Σελίδες

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Σαλβινι: Ξεφορτωνόμαστε Σόρος και Αριστερούς για να σωθούν οι πατρίδες μας.....

Η Ιταλια μπορει να ελπιζει....

Η Ελλαδα ομως;
Εχει εναν Πατριωτη να εμπιστευθουμε;
ΕΧΕΙ...δειτε τον ! ! !

Αλλα εχει και το βαθυ κρατος της οικογενειοκρατειας των Μητοτακηδων, Τσιπραιων, Γενηματαδων, Παπανδρεου  και ολο το υπολοιπο κακο συναπαντημα...
Θελει μεγαλον αγωνα για να απαλλαγουμε απ ολους αυτους...



Σε μία πύρινη ομιλία του ο Μ.Σαλβίνι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε Μέρκελ,Γιούνκερ και Σόρος ή αλλάζουμε την ΕΕ μαυρίζοντας τις πολιτικές αυτών που εξαθλίωσαν τα έθνη ή διαλυόμαστε.

Το όραμά του να προκαλέσει στην Ιταλία «μια επανάσταση αλά Trump κατά της λιτότητας που επιβάλλουν οι Βρυξέλες» δηλώνει συχνά στις ομιλίες του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης της Lega Matteo Salvini.

Ο Salvini κέρδισε μεγάλο μέρος της δημοτικότητας τους από την σύγκρουση του με την ΕΕ με αφορμή τον Ιταλικό προϋπολογισμού ενώ ζήτησε από τους επικεφαλής της ΕΕ να λάβουν σκληρότερα μέτρα κατά της μετανάστευσης.

Οι προτάσεις του για τον προϋπολογισμό, και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ιταλία, καθώς το χρέος της είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ, ταυτίζονται με αυτές που προώθησε ο αμερικανός πρόεδρος Trump γεγονός που κάνει πολλά βλέμματα να στρέφονται με επιδοκιμασία.

Συγκεκριμένα ο Salvini είχε δηλώσει:

«Θέλω μια επανάσταση σε στυλ Trump για την Ιταλία.
Ο μόνος τρόπος μείωσης του δημόσιου χρέους είναι η μείωση των φόρων.
Γι ‘αυτό μια επανάσταση που μοιάζει με αυτήν του Trump είναι μέσα στην καρδιά μου.
Δεν θα συμβιβαστώ για τους φόρους.
Όλη η κυβερνητική ομάδα πρέπει να πιστέψει σε αυτό». υποστήριξε.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός απέρριψε φήμες ότι τα δύο κυβερνητικά κόμματα (Lega και 5 Αστέρια) έχουν έντονες διαμάχες με γεγονός να απειλείται η κυβέρνηση συνασπισμού.
«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο Conte και στην κυβέρνηση του.
Κλείνω το στόμα και τα αυτιά μου και ανυπομονώ να δω τι θα επακολουθήσει» τόνισε.
Επιπλέον, ο αναπληρωτής ιταλός πρωθυπουργός έλαβε τα εύσημα για την προσπάθεια που κάνει να εμποδίσει την μεταφορά προσφύγων και αλλοδαπών στη χώρα του».
Δεν χρειάζομαι νέες ιδέες για αυτό που κάνω καθώς δεν το κάνω χωρίς την Ευρώπη και μόνο με αυτήν την κυβέρνηση ».

Εντυπωσιακή η άνοδος της Πατριωτικής Δεξιάς

Εξάλλου, η άνοδος της Πατριωτικής δεξιάς θα αποτελέσει το σημαντικότερο πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών σε όλη την Ευρώπη.

Είναι ενδεικτικό ότι εάν ενώνονταν όλα τα κόμματα που έχουν πατριωτικές αντιλήψεις θα ήλεγχαν 174 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο.

Ποιο εντυπωσιακό στοιχείο ότι από τα 6 μεγαλύτερα κόμματα της ευρωβουλής με βάση τις έδρες που θα εκλέξουν τα 4 είναι Δεξιά.
Το Brexit στην Βρετανία, η Lega στην Ιταλία, το PiS στην Πολωνία και το RN της Le Pen στην Γαλλία.
Ακολούθως μόνο δύο κόμματα το CDU στην Γερμανία και το LREM το κεντροδεξιό κόμμα του Macron στην Γαλλία βρίσκονται στην πρώτη εξάδα με βάση τις έδρες που θα εκλέξουν.

