επειδή μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο.

Στο θέμα εστιάζει την προσοχή της η έγκυρη συνδρομητική έκδοση, Intelligence Online, η οποία τονίζει ότι «διπλωμάτες και στις δύο πλευρές (σ.σ. Ελλάδα και Ουκρανία) διασταυρώνουν τα ξίφη τους -διακριτικά- στον απόηχο της συνάντησης του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 21 Αυγούστου».

Ουδέποτε το μέγαρο Μαξίμου ανέφερε αν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι συζήτησαν το θέμα των εφοπλιστών. Θα ήταν περίεργο αν δεν έγινε, καθώς υπάρχουν τέσσερις ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» της Υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς της Ουκρανίας, NACP. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η NACP είναι μεν του Κιέβου αλλά ελέγχεται από τους Αμερικανούς.

Στην αμερικανική εφημερίδα, The Wall Street Journal (WSJ), σε δημοσίευμα με τίτλο «It’s a bad boy», γινόταν αναφορά στους Γιώργο Οικονόμου, στις οικογένειες των Ανδρέα Μαρτίνου και τον αδελφό του (παραιτηθέντος διοικητή Αγίου Όρους, λόγω Ρωσίας, όπως εικάζεται), καθώς και στον Γιώργο Προκοπίου (πήρε και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), για την κατάταξή τους στην ουκρανική «μαύρη λίστα». Οπως είχε γράψει τότε το militaire.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε «ναι» σε νέες κυρώσεις με τον όρο να εξαιρεθούν οι Ελληνες εφοπλιστές.

Τώρα το Intelligence Online επανέρχεται και σημειώνει ότι «οι διαφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες έχουν να κάνουν με τις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου από τις ελληνικές εταιρείες, Delta Tankers, Dynacom Tankers Management, Minerva Marine, TMS Tankers και Thenamaris Ships Management, οι οποίες -προς μεγάλη απογοήτευση της Αθήνας- μπήκαν για άλλη μια φορά στη μαύρη λίστα της Ουκρανίας, και ειδικότερα της Υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς της, NACP». Πρόκειται για εταιρείες των εφοπλιστών, Δημήτρη Διαμαντίδη, των δύο της οικογένειας Μαρτίνων, του Προκοπίου και του Οικονόμου.

Αναφέρει ακόμα ότι «εντατικές διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα φέτος μεταξύ ουκρανικής και ελληνικής πλευράς και συγκεκριμένα του Olexandr Novikov και της Agia Zagrebelska, διευθυντή και υποδιευθύντριας αντίστοιχα της NACP, και της Μελίνας Τραυλού, προέδρου της πανίσχυρης Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ιωάννη Βράιλα, μονίμου εκπροσώπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το ερώτημα είναι ποιος από την κυβέρνηση έδωσε εντολή στο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών να διαπραγματεύεται με τους Ουκρανούς, μαζί με την πρόεδρο των Ελλήνων εφοπλιστών. Όπως φαίνεται από τη δημοσίευμα, οι «διαπραγματεύσεις» βρίσκονταν σε εξέλιξη ήδη πριν από τις διπλές ελληνικές εκλογές του 2023.

Επιπλέον, αναφέρει το Intelligence Online, «τον Ιούνιο, η NACP ανέφερε στον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, και στην διπλωματική σύμβουλό του, Olexandra Vassilenko, ότι οι πέντε (σ.σ. ελληνικές) εταιρείες θα βγουν από μαύρη λίστα του, εφόσον τεθεί σε ισχύ το 11ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, υπό τον όρο ότι οι εταιρείες θα καταδικάσουν δημόσια τη ρωσική εισβολή λίγο αργότερα».

Τότε, λοιπόν, φαίνεται ότι οι συνεννοήσεις είχαν αποτέλεσμα, και κατά το Intelligence Online, οι ελληνικές εταιρείες εξαιρέθηκαν από τη «μαύρη λίστα». Ωστόσο, «στις 21 Ιουλίου, το NACP έγραψε στον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών ότι οι εταιρείες είχαν μπει ξανά στη μαύρη λίστα γιατί δεν είχαν πάρει θέση ενάντια στη ρωσική εισβολή. Αυτή η τροπή των γεγονότων αναβίωσε αμέσως τις εντάσεις, σε σημείο που η NACP ανησυχεί ότι η Ελλάδα μπορεί να εμποδίσει πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως συνέβη τον Ιούνιο».

Πιθανολογείται ότι συνεχίζονται οι «συνομιλίες» και το συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατά τη συνάντησή τους.

Το Intelligence Online γράφει ακόμη ότι «βασιζόμενη στο ότι οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες δεν θέλουν να δυσφημίζονται η NACP συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις απευθείας μαζί τους. Στο πλευρό της έχει Ουκρανούς ειδικούς στις δημόσιες σχέσεις, και πληροφορίες από ανοικτές πηγές για τις ελληνικές εταιρείες και τις διασυνδέσεις τους, όπως την ομάδα Don’t Fund Russian Army, και την PR Army, που διοχετεύουν τα μηνύματα που θέλει να στείλει η ουκρανική κυβέρνηση και στηρίζεται από εταιρείες συμβούλων».


