Σελίδες

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ειναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ! ! ! Συνέλαβαν τον Έλληνα που σχεδίασε το υπερόπλο για τον Ελληνικό Στρατό....

Αντί να το δοκιμάσουν και να το βάλουν άμεσα σε παραγωγή μέσω της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, προωθώντας το μάλιστα σε όλον τον κόσμο, γεγονός που θα έφερνε εκατοντάδες εκατομμύρια στα ταμεία της χώρας, τον κυνήγησαν...



Η «οδύσσεια» του Ιωάννη Αραπκουλέ στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας ξεκίνησε όταν «τόλμησε» να παρουσιάσει την πρότασή του μέσω της κρατικής τηλεόρασης, και συγκεκριμένα της ΕΡΤ-3, που ενδιαφέρθηκε για την προσπάθειά του να δώσει «ελληνικό άρωμα» σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρά το ότι είχε ήδη γίνει το σχετικό αίτημα, και είχε μάλιστα προηγηθεί και συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, διατάχθηκε έρευνα και η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο αυτής, κατέσχεσε δύο όπλα που είχαν ετοιμαστεί για τον Στρατό και ένα για την Ελληνική Αστυνομία!

Να μείνει εκτός διαγωνισμού για το εθνικό τυφέκιο, λόγω περίεργων μεθοδεύσεων, κινδυνεύει Ελληνας οπλουργός που ετοίμασε τη δική του πρόταση προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως αποκάλυψε η καθημερινή εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία». Η Ελληνική Αστυνομία κατέσχεσε τα δείγματα που ετοίμαζε για να παρουσιάσει στους αρμοδίους και, παρά το ότι η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο, τα όπλα παραμένουν «κλειδωμένα» στις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο νομικός σύμβουλος του οπλουργού, δικηγόρος Ζακύνθου Διονύσιος Ξένος – Κασσιανός, εξηγεί ότι αμέσως μετά την παρουσίαση ξεκίνησαν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από τα γνωστά «τρολ» διαφόρων ειδών «καταγγελίες» σχετικά με το αν δικαιούται ο Ελληνας οπλουργός να κατασκευάσει τα δείγματα αυτά, που, σημειωτέον, δεν ήταν προς πώληση σε ιδιώτες, αλλά θα πήγαιναν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να δοκιμαστούν ως προς το αν αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις του.

Παρά το ότι είχε ήδη γίνει το σχετικό αίτημα και είχε μάλιστα προηγηθεί και συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, διατάχθηκε έρευνα, και η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο αυτής, κατέσχεσε δύο όπλα που είχαν ετοιμαστεί για τον Στρατό και ένα για την Ελληνική Αστυνομία. Ετσι, αντί οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην προσπάθεια να ακούσουν ένα «μπράβο», βρέθηκαν μπλεγμένοι…

Το νομικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται από πλήρη ασάφεια και αοριστολογία, καταθέτει ο κ. Ξένος – Κασσιανός, και συνεχίζει λέγοντας ότι μπορεί κανείς να μεταφράσει την παραμικρή διάταξη όπως νομίζει. Ακόμη και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στους οποίους απευθύνθηκε, του απάντησαν ότι ούτε οι ίδιοι έχουν καταλήξει στο τι ισχύει και τι δεν ισχύει, αφού περιμένουν εγκυκλίους και διατάξεις που θα ξεκαθαρίσουν τι γίνεται σε περιπτώσεις σαν αυτήν του κ. Αραπκουλέ. 

Η κατασκευή των συγκεκριμένων όπλων επιτρέπεται, εάν πρόκειται να παραδοθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, όμως για το πρωτότυπο που θα δοκιμαστεί δεν υπάρχει «παραγγελία» από τον Στρατό, όπως είναι φυσικό. Το «η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;» χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Πλαίσιο, που κάνει κάποιους να αναρωτιούνται εάν έχει επίτηδες διατηρηθεί έτσι, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να «κόβονται» ανεπιθύμητες προσπάθειες.

Παρά το ότι ο νομικός σύμβουλος του οπλουργού ξεκαθαρίζει ότι δεν πιστεύει πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, το ερώτημα είναι αν τελικά θα γίνει η παρουσίαση του συγκεκριμένου όπλου στο Πεντάγωνο. Παρά το ότι η τελευταία ημερομηνία παρουσίασης των προτάσεων έχει περάσει, τίποτε δεν εμποδίζει το υπουργείο να ζητήσει να παρουσιαστεί και αυτή η ελληνική πρόταση.



πηγη 

Αν ειναι δυνατόν!!! Ξεκίνησαν να διδάσκονται αλβανικά τα παιδιά στον Ασπρόπυργο!!!

Και ποιος σας είπε ότι θέλουμε να μάθουμε αλβανικά;;;

Όποιος επιθυμεί να τα μάθει να πάει στην Αλβανία εδώ ειναι ΕΛΛΑΔΑ !!!

Και μιλαμε μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

 

 Μαθήματα αλβανικής γλώσσας ξεκίνησαν παιδιά στον Ασπρόπυργο υπό την αιγίδα της Αλβανικής πρεσβείας η οποία προωθεί την πρωτοβουλία «Μας καλεί η αλβανική γλώσσα», που ανήκει στην οργάνωση «Ομοσπονδία Αλβανών δασκάλων στην Ελλάδα» η οποία σκοπεύει να διδάσκονται τα αλβανικά στα παιδιά σε όλη την Αθήνα και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.

Το μάθημα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 20 μαθητών ηλικίας 7-13. Τα παιδιά πρώτα μίλησαν για την ιστορία της αλβανικής γλώσσας και του αλβανικού αλφαβήτου, πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Η δασκάλα Λευτέρι Μετκάι κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα, την πρέσβειρα Λουέλα Χαϊνταράγκα τον αναπληρωτή πρέσβη Άλεξ Γιάσο Aleks και οι συντονιστές της διασποράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, Γιονέντα Ντοντάι και Αουρέλα Κοντούρι τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Για τέσσερα χρόνια, κυρία Μετκάι μέσω της ίδιας πρωτοβουλίας διδάσκει Αλβανικά σε μαθητές στο Ρέντη και είπε ότι περιμένουν και εκεί τα παιδιά στην Αθήνα να μάθουν την αλβανική γλώσσα.

«Απαιτείται πολλή δουλειά, επειδή η αφομοίωση στην Ελλάδα είναι πιο σοβαρή», είπε.

«Ας επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία παντού στην Ελλάδα, να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί», δήλωσε η κ.Μετκάι.

 

 

Πηγή 

Γενικός Χειρουργός - Ογκολόγος Δημήτρης Αντωνίου: Νομιμότητα των εμβολιασμών, αποτελεσματικότητα και επικινδυνότητα ! ! !


Ο Γενικός Χειρουργός - Ογκολόγος Δημήτρης Αντωνίου, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Παρέμβαση» του Κώστα Παπαζαφειρίου στο «Metropolis 95.5», καταθέτει τη δική του άποψη για τον τρόπο παρασκευής, τη νομιμότητα των εμβολιασμών, την αποτελεσματικότητα αλλά και την επικινδυνότητα, του εμβολίου για τον Covid-19.







Κατατέθηκε πρόταση δίωξης του Προέδρου Μπάιντεν για την απομάκρυνση του από την προεδρία των ΗΠΑ από την αντιπρόσωπο Marjorie Taylor Greene....


Στα άρθρα με τις αιτιολογήσεις για την απομάκρυνση εμπεριέχονται τα εξής:

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν απέδειξε ότι θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να διασώσει τον γιο του, τον Χάντερ, και να γεμίσει τις τσέπες της οικογένειάς του με μετρητά από διεφθαρμένες ξένες εταιρείες ενέργειας....


Απείλησε την ουκρανική κυβέρνηση, ότι δε θα της δώσει το 1.000.000.000 δολάρια που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, αν δεν απομακρύνει τον εισαγγελέα διαφθοράς που ήλεγχε τις συμφωνίες που είχε κάνει ο γιός του με την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου.

Ο Τζο Μπάιντεν κατάχρησε την εξουσία του Γραφείου του Αντιπροέδρου, επιτρέποντας τη δωροδοκία και άλλα υψηλά εγκλήματα και κακομεταχείριση, επιτρέποντας στον γιο του να επηρεάσει την εσωτερική πολιτική ενός εξωτερικού έθνους και να δεχτεί διάφορα οφέλη - συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής αποζημίωσης - από ξένους υπηκόους σε αντάλλαγμα ορισμένες εύνοιες.

Τα αποδεικτικά στοιχεία για ευρεία γνώση, διαφθορά και συμπαιγνία εκ μέρους της οικογένειας Μπάιντεν με ξένους υπηκόους είναι σαφή και επιτακτικά.

Κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του πατέρα του, ο Hunter Biden δημιούργησε πολλές επιχειρηματικές σχέσεις με ξένους υπηκόους και έλαβε εκατομμύρια δολάρια από ξένες πηγές, φαινομενικά σε αντάλλαγμα για πρόσβαση στον πατέρα του. 

Οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές στις οποίες ασχολείται ο Hunter καταδεικνύουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την καταπολέμηση της νοημοσύνης και τον εκβιασμό σχετικά με τον Hunter Biden και την οικογένειά του.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των θεσμών διακυβέρνησής τους. 

Μέσω του κατάφωρου νεποτισμού, επέτρεψε στο γιο του να επηρεάσει την εξωτερική πολιτική και να επωφεληθεί οικονομικά ως αποτέλεσμα του ρόλου του ως Αντιπροέδρου. 

Υποστήριξε τον γιο του να συμμετέχει σε συμπαιγνία με αξιωματούχους που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. 

