Σελίδες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Άντζυ Σαμίου: Να δω τον Κούλη.....να σας κόψει τις συντάξεις και να χτυπιέμαι στα γέλια!

Δειχνει παλι το επιπεδο της η ....Ποιο χαμηλα, Ποιο χαμηλα ! ! !
Σε μπαράζ αναρτήσεων στο Facebook έχει προχωρήσει η Άντζυ Σαμίου για τα αποτελέσματα των εκλογών.


«Να δω τον Κούλη να βγαίνει και να σας λέει ότι βρήκε άδεια ταμεία για αυτό θα σας κόψει τις συντάξεις και να χτυπιέμαι στα γέλια! Γιατί δε γίνεται αγάπη μου να χολοσκάω εγώ για τη βλακεία του καθένα, που δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ επειδή κρατούσε μούτρα, επειδή δεν έβαλε σε δουλειά το γαμπρό του κι επειδή δεν του χάρισε τα χρέη του…. όχι αγάπη μου, οι βλακείες πληρώνονται ενίοτε και ακριβά!», έγραψε.























ΠΗΓΗ 

Κυριε Υπουργε, γιατι εκλιπαρουμε να παρουμε τα Αμερικανικα ΣΑΠΑΚΙΑ (UH-60 Black Hawk), μετα απο τρια χρονια ?

Μπορουμε με τα λεφτα που θα κοστισει η συντηρηση τους να αποκτησουμε καινουρια αμμεσα...
Παρακαλουμε ομως για τα σαπακια εξ Αμερικης....
Γιατι ?
Δεν υπαρχουν αλλα?
Ποιος φωτεινος νους εκλιπαρει ?
Και μετα απο τρια χρονια.....
Που ηδη θα ειναι πολυ αργα πια...
Και ιδου η απαντηση που δικαιωνει το παραπανω σχολιο μας ......


Απάντηση έλαβε το ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού) σχετικά με το αίτημα για την προμήθεια μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα απάντησαν οι Αμερικανοί, τα ελικόπτερα θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα, εάν και εφόσον τελικά πάρουμε τα ελικόπτερα, από το 2022 και μετά.

Η απόφαση αυτή συνάδει με τον προγραμματισμό του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος έχει αποφασίσει να αποσύρει από την ενεργό υπηρεσία όλα τα μεταφορικά ελικόπτερα UH-60A Black Hawk την περίοδο 2022-2024. Αρχικά θα αποσυρθούν τα UH-60A από την Εθνοφρουρά, και στη συνέχεια ο ίδιος τύπος ελικοπτέρων από τον Αμερικανικό Στρατό.

Μιλάμε δηλαδή για ελικόπτερα της έκδοσης «Α», που εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 1979, είναι δηλαδή 40 ετών, αλλά με δυνατότητα αναβάθμισης ώστε να παραμείνουν σε υπηρεσία για αρκετά ακόμα χρόνια. Σήμερα ο Αμερικανικός Στρατός διατηρεί σε υπηρεσία περίπου 2.100 UH-60 διαφόρων εκδόσεων και διαμορφώσεων. Τα UH-60A που θα αποσυρθούν θα αντικατασταθούν με 760 νεότερα UH-60V.

Το θέμα της προμήθειας των UH-60A δεν είναι τόσο απλό, ούτε η προμήθεια τους δεδομένη. Εδώ και αρκετό καιρό η ΑΣ (Αεροπορία Στρατού) έχει μελετήσει και αξιολογήσει την περίπτωση των UH-60A, την οποία έκρινε μη συμφέρουσα λόγω υψηλού κόστους, όχι απόκτησης, αλλά λόγω κόστους αποκατάστασης και επαναφορά τους σε πτητική κατάσταση. Έτσι, αντί των UH-60A επιλέχθηκε τελικά η προμήθεια των δέκα (10) επιπλέον CH-47 Chinook, ως οικονομικότερη και αποδοτικότερη επιλογή, από πλευράς κόστους-οφέλους.






πηγη 

Συνεληφθησαν Τουρκοι αναρχικοι στην Ελλαδα, που ηλθαν σαν προσφυγες....

Συνεληφθησαν...
Θα αφεθουν ελευθεροι ?
Προβλεπεται απελαση....
Θα εφαρμοσθουν οι νομοι ?


Την στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο κορυφώνεται, την στιγμή που τα καμώματα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ τεντώνουν επικίνδυνα το σχοινί, την στιγμή που στήνονται προβοκάτσιες στην Θράκη , στα Δωδεκάνησα αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο, την στιγμή που αμέτρητοι αντικαθεστωτικοί της Τουρκίας περνούν τον Αιγαίο ή τον Έβρο αναζητώντας άσυλο στην χώρα μας για να αποφύγουν το θάνατο υπό την Δαμόκλειο σπάθη του Ερντογάν που επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους....

Την στιγμή που πολλαπλασιάστηκαν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα γενικότερα, έρχεται μια περίεργη ιστορία στην Εύβοια με “σκούπα” αστυνομικών σε Τούρκους αναρχικούς που βρέθηκαν-γιατί άραγε;-στην χώρα μας.

Ειδικά για το μεταναστευτικό ο αριθμός των μεταναστών που διασχίζουν παράνομα τις διαδρομές από την Τουρκία προς την Ευρώπη έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τον αριθμό των αφίξεων στην Ελλάδα να αυξάνεται στους 278 από 60 την ημέρα, σύμφωνα με τους The Times.

Στις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου σημειώθηκαν 1.570 αφίξεις, σε σύγκριση με 479 την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η εφημερίδα, αναφέροντας στοιχεία από την Αθήνα και την υπηρεσία προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.

Και ενώ συμβαίνουν λοιπόν όλα αυτά ένταση δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή της περίφημης για το ελεύθερο κάμπιγνκ παραλίας της Χιλιαδούς στην Εύβοια όταν αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την περιοχή με αφορμή την παρουσία 13 Τούρκων αναρχικών, μελών του αυτοαποκαλούμενου Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας.

Οι Τούρκοι αναρχικοί είχαν κατασκηνώσει σε περιοχή που γίνεται χρόνια ελεύθερο κάμπινγκ από πολύ κόσμο, αλλά μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, με ΟΠΚΕ, κλούβα και άλλες δυνάμεις προσήχθησαν και 13 (άνδρες και γυναίκες).

Αρχικά μάλιστα η κατάσταση πήγε να ξεφύγει αφού οι Τούρκοι αρνούνταν να συνεργαστούν και μαζί με καμιά 50αριά άλλους κατασκηνωτές και περιοίκους εξαπέλυαν μύδρους κατά της αστυνομίας, ενώ έκλεισαν τον δρόμο με ανθρώπινη αλυσίδα, πέτρες και ξύλα!

Τα πνεύματα ευτυχώς ηρέμησαν και μετά την προσαγωγή τους-που εικάζεται πως μπορεί να μετατραπεί και σε σύλληψη- διέρρευσε η πληροφορία πως οι αστυνομικές αρχές είχαν εντολή από την Αθήνα και ότι οι 13 είναι «επικίνδυνοι τρομοκράτες της Τουρκίας που ζητάνε άσυλο στην Ελλάδα».

Οι αλληλέγγυοι των Τούρκων αναρχικών μιλούν για “ξεκάθαρο το κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ στους αγωνιστές” και “αγαστή συνεργασία όλων των κυβερνήσεων και των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας και της Τουρκίας, σε θέματα «τρομοκρατίας»”.







ΠΗΓΗ 

Ο Σαλεμενος, ζητα την Εικονα της Παναγιας Σουμελα και τα κειμηλια που εφεραν μαζι τους, οι Μικρασιατες προσφυγες ! ! !

Το θρασος του δεν εχει ορια...
Αλλα και η αναλγησια των Κυβερνωντων μας δεν εχει ορια....
Αντι να ζητουμε εμεις τις περιουσιες των Ελληνων σε Κωνσταντινουπολη, Αιβαλι, Σμυρνη, Ποντο ζηταει ο Ερτογκαν....
Και ουτε βγηκε κανεις να πει λεξη γι αυτο....
Ξεφτιλισμενοι ολοι τους ! ! !


Σύμφωνα με το άρθρο της τουρκικής Μιλιέτ οι αρμόδιοι κατέγραψαν μια σειρά από μεταλλικά αντικείμενα, χειρόγραφα, αλλά και ενδυμασίες από την βυζαντινή περίοδο που σύμφωνα με τους Τούρκους ακαδημαϊκούς ανήκουν στο ιστορικό μοναστήρι.

Ανάμεσα στα έργα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, βρίσκονται αντικείμενα που αποδίδονται στον Αλέξιο Γ’ τον Μέγα Κομνηνό, ο οποίος και διετέλεσε αυτοκράτορας της Τραπεζούντας από το 1349 ως και τον θάνατό του.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως πολλά από τα ανεκτίμητης, όπως σημειώνει, αξίας κειμήλια της Παναγίας Σουμελά αφαιρέθηκαν και βγήκαν στο εξωτερικό.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λίστα αυτή από τα αντικείμενα έχει έρθει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση από τον Τούρκο υπουργό πολιτισμού Νουρί Ερσόι.

