Σελίδες

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Eμβoλιαστnκες; ΔlΑBAΣΕ...

Αποκάλυψη σοκ: Τα εμβόλια COVID έχουν 3πλάσιες παρενέργειες και είναι 5 φορές πιο φονικά από όλα τα άλλα μαζί...



Τα εμβόλια για τον COVID-19 σε σύγκριση με εμβόλια για κύριες και θανατηφόρες παθήσεις, είχαν 96.140 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών σε σύγκριση με 28.058 για όλα τα άλλα κύρια εμβόλια και 15.733 αναφερόμενους θανάτους, σε σύγκριση με 3.185 αναφερόμενους θανάτους που σχετίζονται με τα άλλα σημαντικά εμβόλια μαζί.

Η πανδημία COVID-19 και η ταχεία κυκλοφορία των εμβολίων COVID-19, συμπεριλαμβανομένων δύο με νέα τεχνολογία mRNA, προκάλεσαν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια αυτών των νέων εμβολίων.

Το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS) του CDC είναι ένα πρόγραμμα παρακολούθησης εμβολίων μετά την κυκλοφορία, στο οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να αναφέρει ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου.

Μια σύγκριση μεταξύ των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων COVID-19 και εκείνων άλλων σημαντικών εμβολίων, όπως αυτά για την εποχική γρίπη, την ηπατίτιδα Β, τον HPV, την ιλαρά και την πολιομυελίτιδα, δείχνει περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται στο σύστημα VAERS για τα εμβόλια COVID-19 σε σύγκριση με τις άλλες ως προς τον αριθμό των χορηγούμενων δόσεων.

Για τους σκοπούς αυτού του άρθρου των The Epoch Times, εξετάζονται και συγκρίνονται οι αριθμοί των συνολικών ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS, των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και των θανάτων (που θεωρούνται σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες) των κύριων εμβολίων.

Σε μέρη όπου ο συνολικός αριθμός των χορηγούμενων δόσεων ενός συγκεκριμένου εμβολίου δεν είναι διαθέσιμος, η αναλογία κάλυψης του εμβολίου χρησιμοποιείται για να προσφέρει μια γενική ιδέα σχετικά με τις εκτιμώμενες δόσεις του εμβολίου.

I. Ανεπιθύμητες ενέργειες εμβολίου COVID-19 που αναφέρθηκαν στο VAERS

Επί του παρόντος, τέσσερα εμβόλια COVID-19 χρησιμοποιούνται κυρίως για την αρχική σειρά και δύο επιπλέον δισθενών εμβολίων που χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικά.

Μεταξύ των εμβολίων που χρησιμοποιούνται για την κύρια σειρά, υπάρχουν δύο εμβόλια mRNA COVID-19: τα μονοσθενή εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna COVID-19.

Τα αντίστοιχα δισθενή σκευάσματα και των δύο εμβολίων έχουν επίσης εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ως ενισχυτικά.

Το εμβόλιο Janssen COVID-19, που κατασκευάζεται από την Johnson & Johnson, είναι εμβόλιο ιικού φορέα και το πρόσφατα εγκεκριμένο εμβόλιο Novavax COVID-19 βασίζεται σε πρωτεΐνες με ένα ανοσοενισχυτικό.

Αριθμοί αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS:

Από τις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 909.868 ανεπιθύμητες ενέργειες και για τα έξι εμβόλια κατά του COVID-19 στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 96.140 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 15.733 θανάτων.

Τα μονοσθενή εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna για τον COVID-19 και το εμβόλιο Novavax COVID-19 έχουν εγκριθεί επί του παρόντος για δύο δόσεις για την κύρια σειρά, ενώ το εμβόλιο Janssen για τον COVID-19 απαιτεί μόνο μία δόση.

Και τα δύο δισθενή εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna COVID-19 συνιστώνται ως αναμνηστικές δόσεις.

Σύμφωνα με το CDC, στις 7 Δεκεμβρίου 2022, ο συνολικός αριθμός των χορηγούμενων δόσεων και των έξι εμβολίων κατά του COVID-19 ήταν 703.984.126.

II. Εμβόλια εποχικής γρίπης:

Μεταξύ των τεσσάρων τύπων ιών γρίπης, δηλαδή των A, B, C και D, οι ιοί γρίπης Α και Β είναι η κύρια αιτία της εποχικής γρίπης.

Υπάρχουν εννέα τύποι εμβολίων κατά της γρίπης που διατίθενται για την περίοδο 2022-23, όπως το FluLaval Quadrivalent και το Fluzone Quadrivalent.

Και τα εννέα είναι τετραδύναμα εμβόλια, τα οποία προορίζονται για την προστασία από τέσσερις διαφορετικούς ιούς γρίπης, συμπεριλαμβανομένων δύο ιών γρίπης Α και δύο ιών γρίπης Β.

Καθώς οι ιοί της γρίπης αλλάζουν συνεχώς, το CDC κάνει ετήσιες προβλέψεις σχετικά με τα επόμενα επικρατούντα στελέχη του ιού της γρίπης για να αναπτύξουν και να παράγουν τα εμβόλια οι κατασκευαστές εμβολίων.

Αριθμοί αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS:

Δεδομένου ότι τα εμβόλια εποχικής γρίπης διαφέρουν από εποχή σε εποχή, αντιμετωπίζονται ως μία ομάδα για τον υπολογισμό των αριθμών ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS. Σύμφωνα με τη VAERS, από την 1η Ιουλίου 2019 έως τις 30 Ιουνίου 2022 (τρεις εποχές γρίπης) είχαν αναφερθεί συνολικά 30.848 ανεπιθύμητες ενέργειες σχετικά με τα εμβόλια της εποχικής γρίπης, συμπεριλαμβανομένων 1.906 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 235 θανάτων.

Χορήγηση εμβολίου και αριθμοί δοσολογίας:

Τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 8 ετών συνιστάται να λαμβάνουν δύο δόσεις εμβολίων κατά της γρίπης σε μία περίοδο γρίπης, ενώ τα άτομα ηλικίας άνω των 8 ετών χρειάζονται μόνο μία δόση ανά περίοδο γρίπης.

Σύμφωνα με το CDC, οι δόσεις του εμβολίου εποχικής γρίπης που διανεμήθηκαν κατά τη διάρκεια των σεζόν 2019-20, 2020-21 και 2021-22 ήταν 175,2 εκατομμύρια, 194,4 εκατομμύρια και 175,6 εκατομμύρια, αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, συνολικά 545,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων εποχικής γρίπης χορηγήθηκαν στις ΗΠΑ για αυτές τις τρεις εποχές.

III. Εμβόλια για την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά

Η ιλαρά είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική μολυσματική ασθένεια του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό της ιλαράς.

Τα κοινά συμπτώματά του περιλαμβάνουν εξάνθημα σε ολόκληρο το σώμα, πυρετό, κακουχία, βήχα και επιπεφυκίτιδα.

Η παρωτίτιδα είναι μια μεταδοτική ιογενής ασθένεια που προκαλείται από τον ιό της παρωτίτιδας.

Συνήθως επηρεάζει τους αδένες σε κάθε πλευρά του προσώπου, τα συμπτώματά του μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, κακουχία και μυϊκό πόνο.

Η ερυθρά – επίσης γνωστή ως γερμανική ιλαρά – είναι μια ιογενής λοίμωξη με χαρακτηριστικό κόκκινο εξάνθημα.

Είναι συνήθως ήπιο, με χαμηλό πυρετό και πονόλαιμο.

Επί του παρόντος, δύο εγκεκριμένα από τον FDA εμβόλια ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR) είναι διαθέσιμα για χρήση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των M-M-R II και PRIORIX. Είναι πλήρως εναλλάξιμα, για την πρόληψη της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς.

1. M-M-R II (Εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς)

Το συνδυασμένο εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (M-M-R II), που κατασκευάζεται από τη Merck & Co., Inc., χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Πριν από αυτό, η Merck παρήγαγε τρία ξεχωριστά μονοσθενή εμβόλια για αυτές τις τρεις ασθένειες.

Αριθμοί αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS

Σύμφωνα με τη VAERS, έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 72.681 ανεπιθύμητες ενέργειες σχετικά με το εμβόλιο M-M-R II, συμπεριλαμβανομένων 5.141 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 243 θανάτων.

Χορήγηση εμβολίου και αριθμός δοσολογίας

Η επί του παρόντος εγκεκριμένη δόση για το εμβόλιο M-M-R II είναι δύο δόσεις.

Πάνω από 265 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν διανεμηθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία 40 χρόνια.

2. PRIORIX (Εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς, ζωντανό)

Διατίθεται στην αγορά με την εμπορική ονομασία PRIORIX, (εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς (ζωντανό) και κατασκευάζεται από την GlaxoSmithKline Biologicals SA., η FDA ενέκρινε το εμβόλιο στις 3 Ιουνίου 2022, για χρήση σε άτομα ηλικίας ενός έτους και άνω.

Αριθμοί αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS

Σύμφωνα με τη VAERS, έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 115 ανεπιθύμητες ενέργειες σχετικά με το εμβόλιο PRIORIX, συμπεριλαμβανομένων 14 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών αλλά όχι θανάτου.

Χορήγηση εμβολίου και αριθμός δοσολογίας

Η επί του παρόντος εγκεκριμένη δόση για το εμβόλιο PRIORIX είναι δύο δόσεις.

Καθώς το εμβόλιο εγκρίθηκε μόλις πριν από έξι μήνες, δεν υπάρχουν δημόσιες πληροφορίες για τον αριθμό των χορηγούμενων δόσεων του.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CDC, σχεδόν 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων MMR χορηγούνται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Η VAERS αναφέρει και τα δύο εμβόλια MMR

Συνολικά, είχαν αναφερθεί συνολικά 72.796 ανεπιθύμητες ενέργειες και για τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια MMR στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 5.155 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 243 θανάτων (βλ. πίνακα παρακάτω).

Δεδομένου ότι σχεδόν 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων MMR έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ κάθε χρόνο και το εμβόλιο M-M-R II® χρησιμοποιείται εδώ και 40 χρόνια, οι εκτιμώμενες δόσεις εμβολίου MMR που χορηγούνται για αυτές τις τέσσερις δεκαετίες είναι σχεδόν 400 εκατομμύρια.

IV. Εμβόλια ανεμοβλογιάς

Η ανεμευλογιά (ανεμευλογιά) είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό της ανεμευλογιάς-ζωστήρα (VZV).

Το κύριο σύμπτωμα είναι ένα κνησμώδες εξάνθημα που μοιάζει με φουσκάλες, το οποίο εμφανίζεται αρχικά στο στήθος, την πλάτη και το πρόσωπο, πριν εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σώμα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο εγκεκριμένα από τον FDA εμβόλια για χρήση για την πρόληψη της ανεμοβλογιάς στις ΗΠΑ—το ProQuad και το VARIVAX.

1. ProQuad (εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς και ανεμευλογιάς, ζωντανό)

Διατίθεται στην αγορά με την εμπορική ονομασία ProQuad, το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς και ανεμευλογιάς (MMRV) που κατασκευάζεται από τη Merck εγκρίθηκε από τον FDA το 2005 για χρήση σε παιδιά ηλικίας 1 έως 12 ετών.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, εκτός από την ανεμοβλογιά, το εμβόλιο MMRV προστατεύει επίσης από την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά.

Η επί του παρόντος εγκεκριμένη δόση για το εμβόλιο ProQuad είναι δύο δόσεις.

Αριθμοί αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS

Σύμφωνα με τη VAERS, έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 18.151 ανεπιθύμητες ενέργειες σχετικά με το εμβόλιο ProQuad, συμπεριλαμβανομένων 488 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 22 θανάτων.

2. Varivax (εμβόλιο για τον ιό της ανεμευλογιάς, ζωντανό)

Σε αντίθεση με το εμβόλιο ProQuad, το Vaccine Live (Varivax) προλαμβάνει μόνο την ανεμοβλογιά.

Κατασκευάζεται από τη Merck Shark & Dohme Corp. και εγκρίθηκε από τον FDA στις 17 Μαρτίου 1995, για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 μηνών και άνω.

Η επί του παρόντος εγκεκριμένη δόση για το εμβόλιο Varivax είναι δύο δόσεις.

Αριθμοί αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS

Σύμφωνα με τη VAERS, έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 79.067 ανεπιθύμητες ενέργειες σχετικά με το εμβόλιο Varivax, συμπεριλαμβανομένων 3.175 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 160 θανάτων.