Άφησε τον γιο του να ανταλλάσσει ραντεβού με τον πατέρα του και άλλους υψηλόβαθμους διοικητικούς αξιωματούχους σε αντάλλαγμα για οικονομική αποζημίωση. 

Άφησε τον γιο του να πάρει χρήματα από Ρώσους ολιγάρχες, συμπεριλαμβανομένης της Έλενα Μπατουρίνα, της συζύγου του πρώην δήμαρχου της Μόσχας.




Πέθανε Αθλητής "Θρύλος" μερικές μέρες μετά το εμβόλιο ! ! ! Με κάνει να νιώθω υπέροχα είχε πεί αλλά...






Όσοι παρακολουθούν το άθλημα τον γνωρίζουν! Ο θρύλος του μπέιζμπολ Henry “Hank” Aaron πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 86 ετών, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την λήψη του εμβολίου της Moderna για τον COVID-19.

Η λήψη του εμβολίου «με κάνει να νιώθω υπέροχα», είχε δηλώσει ο Aaron στο «Associated Press» στις 5 Ιανουαρίου.

«Δεν έχω καθόλου αμφιβολίες για αυτό. Νιώθω πολύ περήφανος για τον εαυτό μου που έκανα κάτι τέτοιο. … Είναι απλώς ένα μικρό πράγμα που μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους σε αυτήν την χώρα.», είχε δηλώσει,

Είχε μάλιστα προσθέσει πως ελπίζει ότι η προθυμία του να λάβει το εμβόλιο COVID-19 «θα εμπνεύσει τους Αφρομερικανούς να κάνουν το ίδιο».

Όσοι παρακολουθούν το άθλημα τον γνωρίζουν! Ο θρύλος του μπέιζμπολ Henry “Hank” Aaron πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 86 ετών, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την λήψη του εμβολίου της Moderna για τον COVID-19.
Η λήψη του εμβολίου «με κάνει να νιώθω υπέροχα», είχε δηλώσει ο Aaron στο «Associated Press» στις 5 Ιανουαρίου.

«Δεν έχω καθόλου αμφιβολίες για αυτό. Νιώθω πολύ περήφανος για τον εαυτό μου που έκανα κάτι τέτοιο. … Είναι απλώς ένα μικρό πράγμα που μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους σε αυτήν την χώρα.», είχε δηλώσει,

Είχε μάλιστα προσθέσει πως ελπίζει ότι η προθυμία του να λάβει το εμβόλιο COVID-19 «θα εμπνεύσει τους Αφρομερικανούς να κάνουν το ίδιο».

Δυστυχώς, όμως τα πράγματα δεν ήρθαν, όπως τα φανταζόταν.








Μητροπολίτης Μόρφου: «Σας είχα πει ότι έρχεται νέα τρομερή επιδημία»...


Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς και φωτισον ημάς! Άνοιξε τα μάτια της ψυχής όλου του κόσμου για νά μπορεί να διακρίνει το καλό από το κακό και βοήθησε σε παρακαλώ να σωθούν πολλές ψυχές. Αμήν!    

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ...


ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία πού, τελέσθηκε στὸ ἱερὸ παρεκκλήσιο Ἁγίου Νεκταρίου Ἐπισκόπου Πενταπόλεως τοῦ θαυματουργοῦ τοῦ Πολυδύναμου Κέντρου ἡ «Σολέα» στὴν κοινότητα τῆς Εὐρύχου, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεοφύτος είπε μεταξύ άλλων:
«Σας το είπα… Αυτός ο χρόνος θα είναι ΤΡΟΜΕΡΟΣ… όχι γριπούλες και κορωναϊούληδες…

Το τι είναι αυτή η επιδημία θα φανεί σε λίγους μήνες. Εμείς απλά το υποψιαζόμαστε…»



Πηγή

Δεκαοκτώ “Έλληνες” Ευρωβολευτές, ψήφισαν υπέρ της Τουρκίας και εναντίον της τροπολογίας των Σαλβίνι, Λεπέν που ζητούν την παύση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Ο απολογισμός και της Ολομέλειας του Ιανουαρίου 2021 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τον ανθελληνικό ρόλο των 18 από τους 21 Ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν την πατρίδα μας....



Η ευρωομάδα ID (στην οποία, μεταξύ άλλων,  συμμετέχουν τα κόμματα των Σαλβίνι, Λεπέν αλλά και το Afd και το Vlaams Belang) κατέθεσε τις παρακάτω τροπολογίες με τις οποίες ζητούν την παύση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά και την προστασία των σκληρά διωκόμενων ανά τον κόσμο χριστιανικών κοινοτήτων:






Όπως ήταν αναμενόμενο, οι “Έλληνες” Ευρωβουλευτές, οι οποίοι ανήκουν στα κοινοβουλευτικά κόμματα και οι οποίοι εξελέγησαν με εκατοντάδες χιλιάδες σταυρούς από τον ελληνικό λαό, εκτός από τον Ιωάννη Λαγό , τον Αθανάσιο Κωνσταντίνου και τον Εμμανουήλ Φράγκο, τις καταψήφισαν. 

Ενδεικτικό του αντιχριστιανικού μένους των Νεοδημοκρατών Ευρωβουλευτών, είναι το γεγονός ότι η τροπολογία υπέρ των χριστιανικών κοινοτήτων υπερψηφίστηκε από πλήθος Ευρωβουλευτών  που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία. 

Ωστόσο, κανένας Νεοδημοκράτης Ευρωβουλευτής δεν μπήκε στον κόπο να την υπερψηφίσει αν και, όπως αποδεικνύεται, δεν υπήρχε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας! 





πηγη 

Αυτοκτόνησε μητέρα με κορωνογριπη! Κατηγορούσε τον εαυτό της επειδή κόλλησε η κόρη της....

Τέλος στη ζωή της μέσα στο σπίτι της έδωσε μια μητέρα από την Ιαπωνία, η οποία αισθανόταν ότι είχε δημιουργήσει πρόβλημα στην οικογένειά της. Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών, βρέθηκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή στο διαμέρισμά της στο Τόκιο όπου βρισκόταν σε αυτοαπομόνωση λόγω της Covid-19.

Σε ένα σημείωμα που άφησε, η μητέρα έγραψε πως «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι έχω γίνει ενόχληση» και κατηγορούσε τον εαυτό της επειδή η κόρη της κόλλησε επίσης τον ιό, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Η γυναίκα ζούσε με τον σύζυγό της και την κόρη της. Και οι δύο είχαν βρεθεί θετικοί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Δείτε ακόμα:  Όλες οι βασικές αλλαγές στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Παρόλο που ήταν ασυμπτωματική, η μητέρα εξέφρασε τις ανησυχίες της στο σημείωμα επειδή μπορεί να είχε κολλήσει ανθρώπους που γνώριζε. Έγραφε ακόμη ότι λυπόταν που είχε προκαλέσει πρόβλημα στους ανθρώπους γύρω της.

Ειδικοί έχουν απευθύνει έκκληση για ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων που αυτοαπομονώνονται στο σπίτι στη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.000.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πίεση όταν μολύνονται καθώς νομίζουν ότι μπορεί να έχουν κολλήσει άλλους και πως θα δημιουργήσουν πρόβλημα. «Είναι και το γεγονός ότι είσαι περιορισμένος και δεν έρχεσαι σε επαφή με άλλους. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα που να καταλαβαίνει πώς να τους φροντίσουμε», δηλώνει ο καθηγητής Ueda Michiko, που μελετά το ζήτημα των αυτοκτονιών.

 

 

Πηγή 

Απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα ! ! ! Γιατι κυριε διορισμενε κομμουνιστη υπουργε; Ποιος κινδυνευει στα βουνα και στα πελαγη;

Δεν ειναι σιγουρα τυχαιο, ουτε κατα λαθος εγινε...

Προφανως θελει να αντλησει ψηφους απο τους ζωοφιλους που χρονια τωρα καταφερονται κατα των κυνηγων και των ψαραδων...

Ολα στον βωμο του.... ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΑΓΩΝ ! ! !

Κι ετσι...



Ο διορισμενος κομμουνιστης Υφυπουργός , ανακοίνωσε την παράταση απαγόρευσης κυνηγιού και ψαρέματος με λίγες εξαιρέσεις. Επίσης ανοίγουν μερικώς τα ΟΠΑΠ και επιτρέπονται πια 2 επιβάτες σε ταξί. 

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του Διορισμενου,  συζητήθηκε στην Επιτροπή το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος και αποφασίστηκε παράταση της απαγόρευσής τους.

Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Π.Ε. Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης , όπου στο πλαίσιο πρόληψης μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις 3 περιοχές.

Στις περιοχές αυτές το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της Π.Ε. και μόνο και ως 4 άτομα. 2 σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.




πηγη 



Φρίκη στην Ουκρανία: Κυκλοφορούσε γυμνός στον δρόμο με το κομμένο κεφάλι του πατέρα του...

Ένας γυμνός άνδρας εκτός εαυτού έτρεχε στους δρόμους ενώ ήταν καλυμμένος με αίματα και έντερα. Σοκ έχει προκαλέσει στην Ουκρανία η υπόθεση του 30χρονου, ο οποίος κρατούσε το κομμένο κεφάλι του πατέρα του και με αυτό χτυπούσε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μπροστά στους τρομαγμένους περαστικούς, σύμφωνα με την NY POST.

«Ένας γυμνός άνδρας, γεμάτος αίματα και τυλιγμένος σε έντερα, κρατούσε το κεφάλι ενός άνδρα. Βγήκε από μπροστά, κάθισε σε ένα παγκάκι και άναψε ένα τσιγάρο», δήλωσε ένας γείτονας στην Οδησσό στα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε η εφημερίδα Sun.