Με επιστολή του στο κοινοβούλιο ο Τούρκος πολιτικός δηλώνει πως η Παναγία Σουμελά «είναι ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια στην Ανατολία» και πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν πίσω τα 77 αυτά αντικείμενα που έχουν καταγραφεί.

Φαίνεται πως η λίστα με τα αντικείμενα αυτά είναι καταγεγραμμένη στο μουσείο της Αγιάς Σοφιάς και παραμένει στη διάθεση της διεύθυνσης του μουσείου.

Ο tούρκος υπουργός πολιτισμού σημειώνει πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιστραφούν κειμήλια της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τουρκίας που βγήκαν παράνομα στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται διατεθειμένη να αξιοποιήσει τουριστικά το ιστορικό μοναστήρι, στο οποίο πραγματοποιούνται εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης.







πηγη 

Διώκουν τον Μητροπολίτη ! ! ! Τον Άγιο Μόρφου για ομοφοβική ρητορική μίσους.....

Oργουελικές καταστάσεις...... 
Πλέον διώκονται θέσεις και απόψεις......
Βέβαια μόνο όσες δεν είναι αρεστές στο καταστημένο......
Εάν είναι με την παγκοσμιοποίηση, τότε όλα είναι εντάξει......
Ανήκεις στο σύστημα ! ! !


Κατάθεση από τον Μητροπολίτη Μόρφου έλαβαν χθες ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνούν καταγγελία σε σχέση με πρόσφατες αναφορές του σε ομιλία για τους ομοφυλόφιλους.

Η έρευνα διενεργείται μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης οποιουδήποτε αδικήματος σε σχέση με τις αναφορές του Μόρφου Νεόφυτου για τους ομοφυλόφιλους και άλλα συναφή θέματα.

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι τρεις ανακριτές μετέβησαν χθες το πρωί στη Μητρόπολη Μόρφου στην Ευρύχου και είχαν για αρκετή ώρα συνάντηση με τον Μητροπολίτη, στον οποίον έθεσαν τα θέματα που προκύπτουν από την ομιλία που είχε κάνει σε συγκέντρωση πριν από ένα μήνα. Κύριο ερώτημα που τέθηκε στον Μητροπολίτη αφορούσε στο κατά πόσον οι δηλώσεις του αποτελούν δικές του αποκλειστικά θέσεις ή εκφράζουν ολόκληρη την Εκκλησία. Είναι άγνωστο ποια στάση τήρησε ο Πανιερώτατος σε σχέση με τις ερωτήσεις των ανακριτών, ενώ δεν εγνώσθη κατά πόσον η συνάντηση έγινε στην παρουσία του δικηγόρου του.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος ώστε την ερχόμενη βδομάδα ο φάκελος να διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία όπου και θα συζητηθεί με τους ανακριτές για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης. Η ανακριτική ομάδα είχε αποφασίσει να ζητήσει οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία προτού ληφθεί κατάθεση από τον Μόρφου, ωστόσο σε σύσκεψη υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας, δόθηκαν οδηγίες όπως ληφθούν και οι απόψεις του ώστε ο τελικός φάκελος να φτάσει ολοκληρωμένος στην Εισαγγελία.

Ο ίδιος ο Άγιος Μόρφου είχε πληροφορήσει τους ανακριτές όταν τον προσέγγισαν προ ημερών για κατάθεση, να μην τον ενοχλήσουν προ του Δεκαπενταύγουστου λόγω νηστειών, ενώ αργότερα σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «όσον αφορά μιαν άλλη πυρκαγιά, περί σαρκός, Αγίου Πνεύματος και πονηρών πνευμάτων, την οποία κάποιοι άναψαν για μας, δεν θα προβούμε σε οιονδήποτε σχολιασμό, σεβόμενοι πλήρως σχετική αστυνομική έρευνα που διεξάγεται».

Η Αστυνομία έχει εξασφαλίσει το σχετικό βίντεο από την ομιλία Μόρφου, το απομαγνητοφώνησε και γνωρίζει το πλήρες περιεχόμενό της. Σχετική καταγγελία έχει υποβάλει στον Γενικό Εισαγγελέα ο Κώστας Γαβριηλίδης, σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα και ζητούσε να ερευνηθεί κατά πόσον οι αναφορές του Μόρφου συνιστούν δημόσια ομοφοβική ρητορική μίσους, «αφού, όπως υποστήριξε, με κατασκευασμένα επιχειρήματα υποκινεί και προωθεί τη μισαλλοδοξία προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ παράλληλα προσβάλλει γονείς ομοφυλόφιλων ατόμων και στοχοποιεί κυρίως τις μητέρες αυτών».






πηγη 

Θρήνος στην Κατερίνη: 19χρονος Πνίγηκε μια ημέρα μετά την Απεργία των Ναυαγοσωστών

Κριμα…
Αδικα εφυγε το παληκαρι...


Η απεργία των ναυαγοσοστών στην Κατερίνη είχε ως αποτέλεσμα μια απίστευτη τραγωδία με έναν 19χρονο να χάνει την ζωή του.

Χωρίς ναυαγοσώστες είναι οι παραλίες της Κατερίνης τις τελευταίες ημέρες, λόγω οικονομικής διαφοράς μεταξύ της ανάδοχης εταιρείας και του δήμου. Μάλιστα, μόλις μία ημέρα μετά την απόσυρση των ναυαγοσωστών από τα καθήκοντά τους, ένας 19χρονος από τη Σερβία έχασε τη ζωή του από πνιγμό στην Ολυμπιακή Ακτή.

Μία ημέρα πριν, η εταιρία Lifeguard Patrol είχε ανακοινώσει την «προσωρινή αναστολή των εργασιών ναυαγοσωστικής κάλυψης» των ακτών του δήμου Κατερίνης, κατηγορώντας τη δημοτική Αρχή ότι δεν υπήρξε συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντί της. «Με την κάλυψη των οφειλών από το δήμο οι ναυαγοσώστες θα επιστρέψουν και πάλι στις ακτές», κατέληγε η ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Χωρίς ναυαγοσώστες από σήμερα οι ακτές του Δήμου Κατερίνης.
Η εταιρεία Lifeguard Patrol βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την προσωρινή αναστολή των εργασιών «Ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Δήμου Κατερίνης». Από σήμερα Τετάρτη 21-8-2019 οι ναυαγοσώστες δε θα βρίσκονται στα βάθρα τους καθώς ο Δήμος Κατερίνης δεν υπήρξε συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στην εταιρεία. Με την κάλυψη των οφειλών από τον Δήμο οι ναυαγοσώστες θα επιστρέψουν και πάλι στις ακτές». Όπως τονίζει μιλώντας στη ThessToday.gr ο υπεύθυνος της εταιρείας, Βασίλης Λάμπρου, η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τη ναυαγοσωστική κάλυψη στις 21 Αυγούστου, αφού πρώτα ενημέρωσε εγγράφως τον δήμο. Όπως σημειώνει, από τις αρχές της σεζόν μέχρι και σήμερα η εταιρεία δεν έχει λάβει τα συμφωνημένα χρήματα τα οποία πρέπει να καταβάλλονται μηνιαίως.

“Από τις 4 Αυγούστου μας υπόσχονται ότι θα πληρωθούν από μέρα σε μέρα οι οφειλές προς την εταιρεία, ωστόσο αυτό δεν έγινε μέχρι και σήμερα”, αναφέρει ο κ. Λάμπρου και συνεχίζει λέγοντας πως “ουδέποτε ζητήθηκαν παραπάνω χρήματα από αυτά που είχαν ήδη συμφωνηθεί και είχαν καθοριστεί από τον ίδιο το δήμο εξαρχής και όχι από εμάς”. Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου, οι ναυαγοσώστες που απασχολούνται για την κάλυψη των αναγκών για τις τρεις δημοτικές κοινότητες (Κορινός, Παραλία Κατερίνης, Ολυμπιακή Ακτή) είναι 18 στους πύργους, τρεις στο ναυαγοσωστικό σκάφος που είναι πάντα σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό, ένας επόπτης και ένας διαχειριστής της όλης διαδικασίας που απαιτείται.

Όπως υποστηρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Κωνσταντίνος Τσουκάλης μιλώντας στη ThessToday.gr, πράγματι καθυστέρησε η πληρωμή αλλά δεν έφταιγε ο δήμος αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών που δεν έστειλε την επιχορήγηση στην ώρα της. “Δεν υπήρχαν χρήματα γι’αυτό δεν έγινε η πληρωμή στην ανάδοχο εταιρεία το πρόβλημα ωστόσο θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών και θα καταβληθούν τα λεφτά έως και την ερχόμενη Τρίτη”, διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος.

“H υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης μας υποχρέωσε να αυξήσουμε τους πύργους από 10 σε 18, οπότε ανέβηκε το κοστολόγιο. Επίσης, αυξήθηκε και ο χρόνος που οι ναυαγοσώστες απασχολούνται στις παραλίες της Κατερίνης κατά ένα μήνα. Έτσι, το κόστος μεγάλωσε και σήμερα είναι 300.000 ευρώ” τονίζει.