Η VAERS αναφέρει και για τα δύο εμβόλια κατά της ανεμοβλογιάς

Συνολικά, έχουν αναφερθεί συνολικά 95.677 ανεπιθύμητες ενέργειες και για τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια κατά της ανεμοβλογιάς στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 3.649 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 182 θανάτων.

Κάλυψη εμβολίου κατά της ανεμοβλογιάς στις Η.Π.Α.

Υπολογίζεται ότι το 90,3 τοις εκατό των παιδιών έχουν εμβολιαστεί (δηλαδή με τουλάχιστον μία δόση) κατά της ανεμοβλογιάς μέχρι την ηλικία των 24 μηνών, σύμφωνα με το CDC.

V. Εμβόλιο για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Υπάρχουν πάνω από 200 τύποι ιών των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)—οι περισσότεροι από αυτούς προκαλούν κονδυλώματα (αναπτύξεις του δέρματος ή των βλεννογόνων)— ωστόσο, ορισμένοι τύποι μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλους καρκίνους.

Ο HPV μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ των ανθρώπων μέσω της επαφής δέρμα με δέρμα.

Υπάρχει επί του παρόντος ένα εμβόλιο HPV εγκεκριμένο από την FDA που διανέμεται στις Η.Π.Α.

Διατίθεται στην αγορά με την επωνυμία Gardasil-9, αυτό το εμβόλιο HPV 9 δύναμων κατασκευάζεται από τη Merck για χρήση σε άτομα ηλικίας 9 έως 45 ετών για την πρόληψη εννέα τύπων HPV.

Ωστόσο, το CDC δεν συνιστά τον εμβολιασμό ατόμων ηλικίας άνω των 27 ετών για τον HPV.

Αριθμοί αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS

Το Gardasil-9 ήταν το μοναδικό εμβόλιο HPV που χρησιμοποιείται από το 2016. Σύμφωνα με την VAERS, από τις 9 Δεκεμβρίου 2022, συνολικά 16.805 ανεπιθύμητες ενέργειες είχαν αναφερθεί σχετικά με αυτό το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων 630 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 30 θανάτων (βλ. διάγραμμα παρακάτω).

Κάλυψη και δοσολογία εμβολίου HPV στις Η.Π.Α.

Το CDC συνιστά δύο δόσεις του εμβολίου Gardasil-9 για άτομα που λαμβάνουν την πρώτη δόση πριν από την ηλικία των 15 ετών και τρεις δόσεις για άτομα που λαμβάνουν την πρώτη δόση μετά την ηλικία των 15 ετών.

Από το 2020, το 75% των Αμερικανών εφήβων είχε λάβει τουλάχιστον 1 δόση του εμβολίου HPV.

VI. Εμβόλια ηπατίτιδας Β

Η ηπατίτιδα Β είναι μια σοβαρή ηπατική νόσος που προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας Β (HBV).

Υπάρχουν δύο τύποι λοιμώξεων από ηπατίτιδα Β — οξείες και χρόνιες.

Στην περίπτωση της χρόνιας λοίμωξης από ηπατίτιδα Β, ο HBV παραμένει στο σώμα του ασθενούς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα Β μπορεί να μην εμφανίσουν συμπτώματα, αλλά η ασθένεια μπορεί τελικά να οδηγήσει σε καρκίνο του ήπατος ή θάνατο.

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν πέντε εγκεκριμένα από τον FDA εμβόλια ηπατίτιδας Β για ενήλικες και δύο αποκλειστικά για βρέφη.

1. Engerix-B και Recombivax HB (για βρέφη, παιδιά και ενήλικες)

Τα εμβόλια ηπατίτιδας Β που χρησιμοποιούνται για βρέφη, παιδιά (> 1 έτους) και ενήλικες περιλαμβάνουν το Engerix-B και το Recombivax HB.

Το ανασυνδυασμένο εμβόλιο Engerix-B έχει εγκριθεί από τον FDA για χρήση για την πρόληψη μόλυνσης που προκαλείται από όλους τους γνωστούς υποτύπους του HBV.

Το Engerix-B, Recombivax HB είναι επίσης ένα ανασυνδυασμένο εμβόλιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη της μόλυνσης που προκαλείται από όλους τους γνωστούς υποτύπους του HBV.

Σύμφωνα με τη VAERS, έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 54.549 ανεπιθύμητες ενέργειες σχετικά με τα εμβόλια Engerix-B και Recombivax HB, συμπεριλαμβανομένων 5.159 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 803 θανάτων (βλ. διάγραμμα παρακάτω).

2. Heplisav-B, Pre-Hevbrio και Twinrix (για ενήλικες)

Το Heplisav-B, το Pre-Hevbrio και το Twinrix (για ενήλικες) είναι τα εμβόλια ηπατίτιδας Β που χρησιμοποιούνται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Το Heplisav-B είναι ένα ανοσοενισχυτικό ανασυνδυασμένο εμβόλιο που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της μόλυνσης που προκαλείται από όλους τους γνωστούς υποτύπους του HBV.

Το Pre-Hevbrio είναι ένα ανασυνδυασμένο εμβόλιο για την πρόληψη όλων των γνωστών υποτύπων του HBV, το οποίο εγκρίθηκε από τον FDA τον Νοέμβριο του 2021, αλλά μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες του δεν έχουν εισαχθεί στο σύστημα VAERS. Το Twinrix είναι εμβόλιο συνδυασμού ηπατίτιδας Α και ηπατίτιδας Β.

Σύμφωνα με το VAERS (βλ. διάγραμμα παρακάτω), έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 4.158 ανεπιθύμητες ενέργειες σχετικά με τα εμβόλια Heplisav-B και Twinrix, συμπεριλαμβανομένων 269 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 10 θανάτων.

3. Vaxelis and Pediarix (για βρέφη και παιδιά)

Υπάρχουν δύο εμβόλια που προστατεύουν βρέφη και παιδιά από πολλαπλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας Β.

Το Vaxelis προστατεύει από τη διφθερίτιδα, τον τέτανο, τον κοκκύτη, την πολιομυελίτιδα, την ηπατίτιδα Β και τη λοίμωξη από Haemophilus influenzae τύπου Β (Hib) σε παιδιά ηλικίας 6 εβδομάδων έως 4 ετών.

Το Pediarix προστατεύει από τη διφθερίτιδα, τον τέτανο, τον κοκκύτη, την ηπατίτιδα Β και την πολιομυελίτιδα σε παιδιά ηλικίας 6 εβδομάδων έως 6 ετών.

Σύμφωνα με τη VAERS, έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 12.021 ανεπιθύμητες ενέργειες τόσο για τον Vaxelis όσο και για το Pediarix, συμπεριλαμβανομένων 2.313 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 419 θανάτων.

Κάλυψη και δοσολογία εμβολίου για την ηπατίτιδα Β στις Η.Π.Α.:

Τα εμβόλια για την ηπατίτιδα Β χορηγούνται σε 2, 3 ή 4 δόσεις.

Μεταξύ όλων των εμβολίων ηπατίτιδας Β, το εμπορικό σήμα του εμβολίου 2 δόσεων είναι το Heplisav-B και οι μάρκες εμβολίων 3 δόσεων είναι τα Pre-Hevbrio, Twinrix, Engerix-B, Recombivax HB, Vaxelis και Pediarix.

Σύμφωνα με το CDC, το 2017, η κάλυψη εμβολιασμού κατά της ηπατίτιδας Β (>3 δόσεις) ήταν 25,8% για ενήλικες 19 ετών και άνω και η κάλυψή της για παιδιά μεταξύ 19 και 35 μηνών ήταν 91,4%.

VII. Εμβόλια DTaP (διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη)

Τα εμβόλια DTaP χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της διφθερίτιδας, του τετάνου και του κοκκύτη.

Η διφθερίτιδα είναι μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Corynebacterium diphtheriae.

Ο τέτανος (γνωστός και ως lockjaw) είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που προκαλείται από το Clostridium tetani.

Ο κοκκύτης (γνωστός και ως κοκκύτης και βήχας 100 ημερών) είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από το Bordetella pertussis.

Στις ΗΠΑ, τα εμβόλια DTaP είναι μόνο για παιδιά, καθώς άλλα εμβόλια που αποτρέπουν τη διφθερίτιδα, τον τέτανο και τον κοκκύτη χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερα παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Επί του παρόντος, υπάρχουν επτά παιδιατρικά εμβόλια DTaP με άδεια και χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Daptacel, Infanrix, Kinrix, Pentacel, Quadracel, Vaxelis και Pediarix.

Μερικά από αυτά μπορούν να προστατεύσουν και από άλλες λοιμώξεις.

Αριθμοί αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS

Σύμφωνα με τη VAERS, έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 65.936 ανεπιθύμητες ενέργειες και για τα επτά εμβόλια DTaP, συμπεριλαμβανομένων 6.831 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 1.016 θανάτων.

Κάλυψη και δοσολογία εμβολίου DTaP στις Η.Π.Α.

Τα αμερικανικά παιδιά λαμβάνουν πέντε δόσεις εμβολίου DTaP από την ηλικία των 2 μηνών έως τα 6 έτη. Σύμφωνα με το CDC, το 2016, μέχρι την ηλικία των 2 ετών, το 80,4 τοις εκατό των παιδιών είχαν λάβει τουλάχιστον 4 δόσεις εμβολίων διφθερίτιδας, τετάνου και κοκκύτη.

VIII. Εμβόλια ευλογιάς και Mpox (Monkeypox).

Η ευλογιά είναι μια σοβαρή και εξαιρετικά μεταδοτική μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από τον θανατηφόρο ιό της variola.

Οι άνθρωποι μαστίζονταν από αυτή τη θανατηφόρα ασθένεια για χιλιάδες χρόνια, πριν από την εφεύρεση των εμβολίων κατά της ευλογιάς.

Μετά την εξάλειψη της ευλογιάς στις ΗΠΑ, ο εμβολιασμός ρουτίνας κατά της ευλογιάς σταμάτησε το 1972.

Ωστόσο, τα εμβόλια κατά της ευλογιάς εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ, καθώς τα άτομα υψηλού κινδύνου για μόλυνση από ευλογιά (π.χ. στρατιωτικό προσωπικό) εξακολουθούν να συνιστώνται από το CDC να λαμβάνουν αυτά τα εμβόλια. Τα εμβόλια κατά της ευλογιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των ανθρώπων από το mpox (παλαιότερα γνωστό ως ευλογιά των πιθήκων).

Ο εμβολιασμός μπορεί να προσφέρει προστασία για περίπου 3 έως 5 χρόνια, μετά τα οποία η προστασία του εμβολίου μειώνεται και οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν εκ νέου.

Τα μόνα δύο αδειοδοτημένα εμβόλια ευλογιάς στις Η.Π.Α. περιλαμβάνουν το ACAM2000 και το Jynneos, το οποίο επίσης προστατεύει από την ευλογιά των πιθήκων.

1. Jynneos (εμβόλιο κατά της ευλογιάς και της ευλογιάς των πιθήκων, ζωντανό, μη γενόσημο)

Το Jynneos χρησιμοποιείται για την πρόληψη των λοιμώξεων από ευλογιά και πιθήκου σε άτομα 18 ετών και άνω.

Είναι ένα από τα τρία εμβόλια κατά της ευλογιάς στις Η.Π.Α. Στρατηγικό Εθνικό Απόθεμα (SNS), εγκεκριμένο από τον FDA το 2019.

Στις 9 Αυγούστου 2022, λόγω της επιδημίας ευλογιάς των πιθήκων, η FDA εξέδωσε Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) για να εξουσιοδοτήσει τη χρήση του Jynneos σε ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

Αριθμοί αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS

Σύμφωνα με τη VAERS, από τις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 1.332 ανεπιθύμητες ενέργειες σχετικά με το εμβόλιο Jynneos, συμπεριλαμβανομένων 15 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 2 θανάτων.

Χορήγηση εμβολίου και αριθμός δοσολογίας

Η επί του παρόντος εγκεκριμένη δόση του εμβολίου Jynneos είναι 2 δόσεις.

Από τις 13 Δεκεμβρίου 2022, σύμφωνα με το CDC, συνολικά 1.141.592 δόσεις του εμβολίου Jynneos είχαν χορηγηθεί στις Η.Π.Α.

2. ACAM2000 (εμβόλιο ευλογιάς, ζωντανό)

Κατασκευασμένο από την Emergent Product Development Gaithersburg, Inc., το ACAM2000 είναι ένα εμβόλιο κατά της ευλογιάς δεύτερης γενιάς στο SNS.

Το εμβόλιο παρασκευάζεται από έναν ζωντανό ιό που ονομάζεται vaccinia, ο οποίος σχετίζεται με την ευλογιά, αλλά μπορεί να προκαλέσει μόνο ήπια ασθένεια.