Οι συγκλονισμένοι κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία, η οποία έσπευσε στη σκηνή και βρήκε τον 30χρονο Ντμίτρι Πονομαρένκο γυμνό.
Δείτε ακόμα:  Έρευνα-σοκ από το Λέστερ! 1 στους 8 ασθενείς πεθαίνει εντός 140 ημερών μετά την ανάρρωση

Κρατώντας το κεφάλι του πατέρα του, ο Ponomarenko δήλωσε στους αστυνομικούς ότι «είναι θεός που δεν λατρεύεται», ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Η αστυνομία βρήκε το ακέφαλο πτώμα του 53χρονου Igor Ponomarenko σε ένα κρεβάτι στο διαμέρισμα. Στην κουζίνα, ανακάλυψαν το τεμαχισμένο σώμα του φίλου της οικογένειας, Aleksandr Demchenko, 32 ετών, ανέφερε η Sun. Ο 30χρονος είπε ότι τους σκότωσε γιατί έτσι έπρεπε. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για την διπλή δολοφονία.

 

 

 

Πηγή 

Ξεκινούν στα σχολεία τα τεστ κορωνογριπης στα παιδιά μας...

Ας ελπίσουμε οτι οι γονείς δεν θα συμβάλουν με την υπογραφή τους στο αξιολύπητο αυτό χαρτί...

 

 Ξεκινούν σε σχολεία τα τεστ κορωνοϊού σε παιδιά . Σύμφωνα με στοιχεία που στάλθηκαν στο ηλεκτρονικό περιοδικό ΓΟΝΕΙΣ, οι κηδεμόνες των ανήλικων παιδιών καλούνται να υπογράψουν βεβαίωση με την οποία επιτρέπουν τα παιδιά τους να υποβληθούν σε τεστ covid19 εντός του χώρου των σχολείων τους από ειδικούς του ΕΟΔΥ και μάλιστα στις 27-1-2021

 

Το ΓΟΝΕΙΣ δημοσιεύει την βεβαίωση που δόθηκε σε κηδεμόνες των μικρών μαθητών από σχολείο της δυτικής Αττικής που βρίσκεται σε δήμο με παρατεταμένο lockdown.

 

 

Πηγή 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: ΑΚΥΡΟ από τους Ευρωπαίους στην πρόταση του Απερχόμενου "Πρωθυπουργού" μας....

Ως δυνατότητα οι εμβολιασμένοι «να κάνουν και πάλι κάτι που εμπλουτίζει τη ζωή τους» και όχι ως «προνόμιο», ερμηνεύει το περιοδικό Der Spiegel την εισαγωγή ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που πρότεινε ο Κουλης αλλά απορρίφθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες στην τηλεδιάσκεψη κορυφής της Πέμπτης....



«Οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού κακώς χαρακτηρίστηκαν προνόμια», γράφει το γερμανικό περιοδικό σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.

«Προνόμια εμβολιασμού. Ο ίδιος ο όρος αποτελεί αθέμιτη περιχαράκωση. Στην πραγματικότητα, το ζητούμενο είναι μόνο η επιστροφή των αυτονόητων ελευθεριών, στον βαθμό που τα εμβόλια όχι μόνο αποτρέπουν τις ασθένειες, αλλά και την μετάδοση του ιού. Σύντομα θα γνωρίζουμε. Και μετά τι θα γίνει;», διερωτάται ο συντάκτης και επισημαίνει ότι και ο ίδιος, παρότι θα είναι από τους τελευταίους που θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί θα αντιτασσόταν κανείς σοβαρά στο να έχουν οι εμβολιασμένοι «τη δυνατότητα να κάνουν και πάλι κάτι που να εμπλουτίζει τη ζωή τους».

Ειδικά επειδή, όπως λέει, θα πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους, «των οποίων ο χρόνος να απολαύσουν τη ζωή είναι στατιστικά λιγότερος από τον δικό μου, θα ήμουν καθαρά και ξάστερα χαρούμενος για αυτούς, αν θα μπορούν να επισκέπτονται ξέγνοιαστα καφετέριες, εστιατόρια ή θέατρα». Καταλήγει δε τονίζοντας ότι «όποιος πραγματικά περνάει καλύτερα, όταν δεν επιτρέπεται σε άλλους να κάνουν ό,τι δεν επιτρέπεται (ακόμα) να κάνει ο ίδιος, πιθανότατα δεν έχει ούτως ή άλλως πολύ χαρούμενη ζωή».

Σημειώνεται ότι ενάντια στην πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού τάχθηκαν Γαλλία και Γερμανία, με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Κλεμάν Μπον να σημειώνει ότι «είναι μία συζήτηση που δεν έχει χώρο να γίνει και θα ήταν σοκαριστικό, την ώρα που μόλις αρχίζουμε παντού την εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρώπη, να υπάρχουν σημαντικότερα δικαιώματα για ορισμένους παρά για άλλους. Δεν είναι αυτή η δική μας ιδέα περί προστασίας και πρόσβασης στα εμβόλια».

Φόβοι για πολίτες δύο ταχυτήτων

Η ιδέα της πιστοποίησης εμβολιασμού φαίνεται να κερδίζει έδαφος σε ορισμένες γωνιές της Ε.Ε., όπου πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη λοίμωξη Covid-19 και εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη αντιμετωπίζουν περιορισμούς, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας μαίνεται σε ολόκληρη την ήπειρο.

Ωστόσο, το ζήτημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων προκαλεί αντίδραση ακόμα και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αφενός διότι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο εμβολιασμός από μόνος του δεν αρκεί – καθώς θα πρέπει να συνεχιστούν να ισχύουν μέτρα προστασίας, έως ότου χτιστεί η πολυπόθητη γενική ανοσία.

Αφετέρου διότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ταξιδιωτών είναι ανέφικτος για τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Αντίθετο στο να καταστεί το εμβόλιο προαπαιτούμενο για ταξίδια στο εξωτερικό εμφανίζεται και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC). Η επικεφαλής του Γκλόρια Γκεβάρα υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι παρόμοιο με τις διακρίσεις στον εργασιακό τομέα.

Ο δρ Ντέιβιντ Φρέιντμαν, ειδικός στις ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, πιστεύει ότι οι περισσότερες χώρες θα ακολουθήσουν τη λύση των υποχρεωτικών τεστ για τους ταξιδιώτες με στόχο να μειώσουν τους χρόνους καραντίνας.

Η υποχρεωτική επιβολή του εμβολιασμού σε επιβάτες μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Επιπλέον δεν φαίνεται να συμφέρει τις ήδη «χτυπημένες» από τον ιό αεροπορικές εταιρείες. «Για την πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού, ειδικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο, θα περάσουν χρόνια για να εμβολιαστούν από πριν όλοι όσοι θέλουν να πετάξουν» δηλώνει στο Reuters, ενώ θίγει ακόμα μία διάσταση.

Εμπιστοσύνη στα εμβόλια που έχουν παρασκευαστεί και παρασκευάζονται υπάρχει. Ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί επίσημα τι θα γίνει με ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια εγκεκριμένα από περιοχές που επισκέπτονται. Θα μπορούν, για παράδειγμα, να ταξιδέψουν οι Κινέζοι ή οι Ρώσοι στην Ευρώπη τη στιγμή που η Ε.Ε. δεν έχει εγκρίνει τα εμβόλια αυτών των κρατών;

Η υποχρεωτικότητα των εμβολίων για ταξίδια δεν είναι κάτι νέο. Υπάρχουν χώρες, στην Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία, που ζητούν συγκεκριμένα εμβόλια για είσοδο τουριστών σε αυτές. Με τη μόνη διαφορά πως αφορούν ασθένειες που εντοπίζονται ενδημικά και όχι επιδημικά.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού, προς ώρας τουλάχιστον, είναι ανέφικτος. 

Πόσο μάλλον ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού. Με δεδομένο μάλιστα ότι μόλις το 15% των χωρών έχει «ρουφήξει» το 95% της παραγωγής των εμβολίων, το αποτέλεσμα είναι πολλές να μείνουν «ανοχύρωτες» έναντι του κορωνοϊού. Η λύση, όπως φαίνεται, βρίσκεται κάπου στη μέση και το χτίσιμο της γενικής ανοσίας του πληθυσμού χρειάζεται υπομονή.





πηγη 

Μεσολόγγι: Πέθανε λίγες ώρες μετά το εμβόλιο. Και να ήταν μία δαιμονική σύμπτωση. Μπορεί όμως και όχι... Δεν πρέπει να το μάθουμε;

Με δυο αναρτήσεις του ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης  μας ενημερώνει ότι η πληροφορία που μεταδώσαμε πριν λίγο για το θάνατο ηλικιωμένης μετά τον εμβολιασμό της ισχύει και κατατέθηκε μήνυση...



Οι αναρτήσεις του 

ΘΑΝΑΤΟΣ 85ΧΡΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΔΕΚΑ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ !! ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΕΝΔΟΞΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΣΤΕΛΝΩ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ : ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ !! 

ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΠΟΛΗ ΣΑΣ !! ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΘΕΟΣ , ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ !! ΝΕΚΡΟΨΙΑ-ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ : ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !! ΘΑΝΑΤΟΣ 11 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ 

ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ : ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΨΙΑ-ΝΕΚΡΟΤΟΜΗ 

Αυτή τη στιγμή κατατίθεται στο αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου μήνυσή μου κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο της 85χρονης γυναίκας λίγες μόλις ώρες μετά τον εμβολιασμό της στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Τη μήνυση την καταθέτει κατ' εξουσιοδότησή μου ο εξαιρετικός συνάδελφος και φίλος Αλέξανδρος Λουκόπουλος. 

