Σελίδες

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Στάζουν χολή οι Ειδωλολάτρες,για την Εκκλησία και την Ορθοδοξία...

Δεν χάνουν ευκαιρία οι Δωδεκαθεϊστές να βγάζουν χολή για την πίστη μας και την Εκκλησία.
Και ενδιαφέρον έχει, οτι αυτό το κάνουν, μόνον εναντίον των Χριστιανών και όχι των Μουσουλμάνων....



Στην νέα τους παρέμβαση με αφορμή τις επικείμενες εκλογές και την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια των μαθητών μιλούν για “ψυχασθένεια” και “ορθόδοξα παραληρήματα” καθώς και περί “οθωμανοβυζαντινής κλειστότητας, κακομοιριάς, εκμαύλισης και διαφθοράς”.

Διαβάστε όσα γράφουν εκείνοι που αυτοαποκαλούνται «Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών»:

“ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΟ… «TO ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΑΧΩΒΑ»

Σε προεκλογικές περιόδους, η Ελληνική Εθνική Θρησκεία αποφεύγει να παρεμβαίνει ακόμη και για πολιτικο-κοινωνικές παθολογίες που ολοένα αναδύονται από τις γνωστές φαιές ζώνες όπου το «σύγχρονο» πολίτευμα κατρακυλά απροκάλυπτα στον βυζαντινό μεσαίωνα και την κανονική θεοκρατία. Μιλάμε για τις γνωστές φαιές ζώνες, για την ύπαρξη των οποίων ευθύνεται ολόκληρο, από άκρου σε άκρο, το έως σήμερα κομματικό φάσμα των Ρωμιών.

Δεν μπορούμε ωστόσο να μείνουμε σιωπηλοί μπροστά στον παραλογισμό να επιχειρείται από οργίλους «θρήσκους» δημοσιογράφους και πολιτικούς, η έγερση θέματος για μία λογική (εκ των ολίγων) υπουργική απόφαση για επιλεκτική αναγραφή θρησκεύματος στα απολυτήρια των μαθητών, την ώρα που το πραγματικό θέμα, αλλά και σκάνδαλο συγχρόνως, είναι το ότι εξακολουθεί να προβλέπεται θρήσκευμα σε δημόσιο έγγραφο το περιεχόμενο του οποίου θα ζητείται από εργοδότες και μύριους άλλους, την στιγμή που η αναγραφή στις ταυτότητες έχει τερματισθεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Δεν μπορούμε επίσης να μείνουμε σιωπηλοί και μπροστά στα πολλά ορθόδοξα παραληρήματα διαφόρων υποψηφίων, ακόμα και ανηκόντων σε κόμματα που ισχυρίζονται πως θα εκπροσωπούν «όλους» τους Έλληνες. Δεν αναφέρουμε ονόματα, συνιστούμε απλώς στους αρχηγούς τους, που ξέρουν πολύ καλά ποιοι και ποιες είναι, να τους μαζέψουν. Ρήσεις από υποψήφιους βουλευτές, όπως η παρακάτω

«οι πνευματικοί μας, στηρίζουν με το έργο τους μέρα νύχτα την κοινωνία. Η πρώτη καταφυγή για όλους μας στις δυσκολίες… Όποιος ακολουθεί το σχέδιο του Θεού, δεν χάνεται»,

μπορεί να ακουσθούν αλλού, όχι όμως σε ομιλίες ή γραπτά πολιτικών, πόσω μάλλον εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η μεταφορά τέτοιων διατυπώσεων στον πολιτικό λόγο, αποτελεί είτε σχεδιασμένη κανονική επίθεση στην Δημοκρατία, είτε σύμπτωμα κανονικής ψυχασθένειας (θρησκευτικό παραλήρημα).

Ως φιλική συμβουλή, έχουμε να πούμε στους αρχηγούς των κομμάτων που στεγάζουν τέτοια στελέχη, πως η «πίττα» της Ορθοδοξίας έχει προ πολλού εξαντλήσει το μέγεθός της, ως προς το πλατύ μοίρασμά της.

Ας κάνουν τον κόπο να μελετήσουν λίγο το ποια «άλλα» πράγματα πρεσβεύουν όλοι εκείνοι, ιδίως οι νέοι, που εξακολουθούν να μένουν συνειδητά μακριά από τα ρωμέϊκα κόμματα και που βεβαίως εξακολουθούν να απέχουν από την εκλογή προσωρινών διαχειριστών της ίδιας οθωμανοβυζαντινής κλειστότητας, κακομοιριάς, εκμαύλισης και διαφθοράς, που αυτές και μόνον αυτές έχουν καταστρέψει την χώρα μας.

Και ίσως μάθουν κάποτε, ακόμα και για ψηφοθηρικούς λόγους, να σέβονται αυτά τα πολύμορφα «άλλα» του ημίσεως περίπου του πληθυσμού, τα οποία είναι διάφορα αλλά και πολύ ομορφότερα από εκείνα που πιστεύουν οι ανοικτοί λάτρεις του βυζαντινού μεσαίωνα”.


πηγη 

Διαταγή: ΕΔ «Στείλτε στον πάτο του Αιγαίου το Γιαβούζ εάν πλεύσει σε Ελληνικά Υδατα»


Στα ύψη είναι η ένταση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα και να σύρει τον Ελληνισμό σε διαπραγματεύσεις. Αυτός είναι ο στόχος και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε.

Δεν την συμφέρει σε καμία περίπτωση μια πολεμική αντιπαράθεση με την Ελλάδα, καθώς γνωρίζει ότι το ΠΝ θα στείλει στο πάτο του Αιγαίου τους Τούρκους.

Ξέρουν όμως καλά, ότι οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες δείχνουν μια υποχωρητικότητα και εκεί είναι που ποντάρουν.

Έτσι θα τα παίξουν όλα για όλα, από την στιγμή που και η ΕΕ και οι ΗΠΑ κρατούν χαμηλούς τόνους.

Επίσης προβληματισμό προκαλεί και η σιωπή από την πλευρά του Ισραήλ και της Ρωσίας. Ο Αποστολάκης που είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς μαζί του το είπε ξεκάθαρα, είμαστε μόνοι μας.

Την ίδια στιγμή, ένας τίτλος φωτιά κυκλοφορεί από την έγκριτη Real News. «Πολεμικός συναγερμός για το Γιαβούζ».

Εκεί αναφέρεται ότι εαν το το γεωτρύπανο της Τουρκίας πλεύσει σε Ελληνικά ύδατα, τότε η ηγεσία των ΕΔ είναι αποφασισμένη να το βυθίσει!

Δείτε το πρωτοσέλιδο:
Το «Γιαβούζ», πέρασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής τα Στενά των Δαρδανελίων, με κατεύθυνση την κυπριακή ΑΟΖ, όπως μετέδωσε πρώτο χθες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το «Γιαβούζ», που συνοδευόταν από δύο φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, είναι το δεύτερο πλοίο-γεωτρύπανο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, μετά τον «Πορθητή».

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το πλοίο είναι σε θέση να τρυπήσει σε βάθος έως και 12.200 μέτρων, με την εξέδρα της γεώτρησης στο εσωτερικό του πλοίου να δύναται να φτάσει τα 130 τ.μ.

Xθες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με νέες προκλητικές δηλώσεις, τονίζει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και τονίζει ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί τετελεσμένα. «Στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και γύρω από αυτήν συνεχίζουμε μέρα-νύχτα τις προσπάθειές μας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και του δικαίου της χώρας, του έθνους μας», καθώς και των Τουρκοκυπρίων, ανέφερε.

«Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι!», πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με τουρκοκυπριακά Μέσα και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία σέβεται το διεθνές δίκαιο και ότι επιδιώκει ειρήνη, σταθερότητα και σχέσεις καλής γειτονίας με όλους. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων. «Εάν δεν γίνει αντιληπτό και προσπαθήσουν με τετελεσμένα να προσβάλουν τα δικαιώματα της χώρας μας, του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τετελεσμένα», τόνισε.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ

Αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Κερδίσαμε μια ξεκάθαρη, αποφασιστική και αυστηρή και απόφαση» στις Βρυξέλλες τόνισε ο πρωθυπουργός. «Η μεγάλη τομή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι περνάει από το επίπεδο της ρητορικής καταδίκης στην προαναγγελία αυστηρών στοχευμένων μέτρων έναντι στης Τουρκίας αν συνεχίσει την προκλητική συμπεριφορά, τη συμπεριφορά παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας στο CNN Greece.

Μίλησε για «μεγάλη και σημαντική μεταστροφή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων», προσθέτοντας ότι αυτό έχει έρθει ως αποτέλεσμα πολύ σημαντικών προσπαθειών τα τελευταία χρόνια να αναδειχθεί ο ρόλος και η σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από πολυμερείς συνεργασίες στρατηγικού χαρακτήρα, αλλά και από την αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας από τον τρόπο που χειρίστηκε κρίσιμα θέματα, όπως είπε, από την έξοδο από την κρίση μέχρι και το ονοματολογικό με τους βόρειους γείτονες.

Σημείωσε ότι «η Τουρκία αυτή τη στιγμή προκαλεί, αλλά η προκλητικότητα της είναι ένδειξη αδυναμίας». Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν πάει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σχέδια, και αυτά τα σχέδια είναι σε γνώση μας, τα έχουμε μελετήσει, έχουν έρθει στο ΚΥΣΕΑ, έχουν εγκριθεί. Δεν θα φτάσουν ως εκεί γιατί θα τους αποτρέψουμε να φτάσουν ως εκεί».

«Η Ελλάδα», υπογράμμισε, «είναι μια κυρίαρχη χώρα που έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την κυριαρχία της».

«Δεν υπάρχει σενάριο όπου θα βρεθεί γεωτρύπανο να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα γιατί αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει πράξη, θα εμποδιστεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν στο Κυπριακό εκτιμώντας πως «δεν μπορεί να υπάρξει λύση με παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στο νησί και με διατήρηση του αναχρονιστικού θεσμού των εγγυήσεων».


Πηγή

Εξαφανιστηκε μια μερα πριν καταδικασθει σε 35 χρονια φυλακιση....ΤΥΧΑΙΟ ;

Τυχαιο;
Οχι φυσικα....
Καταλαβε οτι θα πεσει καμπανα γερη και την εκανε με ελαφρα πηδηματακια....
Μηπως θαπρεπε, να μπει μεσα στην θεση της, αυτος, που δεν τελειωσε την υποθεση πριν να αφεθει ελευθερη; 


Την εξαφάνιση τής κόρης του δήλωσε το βράδυ της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Δημητρίου ο πατέρας της 27χρονης, που είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο τού 2017 στην οδό
Αθανασίου Διάκου, στον Άγιο Δημήτριο, σε μία ταυτόχρονη επιχείρηση με εκείνη για τη σύλληψη τής Πόλας Ρούπα.

Η 27χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης τού 18μηνου και έδινε κάθε Δευτέρα το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Την περασμένη Δευτέρα εμφανίστηκε κανονικά, αλλά χθες δηλώθηκε η εξαφάνισή της. Σήμερα καταδικάστηκε σε 35χρονια φυλάκιση για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.



πηγη 

Νεα δημοσκοπηση, Διπολισμος και σβηνουν Ελληνικη Λυση, Χρυση Αυγη, ΜΕΡΑ25, Ενωση Κεντρωων...