Τέλος ο κ. Τσουκάλης άφησε αιχμές για μονοπώλιο από την πλευρά των ναυαγοσωστικών εταιρειών, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν σημαντικά οι αμοιβές τους και οι δήμοι να αδυνατούν να καταβάλλουν εγκαίρως τα χρήματα.


Πηγή 

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Εύβοια: Σκύλος Επιτέθηκε σε 11χρονο την "Κοπάνησε'' η Ιδιοκτήτριά του μετά την Επίθεση <ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ>


Το αγορι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Επίθεση από σκυλί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί δέχθηκε ένας 11χρονος στο Αχλάδι της Εύβοιας το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τη μητέρα του αγοριού που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού το παιδί έχει τραυματιστεί στο χέρι και το πόδι. «Είμαστε τυχεροί που δεν μας το σκότωσε» πρόσθεσε μιλώντας στον ALPHA.


Σύμφωνα με πληροφορίες το σκυλί επιτέθηκε στο παιδί ενώ αυτό έκανε ποδήλατο με φίλους του στον παραλιακό δρόμο της περιοχής.

«Η ιδιοκτήτρια του σκυλιού το είχε πιο ελεύθερο με το λουρί. Μου είπε ο Νίκος (σ.σ. το όνομα του 11χρονου) ότι έπεσε στο σκυλί με το ποδήλατο και αυτό άρχισε να το δαγκώνει» είπε για τις
συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επίθεση ο πατέρας του αγοριού.

Ο 11χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και από εκεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας στο οποίο, σύμφωνα με τον πατέρα του, είπαν στους γονείς του ότι «με τέτοιες πληγές πρέπει να πας στο Παίδων».

Ο πατέρας του 11χρονου δηλώνει οργισμένος με τη συμπεριφορά της ιδιοκτήτριας του σκύλου η οποία μετά την επίθεση «έφυγε από την Εύβοια αντί να έρθει να δει το παιδί πώς είναι».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ


Πηγή 

Τι γινεται με τους εμπρηστες που συνεληφθησαν ?

Τι γινεται με τους εμπρηστες, που συνεληφθησαν ?
Αυτο το ερωτημα, πλαναται παντου...
Σε ολα τα χειλη, των απλων ανθρωπων....
Γιατι τους αφηνουν ελευθερους ? 
Ξερουν οτι θα εξαφανιστουν, ειδικα οταν προκειται για αλλοδαπους και λαθρομεταναστες...
Κι αν ειναι λαθρομετανστες, γιατι δεν απελαυνονται ?
Που το γραφει οτι δεν απελαυνονται ?
ΠΟΥΘΕΝΑΑΑΑΑ...
Και αυτοι που δεν εφαρμοζουν τους νομους γιατι παραμενενουν στην θεση τους ?
Κυριε Πρωθυπουργε, μεχρι στιγμης, μονο λογια εχουμε ακουσει, εργα τιποτα....
Δεν θα την βγαλετε την τετραετια και μην ξεχνατε οτι γινατε Κυβερνηση για να φυγει ο ΣΥΡΙΖΑ και οχι γιατι πιστευουν σε σας οι Ελληνες .....
Αφηστε τα λογια....
Εργα θελουμε....
Και η προταση μας ειναι, η εικονα του αρθρου μας ! ! !


Στρατος: Στράτευση των γυναικών-τρίμηνη αύξηση θητείας-προσλήψεις μόνιμων οπλιτών....

Πολλα λενε...
Πολλα εχουμε ακουσει...
Και θα ακουσουμε ακομη περισσοτερα....
Σημασια ομως εχει να δουμε εργα, που μεχρι τωρα δεν ειδαμε....
Απο λογια χορτασαμε...


Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζονται στις ΕΔ σύμφωνα με πληροφορίες. Η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αδράνεια στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο σχεδιάζει σημαντικές αλλαγές, που θα καθορίσουν την μελλοντική πορεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την ισχύ των ελληνικών όπλων.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός -και πρώην αρχηγός ΓΕΣ- Αλκιβιάδης Στεφανής, σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία, εξετάζουν λύσεις που δεν θα αυξάνουν στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων τη στρατιωτική θητεία, αλλά θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της λειψανδρίας που, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, παρατηρείται σήμερα στο στράτευμα. Είναι χαρακτηριστικό πως σε σύγκριση με την Τουρκία, το τελευταίο έτος γεννήθηκαν στη χώρα μας 35.000 περίπου αγόρια, ενώ στη γειτονική χώρα 720.000 αγόρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εξετάζει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος:

–Εναρμόνιση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς (σήμερα η διάρκειά της είναι 9 μήνες) με τη διάρκεια της θητείας στο ναυτικό και την αεροπορία, που σήμερα είναι 12 μήνες.

-Επιλεκτική στράτευση στα 18 έτη, με κίνητρο τη μειωμένη θητεία για όσους υπηρετήσουν πριν τις σπουδές τους. Η πολιτεία θα επιλέγει τις σχολές για τις οποίες θα ισχύει η συγκεκριμένη δυνατότητα.

-Εθελοντική στράτευση των γυναικών. Εξετάζονται διάφορα μπόνους για όσες νέες επιλέξουν να στρατευτούν, μεταξύ των οποίων -σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews 24/7- η παροχή “μπόνους” σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

-Σταδιακή πρόσληψη χιλίων περίπου οπλιτών, επί δέκα συνεχή έτη.

-Μείωση των στρατοπέδων. Σήμερα μόνο ο στρατός ξηράς διαθέτει 1596 στρατόπεδα. Μόνο ένας νεοσύλλεκτος να πάει σε καθένα από αυτά, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, απαιτείται πάνω από τη μισή ΕΣΣΟ (από τους μισούς νέους, δηλαδή, που στρατεύονται σε κάθε “σειρά”).

-Ρύθμιση του θέματος των ανυπότακτων, που σήμερα ανέρχονται περίπου σε 47.000, οι 30.000 εκ των οποίων είναι στο εσωτερικό. Μεταξύ των λύσεων που συζητούνται είναι και αυστηρά πρόστιμα για όσους δεν υπηρετούν τη θητεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας θα παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες της προτάσεις το επόμενο διάστημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έχει δεσμευτεί κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του.





πηγη 

Μπηκε μεσα η ΔΕΗ και παλι εμεις θα πληρωσουμε, αφου θα κοψουμε το καπνισμα ! ! !

Μισο εκατομμυριο χρωστα η Νουδουλα...
Θα πληρωσει ?
Αν οχι, ολα τα υπολοιπα, ειναι π@π@ριες...
Και κατι εκατομμυρια, που χρωστουν, κατι μεγαλοκαρχαριες ?
Θα πληρωθουν ? 
Εχετε τα κοτσια, να κανετε κατασχεσεις σ αυτους ?
Αν ναι, λυνεται το προβλημα χωρις να πληρωσει παλι, ο Ελληνικος λαος...
Αυτα, για να μην νομιζετε, οτι βγηκατε κυβερνηση, γιατι σας εμπιστευθηκαν οι Ελληνες...
Βγηκατε για να φυγει ο Τσυριζα....
Σοβαρευτειτε και κανετε κατι σωστο....
Το προβλημα της Ελλαδος δεν ειναι το καπνισμα....
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ! ! !





Καβάλα: 43χρονος σκότωσε μάνα και γιο για το πάρκινγκ!


Το έγκλημα έγινε στην Χρυσούπολη - Προηγήθηκε καβγάς του δράστη με την γυναίκα και όταν ο γιος της ζήτησε το λόγο, τους πυροβόλησε και τους δύο - Αιτία το πού πάρκαρε το φορτηγό του το θύμα

Διπλό φονικό το βράδυ της Πέμπτης στην Χρυσούπολη Καβάλας, όπου ένας 43χρονος πυροβόλησε και σκότωσε μητέρα και γιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο καβγάς ξεκίνησε όταν το ένα εκ των δύο θυμάτων, η άτυχη γυναίκα, βγήκε από το σπίτι της να πετάξει τα σκουπίδια.

Εκεί η 67χρονη, είχε έντονη λογομαχία με τον δράστη.

Στη συνέχεια η γυναίκα μαζί με τον γιό της πήγαν στο σπίτι του δράστη για να ζητήσουν εξηγήσεις και εκεί έγινε το κακό. Ο άνδρας άρπαξε την κυνηγετική του καραμπίνα και πυροβόλησε μάνα και γιο, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα.

Σϋμφωνα με πληροφορίες, η αιτία του διπλού φονικού έχει σχέση με το πού πάρκαρε το φορτηγό του ο 42χρονος, ένα από τα δύο θύματα, που ήταν και πατέρας δύο παιδιών.

Ο δράστης και το 42χρονο θύμα του  φαίνεται πως είχαν συχνά διαφωνίες για το σημείο στάθμευσης του μεγάλου οχήματος.