πηγη

Έρxεται δύσκoλoς Xειμώvας...

Ο φετινός χειμώνας αναμένεται να είναι δύσκολος ενεργειακά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς η Κίνα επιστρέφει στην αγορά LNG ανατρέποντας την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, εις βάρος των χωρών που αναγκάζονται να κάνουν εισαγωγές μεγάλες ποσότητες του «γαλάζιου χρυσού»...



Μετά την πτώση ρεκόρ της κινεζικής ζήτησης φυσικού αερίου και των εισαγωγών LNG πέρυσι που προκλήθηκαν από τα lockdown για τον Covid, η κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας έχει αυξηθεί μέχρι στιγμής φέτος σε σύγκριση με το 2022, αν και εξακολουθεί να είναι χαμηλότερη από το 2021.

Τους τελευταίους μήνες, η Κίνα έχει υπογράψει όμως πολλές μακροπρόθεσμες συμφωνίες προμήθειας LNG, μεταξύ άλλων με τους κορυφαίους εξαγωγείς, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ.

Ωστόσο, η Κίνα επιστρέφει επίσης στην αγορά spot με έναν τεράστιο διαγωνισμό για τα φορτία που θα παραδοθούν αργότερα φέτος και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024.

Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός από την Κίνα και άλλους Ασιάτες αγοραστές θα μπορούσε να αφήσει την Ευρώπη σε ακόμη πιο ευάλωτη θέση όσον αφορά την προσφορά για το χειμώνα 2023/2024, αυξάνοντας τις τιμές και οδηγώντας περισσότερα φορτία LNG στην Ασία από ό,τι θα ήθελαν οι αγοραστές της ΕΕ.

Ο κρατικός ενεργειακός γίγαντας της Κίνας Sinopec, μέσω του εμπορικού του βραχίονα Unipec, προκήρυξε πρόσφατα διαγωνισμό με σκοπό να αγοράσει έως και 25 φορτία LNG μεταξύ Οκτωβρίου 2023 και Δεκεμβρίου 2024, ανέφεραν στο Reuters εμπορικές πηγές.

Η Sinopec αναζητά προσφορές για να αγοράσει ένα φορτίο LNG για παράδοση τον Οκτώβριο, πέντε φορτία για τον Νοέμβριο και επτά για τον Δεκέμβριο του 2023.

Τα υπόλοιπα από τα 25 φορτία θα παραδίδονται ένα κάθε μήνα το 2024, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Ο εμπορικός βραχίονας της Sinopec ενδέχεται να έχει σχέδια να μεταπωλήσει όλα ή ορισμένα από αυτά τα φορτία αργότερα και να μην τα χρησιμοποιήσει για την εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου της Κίνας.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, αυτός είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός από κρατικό Κινέζο αγοραστή για αναζήτηση φορτίων LNG στην αγορά spot από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, σημειώνει το Bloomberg.

Τα lockdown και η βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη οδήγησαν πέρυσι στην πρώτη ετήσια μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου της Κίνας από το 1990, ενώ οι εισαγωγές LNG της Κίνας μειώθηκαν κατά 20%, κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης και των υψηλών τιμών spot LNG.

Ο Colin Parfitt, αντιπρόεδρος της Midstream για τη Chevron, στο συνέδριο Gastech 2023 στη Σιγκαπούρη την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε για πιθανή υψηλή μεταβλητότητα εάν ο χειμώνας είναι πιο κρύος.

Η κατάσταση εφοδιασμού στην παγκόσμια αγορά LNG θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω λίγο πριν από την περίοδο του χειμώνα με τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ της Chevron και των συνδικαλιστικών οργανώσεων σχετικά με τις συνθήκες αμοιβής και εργασίας σε δύο εξαγωγικές εγκαταστάσεις στην Αυστραλία, οι οποίες συλλογικά αντιπροσωπεύουν το 5% της παγκόσμιας προσφοράς LNG.

Την ίδια ώρα, τα προβλήματα παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τη Ρωσία συνεχίζονται.

Ο υπόγειος αγωγός φυσικού αερίου Peschany Umyot-Storozhevka κοντά στο χωριό Krasny Oktyabr, που διαχειρίζεται η Gazprom, έπιασε φωτιά.

Οι μέχρι τώρα αναφορές δεν διευκρινίζουν εάν η πυρκαγιά στον αγωγό θα διαταράξει τις ροές ενέργειας από τα ρωσικά λιμάνια, αν και οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η περιοχή Σαράτοφ φιλοξενεί ένα σημαντικό στρατιωτικό αεροδρόμιο, την αεροπορική βάση Ένγκελς, και η έκρηξη σημειώθηκε την ίδια στιγμή με μια καταιγίδα ουκρανικών επιθέσεων με drone σε ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους.

Η Αυστραλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά LNG.

Το Κατάρ, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ μαζί αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% της παγκόσμιας προσφοράς LNG.