Αν ολα οσα λεει η δημοσκοπηση αυτη ισχυουν, μεχρι να φτασει η μερα των εκλογων, καποια μικρα κομματα θα εξατμισθουν....
ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ η παρουσα δημοσκοπηση το τονιζουμε.....


Κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ (38,5% έναντι 29,5% αντιστοίχως), όπως δείχνει η έρευνα της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής», παρότι διανύουμε την πιο υποτονική προεκλογική περίοδο των τελευταίων ετών.

Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων πάντως δείχνουν τα ξεπερνούν το 65%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 38,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανθίσταται με ένα 29,5% παραπέμποντας σε άλλες εποχές αναφορικά με τη δυναμική του δικομματισμού, ως φαινόμενο.

Από τα άλλα κόμματα το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ένα 8%, το ΚΚΕ ένα 5,2%, η Χρυσή Αυγή ένα 3,5%, ενώ Ελληνική Λύση, Ένωση Κεντρώων και ΜΕΡΑ25 κινούνται μεταξύ 2,8 και 2,5% κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα οδηγούμαστε σε πεντακομματική Βουλή.

Από τις 26 Μαΐου, που διεξήχθησαν οι ευρωεκλογές, μέχρι και σήμερα, δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, αντί για τους συνήθεις προεκλογικούς διαξιφισμούς, οι πολίτες παρακολουθούν μια μακρόσυρτη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της εξουσίας.

Η έκβαση της αναμέτρησης έχει προεξοφληθεί από την πλειονότητα των ψηφοφόρων, όπως πιστοποιούν η ισχυρή παράσταση νίκης, με το 82% να πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα – μόλις το 7% πιστεύει στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ –, αλλά και οι προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί στην κοινωνία για την επόμενη μέρα.





πηγη 

Τουρκια-Αγγλια συμμαχια και οι Βρετανοι θελουν κι αυτοι μεριδιο απο τα κοιτασματα της Κυπρου....

Αυτος ο ελεεινος και σιχαμερος υπολαος της Ευρωπης δεν χανει ευκαιρια οταν μπορει να κλεψει και να αρπαξει....
Ο λογος για τους Αγγλους...
Σε ολη τους την ιστορια ζουν παρασιτωντας πανω σε αλλους λαους....
Ετσι και τωρα .....



Μεγάλο "deal" εμβάθυνσης της στρατηγικής συμμαχίας Bρετανίας-Τουρκίας έκλεισε πριν λίγα 24ωρα με τον Υπουργό Εμπορίου, Liam Fox, να προχωρά σε απίστευτες φιλοτουρκικές δηλώσεις περί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να ρίχνει δισ. δολάρια στην τουρκική οικονομία.

Το αντάλλαγμα, όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι Τούρκοι, είναι μερίδιο από τον ενεργειακό πλούτο της Κυπριακή ΑΟΖ.

Πιο αναλυτικά, ο Βρετανός υπουργός συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης της Βρετανίας αναφέρεται ότι:

"O Liam Fox είδε τον Τούρκο Υπουργό Εμπορίου Ruhsar Pekcan και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας για να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της συμμαχίας Τουρκίας-Βρετανίας μετά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η συνέχεια των ομάδων εργασίας Βρετανίας-Τουρκίας.

Οι εξαγωγές της Βρετανίας προς την Τουρκία έφτασαν τα 11 δισ. δολάρια το περασμένο έτος ενώ το ετήσιο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ξεπέρασε τα 20 δισ. δολάρια. κάνοντας την Τουρκία σημαντικό σύμμαχο και εμπορικό συνεργάτη!

Ο Dr Fox υπογράμμισε την στρατηγική σημασία της συμμαχίας αυτής!

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο επιχειρηματιών, ανέφερε στους Τούρκους την σημασία της σχέσης και της συνεργασίας ενώ περιέγραψε το όραμα της ανεξάρτητης εμπορικής πολιτικής της Βρετανίας.

Χτίζουμε μια εμπορική σχέση που μας πάει πίσω στην Βασίλισσα Elizabeth I και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο στενός δεσμός μεταξύ δύο πιο σημαντικών οικονομικών και στρατιωτικών δυνάμεων είναι πιο κρίσιμος από ποτέ για την Βρετανία καθώς φεύγει από την ΕΕ!

Εγκαθιστούμε στην Τουρκία έναν από τους πρώτους αντιπροσώπους χρηματοδότησης εξαγωγών, ο οποίος θα διαχειρίζεται 3.5 δισ. δολάρια με σκοπό την επιτάχυνση της εμπορικής δραστηριότητας μεταξύ των χωρών μας!

Καθώς φεύγουμε από την ΕΕ, η Βρετανία παραμένει ισχυρός υποστηρικτής της Τουρκίας".

Γιατί όμως τώρα αυτή βρετανική υποστήριξη; Την απάντηση την δίνει η ερντογανική Yeni Safak η οποία σε άρθρο της τονίζει πως το «Λονδίνο ζητά μερίδιο από τους ενεργειακούς πόρους στην κυπριακή ΑΟΖ»

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Κιϋμέτ Σεζέρ (Kıymet Sezer), σε πρωτοσέλιδο άρθρο της στην ερντογανική εφημερίδα «Yeni Safak», «σκαλίζει» μια ιστορία περίεργη αλλά όχι άγνωστη, δηλαδή τη διεκδίκηση μέρους της κυπριακής ΑΟΖ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Kıymet Sezer έγραψε ότι «το Λονδίνο ζητά μερίδιο από τους ενεργειακούς πόρους».

Η ίδια επισημαίνει ότι «οι βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ακρωτήρι και στη Δεκέλεια θεωρείται ότι είναι εδάφη του και ότι οι βάσεις 180 τετραγωνικών χιλιόμετρων έχουν τη δική τους υφαλοκρηπίδα».

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ΑΟΖ του και ανακοίνωσε ότι δεν υποστηρίζει τις γεωτρήσεις στις αμφισβητούμενες περιοχές, μπορεί να υπογράψει συμφωνία για τον καθορισμό της ΑΟΖ με την Τουρκία».

Μάλιστα κυκλοφόρησαν και χάρτες όπου απεικονίζουν τα όρια της ΑΟΖ των βρετανικών βάσεων, ενώ υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το Λονδίνο θα «καταλάβει» το πεδίο «Αφροδίτη»,  εφόσον δεν επέλθει συμφωνία.

Υπάρχουν δύο βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, πρόκειται για τις βάσεις του Ακρωτηρίου και της Δεκέλειας, που θεωρούνται έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτές οι βάσεις, των οποίων το καθεστώς καθορίστηκε από τη Συνθήκη  ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, ορίστηκαν ως «κυρίαρχες βάσεις» ανεξάρτητες από τη νήσο της Κύπρου την εποχή εκείνη.

Αυτές οι βάσεις των 180 τετραγωνικών χιλιομέτρων καλύπτουν το 2,6% του νησιού. Οι βρετανικές βάσεις είναι έδαφος εκτός  ΕΕ.

Σύμφωνα με τη συνθήκη, αυτές οι βάσεις έχουν και… χωρικά ύδατα, τα οποία είναι απόλυτα ανεξάρτητα από το κράτος της Κύπρου.

Σύμφωνα με την συμφωνία ίδρυσης της κυπριακής δημοκρατίας, το Λονδίνο δίνει στους Κύπριους το δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης από τα χωρικά ύδατα αυτών των βάσεων, καθώς και το δικαίωμα να ασκούν αλιευτικές δραστηριότητες.

Ωστόσο, οι συμφωνίες καθορίζουν τις συντεταγμένες των θαλάσσιων περιοχών στις οποίες η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να απαιτήσει κανένα εμπορικό δικαίωμα εκμετάλλευσης άλλου είδους», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το έγγραφο «Limits in the Seas» που δημοσιεύθηκε από το Αμερικανικό Γραφείο Πληροφοριών και Έρευνας το 1972  «η Βρετανία είναι παρούσα στην Ανατολική Μεσόγειο και έτσι μπορεί να διεκδικήσει δικαιώματα στη λεγόμενη ΑΟΖ του GASC».

Το έγγραφο αναφέρει ότι τα διεθνή σύνορα μεταξύ των βρετανικών ζωνών βάσης και της Κύπρου είναι σαφώς καθορισμένα και ότι αυτά τα σύνορα ενδέχεται να έχουν πιθανό αντίκτυπο, αν και η δυνατότητα αυτή δεν αναφέρεται ρητά στη συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα.

Τέλος γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου, Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος δήλωσε ότι «υποστηρίζουμε τις συμφωνίες της Κύπρου που υπέγραψε με άλλες χώρες για τον καθορισμό της ΑΟΖ όμως δεν υποστηρίζουμε τις γεωτρήσεις στις περιοχές των οποίων η κυριαρχία είναι αμφισβητούμενη».

Πάντως, όλα αυτά συμπίπτουν με όσα αποκάλυψε ο Κύπριος ευρωβουλευτής, Κώστας Μαυρίδης, του ΔΗΚΟ, έδειξε πως η Κύπρος «αποκτά» αγγλική ΑΟΖ.

Όπως έχει γράψει ο κ. Μαυρίδης, «με αφετηρία τις δύο αγγλικές βάσεις, εμφανίζονται δύο περιοχές στη θάλασσα ως ΑΟΖ των αγγλικών βάσεων και περιλαμβάνουν το κοίτασμα «Αφροδίτη»!

"Οι δύο περιοχές εμπίπτουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, που έχει ήδη ρυθμιστεί με διεθνείς συμφωνίες, με βάση το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Δημοσιοποίησα, ενημέρωσα και κατήγγειλα την αγγλική αυθαιρεσία, αναμένοντας αντίδραση από την Κύπρο και καλώντας την Ευρ. Επιτροπή να διορθώσει τον χάρτη και να αποκλειστούν στο μέλλον τέτοιες αυθαιρεσίες», έχει γράψει ο Κώστας Μαυρίδης.

Η BP πρέπει να "πονάει πολύ"...



πηγη 

Παντρεύτηκε, ο Βασιλης τρέχει για σταυρούς και η Τζένη πήρε τα φιλαράκια της και εξαφανίστηκε στο νησί........

Το νιόπαντρο ζευγάρι είχε συμφωνήσει πως επειδή η προεκλογική περίοδος θα είναι δύσκολη και πιεστική για τον Βασίλη, εκείνη θα μπορούσε να κάνει κάποιες μικρές αποδράσεις με καλούς φίλους στο αγαπημένο της νησί, την Πάτμο.

Έτσι έγινε και μετά το γάμο. Οι πολιτικές υποχρεώσεις του Κικίλια δεν του αφήνουν περιθώρια για διακοπές κι έτσι η Τζένη πήρε τα φιλαράκια της και εξαφανίστηκε!

Οι πρώτες φωτογραφίες της κυρίας Κικίλια με μαγιό κόβουν την ανάσα. Με αψεγάδιαστη και γυμνασμένη σιλουέτα, η Μπαλατσινού, στα 49 της, βάζει κάτω δυο 20άρες! Δες τη:



πηγη 

Νέος Ποινικός Κώδικας(Ισχυει απο 1η Ιουλίου): Απελευθερώνει συμμορίες και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.....

Και πριν εγκαταλειψουν την Εξουσια, φροντιζουν να απελευθερωσουν τους Συμμοριτες....
Ποιους συμμοριτες;
Την 17 Νοεμβρη ! ! !
Διαβαστε....