Ο δράστης φέρεται να είναι υπάλληλος του Δήμου Νέστου.

Πηγή


''Εφυγε'' από τη ζωή η ηθοποιός Ελισάβετ Ναζλίδου <ΦΩΤΟ>

Κριμα...
Καλό Παράδεισο...

Έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελισάβετ Ναζλίδου.
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα το πρωί στις 11:30 στη Λάρισα, όπου έμενε.


Το δυσάρεστο νέο έκανε γνωστό μέσω ανάρτησής της στο Facebook, η ξαδέλφη της Σμαρώ Κατσαβούνη, η οποία την αποχαιρέτησε με μία συγκινητική ανάρτηση.

Ποια ήταν η Ελισσάβετ Ναζλίδου
Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:
Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Dr Τζούλια και Ms Χάιδω 1994|1994 Star
Safe sex: Η απαγωγή 2008|2008 Mega
Διπλή αλήθεια: Αγνώστου πατρός 1997|1997 ΕΤ1
Η αίθουσα του θρόνου 1998|1998 Mega
Η φόνισσα (1993) 1993|1993 ΕΤ1
Κλεμμένη ζωή 2007|2007 ΑΝΤ1
Λίτσα.com 2008|2008 ΑΝΤ1
Μαμά και γιός 2002|2002 ΝΕΤ
Οι μεν και οι δεν 1993|1993 ΑΝΤ1
Οι τελευταίοι εγγονοί 1991|1991 Mega
Οι φρουροί της Αχαϊας (1992) 1992|1992 Mega
Παππούδες εν δράσει 2000|2000 ΕΤ1
Στη χώρα των φευγάτων 1993|1993 ΑΝΤ1
Στο δρόμο της καρδιάς 2001|2001 Alpha
Τα χρυσά κορίτσια 2007|2007 ΕΤ1
Το 10 2007|2007 Alpha
Το φάντασμα 1990|1990 ΕΤ2
Τύχη βουνό 2006|2006 ΑΝΤ1
Χορεύοντας στη σιωπή 2002|2002 Alpha
Χωρικά ύδατα 1998|1998 ΕΤ1
Ψιτ, sweety 1995|1995 ΑΝΤ1
Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει παίξει:
Γυναίκες δηλητήριο 1993
Η επιστροφή (2007) 2007
Κρύο-Ζεστό 2002
Το φως που σβήνει 2000

Χαλκιδική: Στην Εντατική πεντάχρονος που ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του

Μακάρι το παιδάκι να γίνει γρηγορά καλα.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται το παιδί

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται πεντάχρονο αγόρι σερβικής καταγωγής που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.

Από τον εκπρόσωπο θαλάσσιων μέσων αναψυχής και τον λουόμενο ιατρό που ανέσυραν τον ανήλικο έγιναν προσπάθειες παροχής πρώτων βοηθειών με αποτέλεσμα την ανάκτηση της καρδιακής του λειτουργίας.

Ο πεντάχρονος διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης«Ιπποκράτειο» όπου παραμένει για νοσηλεία στην μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων.

Διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό.


Πηγή 

''Δύσκολες ώρες'' για τον Λάκη Λαζόπουλο. ''Εφυγε'' απο την ζωή η σύζυγος του Τασούλα...

Κριμα...
Καλό Παράδεισο...

Πέθανε σήμερα η Τασούλα Λαζοπούλου, σύζυγος του Λάκη Λαζόπουλου, σε ηλικία 60 ετών.   

 Τα τελευταία τρία χρόνια, η Τασούλα Λαζοπούλου έδινε μάχη με τον καρκίνο, με τον ηθοποιό και την κόρη τους, Μαριέλλη Λαζοπούλου να μην εγκαταλείπουν το πλευρό της. 

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείο «Υγεία» η Τασούλα Λαζοπούλου έφυγε απόψε από τη ζωή.

Η Τασούλα Λαζοπούλου και ο Λάκης Λαζόπουλος είχαν γνωριστεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όταν ακόμα σπούδαζαν νομική. 

Αργότερα έγιναν ζευγάρι και το 1983 παντρεύτηκαν στη Λάρισα.   

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στο Α' νεκροταφείο ενώ, σύμφωνα με επιθυμία της, θα ταφεί στη γενέτειρα της, την Δράμα. 

Η ταφή θα γίνει την Τρίτη σε ώρα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.   

Επιθυμία της οικογένειας είναι να μην καλυφθεί η τελετή δημοσιογραφικά ή φωτογραφικά και οι συγγενείς καλούν τους δημοσιογράφους να σεβαστούν το πένθος τους. 


Πηγη

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός « Ετοιμαστείτε Έρχεται Τεράστια Καταστροφή…»


Ανατριχιαστική είναι η προφητεία του Γέροντα Ιωσήφ, ο οποίος μίλησε για καταστροφή!

Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, ο οποίος κοιμήθηκε στο Άγιον Όρος την 1η Ιουλίου 2009 μ.Χ., τα είχε δει όλα: την Οικονομική Κρίση, την Πολιτειακή Ανωμαλία, την ξαφνική Απόσυρση του Διεθνούς Κεφαλαίου, τις Απολύσεις, τη Φτώχεια, την Τουρκική Εισβολή σε ώρα αδυναμίας της Ελλάδος, τη Ρωσική σφοδρή Αντεπίθεση, τη Νίκη των Ρώσων και την ήττα της Τουρκίας… και πολλά άλλα.

O Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, μια από τις σύγχρονες Αγιορείτικες ορθόδοξες μορφές, τις οποίες οι Άγιοι Ανάργυροι, ως φαίνεται, είχαν υπό την σκέπη τους, μιλά προφητικά για τα όσα ζούμε σήμερα.

– Καταρχήν λέει στους ανθρώπους, δυο μάλιστα φορές, ότι έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα εσχατολογικά και με όσα λένε οι προφήτες.

– Μιλάει για λαίλαπα που έρχεται και μάλιστα πολύ γρήγορα. «Δεν έχουμε χρόνο πια, αδερφοί μου. Πρέπει να είμεθα έτοιμοι».

– Εξηγεί ότι οι Ρώσοι θα επέμβουν, επειδή θα προκληθούν και θα διαλύσουν την Τουρκία. Θα φτάσουν μέχρι το Ισραήλ και θα τους χαλάσουν τα σχέδια.

– Η Αμερική και η Ευρώπη θα αντεπιτεθούν και επειδή δεν θα τους φτάνει ο στρατός θα χρησιμοποιήσουν μισθοφόρους από την Ιαπωνία και την Κίνα.

– Μιλάει για δυο ημίχρονα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο το κακό θα είναι τοπικό και στο δεύτερο θα γίνει παγκόσμιο. Η καταστροφή θα είναι τεράστια.

– Εξηγεί ότι είμαστε όπως στην εποχή του Νώε και πρέπει να γίνει αυτή η καταστροφή για να σωθεί η Ορθοδοξία.

– Αναφέρεται σε απώλειες της τάξης των 700 εκατομμυρίων, κυρίως από αυτούς που θα συμμετέχουν στον πόλεμο και όχι τόσο από γυναικόπαιδα.

– «Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, αδερφοί μου γιατί δεν θα το αντέξετε» λέει σε κάποια στιγμή και όταν τον ρωτάνε αν θα γίνει στη γενιά μας απαντάει ότι όσοι ζουν θα το ζήσουν. Δηλαδή σου δίνει την εντύπωση ότι προφητεύει για τον εαυτό του ότι δεν θα ζει όταν θα γίνουν όλα αυτά.

– Ζητάει από όλους πνευματική προετοιμασία, μετάνοια και προσευχή για να μπορέσουμε να αντέξουμε την φοβερή αυτή δοκιμασία. Τόσο μεγάλη θα είναι η λαίλαπα, εξηγεί που μόνο όσοι είναι από τώρα κοντά στο Χριστό, θα αντέξουν.

Φυσικά μιλάει για ξεκαθάρισμα της ανθρωπότητας για να εξαφανιστούν όλοι αυτοί οι μεγάλοι που είναι οι δημιουργοί του κακού.

– Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα έρθει ο αντίχριστος πριν την αναλαμπή της Ορθοδοξίας. 30 με 40 χρόνια μετά τοποθετεί τον ερχομό του και εξηγεί ότι πρέπει να δυναμώσουν οι Χριστιανοί πρώτα για να μπορούν να πολεμήσουν. Αν δεν γίνει πρώτα η αναλαμπή να ξαναγυρίσουμε πίσω στην παράδοση και στην πίστη, δεν θα αντέξει κανείς.

– Όταν τον ρωτάνε πότε θα γίνουν τα γεγονότα, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι πρέπον οι χριστιανοί να λένε για χρόνους και καιρούς. Αλλά επειδή έχουμε μυαλό και διακρίνουμε τα σημεία των καιρών μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα γεγονότα είναι πολύ κοντά.