Η άνοδος της  πατριωτικής δεξιάς όπως έχει αναλυθεί διεξοδικά αποτελεί θετική εξέλιξη για την δημοκρατία της Ευρώπης γιατί θα μπει εμπόδιο στην μονοδιάστατη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Τα κόμματα δεν είναι κατά της Ευρώπης – πλην του Brexit Party – αλλά υπέρ της βελτίωσης της Ευρώπης.
Οι σοσιαλιστές βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία, εξαίρεση σε Ισπανία, Πορτογαλία, στην Ιταλία βρίσκονται στην 3η θέση και στην Γερμανία επίσης στην 3η θέση.

Σε γενικές γραμμές οι σοσιαλδημοκράτες χάνουν συνεχώς ποσοστά.
Το Λαϊκό Κόμμα επίσης δείχνει σημάδια κόπωσης, μόνο η ΝΔ στην Ελλάδα ενισχύεται και το Fidesz στην Ουγγαρία το οποίο όμως είναι περισσότερο ακροδεξιό κόμμα παρά ανήκει στο Λαϊκό κόμμα.

Γιατί η Ευρώπη στρέφεται τους πατριωτικούς

Έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις γιατί η Ευρώπη στρέφεται στην  πατριωτική δεξιά.
-Είναι λαϊκιστές και εκφράζουν εύκολες ιδέες που δεν θα εφαρμοστούν και παρασύρουν τις κοινωνίες.
-Έχουν σταθερή άποψη για το μεταναστευτικό, κανείς μη νόμιμος μετανάστης στην Ευρώπη
-Κούρασε τις κοινωνίες το αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας, κάποιες χώρες όπως η Γερμανία ισχυροποιείται εις βάρος άλλων χωρών
Όμως φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος βαθύτερος λόγος.
Η προσπάθεια των γραφειοκρατών της Ευρώπης για περισσότερη ενοποίηση προκαλεί αντιδράσεις.

Τα κράτη – έθνη δεν θέλουν να απεμπολήσουν το δικαίωμα να είναι κυρίαρχα, να συμμετέχουν στην Ευρώπη αλλά χωρίς να αποδυναμωθεί το έθνος.

Ο ιταλός πολίτης π.χ. θέλει την κυβέρνηση του, τους νόμους του, που θα συνδέονται και με το ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά θέλει και την σχετική του ανεξαρτησία.

Η προσπάθεια των ευρωπαίων ηγετών σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού κόμματος ήταν η δημιουργία μια γραφειοκρατικής Ευρώπης υψηλά αμειβόμενων τεχνοκρατών που θα ορίζουν τις τύχες των λαών της Ευρώπης.
Δεν εκλέγονται από τον λαό αλλά από τους αντιπροσώπους δηλαδή από ένα ακραία δυσανάλογα μικρότερο δείγμα αντιπροσώπων.

Η Ευρώπη έχασε την αντιπροσωπευτικότητα της και χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα ήταν θύματα μιας ομάδας γραφειοκρατών που ορίστηκαν να επιβάλλουν μονοδιάστατα τις θέσεις τους.

Η δημοκρατία δια της επιβολής δεν είναι δημοκρατία, στις Βρυξέλλες η έννοιας της δημοκρατίας και εξελίχθηκε σε εξουσιοκρατία.

Όχι η κοινωνία αλλά η εξουσία – εξου και η έννοια εξουσιοκρατία – καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης.
Ο Juncker που εκπροσωπεί την Ευρώπη είναι ένας δευτέρας διαλογής αλκοολικός πολιτικός και τέτοιοι τύποι καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης;

Η πατριωτική δεξιά επανέφερε την έννοια έθνος στο επίκεντρο.

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι θα επιβραδυνθεί η ενοποίηση της ΕΕ, αλλά ποια ενοποίηση αυτή που στο τέλος δεν λαμβάνει υπόψη την θέληση των κοινωνιών της Ευρώπης;

Πολιτικοί σαν τον Salvini στην Ιταλία ή την Le Pen στην Γαλλία είναι χαρισματικοί και θα συνεισφέρουν θετικά στην μείωση της εξουσιομανίας των Βρυξελλών.Για την Le Pen σας γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας

Το έθνος δεν είναι ενάντια στην Ευρώπη και στην ΕΕ ή στην ευρωζώνη το έθνος όμως δεν μπορεί να ποδοπατηθεί για να δημιουργηθούν υπερεθνικά σχήματα στα οποία η προσβασιμότητα των εθνών θα μειώνεται.

Ο πραγματικός λόγος λοιπόν που η πατριωτική δεξιά κυριαρχεί και ισχυροποιείται εντυπωσιακά είναι γιατί ήρθε να καλύψει αυτό το πολιτικό και ιδεολογικό κενό.
Κόντρα στην συγκέντρωση το έθνος, κόντρα στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών το έθνος, κόντρα στην εξουσιομανία η δημοκρατία του έθνους.