Με τον Αλέξανδρο έχουμε δώσει μεγάλες μάχες στα δικαστήρια του Μεσολογγίου και των Πατρών. Αυτό για όσους (σωστά) ρωτάτε πού είναι οι άλλοι δικηγόροι. Ζητάω από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου να διατάξει πλήρη ιατροδικαστική εξέταση. Νεκροψία-νεκροτομή. 

Και θα οριστεί τεχνικός σύμβουλος. Τα πράγματα είναι απλά. Μπορεί να ήταν η ώρα της γυναίκας να φύγει από τη ζωή. Έστω λίγες ώρες μετά το εμβόλιο. Και να ήταν μία δαιμονική σύμπτωση. Μπορεί όμως και όχι... Δεν πρέπει να το μάθουμε;




πηγη 

Εκτος απο τα νησια να φυγει ο Στρατος και απο την Αλεξανδρουπολη ζηταει τωρα ο Τουρκος...

Ξερουν τι θα παθουν αν κανουν κατι εκει...

Βρηκαν ομως ευκαιρια τωρα, με το Κατοχικο, δοσιλογο Καθεστως, που εχουμε και οτι μπορουν προσπαθουν να το αρπαξουν...,



Ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας», τέως αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Τζιχάτ Γιαϊτζί, ζητεί να τεθεί θέμα αποστρατικοποίηση της Αλεξανδρούπολης, στις επικείμενες διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας.

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του Κέντρου, που αποκαλύπτει το defencenet.gr ο τέως αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης επισημαίνει πως σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ: «Η Αλεξανδρούπολη έχει αποστρατικοποιημένο status», οπότε «δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην περιοχή στρατιωτικές βάσεις» ζητώντας την απομάκρυνση των ελληνικών δυνάμεων από την περιοχή, αλλά και την μετατροπή της σε αμερικανική βάση.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Λέγεται πως η βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι μία βάση για μεταφορές προς τη Ρουμανία και τη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία δεν έχει αντιρρήσεις σε αυτό.

Κι όμως, σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ, η Αλεξανδρούπολη έχει αποστρατικοποιημένο στάτους και πρέπει να είναι σε αποστρατικοποιημένο στάτους. Επομένως σύμφωνα με την συνθήκη του Μοντρέ, πρέπει να τεθεί εκ νέου και να συζητηθεί το ζήτημα της αποστρατικοποίησης της περιοχής».

Είναι γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη, περιέργως, μέχρι πριν δύο χρόνια που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να δημιουργήσουν προωθημένη βάση παροχής ενισχύσεων σε Βουλγαρία και Ρουμανία, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν για υποστήριξη της Ουκρανίας ή και επίθεση κατά της Ρωσίας, δεν είχε καμία στρατιωτική υποδομή ή οχύρωση, πέρα από την ύπαρξη της έδρας της ιστορικής ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Έβρος» με Ζώνη Ευθύνης (ΖΕ) το νότιο τμήμα του Έβρου.

Ούτε είναι γνωστό τι αναφέρει η συνθήκη του Μοντρέ για την Αλεξανδρούπολη.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις τουρκικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας, αν επιβεβαιωθεί ο κανόνας που λέει ότι ο Τζιχάτ Γιαϊτζί είναι ο «λαγός» της Άγκυρας σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις της και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να διατυπώσει μία τέτοια θέση χωρίς την έγκριση της τουρκικής κυβέρνησης.





πηγη 

Δικαζουν τον Τραμπ και ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ, οι ¨Δημοκρατες", ωστε να εξασφαλισουν την αποχη του στις επομενες εκλογες...

Δεν αρκει η νοθεια που εκαναν...

Θελουν να μην εχουν αντιπαλο τον Τραμπ στις επομενες εκλογες γιατι ξερουν, οτι οσο κι αν κλεψουν δεν θα κερδισουν...

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ λοιπόν, θα αρχίσει τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου...



Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία θα αρχίσει να διεξάγεται την εβδομάδα της 8ης Φεβρουαρίου, μετά την επίσημη υποβολή του κατηγορητηρίου την επόμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος του σώματος αυτού του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ.

Στην πράξη, αυτό σηματοδοτεί αναβολή της δίκης για δύο εβδομάδες. Ως εδώ, αναμενόταν να αρχίσει τη Δευτέρα.

«Αφού συνταχθούν οι φάκελοι, τα μέρη θα αρχίσουν τις αγορεύσεις τους» τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ενημέρωσε ο κ. Σούμερ τους συναδέλφους του.

Ο προγραμματισμός αυτός θα επιτρέψει στην αμερικανική άνω Βουλή να επιβεβαιώσει τους διορισμούς των μελών της κυβέρνησης του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν και πιθανόν να καταπιαστεί με το σχέδιο στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Η εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο που υποκινήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ» είναι κάτι «που κανένας μας δεν θα ξεχάσει ποτέ», τόνισε ο Τσακ Σούμερ. «Όλοι μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας από το απαίσιο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας, αλλά η επούλωση και η ενότητα θα έρθουν μόνο αφού αποκατασταθεί η αλήθεια και υπάρξει λογοδοσία και αυτός είναι ο σκοπός της δίκης» του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας.





πηγη 

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Ελβετία: Περισσότεροι από 169.000 εμβολιάστηκαν και περίπου 2.300 πέθαναν μετά το εμβόλιο της Pfizer ! ! !

Ποσο ασφαλη λοιπον ειναι τα εμβολια;

Μηπως κινδυνευεις περισσοτερο απ το εμβολιο παρα απ τον κορωναιο;

Διαβαστε και κριση εχετε...



Πέντε Ελβετοί πολίτες έχουν πεθάνει σε ηλικίες άνω των 84 ετών αφότου έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τους θανάτους να προκαλούνται από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, δήλωσε η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας, Swissmedic, την Παρασκευή. 

«Η Swissmedic έλαβε συνολικά 42 αναφορές για ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες (ADR) σε σχέση με τους πρώτους εμβολιασμούς κατά της COVID-19… πέντε αναφορές συσχετίστηκαν με θανατηφόρο έκβαση. Οι ασθενείς που αφορούσαν αυτές τις πέντε περιπτώσεις ήταν ηλικίας μεταξύ 84 και 92 και , σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, πέθαναν από ασθένειες που συμβαίνουν συνήθως σε αυτήν την ηλικία» δήλωσε ο ρυθμιστής.

Σύμφωνα με την Swissmedic, η Ελβετία κατέγραψε 26 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών που προκλήθηκαν από εμβόλια που θεωρούνται μη σοβαρά και 16 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών από την έναρξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

«Οι περισσότερες από τις αναφορές δεν ήταν σοβαρές (26,62%) και περιλαμβάνουν ήπιες αντιδράσεις που είναι ήδη γνωστές από τις κλινικές δοκιμές. 16 αναφορές (38%) ταξινομήθηκαν ως σοβαρές» δήλωσε η αρχή.

Η Ελβετία ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στις 23 Δεκεμβρίου, αφότου η Swissmedic ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer / BioNTech στη χώρα. Σύμφωνα με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, περισσότεροι από 169.000 Ελβετοί έλαβαν ήδη τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Η χώρα ανέφερε περίπου 2.300 θανάτους μεταξύ ηλικιωμένων που έλαβαν το εμβόλιο κατά COVID-19.




πηγη 

 


Υπουργός Υγείας της Γαλλίας: «Μην χρησιμοποιείτε πλέον υφασμάτινες μάσκες»...

 Να αποφεύγουν τις υφασμάτινες μάσκες συνιστούν τώρα οι Αρχές της Γαλλίας στους πολίτες, σημειώνοντας ότι οι χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης είναι μια πιο ασφαλής επιλογή για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Σύσταση προς τους πολίτες απηύθυνε η Γαλλία, επικαιροποιώντας τα δεδομένα σε σχέση με τις μάσκες που ενδείκνυνται για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Γαλλίας συνιστά στους πολίτες να χρησιμοποιούν χειρουργικές μάσκες, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με τις υφασμάτινες.

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα προβαίνει σε σύσταση σε σχέση με τον τύπο της μάσκας που πρέπει να χρησιμοποιούν οι πολίτες, καθώς οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού προξενούν ανησυχίες στους ειδικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο κύριος φόβος των επιδημιολόγων είναι ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη θα μπορούσαν να είναι πιο επιθετικά, με την ΕΕ να επιδιώκει άλλωστε επίσπευση των εμβολιασμών, όπως διαφάνηκε και στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Η σύσταση που απευθύνω στους Γάλλους πολίτες είναι να μην χρησιμοποιούν πλέον υφασμάτινες μάσκες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, μιλώντας στο TF1.
Μάλιστα, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Γαλλία να εισέλθει σε σκληρότερο lockdown.


Πηγή

Ας υποθέσουμε ότι εμβολιάζομαι: Μπορώ να.......;;;;;

 


Ας υποθέσουμε ότι εμβολιάζομαι:

1. Μπορώ να σταματήσω να φοράω τη στοματική μάσκα;

- Οχι.

2. Μπορούν να ανοίξουν ξανά εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ. και όλα να λειτουργούν ξανά κανονικά;

- Οχι.

3. Είμαι ανθεκτικός στο COVID-19;

- Ίσως, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς, μάλλον δεν θα σας εμποδίσει να το κολλήσετε.

4. Τουλάχιστον δεν θα είμαι πλέον μεταδοτικός στους άλλους;

- Όχι, μπορείς να το μεταβιβάσεις, ίσως, κανείς δεν ξέρει. Ούτε ο ΠΟΥ.