Παρόλο που η πλειονότητα των αυστραλιανών εξαγωγών LNG προορίζεται για την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα, η διακοπή από τις απεργίες θα οδηγήσει την Ασία και την Ευρώπη να ανταγωνίζονται για το LNG από άλλους προμηθευτές.

Στη προκειμένη περίπτωση μια απεργία στην μακρινή Αυστραλία απειλεί να βάλει φωτιά στους λογαριασμούς ρεύματος της Ευρώπης.

Η αναστάτωση που επικρατεί σε τρία εργοστάσια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αυστραλία, προκαλεί κλυδωνισμούς στην Ευρώπη.

Κι αυτό γιατί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τον παγκόσμιο εφοδιασμό φυσικού αερίου και, κατ’ επέκταση την τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του ολλανδικού TTF.

Η ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου γνώρισε σημαντική αστάθεια τις τελευταίες εβδομάδες.

Με την αβεβαιότητα για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Αυστραλία, η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί για περισσότερη αστάθεια και αύξηση των τιμών.

Αυτό αναφέρει σε ανάλυσή του το Ινστιτούτου Ενεργειακής Οικονομίας και Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης (IEEFA), υπογραμμίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις LNG που θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις απεργίες είναι η North West Shelf (που διαχειρίζεται η Woodside Energy), η Gorgon και η Wheatstone (και τις δύο εκμεταλλεύονται η Chevron).

Μαζί, αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των παγκόσμιων εξαγωγών LNG.


πηγη

Πως πέθαvε η 20xροvn φoιτnτρια; Ρωτnστε τους γovεiς της αν nταν εμβoλιασμέvn...

Ξερουν πως πεθαναν οι μουμιες του Φαραω και δεν ξερουν πως πεθανε η φοιτητρια;



Χωρίς να δοθούν απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της, καθώς κατά τη νεκροψία επιβεβαιώθηκε η οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα, αλλά παραμένει αναπάντητο το γιατί κατέρρευσε ο οργανισμό της.

Σύμφωνα με το Epiruspost.gr η νεκροψία – νεκροτομή έγινε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την συμμετοχή και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης από τη Θεσσαλονίκη ορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια και έδωσε και τα πρώτα στοιχεία από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώνει την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα, και τώρα οι απαντήσεις αναμένονται από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, αλλά και από τη μελέτη του ιατρικού φακέλου της κοπέλας.

«Αναγνωρίσαμε την οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα για την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο και προκάλεσε συστηματική κατάρρευση όλων των οργανικών συστημάτων, με αποτέλεσμα τον θάνατο της 20χρονης. Θα χρειαστεί χρόνος για τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγιναν όλα όσα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Θέλουμε να δούμε πώς η αμυγδαλίτιδα προκάλεσε την εικόνα της πλήρους κατάρρευσης. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τον ιατρικό φάκελο. Από κει θα προκύψει αν η κατάσταση ήταν τόσο βαριά ή θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί» τόνισε, μιλώντας στο epirus post.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε, πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας θα έχει διαμορφωθεί σε έξι μήνες περίπου. «Στη φάση αυτή, δεν μπορούν να απαντηθούν μείζονα ερωτήματα, όπως αν υπήρξε λανθασμένη εκτίμηση της κλινικής εικόνας της 20χρονης ή δεν αντιμετωπίστηκε επαρκώς από το νοσοκομείο» ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η 20χρονη από την Χίο κατέληξε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας και ενώ είχε διαγνωσθεί με αμυγδαλίτιδα.


πηγη

Πολιτικαvτnς έψαxvε αφέvτρα και....

Κυβερνητικό στέλεχος έψαχνε «αφέντρα» μέσω διαδικτυακής εφαρμογής...

Χτύπησε συναγερμός στο Μαξίμου...



 Όσοι νομίζουν ότι η απενεργοποίηση του predator έβαλε τέλος στον ασφυκτικό έλεγχο των κυβερνητικών στελεχών, κάνουν λάθος.

Πιθανότατα και το κυβερνητικό στέλεχος το οποίο έψαχνε «αφέντρα» μέσω της εφαρμογής tinder, είχε την ίδια εντύπωση. Διαψεύστηκε.

Η ομάδα ηλεκτρονικού ελέγχου του Μαξίμου, τον εντόπισε. Δεν θα σας πω περισσότερα, διότι δεν θέλω να εκθέσω τον συμπαθέστατο κυβερνητικό παράγοντα.

Για να βοηθήσω όμως τους υπόλοιπους, οφείλω να αποκαλύψω ότι οι συνεργάτες του Κυριάκου, μπορούν να ψάχνουν ότι θέλουν στο διαδίκτυο, εκτός από «αφέντρα». Κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, διότι…

…ο μόνος «αφέντης» στο κυβερνητικό σχήμα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


πηγη

Εισβoλεiς καλoύν το «112» και το Λιμεvικό τους φερvει στην Eλλαδα με ασφαλεια...

Εκτος αποστολης και το Λιμενικο πλεον...

Διαβαστε τα αισχη...



Δείχνει να ξεφεύγει η κατάσταση στο μεταναστευτικό καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 173 παράνομοι αλλοδαποί έφτασαν σε Τήλο και Λέσβο, σύμφωνα με το λιμενικό το οποίο τους παρακολουθεί και τους συνοδεύει στα ελληνικά νησιά!