Εγκρίθηκε από τον FDA τον Αύγουστο του 2007.

Αριθμοί αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS

Σύμφωνα με τη VAERS, από τις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 1.868 ανεπιθύμητες ενέργειες σχετικά με το εμβόλιο ACAM2000, συμπεριλαμβανομένων 284 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και τριών θανάτων.

Κατάσταση χορήγησης εμβολίου

Η επί του παρόντος εγκεκριμένη δόση για το ACAM2000 είναι μία δόση.

Καθώς η Emergent BioSolutions παράγει το εμβόλιο ACAM2000 για το SNS, το εμβόλιο δεν είναι διαθέσιμο στο εμπόριο.

Από το 2010, υπήρχαν πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου ACAM2000 στο SNS.

VI. Εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας

Η πολιομυελίτιδα (πολυομυελίτιδα) είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό της πολιομυελίτιδας, ο οποίος μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Η πολιομυελίτιδα μπορεί να είναι μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια που προκαλεί παράλυση.

Το εμβόλιο πολιομυελίτιδας αδρανοποιημένο (IPOL) είναι το μόνο εμβόλιο πολιομυελίτιδας που χρησιμοποιείται επί του παρόντος για βρέφη (6 εβδομάδων και άνω), παιδιά και ενήλικες στις Η.Π.Α.

Αριθμοί αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών VAERS

Σύμφωνα με τη VAERS, από τον στις 9 Δεκεμβρίου 2022, είχαν αναφερθεί συνολικά 24.500 ανεπιθύμητες ενέργειες σχετικά με αυτό το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων 1.847 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και 242 θανάτων.

Κάλυψη και δοσολογία εμβολίου πολιομυελίτιδας στις Ηνωμένες Πολιτείες:

Το CDC συνιστά τέσσερις δόσεις του εμβολίου IPOL για παιδιά.

Από το 2016, το 92,5% των παιδιών κάτω των 2 ετών είχαν εμβολιαστεί κατά της πολιομυελίτιδας (με τουλάχιστον τρεις δόσεις).

Τα εμβόλια COVID-19 προκαλούν περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από όλα τα άλλα σημαντικά εμβόλια συνδυαστικά

Σύμφωνα με το σύστημα VAERS, ο αριθμός των ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων COVID-19 είναι μεγαλύτερος από τον συνολικό συνδυασμένο αριθμό ανεπιθύμητων ενεργειών πολλών άλλων σημαντικών εμβολίων. Από τις 9 Δεκεμβρίου 2022, υπήρξαν 909.868 ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τα εμβόλια COVID-19, ενώ ο συνολικός αριθμός ανεπιθύμητων ενεργειών όλων των άλλων εμβολίων που εξετάστηκαν σε αυτό το άρθρο ήταν 380.490.

*(Ο αριθμός των ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων εποχικής γρίπης που χρησιμοποιήθηκαν στον υπολογισμό είναι ο αθροιστικός αριθμός ανεπιθύμητων ενεργειών σε τρεις περιόδους γρίπης που εκτείνονται από τον Ιούλιο 2019 έως τον Ιούνιο 2022.

Δεδομένου ότι τα εμβόλια εποχικής γρίπης αλλάζουν από έτος σε έτος, μόνο τρία εποχές γρίπης έχουν επιλεγεί για παρουσίαση για τους σκοπούς του άρθρου).

Τα εμβόλια για τον COVID-19 είχαν 96.140 περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών σε σύγκριση με 28.058 για όλα τα άλλα κύρια εμβόλια και 15.733 αναφερόμενους θανάτους που σχετίζονται με τα εμβόλια COVID-19, σε σύγκριση με 3.185 αναφερόμενους θανάτους που σχετίζονται με τα άλλα σημαντικά εμβόλια μαζί.


πηγη

Αγραμματn σε "μoρφωμεvo": ΒΓAΛΕ ΤΟ ΠΑTΣΑΒΟΥΡl ΑΠO ΤΑ ΜΟΥTPΑ ΣOΥ PΕ...

Ακούω δίπλα μου μια κυρία να απευθύνεται σε πολύ νεωτερό της άντρα που την πλησιάζει να την χαιρετήσει έξω από μια Εκκλησία που βρισκόμασταν για μια εξόδιο ακολουθία εκτός πόλης…



- Άσε τη φοράω μην κολλήσω τίποτα

- Με δαύτη θα κολλήσεις ρε… που ανασαίνεις τα δικά σου μικρόβια αντί για οξυγόνο…

- Έγινες και γιατρός τώρα ?

- Όχι εσύ κάνεις την Παγώνη. Εγώ ΑΚΟΥΩ τους γιατρούς που ξέρουν Ιατρική όχι αρπαχτική… Ρε φοράς τα πατσαβούρια που δεν ξέρεις ούτε καν τι κάνουν και που φτιάχνονται και πόσο επικίνδυνα είναι επειδή στο λένε οι ασπροντυμένοι πλασιέ με τα ακουστικά στην κωλότσεπη ? Κι από τι προσπαθείς να γλιτώσεις ? Βλέπεις καμιά χολέρα δίπλα σου ?

- Τόσες ιώσεις δεν ακούς τι γίνεται ?

-Σώωωωωωπα ! Ξαναήρθανε οι γρίπες ? Καλως όρισαν ! Και πού ειχανε χαθεί δυο χρόνια τώρα ? Δεν αναρωτιέσαι ? Πέρυσι όλα ησαν κορονομπούρδες τώρα γίνανε «τόσες ιώσεις»? Δουλέφτε τα μυαλα σας ρε και μην τους ακούτε. Διαλύσανε τον κόσμο με την τρομάρα που σας βάλανε στην ψυχή…και δεν ακούτε ούτε σκεφτόσαστε …

Έχω πάθει πλάκα

Η γυναίκα που μιλάει στον νεαρό είναι πάνω απο 70 αγρότισσα και αμόρφωτη 

ΑΤΟΦΙΑ Η ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ !!!!!

Συνεχιζει σε λίγο….

- Πες μου πως έκανες κι εμβόλια να σε μπατσίσω παλιοβλαμμένο…

- Έκανα τα 3 το τέταρτο όχι ακόμα…

- Άϊντε άναψε μέσα μια λαμπάδα στον Θεούλη ρε να σου έχουν κάνει τον ορό κι όχι το δηλητήριο και τράβα μακριά από τις σύριγγες πανάθεμα σε χαϊβάνι…

- Άσε με ρε θεία…δεν θα μπορούσα να πάω στη δουλειά αν δεν έκανα. Δε βλέπεις κι εσύ τίποτα ? Τόσοι πέθαναν στις ΜΕΘ από τον ιο…

- Από τον ιο ε ? Κι εμείς που δεν πήγαμε ούτε στο νοσοκομείο για οδηγίες όταν τον κολλήσαμε γιατί δεν πεθάναμε ρε βλακέντιε ? Να σου πω εγω γιατί. Γιατί δεν μπήκαμε στη ΜΕΘ. Να μας φουσκώνουν σαν ασκιά με οξυγόνα και φαρμάκια γι αυτό.

Τόση ώρα όμως σου μιλάω κι εσύ το πατσαβούρι εκεί μέχρι το κούτελο. Θα σκάσεις ρε ! Στη φύση είσαι, βγάλτο να ανασάνεις. Τόσος καθαρος αέρας Ήλιος Ουρανός κι εσύ σκάς πίσω από ένα πανί. Βγάλτο ! Δηλητηριάζεις το μυαλό σου με δαύτο γι αυτό δεν σκέφτεσαι και μου λες τοσες βλακείες μαζεμένες.

Έλα μετά στο σπίτι να σου ψήσω καφέ να τα ειπούμε…χωρίς το πατσαβούρι όμως. Αλλιώς μην ερθείς…

Ο νεαρός της γνέφει κι απομακρύνεται…

- Άει… πας κι εσύ! Τζάμπα τα γράμματα που έμαθες να μη μπορείς να ξεχωρίζεις τον ψεύτη και τον κλέφτη που σε μουτσουνοφόρεσαν… βόηθα Παναγία μου να ξεστραβωθεί ο κόσμος….μονολογεί κι ακολουθεί την πομπή που εν τω μεταξύ έχει βγει από την Εκκλησία…

Έχω πραγματικά εκπλαγεί με την άγνωστη γυναίκα του χωριού και της το λέω.

- Άσε με παιδάκι μου με τους ζουρλούς όλους που κάνανε τον κόσμο να φοβάται ο ένας τον άλλον.

Βάλτε μυαλό σε όποιον μπορείτε εσείς που μάθατε γράμματα…


πηγη

Μnτέρα παιδιoύ αθωώvει Πατερα Αvτώvιo...



Μην ακουτε μονο τα συστημικα ΜΜΕ, που μυριστηκαν χρημα και ορμησαν να τον φανε...



Σκέψoυ δύo φoρές πρiv αγoράσεις nλεκτρικo αυτoκivnτo....

Οι μπαταρίες σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο ζυγίζουν περίπου 500 κιλά. Για να φτιάξετε μια μπαταρία αυτοκινήτου αυτού του τύπου, πρέπει να επεξεργαστείτε 10 τόνους αλάτι για το απαιτούμενο λίθιο, 15 τόνους μεταλλεύματος για το απαιτούμενο κοβάλτιο, δύο τόνους μεταλλεύματος για να πάρετε αρκετό νικέλιο και 12 τόνους μεταλλεύματος χαλκού. Συνολικά, πρέπει να επεξεργαστείς 200 τόνους χώματος για να φτιάξεις μία μόνο μπαταρία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μολύνει περισσότερο από ότι κάνει ένα βενζίνη/ντίζελ σε 20 χρόνια κανονικής κατανάλωσης.

Σκέψου δύο φορές πριν αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο.



Batteriene i en elbil veier omkring 500 kg. For å lage et bilbatteri av denne typen, må man prosesessere 10 tonn salt for det nødvendige lithiumet, 15 tonn malm for den nødvendige kobolten, to tonn malm for å få nok nikkel og 12 tonn koppermalm. Totalt må man prosessere 200 tonn jordmasse for å lage ett enkelt batteri.
Som om ikke det var nok forurenser dette mer enn det en bensin/dieselbil gjør på 20 år med normalt forbruk.

Lars-Toralf Storstrand

Στo πλευρo τoυ υπoδικoυ Δnμnτρα τo τoυρκικo κoμμα στnv Θρακn...

Το κόμμα της Άγκυρας στην Θράκη συμπαραστέκεται στον Δημητρά….

Το κόμμα DEB είναι το κόμμα της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη.

Και φυσικά εξέφρασε την συμπαράσταση του στον Δημητρά !!!

Αλοίμονο !

Όμοιος τον όμοιο….

Εδώ και χρόνια έχουν καλές σχέσεις…

Μέχρι και κοινή εκδήλωση είχαν κάνει στην Αθήνα…




























πηγη

Αiσxoς...Αiσxoς...Αiσxoς ! ! !

Και μην το θεωρειτε απιθανο, αν γινει πολεμος Τουρκιας Ελλαδος, να ευλογησει τον Τουρκικο Στρατο....


Κοπρολομαίος

Ένας από τους πολλούς που μας κράτησαν δέσμιους επί 400 χρόνων προκειμένου να απολαμβάνουν τα μοναδικά προνόμια στην Υψηλη Πύλη του Σουλτάνου!

Είναι οι σπιούνοι - χαφιέδες ρασοφόροι που ευλογούν τις στρατιωτικές εκστρατείες του Ερντογανικού καθεστώτος εναντίον των Κούρδων.

Ο ίδιος και η "ευλογημένη συνομοταξία" του ήταν που κατέπνιγαν κάθε προσπάθεια επαναστάσεως προδίδοντας τους πρωτεργάτες - εμπνευστές των!

Ενθυμούμαστε βεβαίως την ανεκδιήγητη δήλωση του για τους επαναστάτες του 1821

" Βρέθηκαν κάποιοι ρακένδυτοι - ξυπόλυτοι φουστανελάδες και απέκοψαν βίαια την όμορφη συμβίωση που είχαμε επί 400 χρόνων με τους αδελφούς μας Οθωμανούς!"

Μου θύμισε τους όψιμους Μακεδονομάχους Χριστιανέμπορους δοσίλογους που ενώ πρωτοστατούσαν στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια εναντίον της συμφωνίας της ντροπής "της προδοσίας των Πρεσπών", ενώ βγάζανε πύρινους λόγους προκειμένου να πείσουν το χριστιανικό / πολιτικό ακροατήριο τους περί της αυθόρμητης πατριωτικής τους ευσυνείδητης πράξης, είναι οι πρώτοι που από την ψήφιση της και εντεύθεν μοιάζουν σαν να ήπιανε το αμίλητο νερό.