-«Έχει ολοκληρωθεί ο κανόνας της Ελλάδας, από την πτώση του Βυζαντίου μέχρι σήμερα. Τώρα θα μιλήσουν τα αίματα των προγόνων μας και θα αφανιστεί αυτός ο λαός – εννοεί τους Τούρκους- που τίποτα καλό δεν πρόσφεραν στην ανθρωπότητα. Η Κωνσταντινούπολη θα μας δοθεί με τρόπο θαυμαστό. Ήρθε η ώρα να λάμψει η φυλή μας. Όλες οι περιοχές που ήταν δικές μας, Πόντος, Καππαδοκία, Μικρασιατικά παράλια θα κατοικηθούν πάλι από αυτούς που κατάγονται από εκεί.»

– Κατά τη διάρκεια του πολέμου, Άγγελος θα εμφανιστεί και θα προκαλέσει μέθη στα πλήθη των πολεμούντων και θα καταλήξουν να σκοτώνονται ακόμη και μεταξύ τους, από ασήμαντες αφορμές.

– Στο τέλος του πολέμου, πάλι Άγγελος θα εμφανιστεί, που θα είναι ορατός από πολλούς και θα πει το γνωστό

«Στήτε. Στώμεν καλώς» και θα δώσει τέλος στον πόλεμο. Τότε οι λίγοι επιζήσαντες θα ξυπνήσουν από τη μέθη και θα αναρωτηθούν τι κάνουν τόσο καιρό. Έτσι θα επιστρέψουν στις πατρίδες του, πραγματικά αποδεκατισμένοι.

– Ο Άγγελος τότε θα δείξει με το δάχτυλο τους αναστημένους Βυζαντινούς, πολιτικούς και εκκλησιαστικούς που θα μας διοικήσουν πλέον. Εδω τον ρωτάνε για τον βασιλιά και απαντάει ότι δεν μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ποιός είναι. Κοιμάται σαν τους 7 παίδες.

– Τέλος όταν του ζητάνε ένα σημείο πριν από τα γεγονότα τους λέει: «Θα γίνει μια πολιτειακή ανωμαλία. Μόλις γίνει η πολιτειακή ανωμαλία θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο είναι διεθνές, εβραϊκό. Μόλις τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι. Η Ελλάδα τότε θα φτωχύνει και ο κόσμος θα πεινάσει. Τότε θα γίνει η πρόκληση, πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα.

– Επίσης μετά τον πόλεμο η γη θα δώσει τον πλούτο που έχει κρυμμένο και τότε οι φτωχοί θα γίνουν πλούσιοι. Αλλά αυτό όπως λέει και ο γέροντας δεν είναι το ζητούμενο.


Πηγή 

Σημερα Πανηγυρις και Περιφορα της Παναγιας Φανερωμενης στο (Προσκυνημα????), στην Ν.μηχανιωνα !

Προσκυνημα....
Σωστα διαβασατε...
Αυτο ο υπεροχος Ναος που δεν υπαρχει ομοιος του, στην Μακεδονια δεν θεωρειται Ναος, αλλα Προσκυνημα....
Ξωκκλησι δηλαδη....
Παρεκκλησι ! ! !
ΓΙΑΤΙ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ?
Γιατι αυτος ο Ναος της Παναγιας Φανερωμενης στην Νεα Μηχανιωνα, μια πολη 11 χιλιαδων μονιμων κατοικων, δεν ειναι ουτε καν Ενορια ?
Θα μπορουσε καλλιστα να ειναι και Μητροπολις ! ! !
Γιατι λοιπον παραμενει τοσα χρονια Παρεκκλησι, ενω αλλοι υποδεεεστροι Ναοι, ειναι Ενοριες, η και Μητροπολεις ?
Τι ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ υπαρχουν ?


Χαρης Σκοπελιτης

Πειραιάς: Δέσμευσαν 28 τόνους ''Δηλητήριο'' Καρπούζια


Στη δέσμευση 27.600 κιλών καρπουζιών αγνώστου προελεύσεως, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στα πλαίσια των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.
Συγκεκριμένα, και μετά τα 67 κιλά αλλοιωμένα κοτόπουλα που δέσμευσαν χθες, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν 48 bins με καρπούζια συνολικού βάρους 27.600 κιλών, λόγω μη τήρησης των προδιαγραφών περί ιχνηλασιμότητας.
Επισημαίνεται ότι η σήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων, διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους και αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις.


Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Γιος πιλοτου: Ο Πατέρας μου, επιβίωσε στα Ίμια και πέθανε τώρα, στην ιδιωτική αεροπορία, στην ΥΠΑ....

Επιβίωσε από τα Ίμια....
Συγκλονίζει ο Γρηγόρης Καρυστινός που αναφέρθηκε στην παρουσία του πατέρα του στα Ίμια και το “παράπονο” για τον θάνατό του.....


«Μετά από 35 χρόνια στον αέρα κατάφερε να επιβιώσει από τα Ίμια, ήταν το ελικόπτερο που βρισκόταν πίσω από το ελικόπτερο που έπεσε, ήταν το “Bell 205” που βρισκόταν από πίσω, ήταν συγκυβερνήτης μέσα. Έζησε τόσα τραγικά και τόσα επικίνδυνα και κατάφερε και επιβίωσε και να πεθάνει τρεις μήνες που ήταν στην ιδιωτική αεροπορία, στην ΥΠΑ».

«Συγκλονιστικό προαίσθημα»
Ο Γρηγόρης Καρυστινός αποκαλύπτει πως ο πατέρας του είχε πολλές φορές εκφράσει φόβο για το συγκεκριμένο άτυπο ελικοδρόμιο αλλά και τα καλώδια της ΔΕΗ, με ένα συγκλονιστικό προαίσθημα ότι θα συμβεί κάποιο φοβερό προαίσθημα

«Γενικότερα το γνώριζε το σημείο και σε πολλές συζητήσεις που είχαμε κάνει, μας έλεγε ότι “αυτά τα καλώδια εκεί στον Πόρο κάθε φορά που περνάω, κάθε φορά με ανατριχιάζουν”. Και αυτά ήταν τα μοιραία καλώδια που του στοίχησαν τη ζωή. Το ελικοδρόμιο είναι ένα χωράφι. Δεν υπάρχει ούτε σήμανση, δεν υπάρχει τίποτα. Και πόσες φορές μου έλεγε ότι είναι επικίνδυνο, δεν τηρεί τίποτα από όλα αυτά που θα έπρεπε να τηρούσε».






πηγη 

Ραγίζει Καρδιές η Κόρη του Ατυχου Πιλότου: Δεν σου άξιζε Πατέρα μου τόσο σύντομο Τέλος <ΦΩΤΟ>


Μια συγκλονιστική ανάρτηση έκανε στο Facebook η κόρη του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου που έπεσε στον Πόρο.

«Σήμερα ξημερώνει η πιο εφιαλτική μέρα της ζωής μου... Μπαμπά μου εσύ που ήσουν το στήριγμα μου πάντα αποφάσισες να πετάξεις ψηλά... Δεν σου άξιζε πατέρα μου τόσο σύντομο τέλος.. Θα σ αγαπάω και θα είμαι υπερήφανη πάντα που ήσουν πατέρας μου.. Η πιο τυχερή κόρη στο κόσμο... Λυπάμαι τόσο μπαμπάκα μου.. Καλό σου ταξίδι...».



Το Agusta A109C έπεσε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του και παρέσυρε στο θάνατο τους δύο ρώσους επιβάτες και τον κυβερνήτη του, που ήταν πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άτρακτος και οι έλικες φυλάσσονται ήδη σε ιδιωτικό πάρκινγκ και σήμερα θα εξεταστούν ώστε να βγει σαφές συμπέρασμα για το τι συνέβη.

Οι 3 σοροί ανασύρθηκαν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα από βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών. Λίγο μετά την απογείωσή ελικοπτέρου του ακούστηκε μια έκρηξη, πήρε φωτιά στον αέρα και έπεσε.

Τα αίτια της πτώσης παραμένουν άγνωστα, αν και φαίνεται πως το Agusta χτύπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και κατέληξε στη θάλασσα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι δύτες του Λιμενικού βρήκαν τσαλακωμένη την καμπίνα και τους έλικες του ελικοπτέρου.

Ποιος ήταν ο κυβερνήτης
Ο άτυχος πιλότος είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων και μετά τη συνταξιοδότησή του είχε στραφεί στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση  της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών έγινε στις 15:32 και τότε ενημέρωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά. Μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

«Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των 
επιβαινόντων», ανέφερε η ΥΠΑ στην ανακοίνωσή της.

Την μοιραία πτήση είχαν καλέσει οι δύο Ρώσοι επιβαίνοντες οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόντουσαν σε ταβέρνα της περιοχής και ήθελαν να μεταβούν στο Ελευθέριος Βενιζέλος.




Πηγη

Η Προφητική Ανάρτηση του Ατυχου Πιλότου από την Τραγωδία στο Πόρο <ΦΩΤΟ>


Συγκλόνισε το πανελλήνιο η τραγωδία στον Πόρο με την πτώση ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Πρόκειται για δύο ρωσικής καταγωγής άνδρες οι οποίοι είχαν ναυλώσει το ελικόπτερο με προορισμό το αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελ. Βενιζέλος».