Μάλιστα πλέον έχει ονομάσει αυτή την κατάσταση ως “επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης” παράνομων αλλοδαπών οι οποίοι μάλιστα για να είναι σίγουροι ότι θα τους βρουν τους καλούν μέσω του 112.

Την στιγμή που οι Τούρκοι αφήνουν ανενόχλητους τους παράνομους μετανάστες να φεύγουν από τα δικά τους παράλια η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει κάτι περισσότερο για να μην χαλάσει το… καλό κλίμα που οι Κ.Μητσοτάκης και Γ.Γεραπετρίτης έχουν δει ότι υπάρχει με την Άγκυρα!

Έτσι οι παράνομοι αλλοδαποί επιβαινόμενοι σε ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. νοτιοδυτικά της Τήλου και κατέληξαν και αυτοί σε ελληνικό νησί.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112” για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Άμεσα στην περιοχή δεσμεύτηκαν τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ μετέβησαν Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στη διάσωση 34 αλλοδαπών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω και στη συνέχεια στο ΚΥΤ Κω για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Χθες το πρωί το λιμενικό προχώρησε στον εντοπισμό και τη περισυλλογή 27 παράνομων αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή «Αγριελιά» της Λέσβου.

Το πλήρωμα του Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Η επιχείρηση των λιμενικών αρχών συνεχίστηκε χθες το πρώι και με ακόμα μια “διάσωση”, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή «Τάρτη» της Λέσβου.

Εκεί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 51 παράνομοι αλλοδαποί, από το πλήρωμα του Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τους οποίους και μετέφεραν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Στην περιοχή «Τάρτη» της Λέσβου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν χθες σε διπλή επιχείρηση ακόμα 61 παράνομοι αλλοδαποί (45+16) από το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τους μετέφερε στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ και οι δύο λέμβοι στις οποίες επέβαιναν βυθίστηκαν.


πηγη

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Ολoι αυτoi nρθαν σε μiα μερα....



Ηρθαν σε μια μερα ...

Ναι ειναι ανθρωποι...

Ποιος θα τους ταισει ομως;

Τι θα φανε;

Δεν ηλθαν για ενα καλυτερο αυριο....

Ηλθαν για να σου επιβαλουν τα θελω τους....

Ξυπνα επιτελους !!!

πηγη


Δεν εivαι μεταvαστες, oυτε λαθρoμεταvαστες...Eισβoλεiς εivαι ! ! !

 


Ο μεταναστης ερχεται με νομιμα χαρτια....

Ο λαθρομετανΑστης ερχεται λαθραια....

Αυτοι ομως ηλθαν και μπηκαν με τον τσαμπουκα....

Επομενως ειναι ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ...

Και σαν εισβολεις πρεπει να 

αντιμετωπισθουν ! ! !



Νεo ειδικo τέλoς για τiς πλnμμύρες...Ετoιμασoυ να πλnρωσεις ! ! !

Νέο ειδικό τέλος μετά τις φωτιές και τις πλημμύρες ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Ποιοι θα πληρώσουν το νέο ειδικό τέλος κλιματικής αλλαγής.



Ένα νέο ειδικό τέλος για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών από το 2024 φαίνεται ότι έχει πέσει στο τραπέζι μετά τις πλυμμήρες στη Θεσσαλία και τις καταστροφές από τις φωτιές. Η δημόσια αναφορά του Κωστή Χατζηδάκη μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε είναι η αύξηση των κονδυλίων που θα διατίθενται σε φυσικές καταστροφές.

Το υπυοργείο Οικονομικών αναζητά νέα έσοδα ώστε η οικονομία και ο προϋπολογισμός να είναι θωρακισμένοι έναντι ανάλογων μελλοντικών καταστροφών όπως στο θεσσαλικό κάμπο .

Στο οικονομικό επιτελείο γράφουν και σβήνουν για να βρουν το κατάλληλο μοντέλο χρηματοδότησης και γίνεται λόγος για μοντέλο Σλοβενίας. Φαίνεται ότι απομακρύνεται το σενάριο για ένα οριζόντιο ειδικό τέλος.

Τα σενάρια θέλουν το ειδικό τέλος να αφορά επιχειρήσεις με μεγάλους τζίρους και ισχυρή κερδοφορία.

Οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, θα ληφθούν το επόμενο διάστημα ενώ τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.

Ένα από τα σενάρια είναι και η υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών.

Στο προσχέδιο του Κλιματικού νόμου συμπεριλαμβανόταν άρθρο το οποίο προέβλεπε την υποχρεωτική ασφάλιση των νέων κτηρίων που βρίσκονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, στο τελικό σχέδιο του Νόμου, το σχετικό άρθρο αποσύρθηκε καθώς τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την πιθανή σημαντική αύξηση των ασφαλίστρων εξαιτίας της περιορισμένης βάσης ασφάλισης.


πηγη

Αυτoi δυστυxως μας κυβερvoυν σnμερα....