Την ίδια στιγμή που ευαγγελίζονται την μακραίωνη πορεία και αδιάπαστη συνέχεια του Ελληνισμού και διασυνδέουν ατυχώς την Ελληνιστική εποχή με την μετέπειτα Βυζαντινή παντοκρατορία, οι ίδιοι αποδεχονται και κραυγάζουν υπέρ των αφορισμών και αναθεματισμών των μεγάλων Ελλήνων φιλοσόφων, θεμελιωτών της πνευματικής μας διανόησης και εναντίον κάθε ενός που μιλούσε - σκεπτόταν - συλλογιζόταν και ζούσε με βάση τις προγονικές αρχές.

Κάτι που ως πρακτική εφήρμοσαν - συνεχίζοντας την "παράδοση" κατά την Οθωμανική κατοχή αφορίζοντας τους ήρωες Επαναστάτες ώστε να διατρανώσουν την επικυριαρχία τους - μην τυχόν και υπονονευτεί η προσφορά τους στην Σουλτανική αρχή.

Και πλέον, αποκαλύπτουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την διαχρονική δοσιλογία τους έναντι του Εθνους, φτάνοντας στο επαίσχυντο σημείο να ανακαλύπτουν νέες γλώσσες προκειμένου να φανούν αρεστοί στο νεοεισερχόμενο ποίμνιο εκ Βαρδάσκας!

Οι τσατσάδες του Μπολσεβικοχριστιανιστικού προτσές που προσπαθούν να επιβάλλουν τον Μαρξιστικό σοσιαλιστικό ρεαλισμό υπό χριστιανικό μανδύα!

Είθε να ψοφήσει τάχιστα και να μας απαλλάξει από την βρωμερή και δυσώδη παρουσία του, καθώς επίσης και από τις φαντασιοπληκτικές θεωρίες του.

ΑΜΗΝ 

πηγη

Οσo υπαρxoυv τετoιoι Eλλnvες η Eλλαδα δεv πεθαivει...Ακoυστε !


 

80 ετων ο Ελληναρας αυτος...

Και κανει παραπονα στον Στρατηγο γιατι δεν ειναι στην πρωτη γραμμη...

Ακουστε...

πηγη


Kαμακι στnv Boυλn....ΑΠOΛΑYΣΤE TΟ ! ! !



Ενιοτε χρειαζομαστε λιγο γελιο...

Και πραγματικα, ο θεουλης που το εφτιαξε αυτο, δινει γελιο απλοχερα...

πηγη



Τα εικoσαxρovα εως τριαvταxρovα αvnλικα-εισβoλεiς εξασφαλiζει η Boυλτεψn....

Κανουν οτι μπορουν για να αφανισουν τους Ελληνες....

Αμφιβαλετε;

Διαβαστε παρακατω....



Τη μαζική παραγωγή ελληνοποιημένων  αλλοδαπών μουσουλμάνων ξεκινά η κυβέρνηση, σε μια νέα προσπάθεια για την οριστική αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού, με νέα διάταξη νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με αυτή, «παιδιά» έως 23 ετών(!) θα λαμβάνουν άδεια παραμονής 10 ετών στη χώρα εάν  έχουν συμπληρώσει τρία… ολόκληρα χρόνια σε «ελληνικά σχολεία» προανήγγειλε στη Βουλή η υφυπουργός «Μετανάστευσης», Σοφία Βούλτεψη.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Μετανάστευσης, από το βήμα της Βουλής, οι αλλαγές στις άδειες παραμονής θα ρυθμίζονται με διάταξη που θα κατατεθεί αμέσως μετά τις γιορτές.

Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη θα προβλέπει τη χορήγηση 10ετούς άδειας παραμονής στη χώρα μας σε όσα «παιδιά» τρίτων χωρών (sic)  έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς – πριν τη συμπλήρωση του 23ου έτους τους- τουλάχιστον τρεις τάξεις του ελληνικού σχολείου, καθώς και δίχρονη άδεια παραμονής – που θα ανανεώνεται – σε «παιδιά» που τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες.

Προφανώς για την κυβέρνηση οι ασυνόδευτοι «ανήλικοι» 23 ετών ή όσων ετών θεωρούν οι ίδιοι πως είναι αφού έρχονται πρακτικά χωρίς χαρτιά και απλά δηλώνουν «15χρονα ανήλικα» θα αποτελέσουν τη νέα γενιά Ελλήνων αφού μετά τα 10 χρόνια παραμονής θα μπορούν να πολιτογραφηθούν «Έλληνες».

Να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε η κ. Βούλτεψη, η εισήγησή της αυτή, εγκρίθηκε νωρίτερα την Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό.

Σοφία Βούλτεψη: Επιμένει με τα «παιδιά» – Έχουμε βρει περίπου 5.500 ασυνόδευτα

«Μέχρι να έρθει η διάταξη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις δομές μας, ώστε τα παιδιά που ενηλικιώνονται μέχρι το τέλος της χρονιάς να μην βρεθούν έξω από τις δομές που αυτό ξέρουμε ότι σημαίνει ναρκωτικά τράφικινγκ, γκετοποίηση περιθωριοποίηση κακοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη, ενημερώνοντας την αρμόδια υποεπιτροπή της βουλής, που άνοιξε τον κύκλο συζητήσεων με θέμα «δράσεις για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων».

Ανθρώπων που οι ίδιες οι αρχές αφήνουν  να έρχονται  στη χώρα χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο, δημιουργώντας πρώτα το πρόβλημα και στην συνέχεια επιχειρούν -υποτίθεται-  να το λύσουν

Και πρόσθεσε η Σ.Βούλτεψη με ποιητική διάθεση:

«Όταν δημιουργήθηκε η Ειδική Γραμματεία Προστασίας ανηλίκων, έγινε η μεγαλύτερη επιχείρηση εντοπισμού.

Βρέθηκαν περίπου 5.500 παιδιά ασυνόδευτα, στη ζούγκλα της Μόριας, στις φαβέλες της Σάμου, στους δρόμους της ενδοχώρας, σε αστυνομικά τμήματα.

Έχουμε τώρα τα παιδιά αυτά σε 72 δομές, απόλυτα προστατευμένα, ενώ συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την πορεία ενηλικίωσης.

Συνδέουμε λοιπόν αυτή τη κατάσταση με τη σχολική παρουσία των παιδιών αυτών», τόνισε η κ. Βούλτεψη.

Όπως διευκρίνισε, «στη διάταξη θα προβλέπεται ότι ασυνόδευτοι ανήλικοι που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστο τρεις τάξεις του ελληνικού σχολείου πριν τη συμπλήρωση του 23 έτους τους ή είναι παιδιά που εισάγονται στο πανεπιστήμιο ή σε άλλες τεχνικές ή δημόσιες σχολές κέντρα της ΔΙΠΑ θα χορηγείται άδεια διαμονής 10ετούς διάρκειας».

«Αυτό σημαίνει ότι στα 10 χρόνια θα έχει νομιμότητα και μονιμότητα και θα μπορεί να εργαστεί.

Επίσης θα προβλέπεται ότι ανήλικοι πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες, θα δίνεται η ευκαιρία αυτά τα παιδιά να έχουν δίχρονη άδεια παραμονής, η οποία κάθε φορά θα ανανεώνεται ανάλογα με το πώς θα πηγαίνει η πορεία του μέσα στη καινούργια οικογένεια», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.


πηγη

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Στnv καταψυξn η Aμερικη ! ! ! Σε 20 μεpες περiπoυ θα φτασει εδω τo kυμα...

Περιπου τοσο κανει να ελθει...

Το αν θα εξασθενησει ομως και ποσο δεν το ξερουμε....

Να ενισχυθει ειναι απιθανο...

Αναμενομε....



Με πολικές θερμοκρασίες και καταιγίδες λοιπον, ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα οι Ηνωμένες Πολιτείες και μέρος του Καναδά. «Είμαστε αντιμέτωποι με τα πιο κρύα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών», λένε οι μετεωρολόγοι. 

Πρόκειται για έναν κυκλώνα, μια ισχυρή χειμερινή καταιγίδα της Αρκτικής που διασχίζει τις περιοχές αυτές, φέρνοντας μαζί της χαμηλές θερμοκρασίες και καθυστερήσεις πτήσεων ενόψει των πιο πολυσύχναστων ταξιδιωτικών ημερών του χρόνου. 

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες τις ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Το ταξιδιωτικό χάος που έχει προκληθεί έχει αναγκάσει εκατοντάδες αεροδρόμια να ακυρώσουν τις πτήσεις τους εν όψει της καταιγίδας.


πηγη

Με Aμερικαvoυς μισθoφoρoυς μαxovται οι Pωσoι στnv Oυκραviα...

Ομάδα Αμερικανών και Αγγλοσαξόνων (Καναδών, Αυστραλιανών, Νεοζηλανδών και Βρετανών) μισθοφόρων να συγκρούονται με Ρώσους Spetsnaz και να έχει καθηλωθεί μέσα σε κτίριο του Μπάκχμουτ από ρωσικά πυρά...

Η Μόσχα έχει δημιουργήσει ομάδες Spetsnaz με αποστολή την εξουδετέρωση και την αιχμαλωσία Αμερικανών και Αγγλοσαξόνων μισθοφόρων όπου αυτό είναι δυνατό.

Πρώτον το ποσοστό των ξένων που πολεμούν στις ουκρανικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα μεγάλο

Δεύτερον ότι διεξάγονται όντως σφοδρές οδομαχίες μέσα στην πόλη και κοντά στο κέντρο της.

Δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανίας αλλά οι Ρώσοι θεωρούν ότι αγγίζουν ένα νούμερο που αγγίζει ακόμα και τις 80.000 ενώ όπως λένε η πλειοψηφία τους δεν είναι πρώην αλλά νυν στρατιωτικοί που παραιτήθηκαν από τους αντίστοιχους στρατούς τους πριν έρθουν στην Ουκρανία για να μην υπάρχει επίσημη εμπλοκή των κυβερνήσεών τους.


πηγη

Δεiτε το βivτεο και πεiτε μας...θα εvσωματωθoυv;



Έτσι θα αντιμετωπίζεται στο εξής κάθε Λευκός μαθητής, εάν δεν σταματήσει το ρατσιστικό μίσος κατά των Λευκών.

Και αν δεν σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι να θεοποιούμε ατετοκούμπιδες επειδή κρατάνε μια μπάλα, που σε άλλες εποχές το πολύ πολύ να ήταν θέαμα 5ης κατηγορίας σε κάποιο αποτυχημένο τσίρκο.

πηγη

Πρoδoτnς δεv εivαι μόvo αυτoς πoύ φαvερώvει τά μυστιkά τnς πατρiδoς τoυ....



Προδοτης είναι και αυτός πού ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα εις γνώσιν τού δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βελτιώσει τό βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους αρχει..

Θουκυδίδης.....

Έκλεψε με τήν φορολογία στά τρόφιμα στά καύσιμα στο ρεύμα τό φυσικό αέριο ένα τσουβαλι λεφτά από τόν κάθε Έλληνα.

Καί πετάει ένα ξεροκοματο από τά κλεμμένα καί πρέπει να τόν πούμε και ευχαριστώ..

Νά είσαι σίγουρος ρε ανθελληνικό σκουπίδι πώς στις εκλογές θά πάρεις καί εσύ το επίδομα πού δικαιουσε.....

Άι στο διάολο PASS...


πηγη

Τρixες κατσαpες μας δivει ο Koυλnς...δεv πιστευετε; Ακoυστε τoυς !



Παλι καλα που δεν τον πλακωσαν στα μπινελικια....

Αν και του χρειαζονταν....

Ακουστε τι λενε...

πηγη


Εiσαι ετoιμoς vα φας ακρiδες για vα...σωσεις τov πλαvnτn;

Οι οικονομικοί τύραννοι πιέζουν τώρα την ατζέντα της δηλητηρίασης της βιομηχανίας τροφίμων ακόμη περισσότερο, αναγκάζοντας την ανθρωπότητα να φάει τα γενετικά τροποποιημένα, εργαστηριακά, τεχνητά προϊόντα διατροφής της....



