Σελίδες

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ: Ετοιμότητα της ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την Τουρκία....

Ποιος γελοιος πεθανεις...
Μια ολοκληρη Ευρωπη στα τεσσερα μπρος στην Τουρκια...
ΑΙΣΧΟΣ ! 

"Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να εμπλακούμε με  στρατό (στα ελληνοτουρκικά σύνορα)", δήλωσε ο Ευρωπαίος επικεφαλής της ευρωπαϊκής  διπλωματίας Josep Borrell, μιλώντας στο Ζάγκρεμπ, τονίζοντας ότι,"ελπίζει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να στείλουν στρατό στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας".

Ο ίδιος εκτιμά ότι η ΕΕ δεν θα χρειαστεί να αναπτύξει στρατιωτικά στρατεύματα  Έβρος), προκειμένου να σταματήσει ένα πιθανό νέο κύμα προσφύγων.

Η κατάσταση στη Συρία και στα τουρκοελληνικά σύνορα ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg μαζί με τον Μπορέλι.

Οδεύουμε προς μεγάλη κρίση: Τουρκικό θωρακισμένο όχημα προσπαθεί να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο! - Βίντεο
Ο Ευρωπαίος επίτροπος συμφωνεί όμως με την Τουρκία, ότι η βοήθεια της Ένωσης προς την Άγκυρα δεν ήταν αρκετή, διότι η σημερινή κατάσταση είναι πιο δύσκολη από αυτή του 2016, όταν επετεύχθη συμφωνία οικονομικής βοήθειας με αντάλλαγμα τους  περιορισμούς των μεταναστών, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina Agency.

"Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε, αλλά τους λέμε ότι η προώθηση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων  προς τα ελληνικά σύνορα, δεν αποτελεί λύση για κανέναν και θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους ανθρώπους", δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

"Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία, αλλά όχι έτσι, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να φτάσουν στην Ευρώπη", δήλωσε ο Μπορέλι.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ βρέθηκε στην Άγκυρα την Τετάρτη, μερικές ημέρες μετά την δημόσια δήλωση Ερντογάν ότι Τουρκία είναι δυσαρεστημένη από τη συνεργασία με την Ευρώπη, ανακοινώνοντας παράλληλα  ότι θα ανοίξει σύνορα σε χιλιάδες μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε την ετοιμότητα της ΕΕ να εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την Τουρκία για μια προσέγγιση που θα προσφέρει μια κοινή πολιτική πορεία προς τα εμπρός.







πηγη 

Αυτοι, ζητουν να τους δωσουν ασυλο οι Ελληνες και να τους προστατεψουν, απο ποιον;

Ποιος μπορει να μου δωσει απαντηση σ αυτο;
Αυτοι, ειναι οι Καημενοι; 
Αυτοι, ζητουν Ασυλο απο τους Ελληνες, τους οποιους πετροβολουν και βριζουν;
Αυτοι, που δινουν συνεντευξεις και λενε, θα γκαμησουμε τους Ελληνες, θελουν να ελθουν και να ζησουν μαζι μας;
Δειτε το βιντεο, να δειτε, για ποιους κοπτονται οι λαθρολαγνοι...




Ενοχλήθηκε η Άγκυρα με πανό της ΑΕΚ: "Π.... γιος Ερντογάν" ! ! ! Ετσουξε πολυ φαινεται....

Μα να τους τσουξουν ηθελαν οι Αεκτσηδες...
Κι απ οτι φαινεται το πετυχαν...
Κι ας μην ξεχναμε το πανο που σηκωσαν οι Μεμετηδες στην Τραπεζουντα..

Πανό κατά του Ερντογάν στο παιχνίδι κυπέλου της ΑΕΚ με τον Άρη, καθώς και η υποτιθέμενη στάση για αυτό, της ελληνικής αστυνομίας, στηλιτεύτηκε από μειονοτική εφημερίδα της Ξάνθης, παραβλέποντας βέβαια τα δεκάδες πανό των Τούρκων φιλάθλων κατά της Ελλάδος και της ιστορίας μας, στις κατά καιρούς αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στην Τουρκία, τα οποία δεν κατέβασε βέβαια ποτέ η τουρκική αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε ότι μεγάλη οργή είχε προκαλέσει και στους οπαδούς και τους φιλάθλους της ΑΕΚ, που πήγαν  στην Τραπεζούντα, το πανό των Tούρκων οπαδών της Τραμπζονσπόρ που σηκώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ, με σαφή υπαινιγμό για την καταστροφή της Σμύρνης και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το εν λόγω πανό το οποίο περιέφεραν προκλητικά στις εξέδρες καθόλη τη διάρκεια του ματς και φανατικοί φίλοι της τουρκικής ομάδας, το επιδείκνυαν.

Σε μια πόλη που κάποτε ανθούσε ο ελληνισμός. «Can you swim?» έγραφε το πανό, δηλαδή «ξέρεις να κολυμπάς;» με τους επιτελείς της UEFA να επιτρέπουν να περιφέρεται στις εξέδρες, γυρισμένο προς την πλευρά όπου βρίσκονταν οι Ελληνες φίλοι της ΑΕΚ.

Κι όσοι αντιλαμβάνονται, ο υπαινιγμός των Τούρκων οπαδών ήταν σαφής και ξεκάθαρος για την Μικρασιατική Καταστροφή.








πηγη 

Πανικός στα ΚΤΕΛ της Πάτρας: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε άνδρα με πυρετό που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία!


Έναν άνδρα παρέλαβε το ΕΚΑΒ, το μεσημέρι του Σαββάτου, από το ΚΤΕΛ της Πάτρας και τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Ρίου προκειμένου να εξεταστεί για κορωνοϊό, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thebest.gr.

Ο άνδρας έφτασε από την Ιταλία και θα έπαιρνε το λεωφορείο για να πάει στην Αθήνα. Όταν έφτασε στο ΚΤΕΛ διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον παραλάβει.

Φυσικά από την στιγμή που κρίθηκε ως ύποπτο κρούσμα πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Πηγή

Πάπας Φραγκίσκος : Ακρόαση πιστών και ευλογίες μέσω διαδικτύου λόγω κοροναϊού...


Ο Πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει την παραδοσιακή ευλογία της Κυριακής στην Αποστολική Βιβλιοθήκη στο Βατικανό εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού, δήλωσε το Σάββατο η υπηρεσία Τύπου της Αγίας Έδρας, προσθέτοντας ότι η προσευχή θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου.

Μέσω διαδικτύου θα πραγματοποιεί, μέχρι νεωτέρας, την Κυριακάτικη ευλογία ο Πάπας Φραγκίσκος, προκειμένου να αποφύγει τον συγχρωτισμό μεγάλων μαζών πιστών εν μέσω της ταχύτατης διάδοσης του κορονοϊού στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας θα τελέσει την ευλογία της Κυριακής Αποστολική Βιβλιοθήκη στο Βατικανό ενώ θα μεταδοθεί και μέσω διαδικτύου.

Την Παρασκευή, ο Εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, Ματέο Μπρούνι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το πρώτο κρούσμα COVID-19 επιβεβαιώθηκε στο Βατικανό.

«Όσον αφορά τις εκδηλώσεις των ερχομένων ημερών, η προσευχή του Αγίου Πατέρα την Κυριακή 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Αποστολικού Παλατιού και όχι στην πλατεία, από το παράθυρο.

Η προσευχή θα μεταδοθεί ζωντανά από το Vatican News και σε οθόνες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και θα διανεμηθεί από τα μέσα ενημέρωσης του Βατικανού στα μίντια που θα το ζητήσουν, ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των πιστών», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Βατικανού.

Επίσης έκανε γνωστό ότι και η επόμενη δημόσια εμφάνιση του Πάπα, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου, θα διεξαχθεί κατά τον ίδιο τρόπο.


Πηγή

Ελάτε στον Εβρο και θα σας περάσουμε....ΒΙΝΤΕΟ


Με κάποια μεμονωμένα βίντεο, μάλλον ετεροχρονισμένα, που προβάλλουν οι Τούρκοι προσπαθούν με κάθε μέσο ακόμα και με βία να συγκρατήσουν τον όγκο των λαθρό στον Έβρο και παράλληλα να προσελκύσουν και άλλες χιλιάδες απελπισμένων στην συνοριακή γραμμή με την Ελλάδα, με σκοπό να τους διώξουν προς την ελληνική μεριά.

Πάντως όσοι νομίζουν ότι το πράγμα θα τελειώσει εύκολα και γρήγορα, μάλλον θα απογοητευτούν και μακάρι να έχουμε λάθος, καθώς παράλληλα σπέρνουν και το ανθελληνικό τους μένος με τις δήθεν βιαιότητες των Ελλήνων κατά των λαθρό-εισβολέων.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τι συμβαίνει στην τουρκική πλευρά:
https://youtu.be/Ixys0z2Ddc4


https://youtu.be/VV2BliDVxNw


https://youtu.be/2Janwzc6SJM


https://youtu.be/7ZyomOoJAmM


https://youtu.be/a3jgDMDupWo


Πηγή







































Κύριε Πρέσβη της Γερμανίας, έχετε συνειδητοποιήσει ότι η Γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα, τελείωσε;

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ....
ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ......
«Κύριε Πρέσβη της Γερμανίας, έχετε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε στο έτος 2020 και η Γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα, τελείωσε πριν 76 χρόνια»;

Αληθεύει ότι εχτές, ο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Wiebke Brahe επικοινώνησε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης; Από πότε οι Γερμανοί Δικηγόροι της Πρεσβείας επικοινωνούν με τοπικούς Ελληνες Ένστολους Αξιωματικούς, αντί για την πολιτική τους ηγεσία;

-Αληθεύει ότι η επικοινωνία αφορούσε πλοίο ΜΚΟ την οποία αποκαλείτε «ΣΥΛΛΟΓΟ» στην επιστολή σας, η οποία δημιούργησε πρόβλημα στον τοπικό πληθυσμό εδώ και χρόνια;