Για μια γέφυρα πριν από δύο χρόνια, ξοδεύτηκαν εκατομμύρια... μελέτες... σχέδια... κι έρχεται το νερό, κ τα διαλύει όλα...! 

Ούτε ένα σίδερο στα μπετά.... 

Τότε είναι που αναλαμβάνει ο στρατός! 

Μέσα σε μια μέρα, στήνει γέφυρα, που θα αντέξει για 70 χρόνια...!












πηγη

Εχει απολυτο δικιο...



Δεν ξερω τι λετε εσεις...

Αλλα...

Εγω του δινω απολυτο δικιο....

Ακουστε τον...





Ακoυστε τους και πεiτε μας...Γιατi εivαι ακoμn ελευθερoι;



Κυκλοφορουν αναμεσα μας...

Του φυλανε βεβαια....

Αποφασιζουν για μας....

Και καποιοι φωναζουν ζητω....

Καμαρωστε τους...

πηγη


Ευτυχως... Υπαρχουν και τετοιοι Ελληνες ! ! !



Τα λογια ειναι περιττα...

Τα λεει ολα η γιαγιακα....

Ακουστε την...



Ακoμn 4 xρovια Mnτσoτακn; Tετελεσθαι ! ! !

ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ...



Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, κοντινά στον πρωθυπουργό πρόσωπα έρχονται να μιλήσουν για αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης των κτιρίων και επιβολή ενός έκτακτου τέλους (δηλαδή χαρατσιού).

Μάλιστα οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες, με τον πρωθυπουργό να προβαίνει σε σχετικές ανακοινώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριο στη ΔΕΘ.
Την πικρή επιβεβαίωση έκανε ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. η κυβέρνηση μελετά το μέτρο της υποχρεωτικής ασφάλισης κτιρίων για φυσικές καταστροφές, με αφορμή το δυσβάσταχτο κόστος των πλημμυρών στη Θεσσαλία.
«Εδώ θα υπάρξει ένα τέλος υπέρ αυτού του ταμείου που θα είναι δίκαια κατανεμημένο και θα μου επιτρέψετε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό το Σάββατο. Πρέπει να αλλάξει και η συμπεριφορά μας και να δούμε και το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι και η λύση στο πρόβλημα, οι υποδομές κοστίζουν όμως έχει και μια διάσταση δικαιοσύνης και η υποχρεωτικότητα μπορεί να οδηγήσει και σε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης».

Πoιoς εiπε oτι οι Oυκραvoi εivαι ΝAΖl;



Αυτος που το ειπε, δυστυχως, εχει απολυτο δικιο....

Και να ξερετε οι ΝΑΖΙ βοηθουν τους ΝΑΖΙ....

Δεν το πιστευετε; 

Δειτε τον Mητσοτακη και θα με δικαιωσετε....

πηγη

Σερβoς αθλnτnς και Πατριωτnς στnv Σερβiα και..."Ελλnvας" αθλnτης των τnλεπαπαγαλων εδω ! ! !



Δεν χρειαζονται σχολια....

Δειτε τα παρακατω βιντεο και τα συμπερασματα δικα σας...

Δειτε τον Σερβο αθλητη που τραγουδαει πατριωτικα τραγουδια....

Δειτε και τον δικο μας και την ξεφτιλα μας...

Που αφου βολευτιηκε τωρα εκδηλωνεται...



Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Aυτoς φταiει...



Aυτος ειναι η καταστροφη της Ελλαδος....

Ειτε σας αρεσει ειτε οχι....



ΑΥΤΟ ΤΟ ΒlΝΤΕΟ ΠΡΕΠΕl ΝΑ ΤΟ ΔΕlΤΕ ΟΛΟl ΣΑΣ...

 Ιμάμης: Ολοι οι άπιστοι είναι λεία του πολέμου....



Αν λέει μια Ισλαμική χώρα κατακτήση μια χώρα απίστων (Χριστιανική)τότε όλοι γίνονται λεία πολέμου ,οι άνδρες οι γυναίκες ,τα παιδιά ,τα σπίτια ,τα χωράφια,όλα περνάνε στην ιδιοκτησία του Ισλαμικού κράτους μπορείς ακόμα να τους πουλήσεις και για σκλάβους.
Αυτά για να καταλάβετε ότι το Ισλάμ δεν αλλάζει νοοτροπία ας θυμηθούμε την Οθωμανική αυτοκρατορία που υποστήκαμε για 400 χρόνια και σήμερα ο Φίλης κάνει τζαμί στους λαθρομετανάστες για να σχεδιάζουν την υποταγή της Ελλάδας.
Παλιά εισέβάλαν ως κράτος σήμερα εισβάλουν στην Ευρώπη ως πρόσφυγες θύματα ποιού? του ίδιου τους του Ισλαμικού κράτους.Θύματα δηλαδή του ίδιου του Ισλάμ.
Το παρόν βίντεο είναι από την Αραβική τηλεόραση και μεταφράστηκε από την ομάδα του http://www.video-afipnisis.gr κατά συνέπεια είναι ελεύθερο ως προς την μετάφραση για αναμεταφόρτωση του βίντεο και στα δικά σας κανάλια.