Ο στόχος της επίτευξης του «Zero Hunger» είναι στην πραγματικότητα να εξαρτηθεί η ανθρωπότητα από μια νέα τεχνητή προμήθεια τροφής, πλήρως ελεγχόμενη από το WEF. Για να πετύχουν, έχουν καταστρέψει εκατοντάδες εγκαταστάσεις παραγωγής ή διανομής τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από εκατό (!) από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τροφίμων καταστράφηκαν, τα τελευταία χρόνια…

Στη σειρά World Domination μπορείτε να διαβάσετε πώς το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει μια επίσημη ατζέντα για την επίτευξη συνολικής παγκόσμιας κυριαρχίας. Σύμφωνα με τις δημόσιες και επίσημες δηλώσεις τους, το WEF σχεδιάζει να κατέχει κυριολεκτικά τα πάντα στη γη, ενώ η υπόλοιπη ανθρωπότητα δεν θα κατέχει τίποτα, 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κυριαρχεί στα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους περισσότερους άλλους παγκόσμιους – παγκοσμιοποιητικούς οργανισμούς. Ισχυρίζονται ότι «βελτιώνουν την κατάσταση του κόσμου» με μια σειρά «Παγκόσμιων Στόχων για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Ένας από αυτούς τους στόχους είναι το «Zero Hunger», το οποίο είναι η ατζέντα για να ταΐσει όλους τους ανθρώπους του κόσμου, με νέες «βιώσιμες» λύσεις τροφίμων.

Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει την καταστροφή της φυσικής, υγιούς βιομηχανίας βοείου κρέατος που τρέφεται με χόρτο και την αντικατάσταση του υγιεινού κρέατος με γενετικά Τροποποιημένη και βαριά ψεκασμένη φυτική πρωτεΐνη, τεχνητό, εργαστηριακό “πλαστικό” κρέας και γενετικά τροποποιημένα έντομα που εκτρέφονται σε τεράστια εργοστάσια ζωύφιων. Κάνοντας αυτό, θα “σώσουμε τον πλανήτη”, λένε…

Ο Μπιλ Γκέιτς – ο οποίος συνεργάζεται στενά με το WEF – αγοράζει πολλές γεωργικές εκτάσεις στην Αμερική ( πηγή ), ενώ κατασκευάζει εργοστάσια όπου θα καλλιεργείται συνθετικό κρέας ( πηγή ). Ναι, καλά διαβάσατε… συνθετικό κρέας, που καλλιεργείται σε εργαστήρια.

Νομίζετε ότι ο καρκίνος είναι ήδη μια σοβαρή μάστιγα στη γη, που σκοτώνει εκατομμύρια κάθε χρόνο; Περιμένετε μέχρι οι πληθυσμοί να αρχίσουν να καταναλώνουν μαζικά συνθετικό κρέας. Το βόειο κρέας από παρτίδες βιομηχανικών τροφίμων έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά καρκινογόνο, σε σύγκριση με το βόειο κρέας που τρέφεται με φυσικό χόρτο. Τα ποσοστά καρκίνου έχουν ξεπεράσει την οροφή, από την άνοδο της ποινικοποιημένης και εξαιρετικά τοξικής βιομηχανίας κρέατος.

«Ήξερα ότι πουλούσα καρκίνο στους ανθρώπους»

Μια μέρα ρώτησα ένα κρεοπωλείο βιολογικών κρεάτων στην Ευρώπη γιατί το βιολογικό κρέας είναι τόσο ακριβό. Εξήγησε ότι ήταν διευθυντής της μεγαλύτερης βιομηχανίας κρέατος στο Βέλγιο. Είδε με τι είδους απόλυτα σκουπίδια ταΐζονταν τα ζώα και πώς είναι όλα πολύ άρρωστα, ως αποτέλεσμα υπερβολικού στρες, ανεπαρκούς κίνησης, έλλειψης ηλιακού φωτός και δηλητηρίασης καθ ‘όλη τη σύντομη ύπαρξή τους.

“Ο μόνος λόγος που αυτά τα ζώα δεν πεθαίνουν, είναι επειδή τους κάνουν ένεση με φάρμακα όλη την ώρα. Ήξερα ότι πουλούσα καρκίνο στους ανθρώπους, καθώς τους έδινα αυτό το κρέας. Τελικά δεν μπορούσα πια να σιωπήσω τη συνείδησή μου… “

«Τώρα πουλάω υγιεινό κρέας από ζώα που έχουν άφθονο χώρο για να περιπλανηθούν, περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε εξωτερικούς χώρους, τρώνε μόνο φυσική, υγιεινή τροφή και δεν χρειάζονται ποτέ ούτε μια σταγόνα φαρμακευτική αγωγή. Αυτά είναι χαρούμενα, υγιή, δυνατά, στρες ελεύθερα ζώα, των οποίων το κρέας είναι ευλογία για τους ανθρώπους».

Αφού μου άνοιξε έτσι αυτό το κρεοπωλείο, δεν αγόρασα ποτέ ξανά κρέας από σούπερ μάρκετ. Είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη «φαγητά» που έχει καταναλώσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Οι οικονομικοί τύραννοι πιέζουν τώρα την ατζέντα της δηλητηρίασης της βιομηχανίας τροφίμων ακόμη περισσότερο, αναγκάζοντας την ανθρωπότητα να φάει τα γενετικά τροποποιημένα, εργαστηριακά, τεχνητά προϊόντα διατροφής της.

Για να πετύχουν, έχουν καταστρέψει εκατοντάδες εγκαταστάσεις παραγωγής ή διανομής τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από εκατό (!) από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τροφίμων καταστράφηκαν, τα τελευταία χρόνια ( πηγή ). Μόλις πρόσφατα, η μεγαλύτερη αγορά προϊόντων στον κόσμο, που βρίσκεται στο Παρίσι, πήρε φωτιά ( πηγή ).

Αφήστε αυτό να βυθιστεί σε… πολλά μεγάλα εργοστάσια τροφίμων στις ΗΠΑ, και το αρ. 1 αγορά προϊόντων στον κόσμο, καίγονται ακριβώς όταν το WEF μιλά για τον τερματισμό της τρέχουσας προσφοράς τροφίμων και την εξάρτηση ολόκληρης της ανθρωπότητας από τα νέα συνθετικά τρόφιμα.

Στην Ολλανδία η κυβέρνηση – η οποία ελέγχεται από το WEF – απαιτεί από όλους τους αγρότες να σκοτώσουν πολλά από τα ζώα τους ( πηγή ). Η κυβέρνηση απειλεί να αρπάξει τη γη των αγροτών που αρνούνται να καταστρέψουν τα ζώα τους.

Η γελοία δικαιολογία είναι ότι τα βοοειδή παράγουν πάρα πολύ διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι “κακό για το κλίμα”. Αλλά την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει τις γεωργικές εκτάσεις με βιομηχανικά πάρκα και νέες αστικές περιοχές. Σκοπεύουν να συνδέσουν όλες τις μεγάλες πόλεις σε μια τερατώδη Mega Smart City  που ονομάζεται  TriState City Network,  που θα καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Ολλανδίας και του Βελγίου. Πράγματι, αυτό θα είναι πολύ καλύτερο για το κλίμα από όλες τις αγελάδες που βόσκουν σε καταπράσινα λιβάδια!

Η ίδια ατζέντα προωθείται σε όλο τον κόσμο. Στην Αυστραλία η καλλιέργεια της δικής σας τροφής δαιμονοποιείται ως «πολύ επικίνδυνη» για λόγους «βιοασφάλειας» ( πηγή ), και στο Ηνωμένο Βασίλειο η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η κηπουρική αυξάνει τις καρδιακές παθήσεις ( πηγή ). Οι άνθρωποι λένε ότι πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου ενώ εργάζονται στον κήπο τους!

Εν τω μεταξύ, κατασκευάζονται εργοστάσια εντόμων σε όλο τον κόσμο, για να εκτρέφουν τρισεκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα ζωύφια, για να αντικαταστήσουν τη φυσική προσφορά τροφίμων.

Φυσικά, αυτά τα έντομα θα τρέφονται με τα φθηνότερα σκουπίδια που μπορεί κανείς να φανταστεί, για να ελαχιστοποιηθεί το κόστος και να μεγιστοποιηθεί η απόδοση, παρόμοια με τα εξαιρετικά τοξικά ιχθυοτροφεία, όπου τα ψάρια τρέφονται με τη χειρότερη από τις χειρότερες γενετικά τροποποιημένες «τροφές» ( πηγή ). Όλοι για έναν «καλύτερο και πιο βιώσιμο κόσμο» επευφημούν τους τρελούς του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο στόχος της επίτευξης του «Zero Hunger» είναι στην πραγματικότητα να εξαρτηθεί η ανθρωπότητα από μια νέα τεχνητή προμήθεια τροφής, πλήρως ελεγχόμενη από το WEF.

Η πλήρης παραφροσύνη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Η ανάρτησή του είναι το μέρος 4 της σειράς 7 μερών που ονομάζεται ΣΕΙΡΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ . Αυτή η κριτική έκθεση αποκαλύπτει την επίσημη ατζέντα για την ανθρωπότητα, όπως την οραματίζονται και την προετοιμάζουν εγκληματίες παγκοσμιοποιητές. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι επικεφαλής αυτού του παγκόσμιου δικτύου ψυχοπαθών, οι οποίοι αναπτύσσουν μια ατζέντα για πλήρη παγκόσμια κυριαρχία, σε κάθε πτυχή της ζωής: επιχειρήσεις, υγειονομική περίθαλψη, πολιτική, γεωργία, εκπαίδευση, ψυχαγωγία κ.λπ.

Στόχος μας είναι να προειδοποιήσουμε τον κόσμο και να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τους αγαπημένους τους, το μέλλον τους και τον κόσμο τους ενάντια στα άρρωστα μυαλά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που ετοιμάζουν τις πιο τρελές ιδέες για τον κόσμο.

Μερικές από τις ιδέες τους είναι:

✔︎ Αποκλεισμός του ήλιου με μια πλωτή σχεδία στο μέγεθος της Βραζιλίας, για να σταματήσει η «κλιματική αλλαγή»

✔︎ Σκοτώνοντας όλους τους ηλικιωμένους στον κόσμο, επειδή αποτελούν «βάρος για την παγκόσμια οικονομία»

✔︎ Αντικατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των θέσεων εργασίας από τεχνητή νοημοσύνη

✔︎ Υποβολή όλης της ανθρωπότητας στον πλήρη ολοκληρωτικό έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης που θα ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής μας, ακόμη και λέγοντάς σας ποιον να παντρευτείτε

✔︎ Κλείδωμα ολόκληρου του παγκόσμιου πληθυσμού σε Έξυπνες Πόλεις, που θα είναι υπαίθριες φυλακές παρακολούθησης 24/7

✔︎ Καταγραφή όλων όσων κάνουν, σκέφτονται, λένε, αγοράζουν, αισθάνονται και ακόμη και ονειρεύονται οι άνθρωποι

✔︎ Κάνοντας τη ζωή στη γη δυνατή μόνο για ανθρώπους που γίνονται συνεχώς ενέσεις από τον πολλοστό εμβολιασμό

Και ούτω καθεξής…


πηγη

Η απατn με τnv μασkα...



Ξανά και ξανά, οι κινδυνολόγοι σε κυβερνήσεις, μέσα ενημέρωσης και παγκόσμιους οργανισμούς όπως ο ΠΟΥ έχουν προσπαθήσει να επιβάλουν τη μανία τους με τις μάσκες, αλλά σε αντάλλαγμα έχουν επιστρατεύσει μελέτες που δεν μπόρεσαν να αποδείξουν με κανέναν τρόπο ότι οι μάσκες έχουν οποιοδήποτε όφελος.... 

Μία ή πολλές από αυτές τις περίεργες μελέτες, οι οποίες προωθήθηκαν από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, είναι μια μετα-ανάλυση 172 μελετών παρατήρησης σε 16 χώρες και έξι ηπείρους, οι οποίες υποτίθεται ότι αποδεικνύουν το όφελος των μασκών. (1) Η μελέτη αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μελέτες με πειραματικές αδυναμίες χρησιμοποιούνται ως βάση για πολιτικές αποφάσεις. Σε αυτή τη μετα-ανάλυση αναλύθηκε (άκριτα) μόνο το αποτέλεσμα των μελετών και όχι ο σχεδιασμός τους.