5. Εάν εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά, το σχολείο θα λειτουργήσει ξανά κανονικά;

- Οχι.

6. Εάν έχω εμβολιαστεί, μπορώ να σταματήσω την κοινωνική αποστασιοποίηση;

- Οχι.

7. Εάν έχω εμβολιαστεί, μπορώ να σταματήσω την απολύμανση των χεριών μου;

- Οχι.

8. Εάν εμβολιαστώ κι εγω  και ο (μεγάλος) πατέρας μου, μπορούμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον;

- Οχι.

9. Θα ανοίξουν ξανά οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα στάδια χάρη στα εμβόλια;

- Οχι.

10. Θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν οι εμβολιασμένοι;

- Οχι.

11. Ποιο είναι το πραγματικό όφελος του εμβολιασμού;

- Ο ιός δεν θα σε σκοτώσει.

12. Είστε βέβαιοι ότι δεν θα με σκοτώσει;

- Οχι.

13. Εάν ο ιός στατιστικά δεν θα με σκοτώσει, γιατί πρέπει να εμβολιαστώ;

- Για την προστασία άλλων.

14. Αν λοιπόν εμβολιαστώ, οι άλλοι είναι 100% σίγουροι ότι δεν θα τους κολλήσω;

- Οχι.

15. Μόλις εμβολιαστώ, δεν θα ξαναβγώ θετικός χρησιμοποιώντας το pcr;

- Οχι. Στην πραγματικότητα, θα βγείτε θετικός  χρησιμοποιώντας pcr ακόμη πιο γρήγορα.

15. Μόλις εμβολιαστώ, δεν διατρέχω τον κίνδυνο σοβαρών (θανατηφόρων) παρενεργειών;

- Κανείς δεν το ξέρει ακόμα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ και το RIVM που είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να κρίνουμε.

Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε; Ξέρει κανείς;;;;; 


Ο Καθηγητής (Σπύρος Ζακυνθινός) που αποχώρησε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων:«Υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις στην επιτροπή που εμένα τουλάχιστον δεν μου άρεσαν και που κατάλαβα»...

 Ζακυνθινός: Υπήρξε παρέμβαση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εκ των... έξω

O διακεκριμένος καθηγητής, Σπύρος Ζακυνθινός, που αποχώρησε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μίλησε αποκλειστικά στο OPEN TV και κατήγγειλε παρεμβάσεις εκ των... έξω: «Υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις στην επιτροπή που εμένα τουλάχιστον δεν μου άρεσαν και που κατάλαβα ότι υπάρχει μια επίδραση εκ των... έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζακυνθινός στη Μαριάννα Γεωργαντή, προσθέτοντας: «Θα μπορούσαμε να έχουμε προλάβει το lockdown. Υπήρχε ένας εφησυχασμός και όχι επαρκής προστασία. Το lockdown είναι μια πράξη απελπισίας».

Ο κ. Ζακυνθινός τόνισε ωστόσο ότι ο ΕΟΔΥ δεν κρύβει στοιχεία, μπορεί όμως όπως λέει να έχουν γίνει αμέλειες. «Δεν πιστεύω ότι ο ΕΟΔΥ έχει διπλά βιβλία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζακυνθινός, αναφέροντας, ωστόσο, ότι θα έπρεπε να γίνονται τεστ σε όλους όσοι έμπαιναν στη χώρα μας γιατί «ο κορονοϊός κάπως μπήκε στη χώρα, κάποιοι τον έφεραν».



Πηγή

Έκτακτο δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται Ισχυρές βροχές και Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι...

 Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία-Σε δυο κύματα θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Όπως αναφέρεται, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά προβλέπεται να επιδεινώσουν τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Α.Η πρώτη επιδείνωση από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

 
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν:

 

α. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (23-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη


δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021).

β. Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-01-2021).

 
2. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι:

 

Εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23-01-2021) μέχρι και τη Δευτέρα (25-01-2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Β. Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26-01-2021) από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

 

 

 

Πηγή 

 

Επείγον: Προσοχή! Ανάκληση φαρμάκου από τον ΕΟΦ

 Στην ανάκληση φαρμακευτικού προϊόντος από την αγορά προχωρά με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, για προληπτικούς λόγους.

Η ανάκληση αφορά στις παρτίδες P100043493 (ημ. λήξης 31-08-2021), P100073353 (ημ. λήξης 31-08-2021) και P100073673 (ημ. λήξης 30-11-2021) του φαρμακευτικού προϊόντος RESPREEZA PS.SOL.INF 1000MG/VIAL, λόγω αποκλίσεων στα αποτελέσματα των δοκιμασιών ακεραιότητας των φίλτρων αέρα υψηλής απόδοσης για τη συγκράτηση σωματιδίων (HEPA), που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγική διαδικασία του προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας CSL Behring Ελλάς Ε.Π.Ε.

Η εταιρεία CSL Behring Ελλάς Ε.Π.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Επίσης, ο ΕΟΦ αποφάσισε την προσωρινή απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης της παρτίδας 190135 (ημ. λήξης 11/2022), του φαρμακευτικού προϊόντος «BUPIVACAINA RECORDATI INJ.SOL 5MG/ML», έως ότου ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός της έλεγχος από τον ΕΟΦ.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, κατόπιν αναφορών για ανεπιθύμητες ενέργειες σε σχέση με τη συγκεκριμένη παρτίδα.

Η εταιρεία ΙΦΕΤ, ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της εν λόγω παρτίδας ώστε να δεσμευτεί.



Πηγή

Γκάγκα και όχι η Lady Gaga: “Είμαστε επικίνδυνοι όταν ΜΙΛΑΜΕ χωρίς μάσκα ακόμα και στο σπίτι μας”

Ρε Γκάγκα είσαι με τα καλά σου;;; Η θέλεις Ψυχιατρείο;;;


 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η Lady Gaga αλλά η «ειδικός» της κυβέρνησης Γκάγκα…! ΑΠΟΘΕΩΣΤΕ ΤΗΝ!
Η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ(που αλλού), αναφέρθηκε αρχικά στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, οι οποίες δεν αποκλείεται να φέρουν νέα μέτρα περιορισμού ή να προκαλέσουν άσκηση πίεσης για τον εμβολιασμό σε πολίτες που δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.

«Οι μεταλλάξεις είναι κάτι που πάντα σκεφτόμαστε όταν υπάρχει ένας ιός, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει», τόνισε η γιατρός.

«Νομίζω ότι σε αυτή φάση έχουμε λόγο να κάνουμε πολύ σωστή διερεύνηση και παρακολούθηση στην επιστημονική κοινότητα, δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε παραπάνω στην κοινωνία, το εμβόλιο φαίνεται ότι λειτουργεί, πρέπει να κρατάμε τα μέτρα και να συνεχίσουμε προσεκτικά για να πάμε καλά μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι», εξήγησε.

Στην συνέχειa δήλωσε τα εξής σε σχέση με την εστίαση:

«Δεν είναι τα εστιατόρια που μας ενοχλούν και μας φοβίζουν. Είναι η παρουσία η δική μας με φίλους μας χωρίς μάσκες.

Κυρίως μας τρομάζει, αν υπάρχει κόσμος που συναντιέται για φαγητό είτε στο σπίτι του ή έξω, δεν έχει σημασία, και είναι χωρίς μάσκα, αλλάζοντας παρέες.

Είμαστε δυνητικά επικίνδυνοι όταν είμαστε χωρίς μάσκα και αυτά συμβαίνουν όταν πίνουμε παρέα, όταν τρώμε παρέα, ακόμα και όταν καπνίζουμε ή μιλάμε χωρίς μάσκα».

 

 

Πηγή 

Το "γουρούνι" της πολιτικής που εκβίαζε φοιτητριες ακόμα και τις μητέρες τους...ολα στην φορα ! ! !

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τη δράση του πολιτικού και ακαδημαϊκού, ο οποίος εκμεταλλευόταν την ισχύ της θέσης του για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές ορέξεις του πάνω στις φοιτήτριές του, τις οποίες είτε δελέαζε είτε εκβίαζε με τον βαθμό στις εξετάσεις...



Το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη με τις αποκαλυπτικές λεπτομέρειες της δράσης του κτήνους, που οι φοιτήτριές του τού είχαν δώσει το παρατσούκλι «το γουρούνι», μπορεί να ξάφνιασε την κοινή γνώμη, αλλά πολλοί από τους συναδέλφους του αναγνώρισαν τον δράστη, που είχε και «ντιβάνι» στο γραφείο του στο πανεπιστήμιο: «Ο “αστικός μύθος”, που δεν ήταν τελικά και τόσο μύθος, ήταν πως στο γραφείο του στο πανεπιστήμιο είχε βάλει και ντιβάνι. 

Τις ωραίες φοιτήτριες που σταμπάριζε τις ξεμονάχιαζε όπου του δινόταν η ευκαιρία και μαζί με τα κοπλιμέντα, όλα συνοδευόμενα υπό το τεράστιο βάρος της σχέσης διδάσκοντος και διδασκομένης, έπεφτε στο τέλος το ερώτημα “θέλεις ένα δεκαράκι;” μαζί με διευκολύνσεις για μετά και σπρώξιμο, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, για εργασίες, με επίσης καλό βαθμό, μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.λπ.».