-Αληθεύει ότι έστειλε τα στοιχεία των Γερμανών επιβατών του πλοίου καθώς και μιας Γαλλίδας υπηκόου στον Λιμενάρχη και γιατί; Για να έχουν προνομιακή μεταχείριση μήπως;

-Αληθεύει ότι ένας πρωτοκλασάτος Γερμανός αξιωματούχος της Πρεσβείας ρωτάει να μάθει από τον Λιμενάρχη Μυτιλήνης, πράγματα που αφορούν ΜΟΝΟ στην Ελληνική Κυβέρνηση και ειδικά στο Υπουργείο Εξωτερικών και Ναυτιλίας;

-Αληθεύει ότι αντί για να ρωτήσει για το αξιόπλοο του πλοίου καθώς και τα «χαρτιά» του, όπως ο νηογνώμονας, στην ουσία προσπαθεί να παγιδεύσει νομικά τον Λιμενάρχη ζητώντας του να απαντήσει για θέματα που αφορούν την Κεντρική Διοίκηση της χώρας;

-Αληθεύει ότι η επιστολή αυτή πήγε στο Λιμεναρχείο με σκοπό να πιέσει τον ίδιο τον Λιμενάρχη και τις Λιμενικές αρχές του νησιού ο Γερμανός Πρέσβης;

-Αληθεύει ότι είναι η πρώτη φορά που ακολουθείται τέτοια σαθρή διαδικασία που θυμίζει ολίγον τι από Καλαβρία, αντί για Διπλωματική υπηρεσία οργανωμένου κράτους;

-Αληθεύει ότι την προκλητική αυτή επιστολή την κοινοποιήσατε κιόλας στο Γερμανικό Υπ.Εξωτερικών;

-Αληθεύει ότι αυτή την κατάπτυστη κίνηση την κάνατε για να κάμψετε το φρόνημα των Ελλήνων Λιμενικών και να βοηθήσετε τους Τούρκους της Sahil Guvenlik;

Κύριε Ερνστ Ράϊχελ:

+Κύριε Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα, για εξηγείστε μας, αληθεύει αυτή η κατάφωρη παρέμβαση σας στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;

+Κύριε Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα: Μήπως κάποιοι στην Πρεσβεία σας, αισθάνονται ότι βρισκόμαστε στο 1941 οπότε η Κομαντατούρ πίεζε και κατεύθυνε τις τοπικές Στρατιωτικές Αρχές; Έχουν αλήθεια συνειδητοποιήσει, ότι βρισκόμαστε στο έτος 2020 και η Γερμανική Κατοχή στη χώρα τελείωσε πριν 76 χρόνια;

+Κύριε Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα, μήπως δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα έπαψε εδώ και 76 χρόνια να είναι ένα Γερμανικό Λάντερ του Χίτλερ, αλλά είναι η 10η χώρα που εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Αναμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του ίδιου του Γερμανού Πρέσβη για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΠΡΑΞΗ και θα επανέλθω !







πηγη 

Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Υπάρχει εμβόλιο!!! "Κατασκευάστηκε τεχνητά ο Κορωνοϊός" ! ! !


Ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Ανδρέας Γιαννακουδάκης προέβη σε μια αδιανόητη δήλωση πως ο κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος και υπάρχει εμβόλιο από πριν.

Την πεποίθησή του πως ο νέος κορωνοϊός είναι κατασκευασμένος και μάλιστα, υπάρχει εμβόλιο από πριν την εξάπλωσή του και η ανακοίνωσή του θα εξαρτηθεί από τους λόγους σκοπιμότητας, εξέφρασε ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης.

Ο αντιπρύτανης … πιστεύει πως έχει ανακαλυφθεί ήδη εμβόλιο, από πριν την εξάπλωσή του, και απλά δεν το ανακοινώνουν για λόγους σκοπιμότητας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τα Λόγια της Πόλης», στην TV100 δήλωσε ο αντιπρύτανης με απίστευτο τρόπο χαρακτηριστικά: «Μπορώ να υποθέσω ότι και το εμβόλιο είναι ήδη από πριν γνωστό. Υπάρχει δηλαδή αυτή την στιγμή το εμβόλιο. Πότε θα ανακοινωθεί η ανακάλυψή του ή πότε θα διατεθεί εξαρτάται από τους λόγους της σκοπιμότητας».

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση σε αυτό τον ιό δεν είναι η επικινδυνότητά του, αλλά είναι η ικανότητά του να διαδίδεται. Όλα τα μέτρα μικρό αποτέλεσμα μπορεί να έχουν», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακουδάκης.

Δείτε όσα είπε για τον κορωνοϊό στο βίντεο:
https://youtu.be/x2_UHyrzYbE



























Πηγή















Λεσβος: Σφαλιαρες, κλωτσιες και μπινελικα σε μελη ΜΚΟ και το αυτοκινητο, ενα ματσο χαλια...

Εξαγριωμενοι κατοικοι....
Η στιγμή της άγριας επίθεσης σε μέλη ΜΚΟ! 
Κλωτσιές, Μπουνές, ύβρεις και ένα αυτοκίνητο γυαλιά καρφιά....

Το επεισόδιο σημειώθηκε έξω από το κτίριο της νομαρχίας στη Μυτιλήνη. 20 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που βρίσκονταν δύο μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που εργάζονται στο νησί εθελοντικά.

Στο βίντεο ντοκουμέντο βλέπουμε τη στιγμή που γίνονται αντιληπτοί και οι συγκεντρωμένοι κινούνται απειλητικά προς το αυτοκίνητό τους. Κάποιοι τους βρίζουν και άλλοι αρχίζουν τα χτυπήματα. Τα δύο μέλη της ΜΚΟ εγκλωβίζονται στο σημείο και τα πράγματα για λίγα δευτερόλεπτα δείχνουν ανεξέλεγκτα. Το εξαγριωμένο πλήθος σπάει τα τζάμια του αυτοκινήτου και κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν έξω τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι που συγκράτησαν τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων. Τα δύο άτομα κατάφεραν να απομακρυνθούν από την περιοχή ελαφρά τραυματισμένα. Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε ο ΑΝΤ1…








πηγη 

ΗΠΑ: Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας (Λογια, λογια, λογια) ! ! !

Στα λογια καλα πανε...
Απο πραξεις, δεν εχουμε δει κατι, ομως...
Με τα λογια ο Τουρκος δεν συμμαζευεται...
Ετσι λοιπον...

Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ επανέλαβε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την περιοχή σε μια δύσκολη περίοδο και χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα συμβαίνουν
«Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει τόσο εδώ, στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της». Με αυτή τη φράση, ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, έστειλε ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία.

Ο Μάθιου Πάλμερ μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, βρέθηκαν σήμερα (07.03.2020) στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και ξεναγήθηκαν στο λιμάνι της πόλης.

Πριν την ξενάγησή τους, τόσο ο Μάθιου Πάλμερ όσο και ο Τζέφρι Πάιατ ξεκαθάρισαν ότι στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και των κατοίκων της Θράκης, της ανατολικής Μακεδονίας, του Έβρο, εκείνους δηλαδή που σηκώνουν το βάρος της νέας μεταναστευτικής κρίσης.

«Η ανεξέλεγκτη μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων που παραπλανήθηκαν ώστε να πιστεύουν ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη είναι ανοιχτός, είναι θεμελιωδώς αποσταθεροποιητική, μη βιώσιμη και πρέπει να αλλάξει», τόνισε ο Μάθιου Πάλμερ για τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την περιοχή σε μια δύσκολη περίοδο και χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα συμβαίνουν. «Οι ΗΠΑ θεωρούν μη βιώσιμη και μη αποδεκτή την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν με δεδομένη την παρούσα κατάσταση στα σύνορα, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας, ο Μάθιου Πάλμερ έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία. «Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Τραμπ, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορα της.

Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί από τον επαγγελματισμό των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα, με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν μια σειρά από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει τόσο εδώ, στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της».

«Είμαστε εδώ για να υπογραμμίσουμε τη σταθερή προσήλωσή μας σε αυτό το πρότζεκτ, σε αυτό το λιμάνι, να στηρίξουμε τις αμερικανικές επενδύσεις και να καταδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους της Ελλάδας και της περιοχής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», είπε επίσης ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, σημείωσε ότι τόσο η δική του παρουσία στην Αλεξανδρούπολη όσο και του Μάθιου Πάλμερ «είναι μια χειρονομία αλληλεγγύης απέναντι στους ανθρώπους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στους ανθρώπους του Έβρου, που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα της πρόσφατης κλιμάκωσης της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα».

Η παρουσία αυτή, είπε ο Αμερικανός πρέσβης, «αντανακλά επίσης την ισχυρή στρατηγική προσήλωση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη και την αισιοδοξία μας για τις προοπτικές συνεργασίας με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ώστε να δούμε να ευοδώνονται μια σειρά από έργα- η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, για το οποίο υπάρχει ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα, η υλοποίηση της πλωτής μονάδας FSRU στην Αλεξανδρούπολη, που θα διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και (της ενεργειακής) ανεξαρτησίας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, η υλοποίηση των αγωγών ΤΑΡ και IGB που αλλάζουν κυριολεκτικά τον ενεργειακό χάρτη της ΝΑ Ευρώπης και η προοπτική του να καταστεί η Αλεξανδρούπολη ξανά ένα μεγάλο κέντρο logistics και μεταφόρτωσης για την ευρύτερη περιοχή».

Ο Τζέφι Πάιατ ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter και μια φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ.. Δήλωσε μάλιστα «εντυπωσιαμένος από τον επαγγελματισμό των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα».

Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης, τόνισε στον στρατηγό Σκούρα «την ισχυρή στήριξή μας στις ελληνικές προσπάθειες στα σύνορα».






πηγη 

Οι ΗΠΑ βρήκαν τον Τουρκικό στρατό ως ¨φτηνό κρέας¨στην Συρία και...γεμισε φέρετρα με την τουρκική σημαία ! ! !