Αυτό το άρθρο θα δείξει ότι οι μάσκες όχι μόνο δεν προστατεύουν, αλλά προκαλούν και ζημιά. Μια κυβέρνηση που επιδεικνύει τέτοια δυσανάλογη συμπεριφορά θα πρέπει να αποπεμφθεί αμέσως. Ιδιαίτερα αν απαλλάσσεται από το καθήκον της μάσκας. (2) (3)

1.- Οι μασκοφορομένες βλακείες της Jena... - 11.06.2020: Μελέτη του Πανεπιστημίου του Mainz (4) για τη γερμανική πόλη της Ιένας. Ένα θαύμα - ήδη 3 - 4 ημέρες μετά την έναρξη ισχύος της κρατικής εντολής, σταμάτησε κάθε δυσάρεστη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ιένα. Το ίδιο το Robert Koch Institute - RKI υποθέτει: "Ωστόσο, μια επίδραση των αντίστοιχων μέτρων μπορεί να αναγνωριστεί μόνο με μια χρονική καθυστέρηση 2 - 3 εβδομάδων, μεταξύ άλλων λόγω της περιόδου επώασης του SARS-CoV-2 που φτάνει τις 14 ημέρες και επιπλέον επειδή υπάρχει μια χρονική καθυστέρηση μεταξύ της ασθένειας και της παραλαβής των αναφορών στο Ινστιτούτο Robert Koch". (5) Επομένως, όποια και αν είναι η αιτία της εντυπωσιακής καμπύλης στην Ιένα (αλλαγμένος αριθμός τεστ; αλλαγμένη στρατηγική τεστ; αλλαγμένη συμπεριφορά αναφορών; ...) - ένα πράγμα είναι σίγουρο: το να φοράτε μάσκα από τις 06.04. και μετά σίγουρα δεν μπορεί να φταίει.

2.- Ενόψει της τρέχουσας συζήτησης σχετικά με την τάση προς τη μερική συσκότιση, μια μετα-ανάλυση από μια ομάδα γύρω από τον Βρετανό ερευνητή της Cochrane Tom Jefferson έρχεται πάνω στην ώρα - δημοσιεύτηκε στις 30.03.2020 και αναφέρει: "Δεν υπήρξε μείωση των περιπτώσεων ασθενειών που μοιάζουν με γρίπη (ILI) (Risk Ratio 0. 93, 95%CI 0,83 έως 1,05) ή εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης (Risk Ratio 0,84, 95%CI 0,61-1,17) για τις μάσκες σε σύγκριση με τη μη χρήση μάσκας στο γενικό πληθυσμό, ούτε στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης (Risk Ratio 0,37, 95%CI 0,05 έως 2,50). Δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ χειρουργικών μασκών και αναπνευστικών συσκευών N95: για ILI Λόγος κινδύνου 0,83 (95%CI 0,63 έως 1,08), για εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη Λόγος κινδύνου 1,02 (95%CI 0,73 έως 1,43)". (6)

3.- Ομάδα Xiao CDC (Συμβούλιο Ελέγχου Επιδημιών των ΗΠΑ) Οι μάσκες δεν έχουν κανένα όφελος. Όταν η μετα-ανάλυση του Jefferson αναφερόταν στη χρήση μάσκας από το ιατρικό προσωπικό, αυτή η μετα-ανάλυση -που δεν έχει καν δημοσιευτεί επίσημα- από το αμερικανικό CDC διερεύνησε και διέψευσε την αποτελεσματικότητα της χρήσης μάσκας στο κοινό ως προστασία από τη γρίπη: "Δεν βρήκαμε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι μάσκες προσώπου χειρουργικού τύπου είναι αποτελεσματικές στη μείωση της εργαστηριακά επιβεβαιωμένης μετάδοσης της γρίπης, είτε όταν φοριούνται από μολυσμένα άτομα (έλεγχος πηγής) είτε από άτομα της γενικής κοινότητας για τη μείωση της ευαισθησίας τους". (7)

4.- Bae 2020 - Οι μάσκες δεν προστατεύουν!                                            

Μια άλλη μελέτη εξέτασε την προστατευτική επίδραση των διαφορετικών τύπων μάσκας ειδικά για τον SARS-CoV-2: Οι ασθενείς που μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 έβηξαν τους ιούς απλά μέσω χειρουργικών καθώς και μέσω βαμβακερών μασκών... (8) Παρατήρηση: Οι αναγνώστες αυτού του ιστολογίου γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για ιούς, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει παρασχεθεί καμία επιστημονική απόδειξη με την έννοια των αξιωμάτων του Koch για τον SARS-CoV-2. Αυτά τα παρερμηνευμένα σωματίδια είναι αποσπάσματα RNA από το σώμα.                            

Ενημέρωση 07.07.2020 Η μελέτη που δημοσίευσε ο Bae σχετικά με την αναποτελεσματικότητα των μασκών ειδικά για τον SARS-CoV-2 έχει εν τω μεταξύ αποσυρθεί λόγω πιέσεων από το περιοδικό, επειδή η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε αποδείχθηκε εκ των υστέρων αμφισβητήσιμη. Ωστόσο, οι γενικοί όροι αυτής της απόσυρσης είναι κάτι παραπάνω από αμφισβητήσιμοι: οι συγγραφείς είχαν προσφέρει ρητά στο περιοδικό νέα, αξιόπιστα δεδομένα κατά την έννοια της αρχικής δημοσίευσης, αλλά το περιοδικό το είχε απορρίψει κατηγορηματικά. (9) Δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσουμε στο σχόλιο στη σελίδα του περιοδικού: "Ανησυχείτε ότι οι συντάκτες δεν σας επέτρεψαν να επικαιροποιήσετε τη μελέτη σας - Στη δήλωση ανάκλησης, είπατε: "Προτείναμε τη διόρθωση των αναφερόμενων δεδομένων με νέα πειραματικά δεδομένα από πρόσθετους ασθενείς, αλλά οι συντάκτες ζήτησαν την ανάκληση. Αυτό είναι ανησυχητικό. Η επιστημονική και η ιατρική κοινότητα θα πρέπει να καλωσορίζει τις διορθωμένες αναφορές και τα νέα δεδομένα. Έτσι μαθαίνουμε και αναπτυσσόμαστε και ερχόμαστε πιο κοντά στην αλήθεια. Δεν υπάρχει καμία αρνητική πλευρά στο να σας επιτραπεί να δημοσιοποιήσετε μια ενημερωμένη/διορθωμένη μελέτη. Αυτό δεν έχει νόημα και εγείρει ανησυχίες για τα κίνητρα των συντακτών".

5.- TU Μόναχο 2005 Οι μάσκες πονάνε!

Σε μια διδακτορική διατριβή του TU του Μονάχου διερευνήθηκαν οι επιπτώσεις της χρήσης απλών προστατευτικών μασκών (χωρίς βαλβίδα - FFP2/3). Αμέσως μετά την τοποθέτηση μιας κανονικής λεπτής χειρουργικής μάσκας, το εκπνεόμενο CO2 αναπνέεται και μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε υπερκαπνία. Ο όρος υπερκαπνία χρησιμοποιείται από τους γιατρούς για να περιγράψει ένα αυξημένο επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο αίμα. Τα συνήθη συμπτώματα της υπερκαπνίας περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, προβλήματα συγκέντρωσης, κόπωση, εφίδρωση, ζάλη, κακή λεπτή κινητικότητα, υψηλή αρτηριακή πίεση, αίσθημα παλμών και αρρυθμίες, δύσπνοια, σύγχυση, απώλεια αισθήσεων κ.ά.) Παρεμπιπτόντως, η υπερκαπνία (αυξημένο επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα CO2 στο αίμα) δεν έχει καμία σχέση με αύξηση του ρυθμού αναπνοής ή μείωση του κορεσμού του οξυγόνου, όπως εν μέρει παρεξηγήθηκε ή/και αναφέρθηκε λανθασμένα στα ΜΜΕ αυτό το συμπέρασμα της μελέτης. Το συμπέρασμα από την περίληψη (σελίδα 43) είναι το εξής: "Η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα κάτω από χειρουργικές χειρουργικές μάσκες προκαλείται σε άτομα που αναπνέουν κανονικά από τη μειωμένη διαπερατότητα των μασκών. Η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα (...) κάτω από κάθε χειρουργική μάσκα που μελετήθηκε αύξησε τη διαδερμικά μετρούμενη μερική πίεση του διοξειδίου του άνθρακα [υπερκαπνία] ... Δεδομένου ότι η υπερκαπνία μπορεί να περιορίσει διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες...". (10)

6.- Ανεξάρτητα από την ήδη συγκριτικά χαμηλή θνησιμότητα του Covid19 στον γενικό πληθυσμό, δεν υπάρχουν ακόμη επιστημονικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των μασκών σε υγιή και χωρίς συμπτώματα άτομα στην καθημερινή ζωή. (11)

7.- Μια διακρατική μελέτη του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υποχρεωτική μάσκα δεν έχει κανένα όφελος και θα μπορούσε ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης. (12)

8.- Δύο Αμερικανοί καθηγητές και εμπειρογνώμονες σε θέματα προστασίας του αναπνευστικού συστήματος και των λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις εξηγούν σε ένα δοκίμιο ότι οι αναπνευστικές μάσκες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στην καθημερινή ζωή, ούτε ως αυτοπροστασία ούτε για την προστασία τρίτων (ο λεγόμενος έλεγχος πηγής). Ούτε οι ευρέως διαδεδομένες μάσκες θα είχαν αποτρέψει το ξέσπασμα της επιδημίας στην κινεζική πόλη Γουχάν. (13)

9.- Ένα άρθρο στο New England Journal of Medicine τον Μάιο του 2020 καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι οι αναπνευστικές μάσκες προσφέρουν ελάχιστη ή καθόλου προστασία στην καθημερινή ζωή. Το αίτημα για υποχρεωτικές μάσκες είναι ένα "παράλογο αντανακλαστικό φόβου". (14)

10.- Μια μεταπτυχιακή μελέτη για την πανδημική γρίπη που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2020 από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (CDC) διαπίστωσε επίσης ότι οι αναπνευστικές μάσκες είναι αναποτελεσματικές. (15)

11.- Μια εκτεταμένη βιβλιογραφική ανασκόπηση από έναν Καναδό ερευνητή διαπίστωσε ότι οι αναπνευστήρες δεν παρέχουν αποδεδειγμένη προστασία κατά του κρυολογήματος και της γρίπης. (16)

12.- Επίσης, οι αρχές τονίζουν ότι οι "μάσκες της κοινότητας" δεν προσφέρουν καμία προστασία. (17) Υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ιατρική αναγκαιότητα της υποχρέωσης χρήσης μάσκας. Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών BfArM, το οποίο υπάγεται στο γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, δηλώνει ότι η προστατευτική δράση των υφασμάτινων μασκών "συνήθως δεν αποδεικνύεται". Ωστόσο, οι μάσκες θα μπορούσαν "να υποστηρίξουν την ευαισθητοποίηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της σχετιζόμενης με την υγεία προσεκτικής αντιμετώπισης του εαυτού και των άλλων". Η αρχή τονίζει: "Οι χρήστες των περιγραφόμενων "κοινοτικών μασκών" δεν μπορούν να βασίζονται σε αυτές για να προστατεύσουν τον εαυτό τους ή τους άλλους από τη μετάδοση του SARS-CoV-2, καθώς δεν έχει αποδειχθεί αντίστοιχο προστατευτικό αποτέλεσμα για τις μάσκες αυτές". (18) Με άλλα λόγια: Παρόλο που η μάσκα δεν βοηθάει σχεδόν καθόλου, διατηρεί το επίπεδο φόβου σε υψηλά επίπεδα. Ο ιολόγος Christian Drosten το έθεσε αυτή την εβδομάδα: "Οι μάσκες είναι ένα συμπλήρωμα των μέτρων και μια υπενθύμιση για όλους της σοβαρότητας της κατάστασης!" (19)

13.- Η κλινική λοιμωξιολογίας / νοσοκομειακής υγιεινής αμφισβητεί την υποχρέωση χρήσης μάσκας. Βοηθούν οι μάσκες στη μείωση της μετάδοσης από τον αέρα; (20) Το ερώτημα τώρα είναι αν οι μάσκες μπορούν να αποτρέψουν τη μετάδοση μέσω του αέρα. Και κυρίως, αν αυτό το πιθανό αποτέλεσμα είναι επίσης σχετικό. Στο πλαίσιο αυτό, στηριχθήκαμε αρχικά στην επιδημιολογική ανάλυση του ΠΟΥ [έκθεση του ΠΟΥ, 28.2.20, σελίδα 8]. (21) Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, οι επιδημιολόγοι διαπίστωσαν ότι ο ιός της κορώνας μεταδίδεται κυρίως με την επαφή και τα σταγονίδια. Η συμβολή των αερολυμάτων στη μετάδοση ήταν αμελητέα. Σε σχέση με το COVID-19, η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνεται σε δύο μελέτες [Ong et al 3.3.20 και Ng et al, 16.3.20]. (22)|(23)

14.- Ο Dr. Chalid Ashry" (ιδιοκτήτης 3 φαρμακείων και επαγγελματίας υγείας για γυμναστήρια), λέει ότι οι μάσκες δεν έχουν καμία χρησιμότητα, αλλά είναι επιβλαβείς, και απαιτεί το άνοιγμα αθλητικών εγκαταστάσεων. 