Η Ευρωπη σημερα...



Ετσι καταντησε η Ευρωπη...

Κι αν πεις λεξη θα σε πουν ρατσιστη....

Αν δεν πεις κατι πρεπει να γινει σαν αυτους....

Δειτε το βιντεο και τα συμπερασματα δικα σας...



Tο φpαγμα δεv εσπασε μovο τoυ....

Ο ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΛΕΤΖΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ...





Fαke ηews εivαι αυτα πoυ λες εσυ Aυγεvακn...

Fake news οι καταστροφές στην Θεσσαλία» κατά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ.Αυγενάκη...

 


«Fake news» θεωρεί πως διασπείρουν αυτοί που μιλούν «για μεγάλης έκτασης καταστροφή στην Θεσσαλία», αλλά και για «πενταετή χρόνο αποκατάστασης της παραγωγικής γονιμότητας του... εδάφους», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Έτσι ο κάμπος της Θεσσαλίας σαρώθηκε από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και η καταστροφή ξεπερνά τις ζημιές που έγινα σε όλο τον Β’ΠΠ στην περιοχή αλλά ο Λ.Αυγενάκης κάνει λόγο για «fake news».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Άκουγα προ ημερών κάτι που αφορά το αντικείμενό μας ότι η γη έχει υποστεί τέτοιο σοκ που για να ξαναπάρει μπροστά και να καλλιεργήσει θα περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια. Το ακούω και παθαίνω σοκ. Φώναξα λοιπόν τους επιστήμονες τη διοίκηση του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, που είναι εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου, και σας πληροφορώ ότι καμία σχέση με αυτά τα fake news η άποψη των επιστημόνων».

Με τέτοια καταστροφή σε εδάφη αλλά και κτηνοτροφία το 1% πάνω ή κάτω δεν αλλάζει τα όσα έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έγιναν από την κακοκαιρία Ιανός και μετά.

Ο Λ.Αυγενάκης σχολίασε και την αποτελεσματικότητα των έργων που έγιναν μετά τον Ιανό, και τα βρήκε όλα σωστά γενόμενα, σχολιάζοντας πως  η πόλη της Καρδίτσας, που είχε θωρακιστεί μετά τον Ιανό, δεν υπέστη ζημιές.

Ερώτημα βέβαια είναι γιατί εφόσον δεν κινδύνευε η Καρδίτσα, εστάλη μήνυμα του 112 και στους κατοίκους της Καρδίτσας.

Ανυπολόγιστη η ζημιά και στην κτηνοτροφία

Η κακοκαιρία που έπληξε την Θεσσαλία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά και στην κτηνοτροφία.

Μέχρι στιγμής, σήμερα Τετάρτη 13/9, είχαν δηλωθεί στον ΕΛΓΑ τα εξής νεκρά ζώα:

1.      49.050 Αιγοπρόβατα

2.      19.295 Χοίροι

3.      4.186 Βοοειδή

4.      40.330 Πτηνά

Για τη διαχείριση

Αιγοπρόβατα: Μέχρι την ημέρα και την ώρα αναφοράς έχουμε διαχειριστεί 21.906 νεκρά ζώα.

Χοιρινά: Μέχρι την ημέρα και την ώρα αναφοράς έχουμε διαχειριστεί 6.800 νεκρά ζώα.

Βοοειδή: Μέχρι την ημέρα και την ώρα αναφοράς έχουμε διαχειριστεί 20 νεκρά ζώα

Πτηνά: Μέχρι την ώρα αναφοράς έχουμε διαχειριστεί 23.300 νεκρά ζώα.


πηγη

Γυφτoς ζnταει απoζnμειωσεις για τα...κλεμμεvα ! ! !



Απιστευτο αλλα αληθινο...

Και μην σας φανει παραξενο αν τις παρει....

Γυφτος ειναι....

Εχει προνομια....

Καμαρωστε το χαλι της Ελλαδος μας....

Και ξαναψηφιστε τους :

πηγη


ΣΤΑ ΣΚΑΡlΑ ΕΠΕNΔΥΣΗ ΜlΣΟΥ ΔlΣ ΓlΑ ΠΛΩTΑ ΦΩTOΒΟΛΤΑΪKΆ ΣΤHN ΘΕΣΣΑΛlΑ...



Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γαλλικής εταιρείας Akuo Energy θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 400 MW, όχι σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκότοπους αλλά σε αποστραγγιστικά κανάλια και σε λιμνοδεξαμενές, με πλωτά φωτοβολταϊκά όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και το πρόγραμμα ξεκινά με τον ΤΟΕΒ Πηνειού και τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας


Η ΑΚUO, κατέθεσε στη ΡΑΕ, στον κύκλο Φεβρουαρίου, αιτήσεις ειδικού έργου για φωτοβολταϊκούς σταθμούς οι οποίοι πρόκειται να αναπτυχθούν σε λιμνοδεξαμενές και σε υδάτινα κανάλια της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα σχέδια που προβλέπουν την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σε λιμνοδεξαμενές είναι συνολικής ισχύος 200 MW. Τα πλωτά φωτοβολταϊκά αφορούν 10 ταμιευτήρες νερού. Ορισμένοι εξ αυτών είναι ο ταμιευτήρες Καλαμακιού, Γλαύκης, Πλατύκαμπου, Καστρίου, Ελευθέριου και ο ταμιευτήρας Δήμητρας.