Δεν πολεμουν πια οι ΗΠΑ..
Βαζουν αλλους, να το κανουν γι αυτους....
Βρισκουν αλλα κοροιδα..
Βλεπε, Αφγανισταν, Ιρακ, Σερβια, και τωρα Συρια !

Οι ΗΠΑ δείχνουν να θέλουν να πυροδοτήσουν μια εκ νέου σύγκρουση στην περιοχή.
Άλλωστε αφού βρήκαν τον τουρκικό στρατό ως ¨φτηνό κρέας¨ why not  ;
Από την μια οι ΗΠΑ, από την άλλη οι οθωμανικές φιλοδοξίες του Ταγιπ και έτσι καταφθάνουν μετά τα φέρετρα με την τουρκική σημαία πάνω…

Δείτε την παρακάτω χτεσινή φωτογραφία.
Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Κέλι Κράφτ μαζί με τον Τζέιμς Τζέφρι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της οργάνωσης ¨Λευκά Κράνη¨.
Η οποία οργάνωση συνεργάζεται στενότατα με όλες τις ισλαμιστικές οργανώσεις στην Ιντλίμπ…











πηγη 

Τουρκοι εναντιον Τουρκων ! ! ! Ερντογκαν πες αλευρι, μια κρεμαλα σε γυρευει....

Το τελος γαρ εγγυς...
Το πεπρωμενο φυγειν αδυνατο...
Αυτε οι δυο φρασεις δειχνουν το μελλον του Σαλεμενου, Σουλτανου...
Θα το κρεμασουν μολις ξεσπασει η εξεγερση...
Προς το παρον...

Βλέπουμε μια έντονη αντιτουρκική ρητορική στις προεκλογικές εκστρατείες στην Ευρώπη. Είναι όμως απαράδεκτο το γεγονός αυτό να συμβαίνει και στην τουρκοκυπριακή πολιτική”.

“Ακούμε λόγια των Τουρκοκυπρίων, που ακόμη και οι Ελληνοκύπριοι δεν τολμούν να πουν εναντίον της Τουρκίας», δήλωσαν πρόσφατα ο Τούρκος ΥΠΕΞ  Μεβλούτ Τσαβουσόγλου και ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ,  σχολιάζοντας την συνέντευξη που έδωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στην βρετανική εφημερίδα Guardian.

Όποιος γνωρίζει ένα μικρό κομμάτι του κυπριακού προβλήματος και τις θέσεις των Τουρκοκυπρίων, έχει επίγνωση του γεγονότος ότι η χρήση των όρων «αντι-τουρκισμός» και «Τουρκοκύπριοι» δεν είναι κάτι οξύμωρο αλλά μια συγκλονιστική πραγματικότητα στα κατεχόμενα πλέον, αναφέρει ξένο ΜΜΕ.

Ο λόγος πίσω από αυτήν την νέα τάση, εξαρτάται από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι μια κοινότητα που δεν είναι καθαρά  τουρκική, αλλά  πρόκειται για Κύπριους που αναγκάστηκαν να αποδεχτούν αυτή την ταυτότητα, πρώτον, υπό την οθωμανική κυριαρχία λόγω καταπίεσης και αργότερα υπό τη βρετανική κυριαρχία, ως προϊόν διχοτόμησης και πολιτικού κανόνα.

Σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι χρησιμοποιούν την τουρκική γλώσσα, ταυτόχρονα προστατεύουν τον ελληνικό πολιτισμό του νησιού και τις κοινωνικές τους αξίες, οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές των γηγενών Τούρκων.

Αυτές οι διαφορές προκαλούν την ένταση σε αυτόν τον απρόθυμο και αναγκαστικό γάμο μεταξύ της τουρκοκυπριακής κοινότητας και του τουρκικού κράτους, που επιχειρεί ο Ερντογάν.

Οι Τουρκοκύπριοι θεωρούνται ως η άλλη ατυχής πλευρά του κυπριακού προβλήματος.

Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του τουρκοκυπριακού πληθυσμού ζει στη βόρεια κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου, υπό την στυγνή τουρκική εξουσία και καταπίεση.

Βασικά, ενώ το νησί κατελήφθη από τις τουρκικές δυνάμεις, ο έτερος ηττημένος ήταν και η κοινότητα, για την οποία κανείς δεν νοιάζεται, ούτε οι υποτιθέμενοι Τούρκοι συμπατριώτες τους, ούτε φυσικά η λεγόμενη  «πατρίδα».

Ο σημερινός ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Mustafa Akinci έχει γίνει ένας από τους πιο μισητούς πολιτικούς στην Τουρκία.

Ωστόσο, η δημοτικότητα και η υποστήριξή του στην κυπριακή και στην διεθνή κοινότητα είναι αναμφισβήτητη.

Η «Ένωση Κυπρίων» είναι ένας από τους κορυφαίους τουρκοκυπριακούς οργανισμούς που δομήθηκε με την ιδεολογία της κυπριακής ταυτότητας,  συνδυάζοντας έναν  ενιαίο κυπριακό κρατικό στόχο.

Πρόκειται για  Τουρκοκύπριους αριστερούς εθνικιστές και προοδευτικούς, που πιστεύουν ότι η διχοτόμηση  αυτού του μικρού νησιωτικού έθνους σε ζώνες και κοινότητες είναι σχέδιο των ιμπεριαλιστών,συνεχίζει το άρθρο.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Oz Karahan, ήταν υποψήφιος βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2019, ενώ αρθρογραφεί και σε μια άλλη σημαντική εφημερίδα με αντιτουρκικό μένος, την «Afrika» του Sener Levent.

Σε αντίθεση με την Ένωση Κυπρίων που πιστεύει σε μια σύντομη εξέγερση για την απελευθέρωση του νησιού, υποστηρίζοντας  το σημερινό σύστημα της ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας, πολλά άλλα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα και ΜΚΟ,  πιστεύουν σε μια «διζωνική δικοινοτική ομοσπονδιακή» δημοκρατία.

Παρόλο που αυτή η ιδέα είναι σχετικά ρεαλιστική και λιγότερο δημοφιλής στους Ελληνοκύπριους, είναι η λύση που υποστηρίζουν και τα Ηνωμένα Έθνη.

Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι εν λόγω Τουρκοκυπριακές  οργανώσεις ήταν ανεκτές από την Τουρκία, επειδή υποστήριζαν αρχικά το σχέδιο Ανάν, σήμερα όμως έχουν γίνει στόχος (της ΜΙΤ)  εξαιτίας της πολιτικής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Νεο-οθωμανικών ονείρων.



Η  τουρκοκυπριακή κοινωνία είναι διαιρεμένη πολύ βαθιά, έχοντας ως κύριο σκοπό να επιβιώσει από την απίστευτη  “γενοκτονία” που αντιμετωπίζει, λόγω των σχεδίων του Τούρκου προέδρου για νέους εποικισμούς και στρατιωτικές βάσεις.

Οργανώσεις, όπως η Ένωση Κυπρίων, το Κίνημα του Γιασεμί και η εφημερίδα Άφρικα, αντιπροσωπεύουν το  αντιτουρκικό μέτωπο στα κατεχόμενα, το οποίο  κερδίζει την συμπάθεια  των  Ελληνοκυπρίων, και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ των Τουρκοκυπρίων.

Διζωνικές δικοινοτικές ομοσπονδιακές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και άτομα, συγκεντρώνονται γύρω από τον σημερινό Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιτζί ή τον Τουρκοκύπριο βουλευτή Νιάγιζι Κζιλγιουρέκ.

Υπάρχει επίσης μια  μικρή μερίδα Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είναι φανατικοί και  συνεργάζονται με το ισλαμοφασιστικό καθεστώς του Ερντογάν, ενεργώντας όπως ο “Δούρειος ίππος” ανάμεσα στους Τουρκοκυπρίους.

Παρόλο που η τελευταία αυτή ομάδα είναι εξαιρετικά μη δημοφιλής ανάμεσα στους χιλιάδες Τουρκοκύπριους, μένει ζωντανή, λόγω της ευρείας υποστήριξης των  παράνομων Τούρκων εποίκων που ξεπερνούν τους Τουρκοκύπριους κατοίκους, περίπου δέκα προς ένα στην κατεχόμενη περιοχή του νησιού.

Αυτή η αντίσταση εναντίον της Τουρκίας γιγαντώνεται  όμως στην κατεχόμενη Κύπρο, ενώ οι Τουρκοκύπριοι εναντιώνονται ολοένα και πολύ  στην υποτιθέμενη “πατρίδα τους”, και την καταπίεση του Ερντογάν”, τονίζει το άρθρο.

Στόχος όμως του Ερντογάν είναι η κατάληψη ολόκληρη της μεγαλονήσου και πρόκειται για ένα σχέδιο που ονομάζεται Εθνικός όρκος και αναφέρθηκε για δεύτερη φορά από τον ίδιο στο Ιντλίμπ της Συρίας.







πηγη 

Μηταρακης: Κόβουμε επιντόματα και φιλοξενία...κόβονται μέσα στον Μάρτιο ! ! !

Επιτελους...
Αρχισαν καποιοι να ξυπνανε...
Καλη αρχη....

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ και ανακοίνωσε πως κόβονται τα επιδόματα που λαμβάνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα, μετά την χορήγηση ασύλου στη χώρα μας.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελέσει αποτρεπικό παράγοντα προς τους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα, ενώ επίσης, επιβεβαίωσε πως θα δημιουργηθούν κλειστές δομές σε περιοχές της χώρας.

«Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια προγράμματα στήριξης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα πράγματα», ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «έχουν πάρει ήδη άσυλο και είναι σε δομές με παροχές  11.200 άτομα. Αυτά κόβονται μέσα στον Μάρτιο».