Ο Δημήτρης Κουφοντίνας και τα άλλα έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης κατοχυρώνουν από την 1η Ιουλίου δικαίωμα αποφυλάκισης.

Δικαίωμα αποφυλάκισης στους πολυϊσοβίτες, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας και τα άλλα έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», δίνει ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο οποίος τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2019 και ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον Νοέμβριο του 2017 και μετά, όταν άρχισαν να χορηγούνται τακτικές άδειες στον Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε μία τεράστια συζήτηση για το εάν οι πολυϊσοβίτες έχουν δικαίωμα στην άδεια και, συνεπώς, την υφ’ όρον απόλυση.

Για το ζήτημα υπάρχουν διαφορετικές κρίσεις του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου και του Αρείου Πάγου. Με το υφιστάμενο καθεστώς, δεν υπήρχε καμία αναφορά στους πολυϊσοβίτες και στο δικαίωμά τους στην άδεια ή την υφ’ όρον απόλυση. Αυτό το «κενό» ήρθε να καλύψει ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Σύμφωνα με το άρθρο 105Β (παράγραφος 6) ορίζεται ότι «σε κάθε περίπτωση ο καταδικασθείς μπορεί να απολυθεί αν έχει παραμείνει στο κατάστημα για 20 έτη και εάν εκτίει περισσότερες ποινές ισόβιας κάθειρξης, αν έχει παραμείνει 25 έτη».

Πρόκειται για μια διάταξη στην οποία είναι δεδομένο πως θα «πατήσουν» οι καταδικασθέντες για τη δράση τους στην οργάνωση «17 Νοέμβρη» προκειμένου να βγουν από τις φυλακές, καθώς ξεκάθαρα ορίζεται πως και οι πολυϊσοβίτες μπορούν να αποφυλακιστούν εφόσον έχουν παραμείνει στις φυλακές 25 έτη.



πηγη 

"Σώπασε Κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις! Η Ανατριχιαστική Προφητεία: «Θ᾿ανοί­ξει η Α­γιά Σο­φιά και θα λει­τουρ­γη­θεί…» <ΒΙΝΤΕΟ>


Μες την Άγια Σοφιά θα βρεθούμε ξανά λειτουργία μελλοντική όλοι οι Έλληνες μαζί ! ! !



Μία συγκλονιστική προφητεία έκανε ο πατήρ Ηλίας Διαμαντίδης, για την Αγία Σοφιά και τη Κωνσταντινούπολη.

Ο πατήρ Ηλίας Διαμαντίδης γεννήθηκε το 1880 στο χωριό Χουρμικιάντο των Σουρμένων του Πόντου. Το 1918 η ζωή τους, όπως και όλων των Ελλήνων του Πόντου, έγινε αφόρητη από τις βιαιότητες των Τούρκων.

Έτσι με την οικογένεια του πήγαν στο Βατούμ της Γεωργιας όπου ήταν εγκατεστημένη η κόρη του Αγάπη. Έμεινε στο χωριό Μαχμουτία Makhmudiye, λίγο έξω από το Βατούμ, σε μια μεγάλη έκταση στο βουνό.

Ο Ηλίας ήταν προκομμένος και αγαπούσε πολύ τον Θεό. Στενοχωριόταν όμως που δεν ήξερε γράμματα. Φάνηκε λοιπόν κάποτε στον ύπνο του Άγγελος και άρχισε να του μαθαίνει γράμματα, ψαλτική και αγιογραφία. Κάθε βράδυ τον έβλεπε στον ύπνο του και συνέχιζε το μάθημα του, μέχρι που έμαθε ο Ηλίας να διαβάζει, να γραφεί καλά, να ψέλνη και να αγιογραφή. Τις Κυριακές έψελνε στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, στο χωριό Τσίτα των Σουρμένων. Ήταν εξαιρετικά καλλίφωνος και έψελνε με ευλάβεια, όπως είχε διδαχθή από τον Άγγελο. Έχοντας αγάπη και έφεση για την προσευχή, ξυπνούσε πάντα νωρίς για να προσεύχεται.

Ἐ­κτός ἀ­πό τά πολ­λά θαύ­μα­τα πού ἔ­κα­νε προ­έ­λε­γε γε­γο­νό­τα πού ἐ­πα­λη­θεύ­ον­ταν, για­τί εἶ­χε τό προ­ο­ρα­τι­κό χά­ρι­σμα. Εἶ­πε στήν ὀρ­φα­νή Αὐ­γού­λα κά­πο­τε: «Κο­ρί­τσι μου, Αὐ­γή, αὐ­τόν τόν δρό­μο πού βα­δί­ζεις σ᾿ αὐ­τόν θά μεί­νεις καί θά βγεῖς στό τέ­λος κα­θα­ρή. Θά πᾶς στόν οὐ­ρα­νό Χρι­στοῦ νύμ­φη. Ρώ­τη­σα τόν ἁ­η–Νι­κό­λα καί μοῦ εἶ­πε πώς ἡ Αὐ­γή θά πά­ει Χρι­στοῦ νύμ­φη ἐ­πά­νω. Ἐ­σύ δέν θά παν­τρευ­τεῖς». Πολ­λοί τήν ζή­τη­σαν νά τήν παν­τρευ­τοῦν. Ἔγι­νε ὅμως ὅπως προ­έ­βλε­ψε ὁ π. Ἠλί­ας.

Ὅ,τι εἶχε ὁ ἄλλος στήν καρδιά του τό γνώριζε καί πολλές φορές τό ἔλεγε. Ξεκινοῦσαν νά ᾿ρθοῦν στήν Ρωσσία μερικοί ἀπό τόν Πόντο καί αὐτός τό γνώριζε. Ξεκίνησαν κάποτε τρεῖς Ἕλληνες ἀπό τό χωριό Ἀχαλσενί γιά νά τόν ἐπισκεφθοῦν. Ἔχασαν τόν δρόμο καί νυχτώθηκαν στήν ὕπαιθρο. Ὁ π.Ἠλίας ἀνέφερε γιά τούς τρεῖς πού χάθηκαν καί μόλις ἔφθασαν τούς εἶπε: «Καλά εὐλογημένοι, πῶς χάσατε τόν δρόμο καί ταλαιπωρηθήκατε;».

Ἔ­λε­γε με­ρι­κές φο­ρές: «Σή­με­ρα θά ἔλ­θουν οἱ τά­δε, πι­στεύ­ουν καί θά γί­νουν κα­λά», ἤ «αὐ­τός πού ἔρ­χε­ται δέν πι­στεύ­ει­ καί δέν θά γί­νει κα­λά», καί γι­νό­ταν ὅ­πως ἔ­λε­γε ὁ π. Ἠ­λί­ας. Ἄλ­λο­τε ἔ­βλε­πε μέ τό χά­ρι­σμά του κά­ποι­ον πού ἐρ­χό­ταν νά τόν δῆ καί ­εἶ­χε χα­θῆ στό δά­σος. Τό­τε ἔ­στελ­νε ἕνα γνω­στό του στό ση­μεῖ­ο πού βρι­σκό­ταν ὁ χα­μέ­νος, τόν εὕ­ρι­σκε καί τόν ἔ­φερ­νε κο­ντά του. Εἶ­πε κά­πο­τε: «Ἔρ­χε­ται ὁ Πέ­τρος καί ἔ­χει αὐ­τήν τήν ἀρ­ρώ­στια καί θά γί­νει κα­λά. Πέ­ντε ἡ ὥρα τό πρωΐ θά εἶ­ναι ἐδῶ», καί ἔτσι ἔγι­νε.

Συ­χνά προ­φή­τευ­ε λέ­γον­τας: «Θά ᾿ρθεῖ ἕ­νας και­ρός πού θά γί­νουν οἱ ἄν­δρες γυ­ναῖ­κες καί οἱ γυ­ναῖ­κες ἄν­δρες. Τό­τε θά πέ­σει με­γά­λη κα­τά­ρα στόν κό­σμο. Θά γί­νει πό­λε­μος στήν Κων­σταν­τι­νού­πο­λη καί ὁ Ρῶσ­σος θά νι­κᾶ˙ θά πά­ει ὡς τόν Εὐ­φρά­τη πο­τα­μό. Θ᾿ ἀ­νοί­ξει ἡ Ἁ­γιά Σο­φιά καί θά λει­τουρ­γη­θῆ. Ἕ­νας ἑ­ξα­δά­κτυ­λος βα­σι­λι­άς θά εἶ­ναι τό­τε».

Καί ἔ­λε­γε: «Ξύ­πνα Ρωσ­σί­α καί δρά­ξον τά ὅ­πλα σου». Δη­λα­δή ἔ­λα σέ με­τά­νοι­α, σέ πί­στη καί ἀ­πόρ­ρι­ψε τήν ἀ­θε­ΐ­α.

Από το βιβλίο: «Ασκητές μέσα στον κόσμο», 5η διήγηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Πηγή

Ελληνίδα Τραγούδησε ''Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα'' (Φέρτε τα πίσω) μέσα στο Βρετανικό Μουσείο <ΒΙΝΤΕΟ>

Μπράβο Έλενα ! ! !
Σε ευχαριστούμε από την Καρδιά μας ! ! !

Τον δικό της τρόπο βρήκε μια Ελληνίδα τραγουδίστρια να διαμαρτυρηθεί για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, με αφορμή την δέκατη επέτειο λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης.
Στην αίθουσα 18 του Βρετανικού Μουσείου, όπου φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα βρέθηκε η Ελληνίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια Hellena και τραγούδησε το «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα (Φέρτε τα πίσω)» ένα τραγούδι-διαμαρτυρία αλλά και αίτημα για επιστροφή των γλυπτών.
Η μελωδική διαμαρτυρία έγινε, με αφορμή την δέκατη επέτειο λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης.

Η διαμαρτυρία διήρκεσε περίπου μία ώρα και η Hellena επανέλαβε το τραγούδι τις δέκα φορές όσα και τα χρόνια λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης.


















Η τραγουδίστρια ερμήνευσε χωρίς μικρόφωνο και μουσικό όργανο, παρά με τη συνοδεία ηχογραφημένου πιάνου που ακούγονταν από το κινητό της, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Βρετανικού Μουσείου.

«Η επίσημη αιτιολογία για την απαγόρευση χρήσης μουσικού οργάνου, όπως μία κιθάρα, ήταν να μην ενοχληθούν οι επισκέπτες και να μην υπάρξουν παράπονα» ανέφερε η Hellena

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ



















Ανάμεσα στις επαναλήψεις των ερμηνειών της, ανάγνωσε κείμενα με πληροφορίες γύρω από την ιστορία των Γλυπτών.
Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα μέσα από το τραγούδι της και το βίντεο που προωθεί να γίνει γνωστό σε περισσότερους ανθρώπους αυτό που συμβαίνει.
«Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η πίεση προς την βρετανική κυβέρνηση να αλλάξει το νόμο του 1963 που εμποδίζει την επιστροφή έργων τέχνης και αρχαιοτήτων στις χώρες όπου ανήκουν, αλλά και προς το Βρετανικό Μουσείο να αποδεχτεί το αίτημα της επιστροφής» υπογράμμισε.























Πηγή


Στοχευμένα μέτρα κατά της Τουρκίας: Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για εννέα υπερσύγχρονα σκαφη στην Τουρκική Ακτοφυλακή.....