Η άνοδος της πατριωτικής δεξιάς και εάν αποφύγουμε αφορισμούς και εύκολες αναφορές σε φασίστες και άλλες ανοησίες ημιμαθών θα αποτελέσει θετική εξέλιξη για την Ευρώπη γιατί θα συμβάλλει σε μια ποιο δημοκρατική Ευρώπη.

Ο Salvini είναι χαρισματική προσωπικότητα στην Ιταλία και θα επιδιώξει μαζί με τα άλλα κόμματα να δημιουργήσει μια πιο δίκαιη Ευρώπη.

Η Πατριωτική δεξιά έρχεται να καλύψει και ένα άλλο κενό που μέχρι τώρα θεωρητικά μονοπωλούσε η Αριστερά.

Η Αριστερά η πεφωτισμένη θεωρείτο ο προστάτης των αδύναμων κοινωνιών και αποδείχθηκε ότι ήταν ο προστάτης των μνημονίων π.χ. στην Ελλάδα και εάν χρειαστεί ανεβαίνει και σε κότερα.

Η στροφή στηνπατριωτική δεξιά αναδεικνύει μια διέξοδο έκφρασης των κοινωνιών καθώς η Αριστερά τους απογοήτευσε.

Η πατριωτική δεξιά δεν είναι συγκυριακό ρεύμα, όποιος το πιστεύει απλά θα διαψευστεί και το πρώτο κύμα διάψευσης έφθασε στις 26 Μαΐου 2019.

Πάντως η άνοδος της δεν είναι συγκυριακή ακόμη και στην Εσθονία καταγράφουν μεγάλη άνοδο, το ίδιο ισχύει σε 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


πηγη 

Μάθετε Πόσους σταυρούς βάζουμε στις δημοτικές εκλογές, πόσους στις περιφερειακές και πόσους στις ευρωεκλογές;


Οι εκλογές πλησιάζουν και πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι για το πώς ψηφίζουμε. Είναι καλό να γνωρίζουμε πόσους σταυρούς βάζουμε στις δημοτικές εκλογές, πόσους στις περιφερειακές και πόσους στις ευρωεκλογές

Δημοτικές εκλογές
Σταυροί προτίμησης σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια
• Ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του σε υποψήφιο συνδυασμού, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό παραπλεύρως του ονόματός του.

• Για την εκλογή δημοτικών συμβούλων σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός ή δύο ή τριών υποψηφίων.
Σταυροί προτίμησης σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες

Σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του:

• Στις μονοεδρικές, διεδρικές και τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες: υπέρ ενός υποψηφίου της εκλογικής περιφέρειας στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου μίας από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του δήμου.

• Στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες: υπέρ ενός ή δύο ή τριών υποψηφίων της εκλογικής περιφέρειας στους καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος και υπέρ ενός υποψηφίου μίας από τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήμου.

Σταυροί προτίμησης – κοινότητες

• Για την εκλογή συμβουλίων κοινότητας άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων ο εκλογέας μπορεί να θέσει έως δύο (2) σταυρούς προτίμησης.
• Για την εκλογή προέδρων κοινότητας έως τριακοσίων (300) κατοίκων, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ενός (1) υποψηφίου.

Αν δεν ξέρεις που ψηφίζεις να σου θυμίσουμε ότι υπάρχει εφαρμογή που μπορεί να σε βοηθήσει

Περιφερειακές εκλογές 2019.
1 Περιεχόμενο ψηφοδελτίων

Κάθε συνδυασμός εκτυπώνει ιδιαίτερο ψηφοδέλτιο για κάθε εκλογική περιφέρεια, το οποίο περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής στοιχεία

• στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου το όνομα του συνδυασμού και το τυχόν έμβλημα
• το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο του υποψηφίου περιφερειάρχη με την αντίστοιχη ένδειξη δίπλα ή κάτω από το όνομα
• τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας, με αλφαβητική σειρά

Σε όσες περιφέρειες γίνει επαναληπτική ψηφοφορία την 2 Ιουνίου 2019, τα ψηφοδέλτια που θα χρησιμοποιηθούν κατά την εκλογή αυτή θα είναι τα ίδια με τα ψηφοδέλτια που χρησιμοποιήθηκαν την πρώτη Κυριακή, δηλαδή την 26 Μαΐου 2019.

2. Σταυροί προτίμησης

O εκλογέας εκφράζεται υπέρ των υποψηφίων με σταυρό προτίμησης.