Τέλος, μιλώντας για Έβρο και νησιά σημείωσε πως «είναι συγκινητικό πως οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν τα σώματα ασφαλείας που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να σφραγίσουν τα σύνορα μας απέναντι σε μια ασύμμετρη απειλή που έρχεται από την απέναντι χώρα οργανωμένα».









πηγη 

Έβρος: Ιερέας Ευλογεί όπλα και Στρατιώτες...

https://youtu.be/5mQiwbxvbVE

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές στον Έβρο.
Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ιερέας ευλογεί όπλα & στρατιώτες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πρόκειται για στιγμές που πραγματικά ανατριχιάζουν. Την ίδια στγμή, συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια στον Έβρο.

Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο, οι μετανάστες κάνουν επιθέσεις κατά των ΜΑΤ, τα οποία οποία όμως ρίχνοντας χημικά διαλύουν τους εισβολείς.



Πηγη 



"Ελληνες" το ειπαν: Αν γίνει πόλεμος με Τουρκία, θα σαμποταρουμε την Ελλαδα...

Δεν τα λεω εγω...
Οι ιδιοι τα λενε φανερα και επισημα...
Και κανεις δεν αντιδρα...
Μηπως πρεπει να ληφθουν τα καταλληλα μετρα;
Ποια μετρα;
Οτι προβλεπεται για τους δολιοφθορεις ! ! ! 

Όπως αποφασίστηκε στο 19ο συνέδριο του κόμματος (2013),
εάν για παράδειγμα ο Ρ. Τ. Ερντογάν επιτεθεί στον Έβρο ή το Αιγαίο, το ΚΚΕ έχει δώσει εντολή να δημιουργηθεί κομμουνιστικός στρατός ο οποίος θα πολεμήσει τον εγχώριο καπιταλισμό.

Με λίγα λόγια, τη στιγμή που θα έχει κηρυχθεί επιστράτευση προς απόκρουση του εχθρού, το ΚΚΕ θα δημιουργήσει δεύτερο μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας, το οποίο μάλλον θα έχει αντίκτυπο στην εθνική προσπάθεια.

Ιδού η απόφαση:

«Το Κόμμα στο 19ο Συνέδριο συμπεριέλαβε εύστοχα στο Πρόγραμμα το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και τη στάση των κομμουνιστών σε μια τέτοια περίπτωση:
«Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας».










πηγη 

Αρχισαν να πυροβολουν οι Τουρκοι στον Εβρο...ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ! ! !

Οπως το γραψαμε χθες...
Ευτυχως ηταν μαλλον για εκφοβισμο...
Προσεξτε παιδια, ειναι υπουλοι...
Μπορει να πυροβολησουν, για να σκοτωσουν και να κανουν τον ανηξερο υστερα...
Δεν μπορεις να εμπιστευθεις, ζωντανο Τουρκο...
Να το θυμαστε...

Ανταλλαγές λοιπον, πυροβολισμών μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών μέσα στη νύχτα
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η χθεσινή νύχτα στον Έβρο καθώς οι Τούρκοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν νέες προωθήσεις παράνομων μεταναστών στο ελληνικό έδαφος. Μάλιστα οι εισβολείς έχουν δέσει με σκοινί και προσπαθούν να ρίξουν τον ελληνικό φράχτη.

Οι ελληνικές δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας ήταν για άλλη μία φορά εκεί και απέκρουσαν τους εισβολείς με προειδοποιητικές βολές και μη θανατηφόρες σφαίρες.

Όμως τότε οι καταδρομείς της μονάδας JOH της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, που έφτασαν χθες στα σύνορα, έριξαν κι εκείνες προειδοποιητικούς πυροβολισμούς προς την ελληνική πλευρά δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως η Τουρκία συνεχίζει να κλιμακώνει επικίνδυνα την κατάσταση στα σύνορα. Μάλιστα οι παράνομοι μετανάστες ακούγονται στο βίντεο να φωνάζουν για «Allahu Akbar» κάθε φορά που ακούγονται οι πυροβολισμοί των Τούρκων.

Ουσιαστικά οι Τούρκοι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν (ανεπιτυχώς) να εκφοβίσουν τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς οι οποίοι όμως απαντούν και δεν υποχωρούν.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένες να αντιδράσουν σε κάθε πρόκληση και απειλή των Τούρκων, καθώς και να προστατέψουν την χώρα από την εισβολή δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών.









πηγη 

Φυλαχτειτε παιδια, θα σας πυροβολησουν υπουλα οι Τουρκοι, θελουν αιμα Ελληνικο ! ! !

Ο Τουρκος, δεν ειναι σαν τον Ελληνα...
Ο Τουρκος, ειναι εκδικητικος...
Δεν του βγηκε αυτο, που ηθελε...
Και θελει να εκδικηθει....
Δεν εχει, ουτε Ιερο, ουτε Οσιο...
Θα προσπαθησουν να σκοτωσουν, η να συλλαβουν Ελληνα Στρατιωτη...
Μιλαω εκ πειρας...
Τους εζησα, στην ιδια περιοχη, που ειστε σεις τωρα λεβεντες....
Μακαρι ναμουν εκει τωρα...
ΠΡΟΣΕΞΤΕ....
Ο Τουρκος ειναι υπουλος...
ΠΡΟΣΕΞΤΕ...
Μονον υπουλα μπορουν να σας αντιμετωπισουν, δεν εχουν τα κοτσια αλλιως...
ΠΡΟΣΕΞΤΕ...
Το δαχτυλο στην σκανδαλη και τα ματια σας 14...
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥ ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ! ! !

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ: Είστε υποχρεωμένοι να συνεργαστείτε με την Τουρκία...

Να χαρω τους συμμαχους μας..

Σε δήλωση που έκανε νωρίτερα το ΝΑΤΟ απευθύνθηκε στην ΕΕ, κάνοντας έκκληση για συνεργασία. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε : “Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικότητες. Αν θέλετε να βοηθήσετε τους πρόσφυγες(λαθρομεταναστες) είστε υποχρεωμένοι να συνεργαστείτε με την Τουρκία”

Δεν θέλουμε ούτε λαθρομετανάστες, ούτε να συνεργαστούμε με την μαφιόζικη Τουρκία.

Προσέξτε πως φυσικά μιλά μόνο για “πρόσφυγες”.

Μόνο!

Είμαστε σε πολύ ωραία συμμαχία…

Αν εχεις τετοιους συμμαχους, τι να τους κανεις τους εχθρους;
Εξω απο το ΝΑΤΟ ρε...
Κλειστε τις βασεις τους να δειτε πως θα βρεθουν στα τεσσερα....










πηγη 

Εκεχειρια; Ποια εκεχειρια; Οι Τουρκοι δεν τηρουν συμφωνιες, αλλα οι Συριοι τους εχουν στον νηματοσταυρο...

Ζοριστηκε ο Τουρκος....
Ζητησε εκεχειρια...
Και μολις αναδιοργανωθει καταπαταει οτι συμφωνια εχει υπογραψει...
Γνωστο σε ολους πλεον...

Σύμφωνα λοιπον με το συριακό παρατηρητήριο, τουλάχιστον 150 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν χθες βράδυ μετά την συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στο συριακό έδαφος, καταδεικνύοντας με σαφήνεια ότι η Άγκυρα δεν εφαρμόζει καμία συμφωνία, απλά ενισχύεται για το δεύτερο γύρο στο Ιντνλίμπ. 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι: Πρέπει να εξαλείψουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και η θέση μας είναι σταθερή σε αυτό. Η συμφωνία για την παύση των εχθροπραξιών στο Ιντλίμπ επιβεβαιώνει τη συνεχή καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της

Το "μήνυμα" στην Άγκυρα είναι σαφές και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Οι Σύροι χθες κατέρριψαν επίσης ακόμη ένα τουρκικό drone στη Συρία, έχοντας χάσει εντελώς τον αριθμό των καταρριφθέντων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων της Άγκυρας. Τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εξακολουθούν να αποδεικνύουν την εξαιρετικά χαμηλή αποτελεσματικότητά τους στη Συρία.

Έτσι, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου ηγέτη Ρετζέπ Ερντογάν, καταρρίφθηκε ένα ακόμη τουρκικό UAV στον ουρανό πάνω από την επαρχία του Χαλεπίου.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι Τζιχαντιστές με τη σειρά τους, αποδίδουν σε μονάδα τους την κατάρριψη του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, αναφέροντας ότι είχαν καταρρίψει ένα ρωσικό drone, ωστόσο τα θραύσματα με τις επιγραφές στα αγγλικά που βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής του εναερίου οχήματος, δείχνουν ότι ο αυτό ανήκει στον τουρκικό στρατό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Τουρκία έχει χάσει περισσότερα από 20 drones στη Συρία, ενώ τα τελευταία έχουν επιδείξει εξαιρετικά χαμηλή αποτελεσματικότητα κατά την χρήση τους.

Για πολυάριθμες απώλειες στις ΤΕΔ προειδοποίησε ο Άσαντ
Την ίδια περίοδο ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ απείλησε για μεγάλες τουρκικές απώλειες σε περίπτωση συροτουρκικού πολέμου. Ο Πρόεδρος της Συρίας στη συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι "Ρωσία 24" δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η Συρία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με την Τουρκία επίσημα.

Οι δηλώσεις του Σύρου ηγέτη είναι κάτι περισσότερο από προκλητικές για τον Ρετζέπ Ερντογάν, διότι σημαίνουν ότι στην περίπτωση των εχθροπραξιών πλήρους κλίμακας, η Συρία μπορεί να εγγυηθεί την δημιουργία μεγάλων απωλειών στις δυνάμεις της Άγκυρας.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία υπέστη τεράστιες απώλειες στη Συρία, με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών στις τουρκικές δυνάμεις να έχει ήδη προσεγγίσει τους διακόσιους, ενώ τα συριακά στρατεύματα κατέστρεψαν εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα που έφτασαν από την Τουρκία και περισσότερα από 20 drones.