Ξυπνατε ρε...
Και μην ακουτε τις παπαριες για προειδοποιησεις σκληρα μετρα και αλλα συναφη που παπαριαζουν απ το πρωι ως το βραδυ οι πουλημενοι στα καναλια..
Η Ευρωπαικη Ενωση στηριζε και στηριζει την Τουρκια...
Την Ελλαδα την εχουν δεδομενη...
Καλο δεν ειδαμε απ τους Φραγγους ουτε και θα δουμε...
Κακως ειμαστε ακομη στην ΕΕ...



Αυτό είναι το πρώτο δείγμα των «στοχευμένων μέτρων» κατά της Τουρκίας, και αφορά την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για παράδοση εννέα υπερσύγχρονων σκαφών στην τουρκική Ακτοφυλακή. Τη στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η ΕΕ υποτίθεται την καταδικάζει, προσφέρει απλόχερα στην Τουρκία άλλη μία ενίσχυση της ναυτική δύναμης.

«Σε περίπτωση πολέμου θα είμαστε μόνοι μας» επανέλαβε πρόσφατα ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, και η βαρυσήμαντη αυτή δήλωση επιβεβαιώνεται εμπράκτως από την ΕΕ.

Η ολλανδική Damen ανακοίνωσε πρόσφατα την πώληση εννέα σκαφών διάσωσης Damen SAR 1906 στην τουρκική Ακτοφυλακή. Η συμφωνία για την προμήθεια των σκαφών υπογράφηκε στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Άγκυρα, ενώ η ναυπήγηση των σκαφών θα γίνει στο ναυπηγείο που διατηρεί στην Αντάλεια (Αττάλεια) της Τουρκίας.

Η Τουρκική Ακτοφυλακή, που υποτίθεται ότι επιτηρεί τις τουρκικές ακτές προκειμένου να εμποδίζει την αποστολή χιλιάδων ψυχών με λαστιχόβαρκες στα ελληνικά νησιά, παρέλαβε έξι σκάφη αυτού του τύπου μέσα στο 2017, μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας του 2016.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ολλανδικής εταιρείας:
«Χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά τα 19μετρα σκάφη θα προστεθούν στα έξι σκάφη της ίδιας τάξης που παραγγέλθηκαν το 2016, και τα οποία παραδόθηκαν στην τουρκική Ακτοφυλακή το επόμενο έτος. Οι πρώτες δύο από τις νέες παραγγελίες θα παραδοθούν το καλοκαίρι του 2020, ενώ οι υπόλοιπες επτά θα τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους 12 μήνες.

Τα υπερσύγχρονα σκάφη θα κατασκευαστούν με τις ίδιες προδιαγραφές με τους προκατόχους τους με κάποια πρόσθετη ρύθμιση και θα λειτουργούν υπό τον πλήρη έλεγχο της τουρκικής ακτοφυλακής για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές επιχειρήσεις διάσωσης.

Η κατασκευή των σκαφών θα πραγματοποιηθεί στα ναυπηγεία Damen Antalya, στην Τουρκία. Βρίσκεται στην ελεύθερη ζώνη της Αττάλειας και έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εξαγωγές από την ίδρυσή της το 2013, αφού έχει παραδώσει σε διεθνείς πελάτες περισσότερα από 70 σκάφη που κυμαίνονται από ταχύπλοα σκάφη 10 μέτρων μέχρι ταχύπλοα RoRo 80 μέτρων. Το ναυπηγείο διαθέτει σήμερα 360 τοπικούς υπαλλήλους και κατά μέσο όρο 200 υπεργολάβους που εργάζονται επί τόπου ανά πάσα στιγμή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ναυπηγείου Auke van der Zee, ο οποίος είναι ο μόνος αλλοδαπός μεταξύ των Τούρκων συναδέλφων του, σημειώνει: «Διατηρήσαμε τις υποσχέσεις μας να παραδώσουμε το σύνολο των σκαφών SAR 1906 για την πρώτη φάση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών και είμαστε αφοσιωμένοι στο να κάνουμε το ίδιο για αυτή τη δεύτερη φάση».

«Είμαστε τόσο περήφανοι και χαρούμενοι που λαμβάνουμε μια ακόμα σύμβαση από τον πελάτη μας», πρόσθεσε ο Boran Bekbulat της Damen. «Η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην πρώτη φάση ήταν πολύ επιτυχημένη. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε και πάλι για να κάνουμε μια νέα ιστορική επιτυχία από κοινού».

Τα σκάφη SAR 1906, διαθέτουν καρίνα κατασκευασμένη από αλουμίνιο και υπερκατασκευή από σύνθετα υλικά. Η μέγιστη ταχύτητα πλεύσης που μπορούν να αναπτύξουν, ανέρχεται σε 33 κόμβους και η ακτίνα τους φτάνει τα 300 περίπου ναυτικά μίλια.

Αυτά να ληφθούν υπόψιν από όσους θεωρούν ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά και την ελληνική επικράτεια, είτε από την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, είτε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Η ελληνική πολιτική ηγεσία φυσικά δεν έθεσε το θέμα και αρκείται στα «λόγια του αέρα» των Ευρωπαίων.



πηγη 

Ποση ζωη εχει ακομη ο Ερτογκαν; Θα προλαβει να υλοποιησει τα ονειρα του;

Ειναι αρρωστος αληθεια;
Κι αν ναι, τι μελλει γενεσθαι αν πεθανει;
Σφαγη στην Τουρκια; 
Ποιους βολευει αυτο;


Τι «τρέχει» με την υγεία του Ερντογάν; Το τελευταίο διάστημα πολλά ΜΜΕ στη Τουρκία έθεταν το ζήτημα για την εξαφάνιση του Τούρκου Προέδρου πριν δύο εβδομάδες και την ακύρωση του συνόλου των προεκλογικών ομιλιών του στην Κωνσταντινούπολη. Συμβαίνει όμως κάτι τελικά με την υγεία του ή έχουμε να κάνουμε απλά με σενάρια συνωμοσιολογίας;

Περίεργα δημοσιεύματα βγαίνουν στην δημοσιότητα σε πολλά Τουρκικά ΜΜΕ και social media. Ο λόγος φυσικά για τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Ένας τίτλος που κυκλοφορεί για παράδειγμα είναι ο εξής:«Πού είναι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;». Μάλιστα τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, καθώς αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα υγείας με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Οι εξελίξεις μάλλον αυτή την στιγμή είναι ραγδαίες. Πληροφορίες από το διπλωματικό πεδίο λένε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρουσιάσει επιδείνωση η υγεία του Ερντογάν.

Όπως είναι γνωστό, ο «σουλτάνος» παλαιότερα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο είχε μάλιστα νοσηλευτεί. Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ακολουθήσει θεραπεία και είχε φανεί να ξεπερνά το σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, το πρόβλημα φαίνεται πως εμφανίστηκε ξανά.

Δεν είναι ακόμη σαφές το πόσο σοβαρό είναι, αλλά είναι αναμφισβήτητα ένας παράγοντας που επιβαρύνει την κατάσταση τόσο όσον αφορά στον ίδιο, όσο και στην ίδια την Τουρκία, η οποία εδώ και μήνες μοιάζει να κινείται σε μια κλωστή… έτοιμη να σπάσει.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το ζήτημα με την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος έχει διατελέσει και πρωθυπουργός από το 2003 έως το 2014, για τρεις συνεχόμενες θητείες, έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τα μέσα ενημέρωσης τόσο στην γείτονα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2017 είχε βγει στη δημοσιότητα το πρώτο πρόβλημα υγείας, όπου ήταν και το αποκορύφωμα, με την γερμανική Bild να διερωτάται «πόσο άρρωστος είναι ο Ερντογάν»; Αφορμή για να… φουντώσουν οι φήμες για την υγεία του, ήταν η κατάρρευσή του και η μεταφορά του με φορείο λίγο αφότου είχε επισκεφθεί το τζαμί του Ατασεχίρ, στην ανατολική Κωνσταντινούπολη, για την πρωινή προσευχή.

Αφού χαιρέτισε κάποιους πολίτες του, γύρω στις 6 άρχισε να γέρνει προς τα αριστερά του. Αμέσως οι σωματοφύλακές του και γιατροί έτρεξαν για βοήθεια. Ο πρόεδρος της Τουρκίας τοποθετήθηκε σε φορείο και απομακρύνθηκαν από το τέμενος όλοι οι εκπρόσωποι του Τύπου. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς, ο Ερντογάν σηκώθηκε και συνήλθε.

Υπενθυμίζουμε πως το 2012, το WikiLeaks δημοσίευσε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αμερικανικού ιδρύματος γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, στο οποίο αναφερόταν πως ο Ερντογάν έχει καρκίνο τελικού σταδίου και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής. Αξιωματούχοι στην Άγκυρα είχαν διαψεύσει άμεσα τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι η υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ καλή.

Στο μήνυμα αναφερόταν πως οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011. «Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια» σημειώνεται στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2011.

Η έκθεση των Αμερικανών αναλυτών βασιζόταν σε στοιχεία που έλαβαν από κάποιον Φαρούκ Ντεμίρ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε πληροφορίες από «έναν παλιό συμμαθητή» του χειρουργού του Ερντογάν.

Τι συμβαίνει τελικά όμως; Ο Ερντογάν έχει πολλούς εχθρούς. Για τις ΗΠΑ αυτή την στιγμή είναι ο νο1 κίνδυνος. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει εγκαταλείψει την Συμμαχία και την Δύση, κάτι που προφανώς αυτό δεν αρέσει στην Ουάσινγκτον.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει, ή διαβάσει πως οι μυστικές υπηρεσίες βγάζουν από την μέση τα άτομα που ενοχλούν.

Φυσικά δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι για όλα όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα, όμως ο Ερντογάν αυτή την στιγμή αποτελεί persona non grata για την Δύση.

Μην ξεχνάμε πως σε λίγες ημέρες οι S-400 θα πάνε Τουρκία και αυτό έχει την σημασία του. Όλα αυτά συνηγορούν στο συμπέρασμα πως οι ώρες για την Τουρκία είναι εξαιρετικά κρίσιμες.



phgh 

Συνεληφθη και ομολογησε Κατασκοπος της Τουρκιας ! ! ! Θα δικασθει και θα αφεθει ελευθερος ;

Ειναι ικανοι οι Ζαιοι με τους νομους τους να τον αφησουν ελευθερο...
Μην τα χαλασουν και με τα φιλαρακια τους τα Μεμετια...


Κατάσκοπος της Τουρκίας o oποίος ομολόγησε την πλούσια δράση του, θα δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση θα αναβιώσει την 7η Οκτωβρίου 2019, υπόθεση με κατηγορούμενο για κατασκοπεία έναν 66χρονο Γερμανό, που κατελήφθη να φωτογραφίζει στρατιωτικό φυλάκιο στην Αντιμάχεια και καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Στην κατοχή του είχαν βρεθεί καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτηρίων και φωτογραφικό υλικό από στρατόπεδα, φυλάκια και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

Ομολόγησε μάλιστα ότι είχε ενταχθεί σε δίκτυο κατασκόπων της Τουρκίας, στο οποίο έχουν στρατολογηθεί συνταξιούχοι αλλοδαποί, που διαμένουν στη χώρα μας!

Την 15η Οκτωβρίου 2014 και περί ώρα 11.15 αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, εντόπισαν ένα άσπρο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 66χρονου, στο Πυλί της Κω, κοντά στο στρατιωτικό φυλάκιο “Πόρτες”.