O σταυρός σημειώνεται με στυλό μαύρης ή κυανής απόχρωσης δίπλα στο ονοματεπώνυμο του κάθε υποψηφίου είτε δεξιά είτε αριστερά.

Σταυρός προτίμησης που σημειώνεται με διαφορετικό τρόπο θεωρείται ότι δεν είναι σημειωμένος και η εγκυρότητα του ψηφοδελτίου ελέγχεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 130 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει.

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίμησης.

Η ύπαρξη όμως σταυρού προτίμησης σε ψηφοδέλτιο δεν συνεπάγεται την ακυρότητα αυτού.

Επισημαίνεται ότι στον υποψήφιο Περιφερειάρχη δεν σημειώνεται σταυρός προτίμησης, εάν όμως τεθεί σταυρός, το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται για το λόγο αυτό.

Ευρωεκλογές 2019.
Τρόπος εκλογής

Η εκλογή θα γίνει με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως ορίζεται στις διατάξεις της ισχύουσας εκλογικής νομοθεσίας.

Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού.

Εκλογική Περιφέρεια

Για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελληνική Επικράτεια αποτελεί μία ενιαία εκλογική περιφέρεια (21 έδρες).

Η Ελλάδα εκλέγει 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πώς ψηφίζουμε

Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο.

Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας- ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.

Η αναγνώριση των εκλογέων, γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα, που προσκομίζουν στην εφορευτική επιτροπή.Αν δεν έχουν αστυνομική ταυτότητα, προσκομίζουν σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσκομίζουν ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών.

Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.

Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη:

α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος και

β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).

Επισημαίνεται ότι, η εφορευτική επιτροπή κάθε εκλογικού τμήματος πρέπει να ενημερώνει τους εκλογείς ότι μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ τεσσάρων (4), κατ’ ανώτατο όριο, υποψηφίων του συνδυασμού, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του καθενός σταυρό προτίμησης.

Συνεπώς στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης.

Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.


Πηγή

Ερτογκαν: Ονειρευεται οθωμανικη Αυτοκρατορια, αλλα ο Ασαντ στην Συρια τους πηρε στο κυνηγι...

Κόλαση από την προέλαση των συριακών ενόπλων δυνάμεων, που διψούν για την απελευθέρωση των εδαφών της χώρας, ενώ οι Τούρκοι παίζουν τα δικά τους βρώμικα παιχνίδια με τους φιλότουρκους τζιχαντιστές του FSA, θέλοντας να προσαρτήσουν συριακό έδαφος.



«Ο Συριακός Στρατός αντιμετώπισε αρκετές επιθέσεις από την οργάνωση Hay’at Tahrir al-Sham στη βορειοδυτική περιοχή της Hama, σκοτώνοντας μέχρι 350 φιλότουρκους τζιχαντιστές, καταστρέφοντας έξι άρματα μάχης και μερικά τουρκικής κατασκευής τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα πεζικού», ανέφερε ο στρατηγός Viktor Kupchishin, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης των αντιτιθέμενων μερών στη Συρία.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αναχαίτιζαν επιθέσεις από παράνομες φιλοτουρκικές ένοπλες ομάδες κοντά στους οικισμούς Καφρ Ναμπουδέ και Χουάιτ, ενώ στην συνέχεια έκαναν αντεπίθεση στην περιοχή της Χάμα.

«Από την 21η Μαΐου, που απέκρουσε επιτυχώς τις επιθέσεις των μαχητών, ο συριακός στρατός εξουδετέρωσε 350 Τζιχαντιστές, πέντε άρματα μάχης, 4 τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα πεζικού, 27 φορτηγά με βαριά πολυβόλα και τρία συστήματα πολλαπλών πυραύλων» ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός.

Σύμφωνα με τον Kupchishin, οι παράνομες ένοπλες ομάδες επιδιώκουν να αντισταθμίσουν τις μεγάλες απώλειες τους και αποσύρουν στρατεύματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό από τον οικισμό Kafr Naboudeh, αλλά απλά επιβραδύνουν για λίγο ακόμα τον αφανισμό τους.

Τις τελευταίες δύο μέρες, περισσότεροι από 800 Τζιχαντιστές μαχητές, τουλάχιστον επτά άρματα μάχης, τρία τροχοφόρα τζιπ και 15 φορτηγά με βαριά πολυβόλα, έχουν αποσυρθεί  στο νοτιοδυτικό τμήμα της ζώνης απαγόρευσης της πόλης Idlib.

Σύμφωνα με στοιχεία, οι φιλότουρκοι μαχητές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν από δύο έως τέσσερα αυτοκίνητα φορτωμένα με εκρηκτικά, τα οποία θα οδηγήσουν βομβιστές αυτοκτονίας για να οργανώσουν μια επίθεση αυτοκτονίας κατά του συριακού στρατού.