"Αν στην Τουρκία νομίζουν ότι η Συρία είναι ανίσχυρη, αρκεί να τους υπενθυμίσουμε ότι διαθέτουμε αρκετούς τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, που μπορούν να χτυπήσουν σε βασικές στρατιωτικές βάσεις στην Τουρκία, ενώ τουλάχιστον 2.000 Τούρκοι στρατιώτες είναι στοχοποιημένοι από το Συριακό στρατό, καθώς και τα τουρκικά παρατηρητήρια", σημειώνουν Ρώσοι ειδικοί.

Μια συρο-τουρκική αναμέτρηση είναι πιο σίγουρη από ποτέ, δια τον απλούστατο λόγο ότι οι Σύριοι θέλουν την πλήρη αποχώρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από το έδαφός τους, μιας και μετά την εκκαθάριση του Ιντλίμπ από τους Τζιχαντιστές, ο Άσαντ θέλει να ελέγξει ολόκληρη την συριακή επικράτεια, κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο Πούτιν αλλάζοντας όλα τα δεδομένα για τον Ερντογάν







πηγη

Ανεξελεκτοι πλεον ! ! ! Καταληψη σε Εκκλησια, εκαναν στην Λεσβο....

Εγκαταστάθηκαν σε εκκλησία 42 λαθρομετανάστες που έφτασαν στην Λεσβο...
Αν αυτο, το εκαναν σε τζαμι στην χωρα τους Χριστιανοι, θα ειχαν κεφαλι τωρα;
Αυτους λοιπον γιατι να τους ανεχομαστε;

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νησιά - Άθλος η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων
Σε εκκλησία έχει εγκατασταθεί ένας αριθμός λαθρομεταναστών στη Μυτιλήνη. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι Σύριοι πρόσφυγες αλλά Αφγανοί, Πακιστανοί και Αφρικανοί.

Η κατάσταση στα νησιά είναι εκτός ελέγχου πλέον. Είναι ανεπίτρεπτο ιεροί χώροι της Ορθοδοξίας να καταλαμβάνονται από λαθρομετανάστες, με τις αρμόδιες αρχές να "σφυρίζουν" αδιάφορα έως ότου παρθεί η απόφαση μεταφοράς τους.

Σε ένα εκκλησάκι 3,5 χλμ. έξω από τη Σκάλα Συκαμνιάς παραμένουν οι 42 λαθρομεταναστες και μετανάστες που έφτασαν χθες το απόγευμα στην Μυτιλήνη. Η πλειονότητα είναι αφγανικής καταγωγής, ενώ υπάρχουν, ακόμη, άτομα από το Πακιστάν, το Τόνγκο και τη Δημοκρατία του Κονγκό.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα του CNN στο σημείο, οι νεοεισερχόμενοι παραμένουν στο εκκλησάκι, αναμένοντας το πότε θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το πότε, το πώς ακόμη το εάν θα γίνει αυτό.
Διετε το βιντεο κανοντας κλικ στη εικονα



















Σπυρια τους εκανε να βγαλουν η Μιμη Ντενιση μ αυτα που εγραψε για τους "Καημενους"....

Και τι ειπε;
Μονο αληθειες...
Η αληθειες ομως πειραζουν πολλους...
Και δη τους λαθρολαγνους...

Η Μιμή Ντενίση λοιπον, τοποθετείται δημόσια για τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας,
με αφορμή το Μεταναστευτικό, ζητώντας ομοψυχία από όλους τους Έλληνες: «μόνο η ομοψυχία σώζει, ούτε τα κόμματα, ούτε η Ευρώπη» όπως καταλήγει.....

Αναλυτικά η Μιμή Ντενίση αναφέρει: «Θα τρελαθουμε τελειως στο τελος.
Βλεπω Αμερικανους δημοσιογραφους να μιλουν για βιαιοτητες των Ελληνων προς τους μεταναστες!!!! Τις δηλωνουν οι Τουρκοι που ειναι εξπερ στην προπαγανδα!!!!

Κ τους πιστευουν!!! Ποιους? Αυτους που φυλακιζουν τους δικους τους κατα χιλιαδες οταν ειναι αντιθετοι προς το καθεστως!!!αλλα ποτε ηταν αλλοιως?? Ακομα αρνουνται ολες τις γενοκτονιες ελληνων κ αρμενιων κ μας κατηγορουν για βιαιοτητες κ καψιμο της Σμυρνης!!!!!!! Τι αλλο πια να κανει η Ελλαδα για την ανθρωπιστικη κριση??

Κ ας καταλαβουμε επιτελους πως η Τουρκια χρησιμοποιει τους ερμους τους μεταναστες για τα συμφεροντα της!!! Η Ελλαδα δεν μπορει ν αντεξει αλλο βαρος.Τους προσφυγες απο την Συρια τους αγκαλιασε εν μεσω οικονομικης κρισης.

Αλλο οι οικονομικοι μεταναστες..που τους συμπονω επισης. .καθως κανεις δεν θελει να βρισκεται στους δρομους χωρις σοβαρους λογους..αλλα δεν αντεχει να τους βοηθησει η Ελλαδα..Κ μαλιστα βασει Τουρκικου σχεδιου!!

Κι ας πουμε κ μια καλη κουβεντα για τα σπουδαια παιδια στα συνορα κ στην θαλασσα!!κι ας ειμαστε μια φορα ενωμενοι..δεν αντεχω να βλεπω τους μεν ν αποκαλουν τους δε ρατσιστες..κ ναναι σαφες πως μιλουν κομματικα.Ελεος!!

Ας ειμαστε Ελληνες πανω απ ολα..μονο η ομοψυχια σωζει..ουτε τα κομματα ουτε η Ευρωπη».








πηγη 

Ο Τουρκος Υπουργος, δινει στεγνα τους σπιουνους του, στα Ελληνικα νησια ! ! ! Κυριε Εισαγγελεα ακουτε;

Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια;
Αυτο μας λεει...
Καρφωνει ρουφιανους και προδοτες...
Και ακομη κυκλοφορουν ελευθεροι;

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοιλού, ακούγεται να λέει (μεταξύ άλλων) και τα εξής :
“Στα απέναντι νησιά έχουμε τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνούμε. Ξέρουμε ποιοι περνάνε. Ναι για τα ελληνικά νησιά μιλάω. Στα πλαίσια της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου....

Υπάρχουν φίλοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών εκεί. Κανονικοί υπάλληλοι. Γνωρίζουμε ποιοι πέρασαν, πόσοι πέρασαν, μαθαίνουμε το που βρίσκονται, κοιτάμε από πού ήρθαν, όλα αυτά τα βλέπουμε.”

Τώρα λοιπόν που μας το θύμισε και ο Τούρκος,  εμείς δεν πρέπει να αναρωτηθούμε; Αφού η Τουρκία ουσιαστικά μας έχει ανοίξει αυτόν τον υβριδικό πόλεμο, εμείς  για ποιο λόγο, πρέπει να έχουμε τους επίσημους κατασκόπους της στα νησιά μας ;






πηγη 

Εβαλε τον Σαλεμενο Σουλτανο στην θεση του Βλαδιμηρος....

Μπορει ο Ερντογκαν να λεει οτι θελει...
Η αληθεια οπως ειναι αλλη...
Εχει γινει γιουσουφακι τους Βλαδιμηρου...
Τα κρατα γερα απ τα αχαμνα και τον τραβαει οπου θελει ο Πουτιν...

Η εξάρτηση της Τουρκίας από τη Ρωσία επεκτείνεται σε πολλούς τομείς, από την οικονομία και τον τουρισμό, μέχρι το στρατό και την ενέργεια λόγω των S-400, του αγωγού TurkStream και του πυρηνικού σταθμού που δημιουργείται με ρωσική χρηματοδότηση.

Η Ρωσία έχει αποκτήσει πλήρη έλεγχο επί της τουρκικής πολιτικής, καθιστώντας έτσι τα νεο-οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν ουτοπικές "ονειρώξεις" για τους φανατικούς Τούρκους, καθώς η Άγκυρα δεν μπορεί πλέον να επιχειρήσει σε Συρία και Λιβύη χωρίς να λογοδοτήσει στη Μόσχα και φυσικά με το φόβο ρωσικών αντίποινων σε περίπτωση ανυπακοής.

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τη συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπου οι Τούρκοι βιώνουν το δικό τους "Βιετνάμ" και "καυστηριάζει" τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη σχέση "εξάρτησης" που έχει με το Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Η Süddeutsche Zeitung χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «ικέτη» του Κρεμλίνου και σημειώνει:

«Ο πόλεμος στο Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, δεν μπορεί πλέον να κερδηθεί από τον Ερντογάν και με τους συμμάχους του, τους αντάρτες της Συρίας. Ο Πούτιν έχει τον Ερντογάν στο χέρι.

Ο εμφύλιος στη Συρία που μαίνεται εδώ και εννιά χρόνια έχει κριθεί, η ανάκτηση του Ιντλίμπ είναι θέμα εβδομάδων ή μηνών. Τα στρατεύματα του Ερντογάν μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να καθυστερήσουν τη νίκη του δικτάτορα της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ (…) Όσο ο Πούτιν έχει το πάνω χέρι στον Άσαντ και ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν το Ιντλίμπ, ο Ερντογάν παραμένει ο ηττημένος.

Για τον Τούρκο πρόεδρο, η παρουσία στο Κρεμλίνο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι με τον χρόνο, για να σώσει την υπόληψή του και να περιορίσει τις μεγαλύτερες εσωπολιτικές ζημίες (…) H Toυρκία δεν έχει τίποτα να κερδίσει στη Συρία απέναντι στην ανώτερη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας».