Ο 66χρονος είχε λίγα λεπτά ενωρίτερα τραβήξει φωτογραφίες από το φυλάκιο, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκαν κιάλια, μια διόπτρα και 3 μνήμες φωτογραφικής μηχανής.

Στην οικία του βρέθηκαν ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις, ένας σκληρός δίσκος, ένας υπολογιστής και ένα tablet, βιντεοταινίες, κινητό τηλέφωνο και 6 USΒ Sticks. Στις σημειώσεις που βρέθηκαν, συγκαταλέγοντο συντεταγμένες στρατοπέδων και δημοσίων κτηρίων.

Επιπλέον βρέθηκαν και διάφορα έγγραφα στην τουρκική γλώσσα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν φωτογραφίες στρατιωτικών φυλακίων και στρατοπέδων, φυλακίου, όπου φυλάσσονται καύσιμα, από δίκτυο επικοινωνιών του στρατού, από στρατιωτικά ταχύπλοα, οχήματα και πλοία, πολυβολεία, από έργα οχύρωσης, ακόμη και από κεραίες, παρατηρητήρια και γέφυρες στην Κω!

Βρέθηκε ακόμη ανάλογο υλικό και από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κάλυμνο.

Από την έρευνα και τις καταθέσεις που ελήφθησαν αλλά και από την απολογία του φέρεται επιπλέον να προέκυψε ότι την τετραετία 2009-2012 διέμενε στην Τουρκία και ότι επί 15ετία υπηρετούσε ως εθελοντής στον στρατό της Γερμανίας.

Ο ίδιος ομολόγησε προανακρινόμενος και ενώπιον του Ανακριτή της Κω τα όσα του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι ελάμβανε 2000 ευρώ μηνιαίως από δύο Τούρκους, στους οποίους παρέδιδε τα στοιχεία που συγκέντρωνε σε ψηφιακούς δίσκους αποθήκευσης. Μάλιστα την εργασία αυτή έκανε, όπως είπε, από το έτος 2011.

Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου κατέθεσε πρώτος ένας συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού, που υπηρετεί στο 2ο επιτελικό γραφείο της 80 ΑΔΤΕΑ.

Επεσήμανε ότι από τις 300 περίπου φωτογραφίες, που βρέθηκαν στην κατοχή του Γερμανού, οι 140 αφορούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και φυλάκια, 40 γέφυρες του νησιού, 40 έργα κοινής ωφέλειας και οι λοιπές αμυντικά έργα.

Σε ορισμένες από τις φωτογραφίες υπήρχαν αποτυπωμένες οι ημερομηνίες που είχαν ληφθεί ενώ προέκυψε ότι έχουν ληφθεί από σημεία στα οποία υπάρχουν αναρτημένες πινακίδες με τις οποίες γνωστοποιείται ότι απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών.

Ο ίδιος μάρτυρας τόνισε ότι φωτογραφίες ελήφθησαν και από δύσβατα σημεία στρατοπέδων, από αυτοκίνητα εν κινήσει και ορισμένες σε μικρή απόσταση από φυλάκια κοντά στα συρματοπλέγματα της περίφραξής τους.

Ορισμένες ακόμη απεικόνιζαν κεραίες τηλεπικοινωνιών, σημεία στα οποία εκφορτώνεται στρατιωτικό υλικό και δεξαμενές καυσίμων. Επισημάνθηκε ακόμη ότι σε ορισμένες φωτογραφίες απεικονίζονταν και πρόσωπα προκειμένου εν συνεχεία με αναγωγή στις διαστάσεις τους να γίνεται αναλυτική καταγραφή των διαστάσεων και των εικονιζομένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων ή των έργων κοινής ωφέλειας.

Ο ίδιος μάρτυρας τόνισε ότι ο 66χρονος ήταν εκπαιδευμένος κατάσκοπος καθώς παρότι είχε προβλήματα κινητικά, ελάμβανε φωτογραφίες περνώντας από βουνά και χαράδρες, ενώ επεσήμανε ότι συνήθως οι κατάσκοποι που χρησιμοποιούνται είναι του προφίλ του δηλαδή, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, συνταξιούχοι, που δύσκολα θεωρούνται ύποπτοι.

Ο ίδιος απολογούμενος τόνισε αρχικά ότι υπηρέτησε στον στρατό της Ανατολικής Γερμανίας και ότι είχε ενδιαφέρον για στρατιωτικά θέματα.

Υποστήριξε ότι κατά την παραμονή του στην Τουρκία είχε λάβει φωτογραφίες και από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της, οι οποίες όμως εκλάπησαν από την οικία του, ενώ κοιμόταν.

Τόνισε μάλιστα ότι τον είχε εκπλήξει το γεγονός ότι ενώ η Τουρκία και η Ελλάδα είναι χώρες του ΝΑΤΟ, που επενδύουν στην άμυνά τους, τα εξοπλιστικά τους συστήματα δεν είναι σύγχρονα!

Υποστήριξε ότι προέρχεται από μια φτωχή αγροτική οικογένεια, εκπαιδεύτηκε ως κλειδαράς και εν συνεχεία υπηρέτησε επί 11 έτη στον στρατό της Ανατολικής Γερμανίας. Στο διάστημα των ετών 1985-1990 εργάστηκε σε μια βιομηχανία και έκτοτε και μέχρι την συνταξιοδότησή του, ως επιπλοποιός.

Στην Τουρκία, όπως είπε, γνώρισε δύο Τούρκους, οι οποίοι συντόνιζαν δίκτυο συνταξιούχων κατασκόπων που τους έδιναν πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα νησιά.
Οι δύο Τούρκοι, όπως είπε, τον πλησίασαν σε μια καφετέρια που σύχναζε και του ανέθεσαν την συγκεκριμένη εργασία και εκείνος την ανέλαβε χωρίς να ενημερώσει την σύζυγό του γιατί φοβόταν ενδοοικογενειακούς καβγάδες…

Υποστήριξε ότι διοχέτευε πληροφορίες στους Τούρκους συνδέσμους του επί δύο έτη κι ότι τον χρησιμοποιούσαν σποραδικά προκειμένου να μην τον “κάψουν” ως πληροφοριοδότη προσθέτοντας ότι υπήρχαν πολλά άλλα πρόσωπα που έκαναν την ίδια δουλειά.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η αμοιβή που του κατέβαλλαν για τα δύο έτη της εργασίας του ως κατάσκοπος ήταν 2.000 ευρώ, τα οποία του κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία, τον οποίο όμως δεν απεκάλυψε.

Υποστήριξε ακόμη ότι είχε λάβει εντολή να μην επισκεφθεί ξανά την Τουρκία και ότι για το όποιο πρόβλημα ανέκυπτε θα συναντούσε τους συνδέσμους του στην Γερμανία.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι τους απέστελλε τις πληροφορίες που συγκέντρωνε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.



πηγη 

38χρονος από τα Τρίκαλα Ημαθίας βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή του σπιτιού του...


Στην αυλή του σπιτιού του στα Τρίκαλα Ημαθίας βρέθηκε απαγχονισμένος το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 38χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον νεαρό αυτόχειρα εντόπισε ο πατέρας του. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο, οι διασώστες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν, καθώς ο 38χρονος είχε ήδη καταλήξει.

Ο 38χρονος ήταν ανύπαντρος και σύμφωνα με πληροφορίες απολύθηκε πριν από λίγες μέρες από το εργοστάσιο στο οποίο εργαζόταν, στο Πλατύ Ημαθίας.

Σύμφωνα με κύκλους από το περιβάλλον εργασίας του, το γεγονός τον είχε στεναχωρήσει αφάνταστα και πιθανότατα ήταν αυτό που τον οδήγησε στη μοιραία πράξη.



Πηγή

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Επιστολη 18χρονης στον Τσιπρα....Η Ελλάδα που μας αφήνετε, λοιδορεί την αριστεία και δεν προάγει τους άριστους, αλλά μόνο τους κολλητούς

Το κείμενο που ακολουθεί είναι ανοικτή επιστολή που απευθύνει προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, 18χρονη η οποία μόλις αποφοίτησε από Πειραματικό Σχολείο.


«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Είμαι 18 ετών και μόλις αποφοίτησα από Πειραματικό Σχολείο της Αθήνας. Εδώ και λίγες μέρες τελείωσα με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τώρα περιμένω, όπως και όλα τα υπόλοιπα παιδιά, τα αποτελέσματα. Η κατεύθυνσή μου είναι η θετική και τα μαθήματα που έγραψα είναι Εκθεση, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία.

Δεν ξέρω αν σας απασχολούν καθόλου τα θέματα της δημόσιας παιδείας και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά αν ενδιαφερθήκατε, θα διαβάσατε την έντονη κριτική που ασκήθηκε στο υπουργείο Παιδείας για τα θέματα που μπήκαν κυρίως στην Φυσική, αλλά και στα Μαθηματικά και στη Χημεία. Κριτική από τη Μαθηματική Εταιρεία, την Ένωση Φυσικών κ.ά.

Αν ενδιαφερθήκατε, θα διαπιστώσατε επίσης ότι πολλά από τα θέματα που μας ζητήθηκε να απαντήσουμε, δεν είχαν καμία σχέση με την προετοιμασία που κάνουμε στα δημόσια σχολεία. Για την κατεύθυνσή μου (θετική) που μπορώ να μιλήσω, σας διαβεβαιώνω ότι κανένας μαθητής δεν μπορεί να αριστεύσει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αν δεν πάει φροντιστήριο. Ναι, εντάξει, ξεχνάω ότι για την κυβέρνησή σας “η αριστεία είναι ρετσινιά”. Ας το διατυπώσω αλλιώς τότε: Κανένας μαθητής που ενδιαφέρεται να εισαχθεί σε σχολή με υψηλή βάση εισαγωγής δεν μπορεί να γράψει καλά, ώστε να το πετύχει, εάν δεν πάει φροντιστήριο. Εάν δηλαδή η οικογένειά του δεν πληρώσει ένα σεβαστό ποσό.

Κάποιες οικογένειες έχουν τα χρήματα αυτά και κάποιες δεν τα έχουν κ. Πρωθυπουργέ. Όπως η οικογένεια ενός συνομηλίκου μου αριστούχου (πάλι αυτή η “κακιά” λέξη), ο οποίος είχε όνειρο να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά δεν μπόρεσε. Αναγκάστηκε να πάει στην κατεύθυνση των οικονομικών σπουδών και να διεκδικήσει την εισαγωγή του σε μια σχολή με πιο χαμηλή βάση, αφού η οικογένειά του δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει φροντιστήριο και χωρίς αυτό δεν είχε πιθανότητες να μπει στη σχολή που ονειρευόταν. “Shit happens” ήταν το σχόλιό του όταν αναγκάστηκε να θυσιάσει το όνειρό του».

«Ποια δωρεάν παιδεία;»
«Πείτε μας κ. Πρωθυπουργέ, για ποια δημόσια και δωρεάν παιδεία μας μιλάτε αφού αυτή δεν υπάρχει; Οι οικογένειές μας αναγκάζονται να πληρώνουν φροντιστήρια για να έχουμε την ελπίδα να φοιτήσουμε στη σχολή που επιθυμούμε. Προσωπικά, σας διαβεβαιώνω, εάν δεν είχα πάει φροντιστήριο, πολλά από τα θέματα που μπήκαν στις Πανελλαδικές, θα τα κοιτούσα χωρίς να καταλαβαίνω καν τι ζητάνε.