Το «γουρούνι» της πολιτικής που εκβίαζε ακόμα και μητέρες για τις ανώμαλες ορέξεις του

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του άρθρου έχουν προκαλέσει οργή στην κοινή γνώμη. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης περιγράφει τη δράση του «γουρουνιού», ο οποίος φακέλωνε κανονικά όλες τις φοιτήτριες που είχε σκοπό να παρενοχλήσει, βήμα βήμα: 

«Η ίδια η πράξη, βέβαια, για όσες υπέκυπταν στο διά της κατάχρησης εξουσίας κόρτε του κυρίου καθηγητού, για την ολοκλήρωσή της στο ντιβάνι του γραφείου ή αλλού απαιτούσε το θύμα να έχει γνώσεις τριγωνομετρίας, διότι για να ολοκληρωθεί απαιτείτο το θύμα να βρει αυτό που λένε στην Πολεμική Αεροπορία “γωνία προσβολής”, λόγω των τεράστιων φυσικών εμποδίων, αποτέλεσμα χρόνιας βουλιμίας. Ανώνυμες φυσικά ηρωίδες όσες είπαν “όχι” και δεν πήραν το δεκαράκι στο μάθημα και το ακαδημαϊκό “σπρώξιμο”».

Ο ακαδημαϊκός και πολιτικός «γύπας» δεν σταμάτησε τη δράση του στο πανεπιστήμιο, αλλά τη συνέχισε και στον στίβο της πολιτικής: «Τότε στα ντουζένια του, όταν έκοβε κάθε βράδυ μεροκάματο στα κανάλια της διαπλοκής όπου περιέφερε το εγώ του σαν διάνος, ο ακαδημαϊκός – πολιτικός γύπας κιαλάρισε όμορφη νεαρή δημοσιογράφο, από τα καλύτερα παιδιά της δημοσιογραφικής πιάτσας…

Ετσι, θολωμένος από τον ασυγκράτητο πόθο του, παρά την αρχικώς ευγενική άρνηση της δημοσιογράφου, κλείδωσε την πόρτα του γραφείου, άφησε το… προυτσάλισμα και άρχισε να την κυνηγάει μέσα στο γραφείο γύρω από τα έπιπλα. Μόνο όταν εκείνη έβαλε τις φωνές και ο φόβος του σκανδάλου έπεσε σαν κουβάς παγωμένο νερό πάνω στο γραβατωμένο “γουρούνι” ξεκλείδωσε την πόρτα και την άφησε να φύγει».




πηγη 

Τι γινεται ρε παιδια; Γιατί οι χώρες με ρεκόρ εμβολιασμών καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων;

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον τομέα των εμβολιασμών με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να προσπαθεί να λύσει ένα δύσκολο παζλ τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καθώς στις δύο χώρες – παγκόσμιες πρωταθλήτριες του εμβολιασμού, καταγράφονται αριθμοί – ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Παρά το ότι το ποσοστό εμβολιασμού αναφορικά με τον πληθυσμό, είναι ιλιγγιώδες. Μιλάμε συγκεκριμένα για το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντίστοιχα....



Ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως

Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν καταφέρει να εμβολιάσουν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού τους σε χρόνο ρεκόρ

Βλέπουμε από τον πίνακα ότι το Ισραήλ έχει εμβολιάσει ήδη το 38% το πληθυσμού του, ενώ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πηγαίνουν πολύ καλά, με σχεδόν το 24% του πληθυσμού να έχει ήδη εμβολιαστεί. Ένα πραγματικό επίτευγμα, από δύο χώρες που έκαναν μεμονωμένες συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες και κατάφεραν αυτά τα ποσοστά εμβολιασμού που απέχουν πολύ από τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.

Ένα εξαιρετικά ανησυχητικό φαινόμενο όμως έρχεται για να προβληματίσει τους επιστήμονες και όχι μόνο στις συγκεκριμένες χώρες, όπως είναι επόμενο. Μιλάμε για το γεγονός ότι και οι δύο χώρες, τόσο το Ισραήλ όσο και τα Εμιράτα, παρά τον υψηλό δείκτη εμβολιασμού, καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων!

Ισραήλ κρούσματα

Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφει το Ισραήλ, παρά το παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμών.

Το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες καταγράφει ιστορικό ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, φτάνοντας και ξεπερνώντας μάλιστα τα 10.000 κρούσματα την ημέρα. Παρατώ ότι κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού.

Εμιράτα ρεκόρ κρουσμάτων

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού και στα Εμιράτα, παρά το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμού

Το ίδιο ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων στα Εμιράτα, που έχουν ξεπεράσει τα 3000 ημερησίως, παρά το ότι σχεδόν 1 στους 4 πολίτες έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων. Το Ισραήλ σίγουρα επιβαρύνεται από τον χειμώνα, όπου και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους είναι αυξημένος. Δεν αρκεί όμως αυτό για να δικαιολογήσει την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Στα Εμιράτα για παράδειγμα, ο καιρός είναι θαυμάσιος (αν εξαιρέσουμε το διήμερο ραγδαίας πτώσης της θερμοκρασίας), πράγμα που δεν δικαιολογεί αυξημένο συνωστισμό σε κλειστούς χώρους. Εκεί ο κόσμος συνωστίζεται περισσότερο το καλοκαίρι λόγω ζέστης, όταν αναζητά κλιματιζόμενους χώρους.

Ίσως να οφείλεται σε κάτι που έχουν τονίσει οι επιστήμονες, το γεγονός δηλαδή ότι ο εμβολιασμός μπορεί να δώσει μία επίπλαστη αφάλειας, με αποτέλεσμα οι πολίτες να χαλαρώνουν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Το γεγονός ότι στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί 12,500 χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού σε ανθρώπους που ήδη έχουν εμβολιαστεί, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες, καθώς ο αριθμός αυτός δεν έχει μεγάλη απόκλιση από τις κλινικές δοκιμές για το ποσοστό ανοσίας που επιτυγχάνεται από το εμβόλιο.

Εάν πάντως δεν υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι απολύτως λογικό οι επιστήμονες να αρχίσουν να διερευνούν και άλλα ακόμα πιο ανησυχητικά σενάρια.





πηγη 

ΗΠΑ: Ξεκινούν «διωγμοί» κατά πολιτικών αντιπάλων-ψηφοφόρων του Βαθέος Κράτους...

Ο Τζο Μπάιντεν, με το που ορκίστηκε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, πήγε στον Λευκό Οίκο,  κάθισε στο Οβάλ γραφείο και σήκωσε… μανίκια....



Αφού επανέφερε τις ΗΠΑ στην Ατζέντα 2030, στον ΠΟΥ και προσκάλεσε εκ νέου τους μουσουλμάνους, μεταξύ εκείνων και ισλαμιστές, να συρρεύσουν στις ΗΠΑ, άρχισε να υλοποίει τις δεσμεύσεις του και στο θέμα του κορωνοϊού.

Υπέγραψε μια σειρά εκτελεστικών εντολών και προεδρικών οδηγιών την Πέμπτη με στόχο την επιβολή μέτρων περιορισμού της ελευθερίας, συμπεριλαμβανομένων νέων απαιτήσεων για μάσκες σε αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία, ομοσπονδιακά κτίρια και ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, καθώς και την υποχρέωση καραντίνας για ταξιδιώτες μετά την άφιξή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα με εκτελεστικό διάταγμα επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία και αεροδρόμια, κάτι που είχε αποφύγει ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και υποχρεωτική καραντίνα για όποιον φθάνει στη χώρα από το εξωτερικό.

Παράλληλα ξεκινούν «διωγμοί» κατά πολιτικών αντιπάλων-ψηφοφόρων του Βαθέος Κράτους.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε από το FBI να διεξάγει μια διεξοδική έρευνα για το ρόλο που διαδραμάτισε ο ιστότοπος Parler στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Το Parler χρησιμοποιούν πολλοί υποστηρικτές του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και οπαδοί της αμερικανικής Δεξιάς.

Η Κάρολιν Μαλόνεϊ, πρόεδρος της Επιτροπής, επικαλέστηκε δημοσιεύματα του Τύπου που φέρονται να περιέγραφαν απειλές που διατύπωναν χρήστες, πριν την διαδήλωση της 6ης Ιανουαρίου, σε αυτό τον ιστότοπο ενάντια σε εκλεγμένους αξιωματούχους για τον ρόλο τους στην νόθευση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.






πηγη 

To Ναυτικό των ΗΠΑ επικαλειται ελάττωματα των φρεγατών που ήθελαν να μας πουλήσουν. Πρόταση των Γάλλων για 4 Belharra ! ! !

'Ναυάγιο'' στο Πολεμικό Ναυτικό με τις αμερικανικές φρεγάτες....

To Ναυτικό των ΗΠΑ σταματά τις παραλαβές των φρεγατών της Lockheed Martin Freedom-class επικαλούμενο ελάττωμα στο σχεδιασμό του πλοίου...



Μιλάμε για τις φρεγάτες, που κάποιοι προωθούσαν και ως… υποψήφια για την επόμενη φρεγάτα του ΠΝ. Το πρόβλημα δεν έχει εντοπιστεί μόνο στις LCS αλλά και τις MMSC που έχει πάρει η Σαουδική Αραβία.

Με αυτά – κι εν όψει της επίσκεψης της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί – ήδη έχει αρχίσει να προκρίνεται από πολλούς κύκλους ότι η πρόταση των Γάλλων για 4 Belharra αποτελεί μονόδρομο. 

Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν να έχει κατατεθεί νέα ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση από την Γαλλία που περιλαμβάνει την ναυπήγηση 3ων εκ των 4ων φρεγατών στην Ελλάδα, σε ελληνικό ναυπηγείο, με συνολικό κόστος 5 δις ευρώ, μαζί με τα οπλικά τους συστήματα. Οι Γάλλοι φέρονται να προσφέρουν και 2 φρεγάτες κλάσης La Fayette ως πλοία ενδιάμεσης λύσης και πακέτο την αναβάθμιση των 4ων φρεγατών ΜΕΚΟ.