Σε άλλο σημείο σχολιάζεται ότι «ο Ερντογάν άλλωστε εξαρτάται από τον Πούτιν» δεδομένου ότι «η Ρωσία είναι ο δεύτερος σημαντικότερος εταίρος της Τουρκίας, η Μόσχα κατασκευάζει στην Άγκυρα έναν πυρηνικό σταθμό, προμηθεύει σιτηρά και οι Ρώσοι τουρίστες φθάνουν στην Τουρκία κατά εκατομμύρια. Εάν οι δύο χώρες εμπλακούν τώρα και σε έναν οικονομικό πόλεμο, η Άγκυρα θα χάσει και πάλι. Η τουρκική οικονομία είναι τόσο ασθενής, που ο Ερντογάν πρέπει να φοβάται, ότι λόγω της περαιτέρω ύφεσης και της ανεργίας, θα χάσει τη στήριξη των πολιτών του».

Αυτό είναι ένα ζήτημα που το παρατηρούμε εμπράκτως να κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς πέρα από την απογοήτευση των Τούρκων πολιτών για την πολιτική του επίδοξου "Σουλτάνου", φαίνεται πως αντιδράσεις υπάρχουν και εντός του τουρκικού στρατού, με φήμες ακόμα και για πραξικόπημα στο μέλλον.

Το σχόλιο υπογραμμίζει τέλος ότι «η εξάρτηση της Τουρκίας από τη Ρωσία είναι για τον Πούτιν χρήσιμη σε κάθε περίπτωση» και στο σημείο αυτό κάνει αναφορά στην παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

«Για το ΝΑΤΟ οι S-400 αποτελούν το κατεξοχήν διαβολικό σύστημα εν μέσω όλων των σύγχρονων πολεμικών συστημάτων αυτού του πλανήτη».

Η Τουρκία πλέον έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα σε δύο "γίγαντες", τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, λόγω της αυταρχικής και αλλοπρόσαλλης πολιτικής που διατηρεί το καθεστώς Ερντογάν. Είναι θέμα χρόνου η Μόσχα να πάρει τις τελικές της αποφάσεις για Συρία και Λιβύη και η αναξιόπιστη Τουρκία να απορριφθεί και από τις ΗΠΑ που λόγω Στενών και ενεργειακών εξελίξεων ισχυροποιούν πλέον συμμαχίες με άλλους συμμάχους.













πηγη 

ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ! ! ! Ξεσηκωνεται ο Ελληνισμος, απ ακρη σ ακρη, σ ολη την γη...

Αυτοι ειναι οι μονοι συμμαχοι μας...
Οι Απανταχου της γης Ελληνες...
Τους αλλους ΕΕ και ΝΑΤΟ ξεχαστε τους, θα μας πουλησουν στην πρωτη εικαιρια...

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Ελληνες για όλα όσα διαδραματίζονται αυτό το διάστημα στη χώρα μας, θα στείλει σύσσωμη η Ελληνική Ομογένεια της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, την προσεχή Κυριακή 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αθηνών από Ελληνες ομογενείς, που θέλουν να προβάλλουν, να φωνάξουν και να ευαισθητοποιήσουν τη Διεθνή Κοινή Γνώμη για όσα συμβαίνουν στα ελληνικά νησιά αλλά αυτή τη στιγμή και στον Εβρο.

Το συλλαλητήριο στήριξης διοργανώνεται από τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες των νησιωτών της αμερικανικής μεγαλούπολης. Μαζί τους συντάσσεται και η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των στιγμών.

Για αυτό το λόγο, με ανακοίνωσή της, κάλεσε όλους τους «Μακεδόνες να παραβρεθούν για να στείλουμε βροντερό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι! Την Κυριακή όλοι οι Μακεδόνες είμαστε Χιώτες, Μυτιληνιοί, Σαμιώτες, Λεριοί, Κώες!».

Η συμμετοχή τον Μακεδόνων στο συλλαλητήριο της Κυριακής αποτελεί, σύμφωνα με την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, και ένα ευχαριστήριο μήνυμα «προς τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, αστυνομικούς και στρατιωτικούς που με τις ηρωικές τους προσπάθειες και την συγκινητική τους παρουσία προάσπισαν και προασπίζουν τα ιερά χώματα της πατρίδας μας. Είμαστε ευγνώμονες και προς όλους τους κατοίκους τόσο του Έβρου όσο και των νησιών που φυλάττουν Θερμοπύλες».

Η ομογενειακή οργάνωση, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως «ο αγώνας για την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν σταματάει. Θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση, για τους αγέννητους, για τα παιδιά μας και για τους ήρωες μας».

Το συλλαλητήριο όπως προαναφέραμε θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι.









πηγη 

Ότι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ θα γίνει....Έχω Φύλλο Πορείας για την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην ΠΟΛΗ ! ! !


Οι στιγμές είναι πάρα πολύ κρίσιμες.
Το ξέρουν αυτοί που βιώνουν από κοντά τα πράγματα.
Οι απέναντι θέλουν πολεμική σύγκρουση αλλά δεν τολμούν.
Πρώτα θέλουν να μας αποσταθεροποιήσουν μέσα και έξω και από  τον Βορρά. 
« η ΑΠΕΙΛΗ είναι από την Αλβανία- άκου τον Γέροντα» έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ σε ένα ανώτερο αξιωματικό. Τι εννοούσε μόνο αν το δούμε θα καταλάβουμε.
Είδαμε όμως την άνανδρη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είμεθα υποχρεωμένοι να το διαλαλήσουμε για να δοξολογήσουμε τον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας  αυτά τα κρίσιμα 24ωρα έκανε το ΘΑΥΜΑ της.
Ξύπνησε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και τον κάνει μια γροθιά.

Ότι και να κάνουν οι αντίχριστοι, τουλάχιστον θα είμαστε ξύπνιοι ενώπιον του εχθρού, που δεν θα μας βρει στον ύπνο.

Η κουταμάρα της τουρκικής αλεπούς αποκάλυψε σε όλο το μεγαλείο τα σχέδια πολλών, που σαν θηρία τα ετοίμασαν για  να μας κατασπαράξουν.

Τα νησιά και τους μεγάλους αστικούς ιστούς σαν τα μάτια σας αδελφοί !! η ΠΙΣΤΗ , η ψυχραιμία , η ενότητα , η ανθρωπιά ( όχι οι ακρότητες ) θα αναδείξουν την ευγένεια της ψυχής της Ελληνίδος και του Έλληνα μαζί με την αποφασιστικότητα να διεκδικήσουν τα απλά πράγματα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Ο εφησυχασμός που καλλιεργούσαν πάει περίπατο μαζί με τα άνομα σχέδια τους.
Μπήκαμε  ήδη στα μαρμαρένια αλώνια της ιστορίας μας και δεν κάνουμε απλώς προθέρμανση, αλλά παλεύουμε κανονικά.

Ο Έλληνας από αρχαιοτάτων χρόνων έμαθε να παλεύει.

Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί με ιεροπρέπεια την λέξη ΒΙΟΠΑΛΗ που συμπυκνώνει όχι μόνο τον καθημερινό πόνο του αλλά και την διαχρονικότητα του πολιτισμού και τα νάματα της παράδοσης του.

Η λέξη Έλληνας ταυτίσθηκε με την λέξη Πάλη γιατί ο Έλληνας παλεύει αιώνια με τα θεριά του κόσμου τούτου. Παλεύει για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του και την ΛΕΥΤΕΡΙΑ του αιματοβαμμένου τόπου του.

Σε λίγο και εκ των πραγμάτων στον πνευματικό πλανητικό στίβο οι άνθρωποι « θα παλεύουν ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΑ» αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα θησαυρίσματα του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού για το καλό της Ανθρωπότητας.

Πρέπει κάποια στιγμή να ξεμαυρίσει η Ελληνική Ψυχή και να δείξει στην οικουμένη πως χαίρεται και πανηγυρίζει όταν σέρνει τους αρχοντικούς ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ στα πνευματικά αλώνια της διανόησης και της σκέψης.

« Πριν κάμποσα χρόνια πήγε κάποιος σε ένα πολύ γνωστό στο Πανελλήνιο Γέροντα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και του είπε μαζί με την εξομολόγηση του:
- Γέροντα να σου πω κάτι που είδα κατ όναρ και να μου πεις αν με πείραξε ο πειρασμός;
Και άρχισε να του περιγράφει το όνειρο του
- Σαν να βρέθηκα δίχως να το καταλάβω έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην ΠΟΛΗ .
- Εκεί έξω στις πλατείες με τα γνωστά συντριβάνια δεν έβλεπα τούρκους αλλά όλοι μιλούσαν Ελληνικά.

- Αλλά το πιο παράδοξο που έβλεπα ήταν ότι πολυπληθή δημοτικά συγκροτήματα από όλες τις γωνίες της πατρίδος μας με ντόπιες νησιώτικες , ηπειρώτικες, μακεδονικές αλλά και μικρασιατικές, ποντιακές, κρητικές , καππαδόκικες, κυπριακές και θρακιώτικες φορεσιές είχαν περικυκλώσει κυκλοτερώς την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και χόρευαν υπό των ήχο των δημωδών μουσικών συνόλων.

- Τι να σου πω Γέροντα τι χαρά πήρα δεν περιγράφεται;
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ
- Βρε ευλογημένε, γιατί λες ότι αυτό που είδες είναι του πειρασμού;
- Αφού αυτό θα γίνει
- ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ
- Ότι είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ θα γίνει
- Άντε πήγαινε τώρα και να συναντηθούμε ΘΕΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ σε αυτό το πανηγύρι για να το ζήσουμε και ζωντανά.»

Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι το τέλος του μεγάλου παιδαγωγικού κανόνος του Ελληνικού Ορθόδοξου Γένους. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η πραγματικότητα της επανεκκίνησης της συναλληλίας, του φιλότιμου και της αρχοντικής λεβεντιάς. Το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ είναι η αναστήλωση του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού στην σωστή αποστολική του πορεία.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας





πηγη 

Τούρκοι: «Τράβα στην Ελλάδα, γιατί πέθανες»...


Τις τελευταίες ημέρε πληθαίνουν τα βίντεο που δείχνουν Τούρκους να ασκούν βία προκειμένου να πείσουν τους λ@θρομετανάστες να μεταβούν στην Ελλάδα.