Πιλότος στο μοιραίο ελικόπτερο ήταν ο Νίκος Καρυστινός.

Ο άτυχος πιλότος είχε τελειώσει τη σχολή Ικάρων και διέθετε μεγάλη εμπειρία με πολλές ώρες πτήσεις σε αεροπλάνα αλλά και ελικόπτερα παντός τύπου.Ηταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Το ανατριχιαστικό είναι πως στις 10 Ιουλίου είχε κάνει μία ανάρτηση που πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί ως «προφητική», δυστυχώς.

Δείτε τι έγραψε…



                                                                          Πηγή

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Σε τουριστες αναφερεται η δηλωση του Κικιλια για τα νοσηλεια των αλλοδαπων ! ! !

Σε τουριστες και οχι σε λαθρομεταναστες εισβολεις αναφερεται....
Κι επειδη πολλοι διαβαζουν μονο τον τιτλο, ειναι γραμμενος ετσι που σε παραπεμπει αλλου....
Απατη ολκης ειναι φιλοι μου ! ! !


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι ο κ. Κικιλιας θα βάλει φρένο στις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης των αλλοδαπών που είναι στην Ελλάδα.

Λόγω της αγανάκτησης πολλών Ελλήνων για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που υπαρχει λόγω των συνεχιζομενων ροών μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα για να ζητήσουν άσυλο, το μυαλό όλων όσων διαβάζουν τον τίτλο  πηγαινει στην σκέψη ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ.

Επειδή οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου βαριούνται να διαβάσουν ένα άρθρο, διαμορφώνουν άποψη ΜΟΝΟΝ από τον τίτλο  Άραγε ο τίτλος αναφέρεται στους αλλοδαπούς που εισέρχονται κατά χιλιάδες με σκοπό το άσυλο; Προφανώς ΌΧΙ. 

Αναφέρεται σε μια διαδικασία ρουτίνας την οποία οι υπεύθυνες υπηρεσίες του κράτους εκτελουσαν πλημελως. Αναφέρεται στους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ οι οποίοι αναγκάζονται να νοσηλευτουν ως ΈΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΆ σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία.

Η Ελλάδα έχει υπογράψει συμβαση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη για την υγειονομική κάλυψη (μόνον για έκτακτα περιστατικά) των Ευρωπαίων πολιτων σε όποια χώρα κι αν βρεθούν για ΤΟΥΡΙΣΜΌ. Τα νοσηλεία του πολιτη καλείται να τα πληρώσει η χώρα στην οποία είναι ασφαλισμένος.

Με αυτήν τη δήλωση ο κ. Κικιλιας φανέρωσε ότι υπάρχουν διαφυγόντα κεφάλαια για το ελληνικό κράτος επειδή δεν καταλογιζονται τα έξοδα στο κράτος προέλευσης του ασθενούς.
Αυτοί που έγραψαν τον τίτλο του άρθρου προφανώς ήθελαν να εννοηθεί ότι θα πάψει το ελληνικό κράτος να ξοδεύει λεφτά για τους αλλοδαπούς που ερχονται για να λάβουν άσυλο.

Κάτι τέτοιο προφανώς δεν ισχύει. Οι ΜΚΟ συνεχίζουν να αλωνίζουν και το ελληνικό κράτος βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη του φορολογούμενοι χωρίς καμία εθνική πολιτική σε αυτό το θέμα.





πηγη

ΈΚΤΑΚΤΟ: Έπεσε Ελικόπτερο ανάμεσα σε Γαλατά και Πόρο! Τρεις οι Νεκροί το Επιβαίωσε ο Πρώην δήμαρχος <ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ>


Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν να πέσει το ελικόπτερο στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, περιέγραψε ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Στρατηγός, μιλώντας στον δημοσιογράφο του OPEN TV, Δημήτρη Φρέσκο.

«Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους».

Ο πρώην δήμαρχος του Πόρου επιβεβαιώνει ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο νησί επικρατεί γενικό μπλακ άουτ.


Ακούστε το ηχητικό με τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου: ΕΔΩ

Έπεσε ελικόπτερο στον Γαλατά ΒΙΝΤΕΟ :ΕΔΩ


Πηγή 

Παραλίγο Τραγωδία στη Σπάρτη: Σιδερένιο Τέρμα Καταπλάκωσε 10χρονο <ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ>


Το παιδί έμεινε αναίσθητο.

Έχει σπάσει τη βάση του κρανίου του. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Τυχερός, την τελευταία στιγμή, στάθηκε δεκάχρονος. Έπαιζε ποδόσφαιρο με τον αδερφό του και άλλους φίλους του σε γήπεδο στο χωριό Κοκκάλα έξω από τη Σπάρτη, όταν το τέρμα έπεσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, τον πέταξε κάτω και το παιδί έμεινε αναίσθητο.

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

«Έχει σπάσει τη βάση του κρανίου του, έχει πάθει διάτρηση τυμπάνου, έχει σπάσει το κόκκαλο πάνω από το φρύδι και έχει κάνει ράμματα στο μάτι... Του ήρθε όλο το τέρμα στο κεφάλι», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha η μητέρα του αγοριού και πρόσθεσε:

«Θέλω να φτιαχτεί, να μην υπάρξουν άλλα ατυχήματα. Το παιδί μου τη γλίτωσε στο τσακ, το επόμενο μπορεί να είναι νεκρό».


Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το τέρμα φαίνεται δεμένο με σχοινιά πάνω σε μια μπασκέτα, όμως οι γονείς του αγοριού αναφέρουν πως αυτό έγινε μετά το ατύχημα, επισημαίνοντας πως τις προηγούμενες ημέρες λίγο έλειψε να τραυματιστεί και το άλλο παιδί τους.

Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από την ανείπωτη που σημειώθηκε, στις αρχές Αυγούστου, στη Χίο με θύμα έναν 19χρονο ο οποίος καταπλακώθηκε από μπασκέτα ενώ έπαιζε με τους φίλους του.


Ο 19χρονος βρισκόταν στο νησί για διακοπές με την παρέα του, αλλά κανείς δε φανταζόταν το τραγικό παιχνίδι της μοίρας. Τη μία στιγμή έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του και την άλλη βρέθηκε να κείτεται στο έδαφος, όταν η μπασκέτα αποκολλήθηκε και τον καταπλάκωσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Πηγή 

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Καμάρι Κορινθίας: Θρίλερ με νεκρή ηλικιωμενη που βρέθηκε άγρια ​​χτυπημένη στο πρόσωπο..


Νεκρή βρέθηκε με πολλά κτυπήματα στο πρόσωπο της, χθες το απόγευμα γυναίκα ηλικιωμένη, γνωστή στη τοπική κοινωνία του Καμαρίου.

Έρευνες εκτελούνται από την Αστυνομική Δ/νση Κορινθίας , για τον τραγικό θάνατο της ηλικιωμένης από το Καμάρι, που βρέθηκε χθες το απόγευμα νεκρή με παραβιασμένη τη πόρτα του σπιτιού της.

Να επισημάνουμε πως τη συγκεκριμένη γυναίκα την είχαν ληστέψει άλλες δυο φορές στο παρελθόν.
Αναμένεται το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.


Πηγή 

Σάμος: Αυτος είναι ο άτυχος 19χρονος που <έφυγε> παίζοντας Μπάσκετ από Καρδιακό Επεισόδιο <ΕΙΚΟΝΕΣ>


Θρήνος στη Σάμο για τον 19χρονο Νίκο Μαθιό, ο οποίος πέθανε το Σάββατο (17/08) ενώ έπαιζε μπάσκετ στα υπαίθρια γήπεδα του κλειστού Γυμναστηρίου Καρλοβασίου.


Οι γιατροί, τόσο του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, αρχικά, όσο και του Νοσοκομείου Σάμου κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.


To τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17/08).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα samiakonvima, ο 19χρονος Νίκος Μαθιός, γιος του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καρλοβασίων, ήταν αθλητής και διέθετε εξαιρετικό χαρακτήρα.


Πηγή 

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Ο Ραμα απελαυνει Ελληνες ! ! ! Εμεις γιατι ακομη τους ταιζουμε και τους δινουμε επιντοματα?

Κυριε Πρωθυπουργε...
Ξυπνα επιτελους.....
Ο Ελληνισμος της Βορειου Ηπειρου κινδυνευει....
Ασε τα λογια τα παχια, τις υποσχεσεις και ξεκινα απελασεις....


Οι αλβανικές μεθοδεύσεις στα σύνορα, εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες και μετά τη δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, στοχοποιώντας όσους Έλληνες πολίτες βρέθηκαν τόσο στην κηδεία του 35χρονου ομογενή, όσο και στο 40νθημερο μνημόσυνο στη συνέχεια.

Στην black list των Αλβανών, δεν περιλαμβάνονται μόνο μέλη οργανώσεων και σωματείων που αγωνίζονται για ανθρώπινα δικαιώματα στους Έλληνες της Αλβανίας, αλλά και δημοσιογράφοι που αποκαλύπτουν και ασκούν κριτική στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα κατά της ελληνικής μειονότητας.