Φυσικά δεν ήταν μόνο στη Γ΄ Λυκείου το πρόβλημα. Και στις προηγούμενες τάξεις ήταν. Είτε επειδή είναι έτσι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είτε επειδή σπάνια συναντάμε κάποιον καθηγητή που αγαπά τη διδασκαλία και τον ενδιαφέρει να μας μεταδώσει γνώση, είτε ακόμα κι επειδή τα περισσότερα βιβλία είναι πολύ κακογραμμένα, ήταν πραγματικά πολύ λίγα αυτά που πήραμε από το σχολείο. Ισως για τον λόγο αυτό χαίρομαι που αποφοίτησα, γιατί ειδικά τα τελευταία χρόνια ένιωθα ότι το να πηγαίνεις στο (ελληνικό) σχολείο, ήταν περίπου χαμένος χρόνος.

Δεν ήταν πάντα όμως τόσο άσχημα, αν και ποτέ δεν ήταν ιδανικά. Το 2013 τελείωνα την Εκτη Δημοτικού, όταν έμαθα ότι δημιουργούνται Πρότυπα Σχολεία, όπου οι μαθητές θα μπαίνουν με εξετάσεις. Η οικογένειά μου, που πάντα ενδιαφερόταν να λάβουμε κι εγώ και ο αδελφός μου την καλύτερη δυνατή παιδεία, αλλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν δίδακτρα για ιδιωτικό σχολείο, με ρώτησαν αν ήθελα να πάρω μέρος στις εξετάσεις και απάντησα θετικά.

Θα εξεταζόμασταν στη Γλώσσα, στα Μαθηματικά και στη Φυσική. Τα δύο τελευταία ήταν τα αγαπημένα μου μαθήματα. Δεν κουράστηκα ιδιαίτερα, δεν έκανα υπερβολές, απλώς μια καλή επανάληψη και πήγα να δώσω εξετάσεις. Πέρασα κι έτσι ήμουν στην πρώτη φουρνιά των μαθητών που ξεκίνησαν το 2013-14 στην Α΄ Γυμνασίου να φοιτούν στα Πρότυπα (που ήταν πριν Πειραματικά). Τα πρώτα χρόνια είχαν ενδιαφέρον. Είχαμε δραστήριους ομίλους, μάθαινα κινέζικα, κάναμε αγγλικά μετά το σχολείο, ρομποτική και άλλα».

«Βαθιά παρακμή»
«Μέχρι που το 2015 άκουσα τον υπουργό Παιδείας της κυβέρνησής σας να λέει ότι “η αριστεία είναι ρετσινιά” και ότι γι’ αυτό θα καταργούσατε τα Πρότυπα, επειδή τα θεωρούσατε προνομιακά σχολεία και όπως έλεγε ο υπουργός σας, θέλατε ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές. Είχε πει επίσης ότι τα Πρότυπα θα ξαναγίνονταν Πειραματικά και θα αποκτούσαν ουσιαστικό πειραματικό χαρακτήρα.
Τι βίωσα έκτοτε;

Τη βαθιά παρακμή του σχολείου μου, που κάθε χρόνο γινόταν όλο και πιο έντονη. Τα κινέζικα, που τόσο είχα αγαπήσει, σταμάτησαν. Η ρομποτική που με είχε ενθουσιάσει, το ίδιο. Οι περισσότεροι όμιλοι ατόνησαν. Η αδιαφορία των εκπαιδευτικών μεγάλωσε, ίσως συμβάδιζε με αυτήν του υπουργείου. Το σχολείο μας όχι μόνο δεν απέκτησε ποτέ τον ουσιαστικό χαρακτήρα ενός Πειραματικού Σχολείου, όπως μας υποσχεθήκατε, αλλά έμοιαζε να πηγαίνει πίσω στον χρόνο και να απαξιώνεται μέρα με τη μέρα.

Διαβάζω ότι τα δικά σας παιδιά κ. Τσίπρα τα στέλνετε σε ιδιωτικό σχολείο. Προφανώς έχετε την οικονομική ευχέρεια να πληρώσετε τα δίδακτρα που η δική μου οικογένεια δεν είχε, ώστε να με στείλουν σε ένα καλό ιδιωτικό σχολείο. Για αυτό με ενθάρρυναν να δώσω εξετάσεις και να μπω σε ένα από τα Πρότυπα που εσείς καταργήσατε αναγκάζοντάς με να φοιτήσω τα επόμενα χρόνια σε ένα σχολείο που υποβαθμίσατε και δεν μου έδωσε σχεδόν τίποτα».

«Ιδιες ευκαιρίες»
«Το σχολείο μου το καταργήσατε ως Πρότυπο, γιατί λέγατε ότι θέλετε όλα τα παιδιά να έχουν ίδιες ευκαιρίες και να μην πηγαίνουν κάποια σε καλύτερα σχολεία από άλλα. Αν το πιστεύατε αυτό, τότε γιατί δεν το τηρήσατε για τα δικά σας παιδιά; Γιατί επιλέξατε τα δικά σας παιδιά να πάνε σε ένα προνομιακό σχολείο που μόνο όσα έχουν εύπορους γονείς μπορούν να πάνε;Γιατί τα δικά σας παιδιά να πηγαίνουν σε ένα καλύτερο σχολείο από αυτό που φοίτησα εγώ, ο αδελφός μου, οι γείτονές μου, οι φίλοι μου, αν πιστεύετε στην ισότητα; Και αν τα παιδιά στα Πρότυπα πήγαιναν σε ένα καλύτερο σχολείο, αυτό ήταν αποτέλεσμα του δικού τους κόπου και της δικής τους προσπάθειας, της δικής τους αγάπης για τη γνώση και όχι επειδή οι γονείς τους είχαν λεφτά και μπορούσαν να τους αγοράσουν μια καλύτερη παιδεία.

Δεν καταφέρομαι ενάντια στα ιδιωτικά σχολεία κ. Τσίπρα και αντιλαμβάνομαι ότι κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση στη δημόσια παιδεία, θεωρώ αυτονόητο ότι όποιος μπορεί, την αποφεύγει. Αρκεί να μην ευθύνεται γι’ αυτήν την κατάσταση όμως και να μην μιλάει υποκριτικά για ισότητα. Ή αρκεί να δίνει και σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα, τη δυνατότητα να φοιτήσουν με την αξία τους σε καλά σχολεία.
Πώς γίνεται κ. Τσίπρα για εσάς η αριστεία να είναι ρετσινιά και να μην είναι ο πλούτος, ειδικά όταν αυτός δεν έχει αποκτηθεί από την εργασία; Τι είδους Αριστερά είναι αυτή η δική σας που θεωρεί ταξικό κριτήριο την αριστεία και όχι τον πλούτο;

Πώς θα εξελιχθεί ο κόσμος κ. Τσίπρα χωρίς την αριστεία; Πώς θα προοδεύσει; Από πού θα προκύψουν οι επιστήμονες που θα προχωρήσουν την έρευνα; Ποιοι θα ανακαλύψουν τις νέες θεραπείες; Ποιοι θα πάνε τον κόσμο μπροστά και θα μοιράσουν τη γνώση κάνοντας τον κόσμο καλύτερο και πιο δίκαιο; Ποιοι, αν όχι οι άριστοι;

Ειλικρινά, αναρωτιέμαι αν έχετε κάποια απάντηση.
Και κάτι ακόμα. Ακούω συχνά μέλη της κυβέρνησής σας να καυτηριάζουν τον ρατσισμό και να ασκούν κριτική στους γονείς που αντιδρούν στην ένταξη προσφυγόπουλων στις σχολικές τάξεις των δημόσιων σχολείων. Γιατί δεν δώσατε πρώτος το παράδειγμα, γράφοντας τα παιδιά σας σε ένα δημόσιο σχολείο της Κυψέλης με προσφυγόπουλα, ώστε οι πράξεις σας να παραδειγματίσουν;».

«Βασιλεύει το παράλογο»
«Σε λίγες μέρες θα βγουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το πιθανότερο είναι ότι θα μπω σε μια σχολή που θα με απογοητεύσει. Που θα έχει βρώμικους και μουντζουρωμένους τοίχους, ίσως εντός του χώρου να γίνεται και εμπόριο ναρκωτικών, όπως σε πολλά πανεπιστήμια, τα μαθήματα θα είναι κατώτερα των προσδοκιών και θα πρέπει να αγωνιστώ για να μάθω. Είμαι κάπως προετοιμασμένη για όλα αυτά. Και δεν σας κρύβω ότι ονειρεύομαι ήδη να φύγω κάποια στιγμή από τη χώρα μου, στην οποία ειδικά τελευταία, είναι σαν να βασιλεύει το παράλογο. Και η αδικία, αλλά αυτό είναι πιο παλιό.

Θέλω να ζήσω σε μία χώρα που η αριστεία δεν θεωρείται ρετσινιά κ. Πρωθυπουργέ. Σε μία χώρα όπου οι νέοι μπορούν να ελπίζουν. Σε μία χώρα όπου το κράτος σέβεται τον πολίτη και που οι φόροι του έχουν αντίκρισμα. Σε μια χώρα όπου υπάρχουν κανόνες, δικαιοσύνη, ουσιαστική δημοκρατία και το κυριότερο: σε μια χώρα με αξιοκρατία. Η Ελλάδα που μας αφήνετε δεν έχει τίποτα από όλα αυτά. Μακάρι να υπήρχε έστω και μία αχτίδα ελπίδας, να μέναμε εδώ να αγωνιστούμε για να κάνουμε τη χώρα μας καλύτερη. Ποια χώρα όμως κ.Πρωθυπουργέ; Αυτή που λοιδορεί την αριστεία και δεν προάγει τους άριστους, αλλά μόνο τους κολλητούς;».

Μαθήτρια – άρτι αποφοιτήσασα Πειραματικού Σχολείου.
Πηγή: infognomonpolitics

ΗΠΑ: "Ωρα για σκληρή αγάπη προς την Τουρκία, πέρασε την κόκκινη γραμμή....

Το λενε και το ξαναλενε...
Ο Σαλεμενος ομως που του εχει πιπιλισει τα μυαλο ο Βλαδιμηρος οτι ειναι υπερδυναμη δεν δινει σημασια πια...
Υπαρχουν οι Αμερικανικες βασεις στην Τουρκια...
Υπαρχουν τα Στενα που κατεχει η Τουρκια....
Τι μελλει γενεσθαι με ολα αυτα;


Για πρώτη φορά η ναυαρχίδα των αμερικανικών ΜΜΕ, η WSJ, σε ένα άρθρο μήνυμα της συντακτικής ομάδας που εκφράζει σαφέστατα την θέση των "γερακιών" της Ουάσινγκτον ζητά ευθέως "τελική λύση" στο θέμα της Τουρκίας με αποπομπή της από το ΝΑΤΟ!

Το άρθρο έχει τίτλο: "Ωρα για σκληρή αγάπη με Τουρκία"!

Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξόδεψε 15 χρόνια διαλύοντας την φήμη της χώρας του ως σταθερός δυτικός σύμμαχος.

Τώρα εμβαθύνει στρατιωτικούς δεσμούς με την Ρωσία σε ένα σημείο καμπής που ωθεί την Ουάσινγκτον να επαναξιολογήσει τις σχέσεις της με την Αγκυρα.