Το Γαλλικό ναυτικό διαθέτει πέντε φρεγάτες κλάσης La Fayette με εκτόπισμα 3800 τόνους, οι οποίες κατασκευάστηκαν την δεκαετία του 90 και από τότε επιχειρούν συνεχώς.

Η πρώτη La Fayette(F710)-έδωσε το όνομά της στην κλάση αυτών των πλοίων-ανέλαβε υπηρεσία το 1996, ενώ η τελευταία Guepratte (F714) το 2001. Πρόταση στην Αθήνα για τις La Fayette είχε γίνει και στο παρελθόν ωστόσο απορρίφθηκε αφού το Πολεμικό Ναυτικό θεώρησε ότι ο οπλισμός του πλοίου δεν ήταν επαρκής για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Στόλου στο περιβάλλον του Αιγαίου και κυρίως σε αυτό της ανατολικής Μεσογείου.





πηγη 

Νέος νόμος κατά των συναθροίσεων από το κατοχικό Καθεστώς ! ! ! Μετατρεπουν την Ελλαδα σε "Σοβιετικη Ενωση".....

Και πραγματικα εχουν πολυ πλακα οταν μιλανε και αναφερονται σε δημοκρατια οι Φασιστες του Κουλη....

Διαβαστε...



Το νέο Εθνικό Σχέδιο για τη διαχείριση των συναθροίσεων παρουσίασε χθες ο Χρυσοχοΐδης.

Το σχέδιο προβλέπει οριοθετημένους χώρους για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν συγκεντρώσεις, ενώ η ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με το νόμο, δημιούργησε μία νέα διαδραστική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ενημέρωση από τους διοργανωτές, μέσω taxisnet.

Επίσης προβλέπεται η χρήση μεγαφώνων «υψηλής έντασης» από τις αστυνομικές δυνάμεις για την προειδοποίηση των διοργανωτών και των διαδηλωτών σε περίπτωση παρείσφρησης ξένων προς την συγκέντρωση ατόμων, καθώς και για την ενημέρωση τους από ποιους δρόμους μπορούν να διαφύγουν αν η Αστυνομία κρίνει πως πρέπει να προχωρήσει σε διάλυση της διαδήλωσης, με χρήση νερού ή δακρυγόνα.

Σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση χώρου για τους δημοσιογράφους στο σχέδιο αναφέρεται:

«Στο σχέδιο ασφάλειας της συνάθροισης συμπεριλαμβάνεται και η διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων που μπορούν να βρεθούν στο επίκεντρο επεισοδίων, για αυτό το λόγο, ανάλογα και την εκάστοτε κατάσταση που επικρατεί, μπορούν να φορούν διακριτό και προστατευτικό εξοπλισμό. Η Αστυνομία θα οριοθετήσει ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους και ένας ορισμένος εκ των προτέρων αξιωματικός θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση».

Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα γεγονότα ο κ. Χρυσοχοϊδης απάντησε: «Απολύτως όχι. Αντίθετα σε δύσκολες στιγμές, σε δύσκολες περιστάσεις θέλουμε να εξασφαλίζεται χώρος για τους δημοσιογράφους, τους φωτογράφους, τους εκπροσώπους του Τύπου έτσι ώστε να μπορούν να καλύψουν τα γεγονότα».

Σχετικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ενημέρωση της Αστυνομίας από τους διαδηλωτές στο σχέδιο αναφέρεται ότι «ο οργανωτής μίας συνάθροισης θα μπορεί να υποβάλει τη γνωστοποίηση της πρόθεσης διοργάνωσης προς την αντίστοιχη αστυνομική ή λιμενική Αρχή. Η διαδικασία γνωστοποίησης θα γίνεται με προσωποποιημένη είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα, αξιοποιώντας τους κωδικούς taxisnet».

Σε ερώτηση τι θα γίνει σε περίπτωση ξαφνικής συγκέντρωσης, απροειδοποίητα, ο κ. Χρυσοχοϊδης απάντησε ότι η Αστυνομία θα έρχεται σε επαφή με τους οργανωτές, θα ορίζεται αστυνομικός διαμεσολαβητής και η συνάθροιση θα πραγματοποιείται με τους όρους που ισχύουν για όλες τις άλλες.

Όπως είπε ο υπουργός σε λίγες μέρες θα επεκταθεί και η ατομική κάμερα στους αστυνομικούς, κυρίως της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Στο σχέδιο επίσης αναφέρεται:

«Η διαφάνεια στη δράση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο διαχείρισης μίας συνάθροισης είναι κρίσιμη. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να είναι εμφανής η τοποθέτηση των δυνάμεων της τάξης. Ειδικότερα, το προσωπικό που εμπλέκεται στη διαχείρισης μίας συνάθροισης φορά στολή, ενώ θα γενικευτεί η χρήση ονομασιών στην πλάτη των μελών κάθε ομάδας, ώστε να ταυτοποιείται καλύτερα η μονάδα στην οποία ανήκει. Σε αυτή την κατεύθυνση, όλοι οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στη διαχείριση μίας συνάθροισης θα έχουν σε εμφανές σημείο διακριτικό αριθμό».

Η «Λευκή Βίβλος» της εσωτερικής ασφάλειας και αλλαγές στη δομή του Αρχηγείου και στην εκπαίδευση των αστυνομικών

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε, επίσης, ότι τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί η «λευκή βίβλος» για την εσωτερική ασφάλεια, καθώς και μεγάλες αλλαγές στη δομή της αστυνομίας και της εκπαίδευσης.

Όπως υπογράμμισε, σε αυτή τη «λευκή βίβλο» θα γίνει σαφές «η φιλοσοφία και το όραμα μας για την αστυνομία που πρέπει και αξίζει στη δημοκρατία μας». Επεσήμανε, ακόμα, ότι «για να γίνει το όραμα πράξη δυο πυλώνες θέλουν χτίσιμο. Εκπαίδευση και Αρχηγείο».

Στο πλαίσιο αυτό «αλλάζει εκ βάθρων η εκπαίδευση και οι αλλαγές πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι αλλαγές. Παράλληλα, ολοκληρώνεται η μελέτη για βελτιώσεις στην δομή και διοίκηση της Αστυνομίας, ξεκινώντας από το Επιτελείο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικά γραφήματα που παρουσιάζουν σχηματικά το σχέδιο για τη διαχείριση των συναθροίσεων. Ειδικότερα, αποτυπώνουν σχηματικά τους στόχους, το νέο modus operandi, την αξιολόγηση της επικινδυνότητας, τον κύκλο διαχείρισης της συνάθροισης, τον τρόπο κλιμάκωσης της χρήσης μέσων και τα τέσσερα σκαλιά του επιχειρησιακού σχεδίου για κάθε συνάθροιση, που είναι η προετοιμασία, η επικοινωνία, η δράση και η λογοδοσία.




πηγη 

Σύψας: «Αποκλείεται να επιτρέψουμε την μετακίνηση εκτός νομού.Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος»

 Για την εστίαση, τα κρούσματα κορονοϊού και τη μετακίνηση εκτός νομού μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

«Είμαστε σε μια σταθεροποίηση της επιδημίας στην Ελλάδα με την έννοια ότι δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα και στην Αττική είναι τα μισά», ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, στον ΣΚΑΪ. «Έχουμε συνθήκες υψηλής υγειονομικής επιφυλακής στο κέντρο της Αθήνας», πρόσθεσε. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Νίκο Σύψα, χρειάζεται μια προσοχή από όσους κατεβαίνουν για ψώνια στην Ερμού γιατί όπου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, υπάρχει και διασπορά.

«Δεν τελειώσαμε, δεν χαλαρώσαμε, πρέπει να προσέχουμε είναι το μήνυμα που θέλω να δώσω στον κόσμο. Είναι ακόμη εδώ η πανδημία, πρέπει να περιμένουμε δύο μήνες ακόμα. Αν περάσουμε και τον Μάρτιο θα μπορέσουμε να κάνουμε με ασφάλεια. Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος», περιέγραψε. «Εφόσον όλα είναι καλά, την επόμενη Παρασκευή θα δούμε ποιο θα είναι το επόμενο άνοιγμα. Αφήνουμε ένα περιθώριο δύο εβδομάδων μεταξύ κάθε ανοίγματος για να δούμε τα στοιχεία», συμπλήρωσε.

«Παρακολουθούμε στενά την πανδημία και δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη για το πότε θα ανοίξει το κάθε τι», σημείωσε. «Αυτές τις ημέρες ξέσπασε τρίτο βίαιο κύμα στην Ιαπωνία. Και η σταθερότητα είναι επικίνδυνη. Κανείς επιστήμονας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρίτου κύματος στην Ελλάδα. Όλες οι χώρες κλείνουν και εμείς ανοίγουμε, πρέπει να το βλέπουμε αυτό και να είμαστε αισιόδοξοι. Είμαστε μια χαρά σε σχέση με άλλες χώρες που μπαίνουν τώρα σε lockdown και αυτό είναι επίτευγμα όλων μας», δήλωσε.