15.- Ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος δημοσίευσε έγγραφο θέσεων σχετικά με τις μάσκες:           

"Οι μάσκες προσώπου δεν πρέπει να φοριούνται από υγιή άτομα για την προστασία από λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι μάσκες προσώπου που φοριούνται από υγιή άτομα μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά από την ασθένεια. Οι μάσκες προσώπου θα πρέπει να προορίζονται για όσους τις χρειάζονται, καθώς οι μάσκες μπορεί να σπανίζουν σε περιόδους εκτεταμένης αναπνευστικής λοίμωξης. Δεδομένου ότι οι αναπνευστικές μάσκες N95 απαιτούν ειδικές δοκιμές προσαρμογής, δεν συνιστώνται για χρήση από το ευρύ κοινό". (25)

16.- "Μια πρόσφατη προσεκτική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, η οποία ανέλυσε 17 από τις καλύτερες μελέτες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "καμία από τις μελέτες δεν τεκμηρίωσε μια πειστική σχέση μεταξύ της χρήσης μάσκας/αναπνευστήρα και της προστασίας από τη μόλυνση από τη γρίπη". Η χρήση μασκών και αναπνευστήρων για την πρόληψη της μετάδοσης της γρίπης: συστηματική ανασκόπηση των επιστημονικών στοιχείων (26) 

17.- Σε μια μελέτη από τη Σιγκαπούρη η οποία έδειξε στις δοκιμές της ποια μεγέθη (σωματίδια) μπορεί να σταματήσει μια μάσκα N-95: "Έχει αποδειχθεί ότι οι μάσκες N-95 εμποδίζουν το 95% των αερομεταφερόμενων σωματιδίων με μέση διάμετρο >0,3 μm2, ενώ οι τυπικές μάσκες προσώπου μπορούν να εμποδίσουν το 50-70% των σωματιδίων ανάλογα με τη μάσκα" το πρόσθετο κείμενο " Να τις φοράτε μόνο σε ιατρικά περιβάλλοντα" είναι σημαντικό! (27) Σημείωση: η μελέτη παραδέχεται ότι αυτή η πιλοτική μελέτη έχει ορισμένους περιορισμούς.       

1. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στη μελέτη ήταν πολύ μικρός

2. Ο χρόνος που οι συμμετέχοντες φορούσαν τις μάσκες/σημαίες τους ήταν πάρα πολύ μικρός

Ενδιαφέρον γεγονός είναι το ακόλουθο: Τα >0,3 μm είναι 300 νανομέτρα, αλλά οι ιοί που ισχυρίζονται έχουν μεγέθη της τάξης των 120 νανομέτρων, τα οποία για αυτόν και μόνο τον λόγο δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν από τις μάσκες N-95.  "Με τον φράχτη του κήπου μου κρατάω τα κουνούπια μακριά" αποκτά νόημα. (28)

18.- Η χρήση μάσκας προσώπου μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και να μειώσει τα επίπεδα οξυγόνου - Μια πρόσφατη μελέτη σε 159 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ηλικίας 21-35 ετών διαπίστωσε ότι το 81% από αυτούς εμφάνισαν πονοκεφάλους όταν φορούσαν μάσκα προσώπου. Δηλαδή, μείωση της οξυγόνωσης του αίματος (υποξία) ή αύξηση των επιπέδων CO2 στο αίμα (υπερκαπνία). Είναι γνωστό ότι η μάσκα N95, όταν φοριέται για ώρες, μπορεί να μειώσει την οξυγόνωση του αίματος έως και 20%. Και η σωστή οξυγόνωση του αίματος είναι ζωτικής σημασίας για την ενέργεια, τη διανοητική διαύγεια, τη συγκέντρωση και τη συναισθηματική ευεξία.

19.- "Η χρήση μάσκας προσώπου σημαίνει ότι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που προσπαθούν να αποβάλουν οι πνεύμονες εισπνέεται ξανά. Αυτό με τη σειρά του μειώνει την ανοσολογική απόκριση, επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία των επιθηλιακών κυττάρων (κύτταρα στους πνεύμονες και τα αιμοφόρα αγγεία) και μειώνει την ποσότητα ανταλλαγής οξυγόνου μέσω των κυψελιδικών μεμβρανών". Αυτό μπορεί σαφώς να έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε μια ασθένεια όπως η COVID-19. Πηγή: Nature Scientific Reports (30)

20.- "Η χρήση μάσκας προσώπου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης. Το τελευταίο σημείο αφορούσε τη μείωση των επιπέδων οξυγόνου μετά τη χρήση μάσκας. Η μείωση της συγκέντρωσης οξυγόνου (υποξία) συνδέεται με εξασθένιση της ανοσίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υποξία μπορεί να αναστείλει τον τύπο των κύριων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων, τα λεγόμενα CD4+ Τ λεμφοκύτταρα. Αυτό συμβαίνει επειδή η υποξία αυξάνει τα επίπεδα μιας ένωσης που ονομάζεται επαγώγιμος παράγοντας υποξίας-1 (HIF-1), η οποία αναστέλλει τα Τ-λεμφοκύτταρα και διεγείρει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό ανασταλτικό κύτταρο που ονομάζεται T-regs. Αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη νόσηση από μια λοίμωξη, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, και καθιστά τις συνέπειες της λοίμωξης πολύ πιο σοβαρές. Βασικά, η μάσκα σας μπορεί κάλλιστα να σας εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης και, αν το κάνει, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χειρότερη έκβαση. Επιπλέον, η μειωμένη οξυγόνωση μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη του καρκίνου".                        

21.- "Το να φοράμε μάσκες προσώπου είναι μια συνεχής υπενθύμιση ότι πρέπει να φοβόμαστε αυτόν τον αόρατο εχθρό ή το "τέρας", όπως το έχουν αποκαλέσει ορισμένοι πολιτικοί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χρήση μάσκας αυξάνει την ανησυχία και τον φόβο για το COVID-19. Αφήνει ένα αίσθημα φόβου. Αυτός είναι άλλος ένας παράγοντας που σχετίζεται με την ανοσοκατασταλτική επίδραση των μασκών προσώπου". Πηγή: "Βιβλίο του 2007 με τίτλο Κυτταροκίνες (Cytokines): Stress and Immunity - Second Edition 2007 (Κεφάλαιο 2). (34)

22.- Τι λένε ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες;                                  

"Η χρήση ιατρικής μάσκας έχει ένα "πολύ μικρό προστατευτικό πλεονέκτημα" σε σχέση με το να μην φοράτε καθόλου σε ένα κοινοτικό περιβάλλον. Ο κίνδυνος προσβολής από ιογενή λοίμωξη μειώνεται κατά 6%".                                                                

"Συνολικά, οι συνηθισμένες υφασμάτινες μάσκες δεν θεωρούνται προστασία από τους ιούς του αναπνευστικού συστήματος και η χρήση τους δεν πρέπει να ενθαρρύνεται".                                             

Συζητούνται πολλά ακόμη σημεία. 

Περίληψη των κυβερνήσεων: "Συνολικά, το έγγραφο παρουσίασε 18 επιχειρήματα και μελέτες κατά της αποτελεσματικότητας και της χρήσης των μασκών και 10 που δείχνουν περιορισμένο όφελος. Μετά από προσεκτική εξέταση των υπέρ και των κατά, καταλήγω ξεκάθαρα κατά της χρήσης μασκών όταν δεν χρησιμοποιούνται από ιατρικό προσωπικό σε κλινικό περιβάλλον ή όταν ένα άτομο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από ένα μολυσμένο άτομο κινδυνεύει να δεχτεί απευθείας βήχα ή φτέρνισμα, όπως όταν νοσηλεύει ή επισκέπτεται ένα άρρωστο άτομο". (36)

23.- Οι μάσκες σίγουρα βγάζουν μικρόβια!                                               

Εξετάσαμε τις μάσκες από ένα μικροβιολογικό εργαστήριο (το οποίο θέλει να παραμείνει ανώνυμο!), οι οποίες αποδείχθηκαν πραγματικοί βιότοποι. Εξετάσαμε συνολικά 32 μάσκες από διαφορετικούς ανθρώπους που φορούσαν τις μάσκες τους για διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Αυτό που ήταν τρομακτικό, ωστόσο, ήταν ότι ακόμη και οι μάσκες που δεν φορέθηκαν ποτέ παρουσίαζαν ένα σημαντικό φάσμα μικροβίων, δεδομένου ότι δεν ήταν αποστειρωμένα συσκευασμένες. Οι μάσκες ταμποναρίστηκαν πάνω σε διαφορετικά μέσα καλλιέργειας και στη συνέχεια επωάστηκαν. Βρήκαμε τα ακόλουθα μικρόβια στις καλλιέργειες των διαφορετικών μασκών (Α-Ε):                  

24.- Η παρατεταμένη φθορά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία λόγω του μαζικού φορτίου μικροβίων. Ακόμη και η γερμανική επιδημιολογική αρχή το RKI εκφράζει ανησυχίες ως προς αυτό. Εκεί αναφέρει: "Η μάσκα πρέπει να φοριέται συνεχώς σφιχτά πάνω από το στόμα και τη μύτη και να αλλάζεται όταν βραχεί- δεν πρέπει να μαδάει (ακόμη και ασυναίσθητα) ενώ φοριέται και δεν πρέπει να φοριέται γύρω από το λαιμό".                          

Σημείωση: Αυτό θα υποκινούσε τον αυξημένο αποικισμό των μικροβίων. (37)

25.- Επεξεργασία "Μάσκα στόματος-μύτης" και δικαιώματα ελευθερίας της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης

Στην επεξεργασία της 30.04.2020 αναφέρεται στη σελίδα 15: "Επιστημονικά αποδεδειγμένη είναι η προστατευτική δράση των απλών μασκών στόματος-μύτης μέχρι στιγμής δεν είναι". (38)

26.- Η γερμανική επιδημιολογική αρχή RKI δεν επιβεβαιώνει καμία επιστημονική βάση για τη χρήση μάσκας στόματος-μύτης: Στην έκθεση του RKI για το θέμα της κάλυψης του στόματος-μύτης αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Ένα τέτοιο προστατευτικό αποτέλεσμα δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επιστημονικά, αλλά φαίνεται εύλογο. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτοπροστασία" και... "Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να φορούν κάλυμμα στόματος και μύτης για ιατρικούς ή άλλους σοβαρούς λόγους". Βλέπουμε λοιπόν ότι και το RKI υποθέτει μια αληθοφάνεια, αλλά ΔΕΝ μπορεί να παρουσιάσει μια ισχυρή απόδειξη. (39)

27.- Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων επιβεβαιώνει στον ιστότοπό του ότι δεν είναι εγγυημένη η προστατευτική δράση των απλών μασκών και δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί η προστασία από ιούς.

Απόσπασμα: "Οι χρήστες των περιγραφόμενων μασκών δεν μπορούν να βασίζονται σε αυτές για την προστασία τους ή άλλων ατόμων από τη μετάδοση του ιού SARS-CoV-2, καθώς δεν έχει αποδειχθεί αντίστοιχο προστατευτικό αποτέλεσμα για αυτές τις μάσκες". (40)

28.- Συμπέρασμα της μεγαλύτερης ένωσης γιατρών και χειρουργών των ΗΠΑ (AAPS): (41)

- Η χρήση μάσκας δεν μειώνει τον SARS-Cov-2.

- Να θυμάστε - Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να φορούν μάσκες - Είναι πιθανή η τυχαία ασφυξία και η δυσκολία στην αναπνοή - Οι σχεδιασμένες μάσκες και τα μαντήλια προσφέρουν ελάχιστη προστασία - δίνουν τόσο στον χρήστη όσο και στους συνανθρώπους του μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

** Για να μην αναφέρουμε ότι προσδίδουν στην κατάσταση μια διεστραμμένη ελαφρότητα.

- Οι χειρουργικές μάσκες είναι καλύτερες από τα υφάσματα, αλλά όχι πολύ αποτελεσματικές στην πρόληψη των εκπομπών από μολυσμένους ασθενείς.

- Οι υφασμάτινες μάσκες δεν εμποδίζουν τη μετάδοση του SARS-CoV-2, είτε φοριούνται ως προστασία από την εξάπλωση από μολυσμένα άτομα είτε ως προστασία από τον ιό.