Η αναμέτρηση Τουρκίας-ΗΠΑ για S-400 και F-35 εγείρει μεγάλα ερωτηματικά για την θέση της Αγκυρας στον κόσμο. Για δεκαετίες ήταν μοντέλο για τις μουσουλμανικές χώρες με κοσμικές κυβερνήσεις που συνεργάζονταν με την Δύση.

Τώρα ο Ρ.Τ.Ερντογάν  επιχειρεί μια παράτολμη κίνηση: Γίνεται πιο ολοκληρωτικός ενώ ισορροπεί με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη απέναντι σε Ιράν και Ρωσία.

Οι ΗΠΑ πρέπει να σκεφτούν επιπλέον μέτρα εναντίον της επιμονής της Αγκυρας για αγορά των ρωσικών S-400.

Τα μέτρα αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν απομάκρυνση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Αυτή είναι μια τελική λύση αλλά πιθανή υπό την ηγεσία του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 είναι ένα καλό βήμα αλλά οι ΗΠΑ έχουν και άλλα μέσα που θα δείξουν στην Τουρκία ότι η κακή συμπεριφορά έχει πραγματικές συνέπειες.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη και η εγκατάλειψη των δυτικών αξιών έχει ταυτιστεί με περισσότερες στρατηγικές συγκρούσεις όπως υπονόμευση των αμερικανικών συμφερόντων στην Συρία.

Η αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα είναι μια "τελική λύση" αλλά η τραγωδία της κυριαρχίας του Ρ.Τ.Ερντογάν την έχει κάνει τώρα πιθανή.

Οι ΗΠΑ πρέπει να σκεφτούν εναλλακτικές λύσεις για την βάση του Ιντσιρλίκ" αναφέρει η συντακτική ομάδα της WSJ.

Bέβαια οι συντάκτες του άρθρου δεν μας λένε πως αυτό θα συμβεί. Θα φύγει μόνος του ο Ρ.Τ.Ερντογάν από το ΝΑΤΟ ή θα τον αναγκάσουν...;



πηγη 

Αγία Παρασκευή: Σκότωσε τον πατέρα της και επιχείρησε να αυτοκτονήσει...


Η 31χρονη με ένα μαχαίρι κατάφερε πολλαπλά τραύματα στο λαιμό και στο θώρακα του πατέρα της
Αδιανόητη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, στην Αγία Παρασκευή.

Μία 31χρονη γυναίκα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μαχαίρωσε και σκότωσε τον 68χρονο πατέρα της και στη συνέχεια επιχείρησε να αυτοκτονήσει, στην οδό Αμαρυλλίδος.

Η 31χρονη που σύμφωνα με πληροφορίες είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική,  με ένα μαχαίρι κατάφερε πολλαπλά τραύματα στο λαιμό και στο θώρακα του πατέρα της.

Αμέσως μετά με το ίδιο μαχαίρι έκοψε τις φλέβες της. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματας», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.



Πηγή

Καιρος: Έκτακτη Προειδοποίηση Αρναούτογλου για Ισχυρό Κύμα Καύσωνα …. <ΒΙΝΤΕΟ>


Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου για κατά τόπους ισχυρό επεισόδιο καύσωνα, το πρώτο του φετινού καλοκαιριού, στην Ευρώπη.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ δίνει όλες τις λεπτομέρειες για τις χώρες που θα «χτυπηθούν» από τον καύσωνα.


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ! ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

Οι φίλοι και γενικά το ταξιδιωτικό κοινό που πρόκειται να επισκεφθεί περιοχές όπως την Ισπανία, τη Γαλλία, τα ανατολικά της Μ. Βρετανίας, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ελβετία αλλά τη βόρεια Ιταλία από την ερχόμενη Δευτέρα καλό θα είναι να λαμβάνουν τα μέτρα κατά του καύσωνα που λαμβάνουν οι ντόπιοι και να υιοθετούν και οι ίδιοι και να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον ήλιο το μεσημέρι.να ενημερώνονται για τον καιρό από την επίσημη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας που βρίσκονται ή θα βρίσκονται!

Οι αναμενόμενες πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, οπότε καλό επίσης είναι να ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές για τυχόν ανάλογα περιστατικά !

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Δείτε το βίντεο με όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καύσωνα: ΕΔΩ

Κέρκυρα: Παιδί 2 ετών έπεσε από το μπαλκόνι διαμερίσματος ...


Ένα παιδί 2 ετών έπεσε από μπαλκόνι στην περιοχή του Πετριτή . Το παιδί μετέφερε ο πατέρας του με τη συνοδεία της ελληνικής αστυνομίας στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή . Οι άνδρες της ΕΛΑΣ μετά από μια μεγάλη επιχείρηση άνοιξαν το δρόμο στην Εθνική Λευκίμμης για να περάσει γρήγορα ο πατέρας του παιδιού που το μετέφερε στο νοσοκομείο.

Περισσότερα σε λίγο…







Πηγή

Σαλεψε ο Σαλεμενος! Ελληνικη Συμφωνια με Exxon Mobil για γεωτρησεις και εξορυξη κοιτασματων στην Κρητη.....

Τωρα να σε δουμε Σαλεμενε τι θα κανεις....
Θα ελθεις στην Κρητη;
Θα σε στειλουν στον πατο με μπαλωθιες ! ! !


Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην ενεργειακή σκακιέρα. Την στιγμή που η Άγκυρα προκαλεί στη Κυπριακή ΑΟΖ, σκάει σαν βόμβα η συμφωνία της χώρας μας με τον ενεργειακό κολοσσό από τις ΗΠΑ.

Η συμφωνία έχει δύο αναγνώσεις. Αφενός πλέον μιλάμε για κοιτάσματα-μαμούθ στη περιοχή και αφετέρου θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ΑΟΖ.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Άγκυρα προφανώς δεν έκανε τυχαίες κινήσεις για ΑΟΖ με την Λιβύη. Αυτό που φοβόταν θα γίνει πλέον πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση θα υπογράψει συμφωνία με τον αμερικάνικο κολοσσό Exxon Mobil για έρευνες σε οικόπεδα νότια και δυτικά της Κρήτης, όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός στο κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Για τα οικόπεδα της Κρήτης ορισμένοι επιστήμονες, όπως ο Αντώνης Φώσκολος έχουν προχωρήσει σε σημαντικές δηλώσεις. Ο ομότιμος καθηγητής, είχε αποκαλύψει πριν ένα χρόνο, πως μόνο από μία περιοχή, μεταξύ Ρεθύμνου Χανίων, θα μπορούμε να παράγουμε 100 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, δηλαδή 1 εκατ. 800 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα.

Ομιλεί μόνο για μία συγκεκριμένη περιοχή, όχι για όλη την Κρήτη, έχει την σημασία του αυτό. Όπως είχε αναφέρει, η παραγωγή θα υπάρχει για 200 χρόνια, θα απασχολήσει 200.000 Ελληνες και θα τους αποφέρει 4.000 ευρώ το μήνα στις τσέπες τους.

Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστός δημοσίως και αναμένεται να συζητηθεί. To βέβαιο είναι ότι για να φτάσει στο σημείο ο Πρωθυπουργός να κάνει λόγο για συμφωνία εντός της επόμενης βδομάδας, έχουν προηγηθεί συζητήσεις και διαπραγματεύσεις σε υψηλό επίπεδο εδώ και αρκετό καιρό.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού για την συμφωνία με την Exxon Mobil:

«Την επόμενη βδομάδα θα προχωρήσουμε στην υπογραφή συμφωνίας, για έρευνα και αξιοποίηση των οικοπέδων νοτίως και δυτικά της Κρήτης, με μία μεγάλη εταιρία, την Exxon Mobil, γιατί συνεχίζουμε έναν σχεδιασμό ο οποίος είναι μακρόπνοος, έναν σχεδιασμό που δεν είναι στο πόδι, γιατί τα κρίσιμα θέματα για την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου και για την αξιοποίηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αποτέλεσμα σχεδίων χρόνων της εξωτερικής μας πολιτικής. Αποφέρουν καρπούς και τώρα είμαστε σε θέση να γευτούμε αυτούς τους καρπούς, τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα».




πηγη 

Μακρον: Αν θελετε στελνω φρεγατες στην Κυπρο...Αν το εννοει του βγαζουμε το καπελο !

Αν το εννοει και αν το κανει, τοτε ειναι αξιος συγχαρητηριων...
Ειναι ο μονος στην γη, που σηκωσε κεφαλι κατα του Σαλεμενου....
Περιμενουμε εξελιξεις.....
Διαβαστε λεπτομερειες για το τι επαιξε....


Αυτή την φορά Ν.Αναστασιάδης και Α.Τσίπρας ζήτησαν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να γίνουν πιο συκγκεκριμένοι στις ενέργειες που θα λάβουν κατά της Τουρκίας εάν συνεχίσει την κατοχή της σε μέρος της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Μ.Μακρόν απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε «εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω. Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε».

Τότε τον λόγο πήρε ο έλληνας Πρωθυπουργός και είπε: «Αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;»

Δηλαδή εκ του ασφαλούς εννοούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Το ζήτημα είναι αν εννοούσε αυτό που είπε ο Γάλλος πρόεδρος. Θα ρισκάρει πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία; Για χάρη της TOTAL όλα γίνονται. Βασικά οι Γάλλοι θέλουν να γίνει η δουλειά τους απρόσκοπτα. Ξέρουν ότι πήραν πλούσια συμβόλαια από την υπάρχουσα ως έχει νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία.

Επί της ουσίας  κινήσεις τύπου, προσάρτησης Αμμοχώστου και δημιουργίας τουρκοκυπριακού κράτους τους φοβίζει και τους ενοχλεί. Ξέρουν πως οι Τουρκοκύπριοι θα ανέθεταν δουλειές σε άλλες εταιρείες όπως η BP.

Υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ Μ.Μακρόν και Ρ.Τ.Ερντογάν. Πάντως η αποστολή φρεγατών για περιπολίες στην κυπριακή ΑΟΖ είναι ένα θέμα, αλλά με τις κανόνες εμπλοκής θα πάνε εκεί (αν πάνε) είναι άλλο ζήτημα.

Θα έχουν το ελεύθερο να εμπλακούν πολεμικά σε περίπτωση που τα τουρκικά πλοία αρνηθούν να αποχωρήσουν από την κυπριακή ΑΟΖ; Διότι όλα εκεί κρίνονται, ποιος έχει το θάρρος να το πάει μέχρι τέλους...

Ο Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσαν, κατά τη χθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο Κορυφής για παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, νέο λεκτικό στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο κύπριος Πρόεδρος ζήτησαν από τους Ευρωπαίους να παρέμβουν και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους το Συμβούλιο θα έπρεπε να υιοθετήσει σκληρότερο λεκτικό, στέλνοντας σαφές και ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.

Διότι το λεκτικό που εξεδώθηκε στην ουσία δεν προσδιορίζει ούτε είδος κυρώσεων και ούτε χρόνο εφαρμογής τους. Δηλαδή δεν λέει τίποτα.

Τότε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε επιφυλάξεις για τη φράση «στοχευμένα μέτρα», ενώ από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί και εξέφρασε ενόχληση γιατί δεν είχε κατατεθεί νωρίτερα η πρόταση.




phgh 

Πεννυ Σταθακη: Δίχως άντρα είσαι ένα μηδενικό...Μην απορησετε, αν η Χρυση Αυγη δεν ξαναδει Βουλη ! ! !