Πηγές δεν απέκλεισαν ότι οι παράνομες φιλοτουρκικές ένοπλες ομάδες μπορούν να οργανώσουν παραπλανητικές επιθέσεις με τη χρήση τοξικών παραγόντων για να ρίξουν αργότερα το φταίξιμο  στο στρατό της Συρίας.

Δώδεκα οικισμοί στις επαρχίες Λατάκια και Χάμα εντός της ζώνης απαγόρευσης του Idlib, δέχθηκαν μαζική επίθεση από τον συριακό στρατό.

Τουρκικά σχέδια για την Συρία
Σύμφωνα με άρθρο μας, Τούρκοι κρατικοί αξιωματούχοι ανανέωσαν τις επεκτατικές τους φιλοδοξίες στο έδαφος της Συρίας και μετά από λεκτικές διαρροές μιας συζήτησης μεταξύ των κυβερνητικών αξιωματούχων του Ερντογάν σχετικά με τη διείσδυση στη Συρία, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «η Δαμασκός και το Χαλέπι ήταν κάποτε τουρκικό έδαφος».

Σε δηλώσεις που επαναβεβαιώνουν τις επεκτατικές φιλοδοξίες του τουρκικού καθεστώτος και την ατζέντα του για την αποκατάσταση αυτού που ονομάζει η Άγκυρα οθωμανική κληρονομιά (εθνικός όρκος), ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοιλού δήλωσε ότι η Δαμασκός και το Χαλέπι αποτελούσαν περιοχές που «ήταν Τουρκία».

Σε ομιλία του σε συνάντηση υποστηρικτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο ίδιος δήλωσε ότι οι Τούρκοι και οι Σύροι ανήκουν σε ένα έθνος και ζούσαν κάτω από μια σημαία για σχεδόν 400 χρόνια.

Και πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος που ήταν επίσης αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος του ΑΚΡ, επί εποχής Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Η Δαμασκός ήταν δική μας, το Χαλέπι ήταν δικό μας και βρίσκονταν στα σύνορα του έθνους μας που έχει οριοθετήσει το Οθωμανικό Γενικό Συμβούλιο».

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι επικαλούνται το οθωμανικό όρκο, που περιλαμβάνει εδάφη σε Αιγαίο, Δυτική Θράκη, Βουλγαρία (Όσον αφορά το χάρτη, που υπάρχει συνημμένος στον Εθνικό Όρκο, αυτός περιλαμβάνει τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, την Δυτική Θράκη, μέχρι το Νέστο ποταμό, την Κύπρο, την Αντιόχεια, το Χαλέπι, την Τζαραμπλούζ, την Ντερ α Ζορ, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ και τη Σουλεϊμανγία).

Αμυντικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι ο Ερντογάν επιδιώκει να επεκτείνει τα σύνορα της Τουρκίας με το σύνθημα της οθωμανικής κληρονομιάς και για αυτό εργάστηκε για να υποστηρίξει τρομοκρατικές συμμορίες ισλαμιστών, ούτως ώστε να επιτύχει αυτές τις φιλοδοξίες, υπό την ηγεσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ τώρα υποστηρίζει την οργάνωση Janhet al-Nusra.


πηγη 

Στρατηγος Χαφταρ: Θα βουλιαξουμε οποιο Τουρκικο πλοιο πλησιασει ! ! ! Το ακουτε ρεμαλια που ζητατε την ψηφο μας;

Εσεις τι κανετε ρεμαλια, ελεεινοι και τρισαθλιοι;
Παζαρευετε την ακεραιοτητα τηςς Ελλαδος ;



Ναυτικό αποκλεισμό επέβαλε ο στρατηγός Χαφτάρ μετά την παράδοση αντιπλοϊκών πυραύλων καθώς και άλλων όπλων από Αίγυπτο και Ιορδανία ως απάντηση στην πρωτοφανή κίνηση Ρ.Τ.Ερντογάν να στείλει για πρώτη φορά πλοίο με όπλα στις δυνάμεις των Αδερφών Μουσουλμάνων του GNA

Πιο αναλυτικά, οι δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ επέβαλαν ναυτικό αποκλεισμό στα λιμάνια της δυτικής Λιβύης. Η απόφαση λήφθηκε μετά την άφιξη σε λιμάνι της Τρίπολης πλοίου με τεθωρακισμένα, αντιαεροπορικά και αντιαρματικά που έστειλε η Τουρκία από το λιμάνι της Σαμψούντας.

«Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή του στρατού, Στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, για την διακοπή των προμηθειών των δυνάμεων της δυτικής περιοχής, ο αρχηγός του Επιτελείου των ναυτικών δυνάμεων, ταγματάρχης Φαράι Μαχντάβι, αποφάσισε να κηρύξει σε καθεστώς ναυτικού αποκλεισμού τα λιμάνια της Λιβύης», αναφέρει σχετικό ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι ναυτικές δυνάμεις του Λιβυκού Ναυτικού απείλησαν να βουλιάξουν όσα πλοία πλησιάζουν τα λιμάνια της δυτικής περιοχής και προέρχονται από την Τουρκία.

Καταπατώντας την απόφαση του ΟΗΕ για την απαγόρευση εξοπλισμού των αντιμαχόμενων στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη η Τουρκία έστειλε στο λιμάνι της Τρίπολης με το φορτηγό πλοίο Amazon (IMO: 7702657) σημαία Μολδαβίας σημαντικό αριθμό οχημάτων τουρκικής κατασκευής Kirpi II MRAP τα οποία όπως φαίνεται και από την παραλλαγή που φέρουν προορίζονταν για τον τουρκικό Στρατό.

Οι τουρκικές αρχές παραπλάνησαν την χώρα μας δηλώνοντας πως προορισμός του πλοίου ήταν ο Λίβανος προκειμένου να περάσει από τα χωρικά μας ύδατα με κατεύθυνση τη Λιβύη.

Βαμμένα με παραλλαγή που χρησιμοποιείται από τον τουρκικό Στρατό, τα οχήματα MRAP BMC Kirpi II ήταν εξοπλισμένα με τηλεχειριζόμενους σταθμούς όπλων. Εμφανίστηκαν να διαθέτουν συστήματα παρεμβολών ραδιοσυχνοτήτων που νωρίτερα είχαν εντοπιστεί να είναι τοποθετημένα σε οχήματα του τουρκικού Στρατού.

Μάλιστα ορισμένα από αυτά φέρουν σύστημα εξουδετέρωσης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Εκτός από τα οχήματα αυτά η Τουρκία έστειλε στη Λιβύη εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων FIM-92 Stinger μαζί με 40 πυραύλους, αριθμό αντιαρματικών πυραύλων σοβιετικής κατασκευής και πληθώρα πυρομαχικών.

Η απάντηση της Αλ-Σίσι αλλά και της Ιορδανίας ήταν άμεση στο πολεμικό μήνυμα Ρ.Τ.Ερντογάν σε ΗΑΕ-Αίγυπτο και Γαλλία. Η Αίγυπτος έστειλε και αυτή με τη σειρά της αντιαρματικούς πυραύλους Κοrnet, αντιαεροπορικούς αλλά και UAV τα οποία επιχειρούν για λογαριασμό των δυνάμεων του Χ.Χαφτάρ.

Ταυτόχρονα, δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ πήγαν Αίγυπτο για εκπαίδευση ενώ ο ίδιος ο Στρατάρχης πραγματοποίησε ταξίδι- “αστραπή” σε Ιταλία όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τ.Κόντε, ενώ αργότερα θα μεταβεί και στην Γαλλία με σκοπό την ολοκληρωτική απομόνωση της Αγκυρας.

Καθώς οι μάχες κορυφώνονται για την ανακατάληψη της Τρίπολης από τον Χ.Χαφτάρ, οι δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ καλούν τους ισλαμιστές και μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να παραδοθούν.

“Παραδόστε τα όπλα σας και πηγαίντε σπίτια σας με τους γονείς, τα παιδιά και τις οικογένειες σας καθώς ο Στρατός μας πλησιάζει” αναφέρουν τα φυλλάδια που ρίχνουν ελικόπτερα.



πηγη 

Γιούνκερ: Αυτοί οι εθνικιστές, είναι ηλίθιοι... είναι ερωτευμένοι με τις δικές τους χώρες και όχι την Ευρώπη ! ! !

Ταδε εφη ο Αρχιμεθυστακας της Ευρωπης...
Εκεινο που δεν ξερουμε ομως, ειναι αν τα ειπε μεθυσμενος, η οχι...


«Η Τερέζα είναι σκληρό καρύδι», είπε ο Γιούνκερ αναφερόμενος στην Συντηρητική πρωθυπουργό. «Είναι μία γυναίκα που ξέρει να κάνει πράγματα, αλλά δεν είναι σε θέση να τα επιτύχει. Μου αρέσει πολύ», πρόσθεσε.