29.- Στην περίπτωση των επιδημιών γρίπης και των πανδημιών, η απάντηση από επιστημονική άποψη είναι ήδη σαφής: οι μάσκες στην καθημερινή ζωή έχουν ελάχιστη ή καμία επίδραση στην εμφάνιση της λοίμωξης. Εάν χρησιμοποιούνται με ακατάλληλο τρόπο, μπορεί ακόμη και να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.  (42)

30.- Κατά ειρωνικό τρόπο, το καλύτερο και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η συχνά αναφερόμενη χώρα με τις μάσκες, η Ιαπωνία: Η Ιαπωνία βίωσε το τελευταίο ισχυρό κύμα γρίπης, με περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους να πάσχουν από τη νόσο παρά το γεγονός ότι φορούσαν μάσκες, μόλις πριν από ένα χρόνο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2019. (43)

31.- Αντίθετα, μια γνωστή μελέτη του 2015 έδειξε ότι οι υφασμάτινες μάσκες που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα είναι διαπερατές στο 97% των ιικών σωματιδίων λόγω του μεγέθους των πόρων τους και μπορούν επιπλέον να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης αποθηκεύοντας υγρασία.(44)

Ορισμένες μελέτες υποστήριξαν πρόσφατα ότι οι μάσκες στην καθημερινή ζωή είναι ωστόσο αποτελεσματικές στην περίπτωση του νέου κοροναϊού και θα μπορούσαν τουλάχιστον να αποτρέψουν τη μόλυνση άλλων ανθρώπων. 

Ωστόσο, οι μελέτες αυτές είναι μεθοδολογικά αδύναμες και μερικές φορές αποδεικνύουν το αντίθετο. Συνήθως, οι μελέτες αυτές αγνοούν την επίδραση άλλων ταυτόχρονων μέτρων, τη φυσική εξέλιξη των ποσοστών μόλυνσης, τις αλλαγές στη δραστηριότητα των δοκιμών ή συγκρίνουν χώρες με πολύ διαφορετικές συνθήκες.

32.- Μια μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό PNAS υποστήριξε (45)  ότι οι μάσκες οδήγησαν σε μείωση των λοιμώξεων σε τρία hotspots (συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης). Η μελέτη δεν έλαβε υπόψη τη φυσική μείωση των λοιμώξεων ή άλλα μέτρα. Η μελέτη ήταν τόσο λανθασμένη που πάνω από 40 επιστήμονες συνέστησαν την απόσυρση της μελέτης. (46) 

33.- Μια αμερικανική μελέτη ισχυρίστηκε ότι οι υποχρεωτικές μάσκες οδήγησαν σε μείωση των λοιμώξεων σε 15 πολιτείες. Η μελέτη δεν έλαβε υπόψη ότι η συχνότητα των λοιμώξεων είχε ήδη μειωθεί στις περισσότερες πολιτείες εκείνη την εποχή. Δεν έγινε σύγκριση με άλλες πολιτείες. (45)

34.- Μια αμερικανοκαναδική μελέτη ισχυρίστηκε ότι οι χώρες με υποχρεωτικές μάσκες είχαν λιγότερους θανάτους από τις χώρες χωρίς υποχρεωτικές μάσκες. Όμως η μελέτη συνέκρινε χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης με πολύ διαφορετικά ποσοστά μόλυνσης και δομές πληθυσμού. (46)

35.- Συνεπώς, το ιατρικό όφελος των υποχρεωτικών μασκών εξακολουθεί να είναι αμφισβητήσιμο.(47) Σε κάθε περίπτωση, μια συγκριτική μελέτη του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υποχρεωτικές μάσκες δεν είχαν καμία μετρήσιμη επίδραση στις μολύνσεις ή στους θανάτους από το Covid. (48)

36.- Κάτω Χώρες: "Τα επιστημονικά στοιχεία δεν επαρκούν για υποχρεωτικές μάσκες" - 29.07.2020

Στις Κάτω Χώρες δεν θα υπάρχει υποχρέωση χρήσης μάσκας προσώπου - τα επιστημονικά στοιχεία δεν ήταν επαρκή για την υποχρέωση χρήσης μάσκας. (49)

"Από ιατρικής άποψης, δεν υπάρχουν αποδείξεις για ιατρικό αποτέλεσμα από τη χρήση μάσκας προσώπου, οπότε αποφασίσαμε να μην επιβάλουμε εθνική υποχρέωση", δήλωσε η Ολλανδή υπουργός Υγείας Tamara van Ark. (50)

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές κάνουν εδώ μια σαφή (και άκρως αναγκαία) διάκριση μεταξύ ιατρικών μασκών και αυτοσχέδιων καθημερινών μασκών: 

"Οι σπιτικές μάσκες προσώπου δεν παρέχουν επαρκή προστασία από τον κοροναϊό. Οι επαγγελματικές μάσκες προσώπου παρέχουν προστασία. Εφαρμόζονται σφιχτά πάνω από τη μύτη και το στόμα και αλλάζονται τακτικά. Οι αυτοσχέδιες μάσκες προσώπου διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό ως προς την εφαρμογή, τα υλικά και τη συνολική ποιότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά, όπως το βαμβάκι και το λινό. Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή και η επίδραση του φίλτρου δεν είναι επαρκείς". 

Σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετή απόδειξη, (ο κατάλογος δεν αντικατοπτρίζει την πληρότητα) το τσίρκο μαϊμού και συνεχόμενων αντιφατικών απόψεων "οι μάσκες βοηθούν"- "οι μάσκες δεν βοηθούν" από τους λεγόμενους τρομοκράτες "ειδικούς" είναι στην πραγματικότητα ένα δείγμα φτώχειας και μια παραχώρηση σε εκείνους που προσπάθησαν ξανά και ξανά να δείξουν με πραγματικά επαληθεύσιμα επιχειρήματα ότι οι μάσκες δεν μπορούν να προσφέρουν ασφαλή προστασία. 

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι εννοείται με αυτό και ας το διαπιστώσετε και μόνοι μας.

Ο ιολόγος Christian Drosten Berliner Charité (Οι μάσκες δεν έχουν καμία χρησιμότητα). Παρόλο που πραγματικά δεν θέλω να κατονομάσω τον Christian Drosten, επειδή ο άνθρωπος αυτός έχει πάρει τόσες πολλές λανθασμένες αποφάσεις και έχει διαδώσει αναλήθειες (σκάνδαλο γρίπης των χοίρων του 2009), θα ήθελα να επισημάνω ότι ακόμη και ο σύμβουλος της ομοσπονδιακής μας κυβέρνησης καταθέτει ότι δεν υπάρχει καμία χρησιμότητα για τις μάσκες. (52)

2.- Ο Γερμανός ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn δήλωσε στις 30.01.2020 στην "Bild Online" σχετικά με τις μάσκες: "Η μάσκα δεν είναι απαραίτητη, διότι ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της αναπνοής". (53) Σημαίνει: "Η μάσκα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία του σώματος από την ασθένεια: Μια μάσκα δεν προσφέρει πρόσθετη προστασία. Εκεί είπε, τουλάχιστον, ακόμα την αλήθεια. Σημείωση: Είχε δίκιο, δεν μεταδίδεται μέσω αερολυμάτων.

3.- Ο Montgomery (πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης) πιστεύει ότι οι υποχρεωτικές μάσκες είναι λάθος. Στη Γερμανία εισήχθησαν υποχρεωτικές μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα λιανικής πώλησης. Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Frank Montgomery, επέκρινε αυτό ως "λάθος" και την προβλεπόμενη χρήση μαντηλιών και κουρτινών ως "γελοία". (54)

4.- Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ: "Οι Μάσκες μπορεί να γίνουν σφεντόνες ιού Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Η καγκελάριος Μέρκελ προειδοποίησε νωρίτερα ότι ένας ενδεχόμενος καταναγκασμός να φορούν μάσκες θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερβολική απροσεξία όσον αφορά την τήρηση της απόστασης μεταξύ των ανθρώπων. "Αυτό εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό πράγμα", δήλωσε νωρίτερα στο πρωινό του υπουργικού συμβουλίου με τους ηγέτες της Ένωσης. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά από μόλις μισή ώρα, μια μάσκα είναι τόσο διαποτισμένη που γίνεται η ίδια σφεντόνα ιού".

5.- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν βλέπει ισχυρό όφελος στη γενική χρήση στοματοφόρου στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κοροναϊού. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό θα είχε κάποιο όφελος, δήλωσε τον Μάρτιο ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ Michael Ryan . Αντίθετα, υπάρχουν πρόσθετοι κίνδυνοι εάν οι άνθρωποι βγάλουν τις μάσκες λανθασμένα και ενδεχομένως μολυνθούν κατά τη διαδικασία. "Η συμβουλή μας: Σας συμβουλεύουμε να μη φοράτε στοματοφόρες μάσκες, εκτός αν είστε εσείς οι ίδιοι άρρωστοι. (21.04.2020) 

6.- Τώρα ωστόσο: Ο ΠΟΥ συνιστά τη χρήση μάσκας προσώπου (05.06.2020) (55)

7.- Ο ΠΟΥ αλλάζει γνώμη: Οι μάσκες προσώπου μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης από κορώνα (56)

8.- Ακόμα και η διαδικασία αποστείρωσης της μάσκας με θέρμανση σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε φούρνο, την οποία ισχυρίστηκαν πολλές κυβερνήσεις στην αρχή, θα έπρεπε να φαίνεται παράξενη σε όλους, αλλά τουλάχιστον οι περισσότερες κυβερνήσεις, καθώς και η γερμανική κυβέρνηση, απέσυραν αυτόν τον παραλογισμό. Δυστυχώς οι περισσότεροι πολίτες δεν το προσέχουν και πάλι αυτό. Όμως η στείρωση με θέρμανση δεν είναι τόσο λογική όσο υποτίθεται, όπως αναφέρθηκε στη γερμανική τηλεόραση από το κρατικό κανάλι ZDF στην εκπομπή Frontal21. Σε έγγραφο του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Φαρμάκων και Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (BfArM), το οποίο είναι αποκλειστικά στη διάθεση του Frontal21, η μέθοδος επανεπεξεργασίας με ξηρή θερμότητα στους 70 βαθμούς Κελσίου, την οποία υποστήριζε μέχρι σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, χαρακτηρίζεται ως ακατάλληλη. Η Frontal21 παραθέτει από το έγγραφο ότι η διαδικασία δεν επαρκεί για να επιτευχθεί πλήρης αδρανοποίηση των μολυσματικών σωματιδίων του ιού στις επωασμένες μάσκες. Αναφέρει επίσης: "Η έρευνα δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των μασκών: "Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία αυτή δεν μπορεί πλέον να συνιστάται για την απολύμανση των μασκών". Το BfArM απαιτεί επομένως να τερματιστεί αμέσως η τρέχουσα διαδικασία επανεπεξεργασίας. (57)

Πάντα υπάρχει κάποιος που επωφελείται από τέτοιες παράλογες ενέργειες όπως η καταναγκαστική εντολή μασκοφορίας.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Markus Söder, Karin Baumüller-Söder, μετατρέπει εν μέρει την παραγωγή στην παραδοσιακή οικογενειακή της επιχείρηση και παράγει πλέον ασπίδες προσώπου για την Corona Crisis ως συμπλήρωμα των αναπνευστικών μασκών.

Η Karin Baumüller-Söder, γεννημένη Baumüller (* 1973 στη Νυρεμβέργη), είναι σύζυγος του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Markus Söder και συνιδιοκτήτρια του ομίλου Baumüller. 

Στον ιστότοπο της εταιρείας αναφέρεται:

"Η Baumüller Services, θυγατρική του ομίλου Baumüller με έδρα τη Νυρεμβέργη, ανταποκρίνεται στις τρέχουσες προκλήσεις και μετατρέπει μέρος της παραγωγής της στην κατασκευή ασπίδων προσώπου.

Όπως μπορείτε να δείτε εν κατακλείδι, η μασκαράτα είναι ένα είδος εξευτελισμού, σε κάθε περίπτωση δεν προσφέρει κανένα όφελος, αλλά σας θυμίζει σκοτεινές εποχές που οι σκλάβοι έπρεπε να τις φορούν. Η συμβουλή μου, όταν όλοι αρχίσουν επιτέλους να βγάζουν αυτά τα φίμωτρα, γιατί μόνο αυτά είναι, και αρχίσουν να ζουν ξανά όπως πρέπει, τότε το φάντασμα της μάσκας θα τελειώσει από τη μια μέρα στην άλλη. 

Κάποιος το είπε κάποτε εύστοχα με λίγη ειρωνεία. Είχε πει: "Δεν είναι αλήθεια, δεν είναι αλήθεια, δεν είναι αλήθεια: "Φανταστείτε ότι κλάνετε, φοράτε πολλά παντελόνια, αλλά η μυρωδιά εξακολουθεί να μπαίνει στη μύτη σας" 


πηγη