Καποτε εκαναν παρατηρησεις σε οποια κοπελα εβλεπαν με μινι στα γραφεια...
Μερικες τις εδιωξαν κιολας...
Σημερα τι αλλαξε;
Δεν ειναι πια Εθνικιστες; 
Εγιναν κι αυτοι βολεψακηδες και οικογενειοκρατες ;
Και περιμενουν να ξαναδουν Βουλη;
Διαβαστε το αρθρο...


Δίχως Άντρα είσαι ένα Μηδενικό....
Το trash κομμάτι υποψήφιας με τη Χρυσή Αυγή Από parallaxi - June 14, 2019...

Με μια διασκευή του γνωστού Fever, η υποψήφια βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στη Λακωνία και ηθοποιός Πέννυ Σταθάκη κάνει δριμεία επίθεση στα εγκεφαλικά μας κύτταρα, την αισθητική μας αλλά και σε κάθε ίχνος γυναικείου δικαιωματικού λόγου.

«Δίχως άντρα είσαι ένα μηδενικό», ενημερώνει τις γυναίκες ενώ στο δεύτερο κουπλέ κάνει τρομερό «μπάσιμο» με στίχους που αναφέρουν τις γυναίκες ως… πηγή χρηματοδότησης για τους άνδρες. «Κι αν αδειάζει το ταμείο, θα το γεμίζω κάθε βράδυ εγώ…» / «Ας τα παίρνει, θα του λέω ευχαριστώ…» 
Η Πέννυ Σταθάκη έχει παίξει σε πολλά σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης. Ενδεικτικά: «Η Ελίζα και οι άλλοι», «Δύο ξένοι», «Όλα τα κακά της Μοίρας », «Καλημέρα Ζωή», «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαίμη», «Κανείς δεν λέει σ’ αγαπώ», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Οι αταίριαστοι», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Mπέκα», «Επτά θανάσιμες πεθερές», «Λατρεμένοι μου γείτονες», «Safe sex», «Μια στιγμή 2 ζωές».



πηγη 

ΗΠΑ σε Τουρκια: Ακυρωστε τους S400, παρτε αποζημειωση, Patriot και F-35 (για να καταστρεψετε την Ελλαδα)...

Αυτοι ειναι οι <συμμαχοι> μας...
Το τομαρι τους, τους νοιαζει μονο και το κωλοδολαριο τους....
Τα δινουν ολα στους Μογγολους κι ας ξερουν, οτι θα τα χρησιμοποιησουν εναντιον μας...
Ουστ ρε ξεφτιλισμενοι....


Δεν έχει "πάτο το βαρέλι" της απελπισίας για τις ΗΠΑ απ' ότι δείχνει η νέα βελτιωμένη προσφορά που έκαναν στον Ρ.Τ.Ερντογάν προκειμένου να ακυρώσει την παραλαβή των S-400!

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να λάβει αμερικανική αποζημίωση ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για τους S-400 προκειμένου να "σπάσει" το συμβόλαιο.

Στη συνέχεια της προτείνουν την αγορά των Patriot και φυσικά F-35!

Σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ "οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποτρέψουν μια δυσάρεστη εξέλιξη με τους S-400 και είναι έτοιμες να προσφέρουν αποζημίωση στις ΗΠΑ ώστε να υπάρξει αντιστάθμισμα των απωλειών και να "σπάσει" το συμβόλαιο με την Ρωσία".

Σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμόσουμε σκληρές κυρώσεις σε τρία επίπεδα, εταιρείες, αξιωματούχους, αμυντική βιομηχανία.

Κάναμε την καλύτερη δυνατή πρόταση για τους Patriot.

Tώρα είμαστε πρόθυμοι να βελτιώσουμε τις συνέπειες ακύρωσης των S-400 από την Τουρκία.

Αυτό μπορεί να συμβεί φυσικά μόνο αν δείξει προθυμία ο Ρ.Τ.Ερντογάν" είπε αξιωματούχος των ΗΠΑ

Σύμφωνα με το συμβόλαιο Ρωσίας-Τουρκίας, η Αγκυρα κατέληξε σε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά των S-400 αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το 55% του ποσού της σύμβασης να καλύπτεται από ρωσικά δάνεια.

Η Τουρκία) έχει καταβάλει το 45% του ποσού προκαταβολικά ενώ το 55% (του ποσού) είναι ρωσικά δάνεια.



πηγη 

Η Προφητεία για τον Πούτιν και η συγκλονιστική επαλήθευσή της


Γύρω από το πρόσωπο του Πούτιν έχει δημιουργηθεί ένας μύθος. Όχι σπάνια κυκλοφορούν για αυτό διάφορες τερατολογίες. Το παρακάτω περιστατικό, αν και μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό.

Βρισκόμαστε στην Ρωσία της δεκαετίας του 1980, όταν «όλα τά ’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά». Πολλοί Ρώσοι φοβούνταν να κάνουν ακόμη και τον σταυρό τους, γιατί υπήρχε κίνδυνος να χάσουν την δουλειά τους, οι φοιτητές να διωχθούν από το Πανεπιστήμιο, οικογένειες να εκτοπιστούν και τόσα άλλα, που μόνο όσοι τα έζησαν τα γνωρίζουν. Οι μισοί Ρώσοι κατέδιδαν τους άλλους μισούς.

Ο Πούτιν τότε ίσως δεν ήταν καν ένας άσημος πράκτορας της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (KGB).

Ένα γκρουπ επισκέπτεται μία ρωσική μονή. Σε αυτήν ζει ένας Γέροντας (Στάρετς), ο οποίος φημίζεται για το προορατικό του χάρισμα. Το γκρουπ θέλησε να συνομιλήσει με τον φωτισμένο Γέροντα. Αυτός στο τέλος θα τους πεί δυο λόγια, που τότε ηχούσαν περίεργα και ακατανόητα: «Την Ρωσία την κατέστρεψε ο Ρασπούτιν και θα τη σώσει ένας Πούτιν»!!!

Οι επισκέπτες έφυγαν, τα χρόνια πέρασαν, ο κομμουνισμός έπεσε μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν την Περεστρόικα του Γκορμπατσόφ. Παρά όμως την ελευθερία που δόθηκε, οι καλύτερες μέρες που όλοι περίμεναν δεν ήλθαν αμέσως, σε σημείο που κάποιοι να νοσταλγούν αυτές του κομμουνισμού. Η διαφθορά βασίλευε, ο λαός πεινούσε, οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν απλήρωτοι, η μαφία κυβερνούσε ουσιαστικά τη χώρα, ασφάλεια δεν υπήρχε, ο στρατός παραμελημένος, οι Σοβιετικές Δημοκρατίες η μία μετά την άλλη αποσχίζονταν από την πρώην πανίσχυρη Σοβιετική Ένωση, η Ρωσία διεθνώς ρεζιλεμένη.

Το σχέδιο της παγκόσμιας Δυτικής ολιγαρχίας και της Νέας Τάξης ήταν, εφαρμόζοντας και εκεί τις «αυθόρμητες» αποκαλούμενες «πορτοκαλί επαναστάσεις», να μετατρέψουν τη Ρωσία σε ένα κράτος – προτεκτοράτο τύπου Αλβανίας, Κοσόβου ή Μαυροβουνίου: η εξουσία θα ήταν στα χέρια μιας ελεγχόμενης από αυτήν μαφίας και τον τεράστιο φυσικό πλούτο της χώρας θα εκμεταλλεύονταν μερικές εταιρείες της. Το δυτικό όνειρο προς στιγμή φάνηκε να υλοποιείται.

Σε αυτήν την κρίσιμη για την Ρωσία στιγμή εμφανίστηκε ο Βλαδιμήρ Πούτιν. Στη διάρκεια της 8ετούς, πρώτης και δεύτερης, προεδρικής θητείας του (2000-2008), η ρωσική οικονομία επανέκαμψε μετά από μακρύ διάστημα, με αιχμή την ενεργειακή πολιτική και το μεγάλο πλούτο σε φυσικά κοιτάσματα, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι κρατικοί μισθοί ξανάρχισαν να πληρώνονται, ο στρατός ανασυγκροτήθηκε, η εθνική υπερηφάνεια επέστρεψε. Τα σχέδια της Δύσης ματαιώθηκαν.

Τα λόγια του Ρώσου στάρετς, εδώ και 15 χρόνια, φαίνεται ότι εξηγούνται και εκπληρώνονται εκπληκτικά: Ο Ρασπούτιν ήταν το σύμβολο της διαφθοράς, αυτός που καταρράκωσε το γόητρο της χριστιανικής τσαρικής Ρωσίας λίγο πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση και συντέλεσε αποφασιστικά στην επιτυχία της. Ο Πούτιν είναι το σύμβολο της αναγέννησης, αυτός ο οποίος ανόρθωσε το πληγωμένο ρωσικό γόητρο και έβαλε τις βάσεις για μία νέα, χριστιανική Ρωσία. Αποδείχθηκε ότι τον κόσμο δεν κυβερνούν οι ισχυροί αυτού του κόσμου, αλλά η Πρόνοια του Θεού.

Η περίπτωση του Πούτιν παρουσιάζει ομοιότητες με αυτήν του Μεγάλου Κωνσταντίνου: και οι δύο στράφηκαν στον χριστιανισμό σε μεγάλη ηλικία, και οι δύο παρέλαβαν μία άθεη αυτοκρατορία υπό διάλυση και την μετέτρεψαν αργά αλλά σταθερά σε ένα πανίσχυρο χριστιανικό κράτος, και οι δύο κατάλαβαν την τεράστια σημασία που είχε η χριστιανική θρησκεία για την συνοχή του κράτους τους, και οι δύο για το ανορθωτικό έργο τους παρεξηγήθηκαν και δέχθηκαν πλήθος βαριών συκοφαντιών, και οι δύο έδειξαν μία μεγάλη φρόνηση και κυβερνητική ικανότητα, και το κυριότερο: και οι δύο αποδείχθηκαν αήττητοι στις στρατιωτικές, διπλωματικές και πολιτικές μάχες που έδωσαν, σύμφωνα με το vimaorthodoxias.

Στο διάστημα της διακυβέρνησής του ο Πούτιν έδειξε σαφή δείγματα της Ορθόδοξης ταυτότητάς του: επισκέφθηκε δύο φορές το Άγιον Όρος και μία φορά τα Ιεροσόλυμα, στήριξε τη Ρωσσική Εκκλησία, έλαβε μέτρα κατά της διάδοσης της ομοφυλοφιλίας, επανέφερε τα θρησκευτικά στα σχολεία, απέδειξε και στην πράξη ότι είναι ο μόνος σταθερός και σοβαρός αντίπαλος του παγκόσμιου ισλαμικού επεκτατισμού και της περιθαλπόμενης από την Δύση παγκόσμιας ισλαμικής τρομοκρατίας.

Φαίνεται λοιπόν ότι, όσο ακόμη ζει ο Πούτιν, η Ρωσία μπορεί να ελπίζει. Και μαζί της και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, που διψά για λιγότερη αδικία, λιγότερη εκμετάλλευση, λιγότερη βία, λιγότερη καταπίεση του αδυνάτου από τον ισχυρό, λιγότερο τρομοκρατία, λιγότερους διωγμούς κατά των χριστιανών.


Πηγή