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ!


Πρoσφυγες στnv xώρα μας...



Θα μείνουν χρόνια εκεί...
Θα πεθάνουν εκεί...
Δεν τους θέλουν...
Θέλουν τους αλλους...
Θελουν να αλλαξουν τον πληθυσμο της Ελλαδος...
Ερχονται γεγονοτα...
Εστε ετοιμοι !


Κυριε Mnτσoτακn κoψτε τα ψεμματα...

 


Απορια...

Ειπε ποτε αληθεια;

Δεν νομιζω...

πηγη


Χαρτινα καλαμακια θελατε εεεε....



Αλλη μια βλακεια του οικολογιζοντος Πρωθυπουργου μας....

Οικολογιζων, οχι οικολογος....

Παπαρας δηλαδη...



Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΞΕΦΤlΛΑ του Nαυαρxoυ...

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ...



Στο σημείο να επιστρατεύσει τον άλλοτε ναύαρχο και νυν βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη στο νέο του προεκλογικό βίντεο έφτασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανήρτησε βίντεο στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη συμβολική επίσκεψη του στη Μακρόνησο, όπου βλέπουμε και τον Ευάγγελο Αποστολάκη σε ρόλο… κομπάρσου, ο οποίος μάλιστα είναι και εντελώς αμήχανος στο εν λόγω σποτ!

Στο twitter πάντως υπήρξαν αρκετά καυστικά σχόλια για το σποτ του Κασσελάκη με τον Αποστολάκη μέσα, με χαρακτηριστικό το παρακάτω:



Η συμπαραστασn του Mnτσoτακn στους πλnμμυρoπαθεiς...



Ο Μητσοτάκης για να παρηγορήσει τους Λαρισαίους που έχασαν σπίτια, χωράφια, καλλιέργειες, αυτοκίνητα, μηχανήματα, δουλειά, στέλνει κάθε μέρα τα ΜΑΤ και τους ξυλοφορτώνει.
Το ξύλο, ως γνωστόν, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξεχάσεις τα βάσανά σου.
πηγη


Ο Ντoρoγιoς απoφασισε και...ΔlΕΤAΞΕ ! ! !

Απαγορεύει με το έτσι θέλω να στηθούν περίπτερα και προεκλογικές αφίσες του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα...



«Όχι» στην παραχώρηση δημοσίου χώρου για την τοποθέτηση περιπτέρων στον Κασιδιάρη

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων αποφάσισε να μη δοθεί δημόσιος χώρος για εκλογικά περίπτερα και δωρεάν διαφημιστική προβολή στον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να μη διατεθεί κοινόχρηστος χώρος για την εγκατάσταση εκλογικών περιπτέρων και να μη δοθεί η δυνατότητα δωρεάν προβολής στα διαφημιστικά πλαίσια, στις στάσεις των λεωφορείων.

«Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, πέρα από ιδεολογίες και παρατάξεις, λέει σταθερά “όχι” στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των ναζί. Η Αθήνα είναι η πόλη της Δημοκρατίας και δεν χωράει τον φασισμό, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε πως «η λαϊκή ετυμηγορία θα το επιβεβαιώσει σύντομα».

Από τη δική του πλευρά, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος, τόνισε «Θα βρισκόμαστε σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια στρέβλωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών και πλησιάζει η ώρα της οριστικής καταδίκης και από τη Δικαιοσύνη. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων θα είναι πάντοτε ανάχωμα σε κάθε φασιστικό μόρφωμα».

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη διαδικασία για την απαγόρευση δωρεάν προβολής και χρήσης κοινόχρηστου χώρου είχε ακολουθηθεί και στις δημοτικές εκλογές του 2019.


πηγη

Πiστεψες oτι μας δivoυν 2,25 δiς; Διαβασε...

Διαβασε να δεις πως σε δουλευουν...



Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε χθες στο Στρασβούργο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ανακοίνωσε ότι η Ευρώπη στέλνει 2,25 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες. 

Ωστόσο, ένα το μεγαλύτερο μέρος των συγκεκριμένων χρημάτων θα έμπαινε έτσι και αλλιώς στα ταμεία της χώρας μας, θα αξιοποιούταν όμως για άλλους λόγους.

Τα κονδύλια θα προέρχονται από τρία χρηματοδοτικά εργαλεία:

Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014-2020 που δεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν για άλλους σκοπούς και θα διατεθούν έως τις 31/12/2023 (υπολογίζεται ύψους 250 εκατ. ευρώ),

Την εκ νέου αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης με συμπερίληψη έργων ύψους 500 εκατ. ευρώ προς αποκατάσταση υποδομών και

Το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με επιλέξιμα έργα ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα διατεθούν τα αμέσως επόμενα έτη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα 1,5 δισ. ευρώ από τα 2,25 ευρώ που θα πάρει η Ελλάδα ήταν έτσι και αλλιώς δικά μας χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, χρήματα που θα πήγαιναν σε άλλους τομείς, ωστόσο τώρα θα χρησιμοποιηθούν για να δοθούν αποζημιώσεις τους πληγέντες της πλημμύρας. 