«Σήμερα αποκλείεται να επιτρέψουμε στη συνεδρίαση τη μετακίνηση από νομό σε νομό, τις επόμενες εβδομάδες θα το δούμε» υπογράμμισε. «H εστίαση δεν είναι στις προτεραιότητες, δεν θα ανοίξει τώρα. Πρέπει να έχουμε πολύ καλά επιδημιολογικά στοιχεία για να ανοίξει», συμπλήρωσε. «Για να έχουμε καλό καλοκαίρι, υπάρχει προϋπόθεση είναι να μην έχουμε ατύχημα τώρα. Αν έχουμε ατύχημα και να συνέλθουμε θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός. Για αυτό έχει σημασία να κάνουμε έναν, δύο μήνες υπομονή», ανέφερε χαρακτηριστικά

 

 

Πηγή 

Τσιόδρας: «Κάθε χρόνο θα σας εμβολιάζουμε! Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει»


 (Αρχικό κείμενο 10:12) O καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε σε διαδικτυακό σεμινάριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και δήλωσε πως πιθανόν οι πολίτες να εμβολιάζονται κάθε χρόνο για τον κορωνοϊό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει» .

Ο ίδιος, μάλιστα, υπογράμμισε ότι τα συνεχή μέτρα έχουν κουράσει τους πολίτες και έτσι εξηγείται και η μη συμμόρφωση σε αυτά, ενώ σχετικά με το εμβόλιο, υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων, λέει «ναι» στον εμβολιασμό σε ποσοστό 72%.

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ για να μείνει και αυτό εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες στο μέλλον: σχετίζεται με τη διάρκεια της ανοσίας στον ιό, με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στο να περιορίσει τη διασπορά, την εποχικότητα και τη διαφορά που φέρνει στη διασπορά του ιού και φυσικά στις επιλογές που κάνουν οι κυβερνήσεις και τα άτομα. Πότε θα τελειώσει δεν ξέρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής για να συμπληρώσει ότι «lockdown και απαγορευτικά, έχουν κουράσει τους ανθρώπους και δεν μπορούν να συμμορφωθούν».

Μάλιστα ο καθηγητής στη συνέχεια τάχθηκε κατά των lockdown λέγοντας πως «Πρέπει η Πολιτεία να βρει τρόπους να βοηθήσει την κοινότητα και οι επιστήμονες να επενδύσουμε περισσότερο χρόνο στο να κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο, τι δουλεύει, πότε δουλεύει, πώς δουλεύει. Αντί να χτυπάμε την επιδημία με ένα σφυρί, να την χτυπάμε με όσο το δυνατόν καλύτερο και χειρουργικό τρόπο και με περισσότερα δεδομένα», επεσήμανε ο καθηγητής.

«Η ελληνική κοινωνία αποδέχεται τον εμβολιασμό και αυτό είναι πολύ σημαντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι οι περισσότεροι φοβούνται «τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες».

Σχετικά με τις μεταλλάξεις του ιού και το κατά πόσον τον εμβόλιο είναι αποτελεσματικό απέναντι σε αυτές, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «ένα είναι σίγουρο: όσο πιο γρήγορα εμβολιάσουμε -και με τον σωστό τρόπο- τον πληθυσμό, πιθανότατα θα αποφύγουμε τη διασπορά και την ανάπτυξη νέων ανθεκτικών στελεχών», χωρίς να αποκλείσει ωστόσο το ενδεχόμενο να τροποποιείται κάθε χρόνο το εμβόλιο, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο της γρίπης.

«Ίσως μπούμε σε μια κατάσταση, στην οποία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα εξετάζουμε κάθε χρόνο τον ιό για μεταλλάξεις, με ένα δίκτυο αντίστοιχο με της γρίπης, και θα εκδίδουμε οδηγίες για το πως θα κατασκευάζεται κάθε χρόνο το εμβόλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «η επιστήμη διαθέτει πλέον την τεχνογνωσία να αντιμετωπίσει αυτό το εμπόδιο».

 

 «Σας λέω χαρακτηριστικά ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάλυση του γονιδιώματος από την Ουχάν, μέσα σε δύο ημέρες οι επιστήμονες των εταιρειών ήξεραν ακριβώς που θα στοχεύσουν για την παραγωγή εμβολίου, εναντίον της πρωτεΐνης ακίδας και πλέον έχουμε και αναπτύξαμε την τεχνογνωσία ήδη από την εποχή του SARS και του MERS. Υπήρχε η υποδομή για να φτιαχτεί αυτό το εμβόλιο γρήγορα. Και ήμασταν και αρκετά τυχεροί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Όσο για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, δήλωσε «μένει να εφαρμοστεί και στον πραγματικό κόσμο», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο ίδιος είπε ότι για το θέμα της αποτελεσματικότητας «παίζουν πάρα πολλοί παράγοντες ρόλο, όπως η ανοσία στον γενικό πληθυσμό, εάν θα εμβολιάσει κανείς ενήλικες μόνο κ.α.» και συμπλήρωσε ότι «είναι ένα εμβόλιο το οποίο δεν έχει εγκριθεί στα παιδιά και τα περισσότερα εμβόλια της Covid δεν έχουν δοκιμαστεί εκτενώς σε παιδιά». «Ανάλογα, λοιπόν, με τους παράγοντες που λαμβάνει κανείς υπόψη μπορεί και το ποσοστό πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί να κυμαίνεται από το 45% έως και το 85%», εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη διάρκεια της ανοσίας, η οποία όπως είπε «είναι ένας αστάθμητος παράγοντας». «Για το εμβόλιο μιλούν για ένα ή δύο χρόνια ανοσίας. Δεν ξέρουμε ποια είναι η ακριβής αλήθεια θα την μάθουμε στο μέλλον. Αυτό που παίρνουμε τώρα ως δεδομένο είναι, ότι η ανοσία στον κορωνοϊό αυτόν καθ’ αυτόν, σε αρκετά μεγάλες μελέτες φαίνεται ότι κρατάει τουλάχιστον ένα 8μηνο και με βάση τη λειτουργική ανοσία ίσως και να κρατάει και αρκετά χρόνια», ανέφερε.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε επιπλέον ότι «η κινητικότητα του πληθυσμού μπορεί να επηρεάσει τη διασπορά του ιού». «Η στρατηγική είναι να τηρούνται τα μέτρα της αποσταστασιοποίησης με ταυτόχρονο εμβολιασμό του πληθυσμού», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «αυτό εξασφαλίζει ένα χαμηλό και σταθερό αριθμό λοίμωξης κι έτσι εξισορροπούνται τα αρνητικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία και το κοινωνικό και οικονομικό κόστος».

Ο κ. Τσιόδρας κατέληξε λέγοντας «ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε ένα καλύτερο 2021. Είναι δύσκολη η μάσκα. Εγώ τη φοράω από 16 έως 18 ώρες τη μέρα. Τη φοράω στο Υπουργείο ή όπου αλλού βρεθώ. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να τη βγάλουμε, με την επιτυχία των εμβολιασμών και την ανοσία πλέον σε επίπεδο πληθυσμιακό, να φτάνει σε υψηλά επίπεδα».

 

 

Πηγή 

 

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Μή φοβῆσαι.Οἱ Μασῶνοι πολλά σκέπτονται καί πολλά θέλουν νά κάμουν, ἀλλ’ ἐάν ἐπιτρέψῃ ὁ πάντων Κύριος

Αὐτός θά διασκεδάσῃ τάς βουλάς αὐτῶν

Πίστευσον, τέκνον μου, ὅτι θά πιέσω τήν ἐκ τῶν κόπων ἀσθενῆ καί νενεκρωμένην μου δύναμιν νά παρακαλῶ τόν Θεόν νά μή πάθῃς κανένα κακόν ἐξ ὅσων μελετοῦν ἀφρόνως οἰ ἐχθροί τῆς πίστεως ἡμῶν. Ἐάν ὅμως ἐπεγράφη σοι ἄνωθεν δι’ ὄφελος τῆς ψυχῆς κάτι νά πάθῃς, παρακαλῶ νά σοῦ δώσῃ ὁ Θεός ἀνδρείαν ψυχῆς καί ὑπομονήν.

Μή φοβῆσαι. Οἱ Μασῶνοι πολλά σκέπτονται καί πολλά θέλουν νά κάμουν, ἀλλ’ ἐάν ἐπιτρέψῃ ὁ πάντων Κύριος. Χωρίς τό θέλημά Του, εἶπε, μήτε τρίχα δέν πέφτει, μήτε φύλλο. Αὐτός θά διασκεδάσῃ τάς βουλάς αὐτῶν. Πρός τό παρόν ἀρκεῖ ἡμῖν. Διά τό ἀργότερα ἄς τό σκεφθῇ ὁ Θεός ὅπου μᾶς ἔχει καί ζῶμεν.

Σύ ἀπό Θεοῦ νά ἀρχίζῃς καί εἰς Θεόν νά καταλύῃς, καί μή φοβῆσαι τούς ἐπανισταμένους σοι πειρασμούς. Διότι, χάριτι Χριστοῦ, ὡς καπνός διαλύονται.

Έσο φρόνιμος του λοιπού και περιπάτει με προσοχήν «συνιών τι το θέλημα του Κυρίου, ότι πονηραί αι ημέραι εισίν῾. Μάνθανε να εξαγοράζεις τον καιρόν και τας περιστάσεις. .

Ο εχθρός δεν ησυχάζει ποτέ, αλλά ο κάθε πειρασμός έρχεται εις εκάστου τα μέτρα. Και πρέπει να υπομείνεις για να βγεις νικητής. Διότι ο αγωνοθέτης Θεός δι’ αυτό αφήνει τους πειρασμούς: Να κερδίζομεν νίκας κατά του εχθρού, να αποπλυνόμεθα των παθών και να τελειούμεθα.

Και πας άνθρωπος οφείλει εκεί όπου πολεμείται, εκεί να νικήσει. Δια να δώση, λύπην και αισχύνην εις τον διάβολον, χαράν δε και δόξαν εις τον Θεόν.

 

 

Πηγή