«Persona non grata»
Τουλάχιστον 85 Έλληνες πολίτες, έχουν χαρακτηριστεί «επικίνδυνοι» για την Αλβανία και τους απαγορεύεται πλέον η είσοδος στη γειτονική χώρα. Τελευταίο κρούσμα στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς,   η άρνηση των αλβανικών Αρχών να επιτρέψουν στον κοινωνιολόγο κ.Κώστα Δημητρόπουλο, από τα Ιωάννινα, να μεταβεί μαζί με τα παιδιά του στην Χειμάρρα,
χωριό της συζύγου του, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Είναι πρώτη φορά, που η Αλβανία απαγορεύει και σε Έλληνες πολίτες που είναι παντρεμένοι με ομογενείς που διατηρούν και την αλβανική υπηκοότητα να εισέλθουν στο έδαφός της.

Στο σχετικό έγγραφο του «Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων» που επιδόθηκε στον κ.Δημητρόπουλο, αναφέρεται πως «θεωρείται απειλή για την δημόσια τάξη, εσωτερική ασφάλεια, δημόσια υγεία ή τις διεθνείς σχέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας».

Ο ίδιος, που στο παρελθόν διετέλεσε διευθυντής εκπαιδευτικού ιδρύματος της Εκκλησίας της Αλβανίας στο Αργυρόκαστρο, δήλωσε πως θα προχωρήσει σε έγγραφες διαμαρτυρίες – ενημερώσεις προς πολιτικές οργανώσεις και προσωπικότητες, τις αρμόδιες αρχές και τους διεθνείς οργανισμούς κ.α. επισημαίνοντας πως η συμμετοχή σε μια τελετή ταφής, οι επιστημονικές ενασχολήσεις ή η πολιτική δραστηριοποίηση δεν μπορούν να αποτελέσουν λόγο για την κήρυξή ενός ανθρώπου ως «ανεπιθύμητου» από οποιαδήποτε ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα.

Bulling σε Βορειοηπειρώτες
Δεν είναι όμως μόνο οι Ελλαδίτες που έχουν χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητοι» στην Αλβανία και τους απαγορεύεται η είσοδος. Είναι και δεκάδες ομογενείς, με αλβανική υπηκοότητα, που τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε λίστες που μονίμως είναι αναρτημένες στα αλβανικά γκισέ ελέγχου και κάθε φορά που επιχειρούν να εισέλθουν στη γειτονική χώρα, περνούν από πολύωρους -ενίοτε και εξευτελιστικούς- ελέγχους από αστυνομικές και τελωνειακές Αρχές.

Πρόκειται για ομογενείς που είτε έχουν ενεργό δράση σε σωματεία και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, είτε βρέθηκαν στην κηδεία του Κατσίφα τον περασμένο Νοέμβριο. Οι αλβανικές Αρχές, έχουν «φακελώσει» πλήρως δεκάδες ομογενείς, με υλικό που έχουν αντλήσει κυρίως από τα προσωπικά τους προφίλ στα social media, για τα οποία ζητούν εξηγήσεις κάθε φορά που επιχειρούν να περάσουν στα σύνορα.

«Τελευταία φορά που θέλησα να πάω στο χωριό μου, με σταμάτησαν στα σύνορα μου κατέβασαν όλα τα πράγματα από το αυτοκίνητο, τα οποία έλεγξαν διεξοδικά και αφού με είχαν στην άκρη για περισσότερες από τρεις ώρες με φώναξαν οι αστυνομικοί για να μου δείξουν μια φωτογραφία που πήραν από το προφίλ μου στο facebook, ως νεοσύλλεκτο στον Ελληνικό Στρατό, και μου ρωτούσαν επίμονα γιατί υπηρέτησα στην Ελλάδα» λέει στο ΘΕΜΑ νεαρός ομογενής, που διατηρεί την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους.

To ψυχολογικό bullying που ασκούν τα Τίρανα σε δεκάδες ομογενείς στα σύνορα, με την Ελλάδα να παρακολουθεί από απόσταση, μοναδικό στόχο έχει να τους αναγκάσει είτε να σταματήσουν να πηγαίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους είτε να σταματήσουν να ασχολούνται με θέματα που αφορούν τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Ο χαρακτηρισμός ως «Persona non grata» δεκάδων Ελλήνων πολιτών και το bulling κατά ομογενών στα σύνορα, είναι το τελευταίο κομμάτι του πάζλ, της έντασης που χαρακτηρίζει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις σήμερα σήμερα και η οποία φέρει την αποκλειστική σφραγίδα του Έντι Ράμα από το 2013 που ανέλαβε πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Η πολιτική Ράμα, ενίοτε σε σύμπλευση με τον Ερντογάν, αποσκοπεί συστηματικά στην ακύρωση συμφωνιών που θα διευθετούσαν μακροχρόνιες ελληνοαλβανικές εκκρεμότητες, πχ θαλάσσια σύνορα, καθώς και στην προώθηση του λεγόμενου θέματος της Τσαμουριάς ως αντιδιαστολή στο αίτημα της χώρας μας για σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Παράλληλα μεθοδικά και συστηματικά η κυβέρνηση Ράμα, επιδιώκει την εκδίωξη του ελληνικού πληθυσμού από περιοχές φιλέτα της Βορείου Ηπείρου, όπως η παραθαλάσσια περιοχή της Χειμάρρας, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα.

Κατσίφας και «πρόθυμοι» δήμαρχοι της μειονότητας
Όλα αυτά, ενώ ακόμη δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από τις αλβανικές Αρχές για τις συνθήκες θανάτου του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας (RENEA), τον περασμένο Οκτώβριο.

Αν και έχουν περάσει δέκα σχεδόν μήνες από τότε, η προσπάθειά να «δεθεί» το αφήγημά Ράμα, πως ο Κατσίφας ήταν εξτρεμιστής που πυροβόλησε κατά αστυνομικών και πλήθους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές και η αποδόμηση του 35χρονου φαίνεται να μη τους βγαίνει και για αυτό έχει βαλτώσει η ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος.

Ωστόσο οι δικαστικές έρευνες από την ελληνική δικαιοσύνη συνεχίζονται, παρά τα προβλήματα. Η οικογένεια Κατσίφα επιδιώκει να κινηθεί νομικά κατά των αλβανικών Αρχών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφού προηγουμένως ολοκληρώσει όλα τα ένδικα μέσα στην Αλβανία.

Η απουσία εκπροσώπων των ελληνικών διπλωματικών Αρχών στις ορκωμοσίες των νέων δημάρχων των μειονοτικών δήμων Φοινίκης και Δερόπολης, επιβεβαιώνει την ενόχληση της Αθήνας για τα όσα προηγήθηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές – παρωδία, που πραγματοποιήθηκαν στην Αλβανία.

Επιχειρώντας ν’ «αλώσει» την ελληνική μειονότητα, ο Ράμα επέβαλλε υποψήφιους – μαριονέτες, που λειτουργούν ως υποχείριο του. Στον δήμο Χειμάρρας τον Γιώργο-Γκιόργκι Γκόρο, στον δήμο Φοινίκης τον Χρηστάκη Κίτσο και στον δήμο Δερόπολης τον Δημήτρη Τόλη.

Η σύμπλευση Κίτσου και Τόλη με τον Ράμα, δεν έχει περάσει απαρατήρητη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, που θεωρεί πως με τα «δεκανίκια» στο χώρο της μειονότητας, η κυβέρνηση Ράμα θα εντείνει τους σχεδιασμούς της κατά της ελληνικής μειονότητας με στόχο τις ιδιοκτησίες ομογενών, που θεωρούνται εξαιρετικά «φιλέτα» στην παραθαλάσσια ζώνη, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Αθήνα δεν έχει διάθεση ν’ αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών στην Αλβανία, στις οποίες έλαβε μέρος μόνο το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ράμα. Μονοκομματικές ουσιαστικά. Ειδικά στο χώρο της ελληνικής μειονότητας όπου οι εκλεκτοί των Τιράνων, Κίτσος και Τόλης, εξελέγησαν δήμαρχοι με ποσοστά που δεν ξεπέρασαν το 10-15% των εγγεγραμμένων.

Παράλληλα υπάρχουν και φωνές που ζητούν να υπάρξει σκλήρυνση της Ελλάδας, σε όσους ομογενείς παίζουν τα παιχνίδια του Ράμα κατά της ελληνικής μειονότητας και των συμφερόντων της, ακόμη και με αφαίρεση της Ελληνικής Ιθαγένειας που κατέχουν, όπως στην περίπτωση του δημάρχου Χειμάρρας Γκιόργκι Γκόρο.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Η Συγκλονιστική Προφητεία του Αγίου Κοσμά για τον ''Φοβισμένο Πρωθυπουργό...''


Είναι μια από τις πλέον συγκλονιστικές προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η οποία φωτογραφίζει τόσο την εποχή μας, όσο και τα συμβαίνοντα στη χώρα μας, από το περιοδικό «Άγιος

Κοσμάς ο Αιτωλός» πού εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας.

Λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «..Τότε θά σάς βάλουν μεγάλους φόρους οι Ευρωπαίοι. Θά βάλουν φόρους καί στά παράθυρα καί στά χωράφια. Θά ξεκινήσουν νάρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…».

Στο περιοδικό «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» διαβάζουμε: Ο Άγιος Κοσμάς είπε: «Οί Τούρκοι θά ξανάρθουν μέχρι τό Ντουγρί!… «Επειδή όμως τοποθεσίες μέ τό όνομα «Ντουγρί» υπάρχουν καί σέ άλλα μέρη της Πατρίδος μας, δέν έδωσα καί τόση σημασία…» Όταν π. Κωνσταντίνος Γιολδάσης ύπηρετούσε ως διάκονος εις τόν Ιερόν Ναόν της Ζωοδόχου Πηγής, Αγρινίου, σέ μιά συζήτηση, μού απεκάλυψε, ότι πρόκειται γιά τό Ντουγρί Τριχωνίδος, άρχισα νά ερωτώ…

Επισκέφθηκα γέροντας της περιοχής μας καί δή τής ορεινής Τριχωνίδος, καί άκουσα, σχεδόν τά ίδια, μέ αυτά πού μού διηγήθηκε ό κ. Μιχαήλ Γιολδάσης, κάτοικος Αγίας Βαρβάρας.
Ό κ. Μιχαήλ Γιολδάσης επί λέξει είπε:

«Όταν ήμουν στό δημοτικό Σχολείο ή γιαγιά μου και ό πάππους μου, μού μιλούσαν γιά τόν «Άγιο Παπουλάκη» πού πέρασε καί άπό τό χωριό μας. Ό Παντελής Καρόπουλος, ή Ζάρας, μας διηγείτο γεγονότα καί λόγια τού «Αγίου Παπουλάκη» που κι εκείνος τά ήκουσε από τόν παππού του, που ήταν αυτήκοος μάρτυς τών λόγων τού Αγίου Κοσμά, νέος τότε.

Έλεγε λοιπόν ότι:
Κάποτε κατεβαίνοντας από τό χωριό του, Μέγα Δένδρο, ό Άγιος Κοσμάς έφθασε στην Παραβόλα. Διψασμένος, ζήτησε από τους κατοίκους της Παραβόλας λίγο νερό νά ξεδιψάσει…

Οι Παραβολιώτες όμως δέν τού έδωσαν νερό από εκείνο που έπιναν, αλλά νερό από μία στέρνα… Ό Άγιος δέν τό γεύτηκε καί είπε:– Νερό νά μήν έχετε. Στά πόδια σας είναι τό νερό. Στά πόδια σας είναι το νερό, κι΄ εσείς δέν θάχετε δικό σας νερό. Κοίταξε κατά τη λίμνη καί τά βουνά ό Παπουλάκης καί είπε : » Νερό, Νερό…»Έφυγε διψασμένος καί προχώρησε καί έφθασε στην Ντέμη, τό σημερινό χωριό Καινούριο.

Κάθισε κάτω από ένα Πλάτανο μεγάλο. Οι κάτοικοι τού προσέφεραν νερό. Κάλεσε τότε τους Έλληνας τού χωριού νά έλθουν νά τους μιλήσει… Όμως, ήλθαν λίγοι…
Απορημένος τους ρώτησε:
– Γιατί δέν έρχονται καί οι άλλοι; καί τού απάντησαν:
– Άγιε Παπουλάκη φοβούνται μήπως ό Ντέμ, ή Άντέμ αγάς, που είναι εδώ, όταν μας δεί μαζεμένους θά μας κόψει ( τα κεφάλια )…
Τότε ό Άγιος Κοσμάς τους βεβαίωσε, ότι ό Ντέμ αγάς έφυγε απ’ εδώ καί βρίσκεται στό Ζαπάντι. Καί πρόσθεσε ο Άγιος:
– Θά ξανάρθουν οι Τούρκοι…
Οι δύο χώρες
Έν τω μεταξύ συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι καί ό Άγιος Κοσμάς τούς μίλησε καί τούς δίδαξε… Όταν τελείωσε τό Θείο λόγο του, οι κάτοικοι τόν ερώτησαν.
– Πότε, άγιε Παπουλάκη, θάρθουν οι Τούρκοι εδώ;
Κι΄ εκείνος απάντησε, βάζοντας μία εικόνα της Παναγίας μέσα στην κουφάλα τού Πλατάνου.
– «Όταν θά ξεραθεί αυτός ό Πλάτανος καί θά σμίξουν οι δυό χώρες, τότε οι Τούρκοι θάρθουν ατουφέκιστοι καί θά πιουν καφέ στό Ντουγρί».
-Καί πότε, Άγιε τού Θεού, θά σμίξουν οι δυό χώρες, καί ποιές είναι αυτές;
– «Σας είπα ότι, όταν ξεραθεί καί κοπεί ό πλάτανος καί σμίξουν οι δυο χώρες. Οι δυο χώρες είναι τό Βραχώρι καί ό τόπος πού πατάμε τώρα (ή Ντέμη). Τότε θά σάς βάλουν μεγάλους φόρους οι Ευρωπαίοι. Θά βάλουν φόρους καί στά παράθυρα καί στά χωράφια. Θά ξεκινήσουν νάρθουν γιά νά εισπράξουν τους φόρους. Δέν θά προφθάσουν όμως, γιατί θά γίνει πόλεμος…».

Έδώ καί αρκετά χρόνια τό 1974, ό πλάτανος ξεράθηκε… Οι κάτοικοι τού Καινούριου (Ντέμη), καλύπτοντας τό ρέμα, στην όχθη τού οποίου ήταν ό πλάτανος, έκοψαν τίς ρίζες τού δένδρου καί έριξαν τσιμέντα. Φυσικό ήταν, ό πλάτανος νά ξεραθεί, όποτε τόν έκοψαν…

Δίπλα ακριβώς από τόν πλάτανο καί τό ρέμα, κάποιος κάτοικος τού χωριού επονομαζόμενος Τασούλης, ανήγειρε τό σπίτι του καί στό ισόγειο άνοιξε καφενείο. Όταν έκλεινε αργά τό βράδυ τό καφενείο, γιά νά ανέβει στό σπίτι του, έβλεπε μία σκιά νά περιφέρεται, στον τόπο εκείνο. Κατ’ αρχάς φοβήθηκε…

Όταν τού είπαν, ότι έδώ ό Άγιος Κοσμάς στάθηκε καί ομίλησε, συγκινημένος καί εκδηλώνοντας την ευλάβεια του προς τόν Άγιο, έκτισε ένα εικόνισμα, ή Προσκυνητάρι καί έβαλε μέσα τήν εικόνα τού Αγίου Κοσμά. Άπό τότε δέν είδε ξανά τήν σκιά!!! Σήμερα τό καφενείο τό έχουν τά παιδιά του.

Τό δεύτερο «σημείο» τό όποιο έδωσε ό Άγιος Κοσμάς είναι
«Όταν θά ενωθούν οι δυό χώρες, Βραχώρι καί Ντέμη…».
Ήδη μέ τό σχέδιο «Καλλικράτης» τό Αγρίνιο καί τό Καινούριο (Ντέμη) έχουν γίνει ένας δήμος.
«Οι δύο χώρες, ενώνονται»!!!

Άλλοι γέροντες προσθέτουν στην ανωτέρω προφητεία τού Αγίου Κοσμά καί τούτα τά λόγια του:

«Αυτά θά γίνουν όταν θά είναι τά τέσσαρα 7, τά 3 Κ, καί ένα Π».
Προσθέτουν ακόμη οι Γέροντες, ότι ό Άγιος Κοσμάς είχε μαζί του τρία πράγματα: Ένα σκαμνάκι, στό όποιο ανέβαινε νά ομιλήσει, ένα σακούλι (που είχε μέσα βιβλία), καί ένα Σταυρό, τόν όποιο έστηνε καί κάτω άπό τή σκιά του ομιλούσε… Τά προφητικά λόγια τού Αγίου είναι φοβερά καί συγκλονιστικά! Τό δικό μας χρέος είναι νά ετοιμαζόμαστε, διότι «ό καιρός συνεσταλμένος έστι» καί «αί ήμερα πονηρά είσί…».

Σημειώσεις
Πράγματι η Παραβόλα, μέχρι πρότινος δέν είχε νερό…

Ό Δήμαρχος κ. Βασίλειος Καπέρδας, προέβη εις γεώτρηση εις τήν Παραβόλα, καί βρήκε ολόκληρο «Ποτάμι» νερό. Όχι μόνο εις ποσότητα άλλα καί εις άρίστη κατάσταση καί ποιότητα.
Άπό ευγνωμοσύνη προς τόν Άγιο Κοσμά, έκτισε εκκλησάκι εις τό «Ονομα τον Αγίου. Πόσον φωτισμένη και όντως αληθινή υπήρξε ή προφητεία τον Αγίου μας: «Κάτω άπό τά πόδια σας είναι ποτάμι νερό»!

Πηγή