Επιπλέον, μόλις καταγραφεί το ύψος της ζημίας, η χώρα θα αιτηθεί επιπλέον χρήματα από το αγροτικό αποθεματικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο μπορεί να διαθέσει έως 400 εκατ. ευρώ, αναλόγως του ύψους της τελικής ζημίας.

Τέλος, η Ελλάδα θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ορισμένους από τους πόρους του Next Generation EU, και όπως είπε η πρόεδρος της Κομισιόν «πρέπει όλοι να επιδείξουμε τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, διότι η πρόταση για αναθεώρηση του εθνικού προγράμματος μόλις υποβλήθηκε».

«Φρένο» στις σκέψεις για παροχές στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Η εκτίναξη του κόστους για την μερική αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι φυσικές καταστροφές (πλημμύρες και φωτιές), βάζουν φρένο στα όποια σενάρια για επιπλέον πακέτο στήριξης στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την συνεχιζόμενη ακρίβεια.

Πηγές από την κυβέρνηση διεμήνυαν χθες ότι θα ισχύσουν μόνο τα ψηφισμένα μέτρα και ότι είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει επέκταση των παροχών και αυτές να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό το Σάββατο στην ΔΕΘ.

Όπως σημείωναν, αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι να οργανωθεί ο σχεδιασμός για την χορήγηση βοήθειας προς τους πληγέντες (από τις πλημμύρες και τις φωτιές) – και την αποκατάσταση των ζημιών – και βέβαια να βρεθούν τα κονδύλια που θα υποστηρίξουν αυτό το εγχείρημα.

Σημείωναν επίσης ότι ναι μεν η ΕΕ βάζει πλάτη, ωστόσο ένα μεγάλο μέρος, ίσως και το μεγαλύτερο, θα πέσει στον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή η παραδοχή σε συνδυασμό με τους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύσουν από το 2024 και μετά αναγκάζουν την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να βάλει φρένο στις όποιες προθέσεις υπήρχαν για επιπρόσθετο πακέτο στήριξης.


πηγη

Ακoυστε να φρiξετε...

 


Κι αφου ακουσετε...

Σκεφθειτε τι κανατε οταν τους ψηφισατε...



Το ξερατε; Υπoγεια πoλιτεiα του ΝATΟ στov θεσσαλικo κάμπo...

Αυτα εγραφαν τα ΝΕΑ στις 24 Ιουνίου 1999...



Σε 95 μέτρα βάθος, στα έγκατα του θεσσαλικού κάμπου, θα στεγάζονται οι

επιτελείς του ΝΑΤΟϊκού Αεροπορικού Στρατηγείου της Λάρισας, η κατασκευή του

οποίου ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες.

Η υπόγεια «πολιτεία», εμβαδού 11.000 τ.μ., με διαδρόμους ενός χιλιομέτρου και

ανάπτυξη σε δύο επίπεδα, από 65 έως 95 μέτρα βάθος, θα δημιουργηθεί κοντά στο

χωριό Κουτσόχερο Λάρισας και το κόστος της θα φτάσει τα 15 δισ. δραχμές

Από εκεί οι επιτελείς του ΝΑΤΟ, με Έλληνα διοικητή, θα σχεδιάζουν, θα

αναθέτουν και θα ελέγχουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ (αλλά και

δικές μας, σε περίοδο εντάσεων, όπως λέει το ΓΕΑ) στην περιοχή ευθύνης ­

κυρίως στο Αιγαίο.

Το έργο θα κατασκευάσει ελληνική κοινοπραξία (Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ και

Θεμελιοδομή) που κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε

χθες στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, παρουσία του υπουργού Άμυνας κ. Άκη

Τσοχατζόπουλου, που τόνισε ότι το έργο «διαμορφώνει νέες ποιοτικά συνθήκες για

την αποτελεσματική λειτουργία της Πολεμικής Αεροπορίας».

Η ολοκλήρωση του νέου «λαβύρινθου» του ΝΑΤΟ θα γίνει σε 1.200 ημέρες και,

μεταξύ άλλων, προβλέπονται ειδικές κατασκευές από ενισχυμένο μπετόν,

αντιεκρηκτικές πόρτες, ειδικές βαλβίδες στα ανοίγματα εξαερισμού που θα το

καθιστούν, όπως λέει το ΓΕΑ, απόρθητο από εξωτερικές προσβολές.

Το σημείο όπου θα γίνει το Στρατηγείο επελέγη μεταξύ οκτώ άλλων στην ευρύτερη

περιοχή, διότι παρέχει τη μέγιστη φυσική ασφάλεια, αφού εκεί το έδαφος είναι

συμπαγές. Η χρηματοδότηση και οι πιστώσεις θα γίνουν από το ΝΑΤΟ και στη

«γλώσσα» της Συμμαχίας θα αναγράφεται ως CARS


πηγη