Στο παρακάτω βίντεο σοκ μπορείτε να δείτε τους παρακρατικούς του Ερντογάν που «σπάνε» στο ξύλο και επιτίθενται σε ανθρώπους προκειμένου να τους στείλουν με τη βία στα σύνορα και στη χώρα μας.



 ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://twitter.com/i/status/1235681919838412800


Πηγή 

Εγκεφαλικα και ψυχολογικα περα δωθε ο Ερντογκαν...Oι μουσουλμάνοι του Εβρου, παρέδωσαν αγαθά στις Ελληνικες Ένοπλες Δυνάμεις ! ! !

Βλεπει να πηγαινουν χαμενες οι τοσων ετων προσπαθειες του...
Βλεπει ακομη και τους Μουσουλαμνους που ηθελε να προετερισθει να του γυριζουν την πλατη....
Και οχι μονο....
Ενισχυουν τον Ελληνικο Στρατο !

Δυνατό μήνυμα συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης προς τον ελληνικό στρατό έστειλαν οι μουσουλμάνοι του Έβρου και συγκεκριμένα μουσουλμάνοι που ζουν στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου. Σε μία συγκινητική εκδήλωση οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα που από τις πρώτες στιγμές βρέθηκαν κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, παρέδωσαν αγαθά που μάζεψαν από το υστέρημα τους και τα παράδωσαν στον Ελληνικό Στρατό.

Με πρωτοβουλία των Αντιδημάρχων Μιχάλη Πιτιακούδη, Κοτζά Γιουσούφ και του προέδρου της Κοινότητας Πρωτοκκλησίου Σαλίογλου Αλή, συγκέντρωσαν ποσότητες αγαθών και τις παρέδωσαν στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού ως αναγνώριση και ανταπόδοση της κοινωνικής προσφοράς που οι ίδιοι έχουν λάβει επί σειρά ετών από αυτούς σε διάφορα περιστατικά όπως αεροδιακομιδές ασθενών, επισκέψεις γιατρών από στρατιωτικά κλιμάκια, διανομές προϊόντων, συντήρηση σχολείων, έργα ύδρευσης και οδοποιίας καθώς και σε θέματα ασφάλειας.

Όπως λένε μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχαν υποφέρει πολλά από διάφορους που περνούσαν από τα χωριά τους και κατέστρεφαν ή έκλεβαν τις περιουσίες τους.

«Αρκεί να τους ακούσουμε»

«Τέτοιες πράξεις ανθρωπιάς μόνο υπερηφάνεια, σεβασμό και ηθική ικανοποίηση μπορούν να προκαλέσουν, αποδεικνύοντας ότι ανεξαρτήτου θρησκείας οι Έλληνες, σε δύσκολες στιγμές είναι ενωμένοι», είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και πρόσθεσε:

«Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται Έλληνες αλλά έχουν υποστεί πολλά. Πρέπει να τους ακούσουμε και να τους βοηθήσουμε γιατί πάνω απ’ όλα νιώθουν και αισθάνονται Έλληνες και αυτό είναι πολύ δυνατό. Είναι φτωχοί άνθρωποι που παλεύουν για το μεροκάματο και κατέθεσαν το υστέρημα τους σε μία βαθιά συμβολική κίνηση».











πηγη 

Εξεγερση στην Τουρκια και διαλυση της; Το ξερουν ηδη οι Ρωσοι;

Αναμενομενο ειναι...
Υπαρχει μεγαλη δυσαρεσκεια κατα του Ερντογκαν...
Και πολλλι φυλακισμενοι συγγενεις Στρατιωτικων....
Ετσι λοιπον...

Πολύ περίεργα δημοσιεύματα έχουμε από ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία εγείρουν πραγματικά ερωτηματικά για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό των “μη ελεγχόμενων” τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με την εμφάνιση ακόμα και σεναρίων εξέγερσης, ενώ και το χθεσινό “ξύλο” εντός του τουρκικού κοινοβουλίου, συντείνει σε μια γενικότερη εικόνα εσωτερικής σύγκρουσης στην Τουρκία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι οι Ρώσοι “έσωσαν” το 2016 τον Τούρκο πρόεδρο, εντοπίζοντας τις ύποπτες κινήσεις σε διάφορα στρατόπεδα, ενημερώνοντας έγκαιρα την τουρκική προεδρία.

Σύμφωνα με το άρθρο, “ο τουρκικός στρατός φέρεται να είναι στα πρόθυρα εξέγερσης λόγω των μεγάλων απωλειών στη Συρία. Υπάρχει μια έκρηξη άσχημης κριτικής στον Ερντογάν, από την δική του στρατιωτική διοίκηση».

«Είναι ασύμφορο για τη χώρα μας να εργάζεται κατά της κεντρικής κυβέρνησης της Συρίας, και να φέρει το βάρος ενός ιμπεριαλιστικού μεσολαβητικού πολέμου», δήλωσε ο Τούρκος πρώην ναύαρχος Turker Ertürk.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται έντονα από πολλούς εν αποστρατεία Τούρκους ανωτάτους αξιωματικούς, που έχουν διασυνδέσεις στον τουρκικό στρατό, για τις μεγάλες απώλειες και τον χαμένο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου μη επανδρωμένου εναερίου οχήματος Anka-S, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Μιλάμε για τις συνέπειες των ρωσικών και συριακών αεροπορικών επιθέσεων στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, τα θύματα των οποίων ήταν οι Τούρκοι στρατιωτικοί.

Ο λόγος για αυτό ήταν η ανοικτή στρατιωτική υποστήριξη των ισλαμιστών μαχητών από την Άγκυρα, δηλαδή η επέμβαση της Τουρκίας για να σωθούν ακραίοι Τζιχαντιστές και Σύροι αντικαθεστωτικοί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα αυξανόμενο κλίμα δυσαρέσκειας στην τουρκική στρατιωτική διοίκηση και πέριξ αυτής, φυσικά κατά του Ερντογάν, ότι ο ίδιος, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Το ίδιο ισχύει και σε πολλούς βουλευτές του Τουρκικού κοινοβουλίου, οι οποίοι είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από τις ενέργειες του προέδρου της χώρας, που ξεκίνησε μια επίθεση κατά της Συρίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα απώλειες στις τάξεις του τουρκικού στρατού, ενώ δεν παρείχε απολύτως κανένα αποτέλεσμα.

Μια από τις προσωπικότητες του τουρκικού κοινοβουλίου, ο Engin Ozkoch, κατηγόρησε τον Τούρκο ηγέτη για καταφανή επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, γεγονός που δείχνει μια προφανώς αρνητική στάση απέναντι στις πράξεις του Ρετζέπ Ερντογάν.

Είναι γνωστό ότι ο Engin Ozkoch επέκρινε τις πράξεις του Τούρκου Προέδρου, κατηγορώντας τον ότι παρενέβη στις υποθέσεις ενός άλλου κράτους. Ως αποτέλεσμα τέτοιων ανοιχτών κατηγοριών ξεκίνησε μια μαζική φιλονικία στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Λαμβάνοντας υπόψη την αγανάκτηση στην Τουρκία, Ρώσοι εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν ότι το μπλοκ της τουρκικής αντιπολίτευσης, μπορεί να έχει κατά νου να κάνει «ακόμη και ένα νέο πραξικόπημα», ιδίως όταν υψηλόβαθμοι Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι, μιλούν πλέον ανοιχτά ενάντια στη συνέχιση της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας στη Συρία.

«Η Τουρκία εξακολουθεί να υφίσταται καθημερινά απώλειες στη Συρία. Μέχρι σήμερα, ο συριακός στρατός σκότωσε και τραυμάτισε πάνω από 150 Τούρκους στρατιωτικούς.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσπαθούν προσεκτικά να αποκρύψουν αυτό το φαινόμενο, αλλά η αναταραχή που υπάρχει στο εσωτερικό, μπορεί να εξελιχθεί σε μια προσπάθεια ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης και ο Ερντογάν φοβάται πολύ γι ‘αυτό», σημειώνει ο Ρώσος αναλυτής.

Όλες οι αποτυχημένες εκστρατείες είχαν ως τελικό αποτέλεσμα την πτώση των ηγετών που τις διέταξαν, το ίδιο θα συμβεί και με τον Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί μάταια να ρεφάρει στον Έβρο, εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα.









πηγη 

Βομβαρδιζουν την Ελληνικη Μεθοριο οι Τουρκοι με χημικα....Αφριζουν που δεν εσπασε ο Εβρος ! ! !

Και μονο η ριψη χημικων στο Ελληνικο εδαφος δικαιολογει απαντησει με πυρα...
Το θελουν ομως αυτο οι Τουρκοι;
Ισως για να προπαγανδισουν κατα της Ελλαδος...
Ετσι λοιπον...

Οι Τούρκοι «πνίγουν» τις Καστανιές στον Εβρο στα χημικά....
Από το πρωί κάνουν ρίψεις χημικών προς την ελληνική πλευρά....
Δήμαρχος Ορεστιάδας : Το βράδυ πιέζουν περισσότερο στον κεντρικό και νότιο Έβρο και το πρωί στις Καστανίες....
Δειτε βιντεο...

Σε  μαζικές ρίψεις δακρυγόνων προχώρησαν Τούρκοι προς την ελληνική πλευρά το πρωί της Παρασκευής στις Καστανιές του Έβρου χωρίς να φαίνεται, τελικά, να υπάρχει προσπάθεια εισβολής από τους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα προς το ελληνικό έδαφος.