Αντιθέτως, χαρακτήρισε τους Βρετανούς ευρωσκεπτικιστές ως «χαζούς»: «Αγαπούν τη χώρα τους αλλά μισούν την Ε.Ε».

Πρόσθεσε επίσης ότι, άλλη μία καθυστέρηση στο θέμα του Brexit πέραν τις 31ης Οκτωβρίου φαίνεται πιθανή λόγω του αδιεξόδου στο Ουεστμίνστερ.

Ο απερχόμενος επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής τα... έβαλε και με τους «αντάρτες» στο Συντηρητικό Κόμμα που προσπάθησαν να βάλουν στο περιθώριο την Μέι αντί να έχουν ως προτεραιότητά τους την διαπραγμάτευση για το Brexit.

«Φαίνεται πιο σημαντικό γ' αυτούς η αντικατάσταση της Τερέζα Μέι από το καταλήξουν σε μία συμφωνία για το Brexit».

Σε δηλώσεις του στο CNN, εξέφρασε επίσης την δυσφορία του για όσους βλέπουν με... μισό μάτι την Ευρώπη. «Αυτοί οι λαϊκιστές, εθνικιστές, είναι ηλίθιοι... είναι ερωτευμένοι με τις δικές τους χώρες. Δεν τους αρέσουν όσοι έρχονται από μακριά, εμένα μου αρέσουν όσοι έρχονται από μακριά», τόνισε ο Γιούνκερ.



πηγη 

Ο Π@ιδοφιλος 43χρονος ομολόγησε τις σχέσεις του και με αλλες ανήλικες...

Το  <Τέρας> αυτό είναι επικίνδυνο για την κοινωνία!
Θανατική ποινή άμεσα για να μην ξανακάνει κακό!





Ο 43χρονος που κατηγορείται για την αποπλάνηση της 14χρονης μαθήτριας, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας στις γραμμές του ηλεκτρικού, σόκαρε ακόμα και τους αστυνομικούς στην κατάθεσή του.

Ο άντρας 43 ετών ομολόγησε τόσο τη σχέση του με τη μαθήτρια, όσο και τη σχέση του στο παρελθόν και με ένα άλλο κορίτσι, επίσης 14 ετών.

Το πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στα προσωπικά  του αντικείμενα και πρόκειται για γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της δεύτερης ανήλικης, ισχυρίστηκε ότι ήταν εν γνώσει της μαθήτριας και ότι τα κρατούσε λόγω της πολύ στενής σχέσης που είχαν στο παρελθόν.

Οι αρχές πραγματικά βρίσκονται μπροστά σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι από τα όσα άκουγαν από τον κατηγορούμενο.

Η υπεράσπιση θα ζητήσει να γίνει και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Τραγικές φιγούρες στην υπόθεση δεν ειναι μόνο οι γονείς και οι συμμαθητές της 14χρονης, αλλά και η σύζυγος και η κόρη του κατηγορουμένου, ο οποίος φαίνεται πως είχε δυο πρόσωπα




Πηγή

Σοκ στο Πήλιο: 18χρονος πήδηξε από γέφυρα σε χαράδρα για να βάλει τέλος στη ζωή του...


Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του
Σε μια κίνηση, η οποία παραλίγο να είχε μοιραίες συνέπειες προχώρησε χθες αργά το βράδυ, ένας νεαρός κάτοικος της Μακρυρράχης, χωριού του Πηλίου, που πήδηξε από γέφυρα σε μία χαράδρα και ανασύρθηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής σχεδόν τα ξημερώματα, προκειμένου να μεταφερθεί με κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα,  ένας νεαρός ηλικίας μόλις 18 ετών, πήρε την απόφαση, για άγνωστο λόγο, ενημερώνοντας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συγγενή του, να πηδήξει από γέφυρα προς την περιοχή του Ανηλίου.

Ο συγγενής ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά όπως διαπιστώθηκε, ο νεαρός, πήδηξε μετά τις 11 το βράδυ από τη γέφυρα, σε χαράδρα, από ύψος περίπου δέκα μέτρων. Στο σημείο έσπευσαν υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Μάλιστα οι άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, (με τρία οχήματα), αναγκάστηκαν να διανύσουν μια μεγάλη διαδρομή από τον Βόλο, σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ανασύρουν με φορείο, λόγω του δύσβατου της περιοχής, τον νεαρό, ο οποίος τελικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, με κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.



Πηγή

Ο Αρχηγος της Αστυνομιας ηταν σε πολιτικη συγκεντρωση...ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ; ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ;

Καταπατουν τους νομους κατα το δοκουν....
Ισοπεδωνουν τα παντα....




Σε άλλες εποχές, θα του είχαν ξηλώσει τα γαλόνια!