«Εδώ και μισή ώρα (σ.σ. λίγο πριν τις 8 το πρωί) έχει έχει αρχίσει η ρίψη δακρυγόνων μετά απο μια ήρεμη νύχτα. Φαίνεται ότι το έργο αυτό θα το βλέπουμε για αρκετές ημέρες τις πρωινές ώρες» περιέγραψε την κατάσταση  ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

«Μετά την ξεκούραση της νύχτας παίρνουν κατεύθυνση για να ασκήσουν πίεση στις ελληνικές δυνάμεις. Ίσως είναι σε μια προσδοκία εξάντλησης των δικών μας δυνάμεων και για να μην υπάρχει επανάπαυση ότι τα επεισόδια τελείωσαν»  πρόσθεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, «το βράδυ πιέζουν περισσότερο στον κεντρικό και νότιο Έβρο και το πρωί στις Καστανιές».

Όσον αφορά, τέλος, τη δημιουργία καταυλισμού για χιλιάδες μετανάστες στην Αδριανούπολη ο κ. Μαυρίδης είπε ότι «προχωρά με μικρή αυξητική τάση».

Υπενθυμίζεται ότι το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Έβρου:

- Συνελήφθησαν οκτώ άτομα. Επτά άτομα προέρχονται από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.
- Εμποδίστηκαν 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, ο απολογισμός είναι ο εξής:

- Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις.
- Έχουν συλληφθεί 252 πρόσωπα.

Οι εθνικότητες (χώρες προέλευσης) των ανθρώπων που συνελήφθησαν στον Έβρο από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα είναι οι εξής:

- Αφγανιστάν, 64%
- Πακιστάν, 19%
- Τουρκία, 5%
- Συρία, 4%
- Σομαλία, 2,6%
- Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4%







πηγη 

Μανιατες ξεκινουν για τον Εβρο ! ! ! Στέκει απάνου κι από μας, τρανή μας Μάνα η Ελλάς...

Συγκινητικο...
Απ ολα τα μηκη και τα πλατη της Ελλαδος ξεκινουν Ελληνες για τον Εβρο...
Τωρα και απο την Μανη...
Διαβαστε σχετικα...

“…Στέκει απάνου κι από μας, τρανή μας Μάνα η Ελλάς…εκεί που χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδος…”
– Με τις επιταγές από την ηρωική ιστορική δράση των Μανιατών και Λακώνων Προγόνων στις αποσκευές μας, αρνούμενοι να παρακολουθούμε απαθείς και αδρανείς τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στα σύνορά μας, χερσαία και θαλάσσια, αποφασίσαμε να μεταβούμε από το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας στην βορειανατολική ηπειρωτική της άκρη, προκειμένου να μεταφέρουμε Μήνυμα Εγρήγορσης, Αφύπνισης και Αντίστασης των Πανελλήνων για τα Εθνικά μας θέματα, στους εκεί Συνέλληνες που εν όπλοις φυλάσσουν τις Θερμοπύλες της Πατρίδας.

– Το προσεχές τριήμερο Δευτέρα 9, Τρίτη 10 και Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 Αντιπροσωπεία Μανιατών και Λακώνων θα βρεθεί συμβολικά κοντά στους Ακρίτες μας στον Έβρο. Συνοδός και «ξεναγός» τής Αποστολής μας θα είναι Συμπατριώτης μας, ένδοξος Στρατηγός, για πολλά χρόνια υπηρετήσας στα σύνορα και στις άκρες του Ελληνισμού.

Πέραν δε των στοχευμένων επισκέψεων και συναντήσεων μας στον Έβρο θα φτάσουμε και στο «δικό μας» χωριό Μάνη του Διδυμοτείχου…

– Επειδή οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες παρακαλούμε θερμά όποιος Συμπατριώτης ενδιαφέρεται να είναι κοντά μας στην Αποστολή αυτή ή να συμβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, να επικοινωνήσει ΑΜΕΣΑ με τους συντονιστές τής Πρωτοβουλίας μας στα τηλέφωνα: 6976 892971 (Κομνηνός Δεμέστιχας) και 6978 991863 (Γιώργος Δημακόγιαννης).









πηγη 

Κυριε βαρεμενε δες τι λεει και τι κανει, ενας Αυστριακος Βουλευτης και οχι βολευτης, μεσα στο Αυστριακο Κοινοβουλιο...

Απαντηση στα βαρεμενο βολευτη....
Ο οποιος, εχει ονομα, που του ταιριαζει...
Ονομα και πραγμα, δηλαδη....
Ριξε μια ματια λοιπον βαρεμενε, να δεις τι γραφουν οι Ξενοι, στο διαδικτυο...
Και αλλη μια φορα, βλεπουμε οτι ξενοι φιλελληνες, ειναι ποιος Ελληνες απο μερικους βαρεμενους βολεμενους "Ελληνες"...
Δεν γραφω τιποτε αλλο η εικονα μιλαει μονη της βαρεμενε βολευτη...




Η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη έκραξε την Ακρίτα: «Η κυράτσα των Αθηνών δυστυχώς…»


Μετά την άποψη της Έλενας Ακρίτα για όσα συμβαίνουν στον Έβρο η Μελίνα Μποτέλλη ξέσπασε εναντίον της.

Η Έλενα Ακρίτα είχε γράψει: «Αν μου επιτρέπετε να πω κάτι για την κατάσταση στον Έβρο. Μερικοί από μας δεν μπορούμε να μισήσουμε κανέναν άνθρωπο. Ούτε τον Έλληνα που φοβάται για την ασφάλεια του, ούτε τον ξένο που ψάχνει μια καλύτερη ζωή. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε. Αν είναι να ‘μισήσουμε’ κάτι, αυτό ας είναι οι διεθνείς πολιτικές που φέρνουν τους πολέμους στο κατώφλια μας. Κανένας άνθρωπος δεν βάζει τα παιδιά του να κοιμηθούν στις μόριες και στον Έβρο επειδή έχει απορρίψει από καπρίτσιο μια καλύτερη επιλογή. Η ζωή, ο πόλεμος, η φτώχεια τους έφεραν εδώ αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είναι ούτε χειρότεροι, ούτε καλύτεροι από μας. Κι όσο κι αν οι άθλιοι Ερντογάν αυτού του κόσμου τους χρησιμοποιούν ως εργαλεία, οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Τέλος. Δεν πρέπει να χυθεί αίμα. Οι στρατιώτες μας είναι 20χρονα παλικαράκια που με το όπλο που κρατούν δεν έχουν σκοτώσει ούτε μπεκάτσα. Καλά καλά δεν ξέρουν να το χειρίζονται, θα τους βάλουμε στην πρώτη γραμμή του πυρός να κάνουν τι; Να σκοτωθούν ή να σκοτώσουν; Κι αν απέναντί τους έχουν το παιδί ή την έγκυο, τι θα τους ζητήσουμε; Να πυροβολήσουν στο ψαχνό; Να σηκώσουν αυτό το βάρος στην υπόλοιπη ζωή τους; Κι αυτοί που το ζητούν είναι ποιοι; Αυτοί που βάζουν βύσμα να μην υπηρετήσουν τα παιδιά τους στον Εβρο, αλλά μόνο τα φουκαραδάκια που δεν έχουν μέσον; Αυτοί που πολεμάν από τον καναπέ με όπλο το πληκτρολόγιο; Αυτοί που περνάνε τα σύνορα για να αγοράσουν φτηνά σώβρακα, πλήττοντας έτσι την ελληνική οικονομία; Αυτοί που στοιβάζουν τα μακαρόνια στο καρότσι επειδή έβηξε ο γείτονας στο ισόγειο; Άκου φίλε. Μην μάς λες εμάς “η χώρα ΜΟΥ” εκτός αν την πήρες προίκα από τον πατέρα σου. Η χώρα ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Δεν είναι εργολαβία δική σου, δική μου ή κανενός. Κι επειδή κάθε οικογένεια έχει την ιστορία της, ας πω κι εγώ κάτι για την δική μου. Οι Τούρκοι έδιωξαν τους παππούδες μου από την Μικρά Ασία κι εκείνοι ήρθαν εδώ όπου τους αποκαλούσαν τουρκόσπορους, παστρικιές και που@@νες. Τη γη που μεγάλωσε τον πατέρα μου, στου Μόρφου της Κύπρου, την κατοικούν οι Τούρκοι. Ο πατέρας μου αν και Κύπριος, πήρε Ελληνική υπηκοότητα για να πολεμήσει στο Ελληνοαλβανικό έπος. Η μάνα μου καταδικάστηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών σε 10 χρόνια φυλακή για αντιστασιακή δράση.

Τι θέλω να πω. Όλες οι οικογένειες έχουμε την ιστορία μας, έχουμε τον πόνο μας, έχουμε την περηφάνια μας. Δεν είναι πιο ‘Έλληνας’ αυτός που φωνάζει πιο δυνατά ή σηκώνει πιο ψηλά την ελληνική σημαία. Κάτι τελευταίο. Τα σύνορα του Έβρου δεν είναι μόνο ελληνικά. Είναι ευρωπαϊκά. Πρέπει να συγκληθεί Σύνοδος κορυφής και να συγκληθεί τώρα. Αν είχα λύσεις κι απαντήσεις, θα είχα γίνει πολιτικός όταν μού το πρότειναν. Δεν έγινα γιατί δεν έχω και δεν είναι δική μου υποχρέωση να έχω. Κάποιους ψηφίσαμε για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Το μόνο που πιστεύω είναι πως ο πόλεμος δεν είναι η απάντηση σε κανένα ερώτημα. Ούτε το αίμα, ούτε το μίσος. Γιατί μερικοί από μας δεν μπορούμε να μισήσουμε κανένα πλάσμα πάνω στη Γη.

Κι ούτε θέλουμε.

Έλενα Ακρίτα».

Η Μελίνα Μποτέλλη πόσταρε την απάντησε ενός κατοίκου του Έβρου που σας δημοσιεύσαμε πριν από λίγες ώρες κι έγραψε σχόλιο:«Έξοχη απάντηση Ακρίτα Εβρίτη στην “Κυράτσα των Αθηνών” που δυστυχώς δεν κληρονόμησε το πατριωτικό ήθος του μπαμπά της, του σπουδαίου λογοτέχνη Λούκη Ακρίτα αλλά μόνο τη σύνταξη. Διαβάστε και διαδώστε».

























Πηγή