Με τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα καλά…

Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η  αυτοπρόσωπη παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Με πολιτική περιβολή και μεταξύ προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, έδωσε το παρών στην συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα.

Η παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, ως φυσικής ηγεσίας του Σώματος, σχολιάστηκε από τους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις. Τα σχόλια, δεν ήταν φυσικά θετικά..


πηγη 

Εκλογές 2019:Ποιοι δικαιούνται Δωρεάν Διόδια και Εκπτώσεις σε ΚΤΕΛ, Αεροπλάνα, Πλοία και Τρένα για τους Ψηφοφόρους...


Εκλογές 2019: Εκπτώσεις και δωρεάν εισιτήρια θα προσφέρουν κάποιες ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρίες σε όσους αναχωρούν για να ψηφίσουν. Έκπτωση 30% θα έχει έχουν και τα εισιτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ τα αυτοκίνητα δε θα πληρώσουν διόδια την Κυριακή των εκλογών.

Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δικαιούνται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και σε κάποιες περιπτώσεις και άλλοι μετέχοντες στην εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου. Για την παροχή έκπτωσης για τους διακινούμενους δικαστικούς αντιπροσώπους, κατά τις προσεχείς ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και των επαναληπτικών τους της 2ας Ιουνίου 2019 έχει φροντίσει το υπουργείο Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα:

- Η εταιρεία GOLDEN STAR FERRIES χορηγεί δωρεάν μεταφορά στους δικαστικούς αντιπροσώπους και στα οχήματά τους που πρόκειται να παραστούν στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους. Οι δικαιούχοι προκειμένου να παραλάβουν τα μηδενικά εισιτήρια οφείλουν να προσκομίζουν αντίγραφο του διορισμού τους στα κατά τόπους λιμενικά γραφεία της εταιρείας. Η προσφορά ισχύει στα ατομικά εισιτήρια των δικαστικών αντιπροσώπων και στα εισιτήρια των Ι.Χ. ή δικύκλων τους.

- Η εταιρεία ZANTE FERRIES παρέχει δωρεάν εισιτήρια ατομικά και Ι.Χ. σε όλους τους δικαστικούς αντιπροσώπους και επιπλέον πέραν αυτών στους μετέχοντες στην εκλογική διαδικασία η οποία θα διενεργηθεί στα νησιά : Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα (γραμματείς και εφορευτικές επιτροπές με απαραίτητη προϋπόθεση την επίδειξη του διορισμού τους).

- Η εταιρεία ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε., πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ που εκτελεί το δρομολόγιο:
i. Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμο και επιστροφή
ii. Πειραιά – Κύθηρα – Κίσσαμο και επιστροφή
iii. Γύθειο – Κύθηρα - Αντικύθηρα – Κίσσαμο και επιστροφή παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής (και τα οχήματά τους) και τους εφόρους δικαστικών αντιπροσώπων (και τα οχήματά τους). Σημειώνεται ότι για την παροχή της δωρεάν μετακίνησης είναι απαραίτητη η επίδειξη της απόφασης διορισμού τους.

- Η εταιρεία ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε., πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ που εκτελεί το δρομολόγιο: Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα και επιστροφή, όπως ενημέρωσε με το από 10.5.2019 έγγραφό της, παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής (και τα οχήματά τους) και τους εφόρους δικαστικών αντιπροσώπων (και τα οχήματά τους).

Σημειώνεται ότι για την παροχή της δωρεάν μετακίνησης είναι απαραίτητη η επίδειξη της απόφασης διορισμού τους.

- Η εταιρεία FAST FERRIES προσφέρει δωρεάν τα ατομικά εισιτήρια και τα εισιτήρια των οχημάτων των αντιπροσώπων δικαστικής αρχής και των εφόρων δικαστικών αντιπροσώπων για τις μετακινήσεις τους με τα πλοία της εταιρείας. Η κράτηση και έκδοση των εισιτηρίων με την έκπτωση, θα γίνεται από τα κεντρικά λιμενικά γραφεία μας, με την επίδειξη της απόφασης διορισμού των ενδιαφερόμενων.
Εκπτώσεις στις πτήσεις

Εκπτώσεις στα αεροπορικά

Έκπτωση στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου πτήσεων της AEGEAN AIRLINES και της OLYMPIC AIR, παρέχεται στους δικαστικούς αντιπροσώπους για τη άσκηση των καθηκόντων τους κατά τις προσεχείς εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, η AEGEAN προσφέρει ειδικό ναύλο 45 ευρώ ανά διαδρομή (συν τους φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για όλο το εσωτερικό δίκτυό της. Στην τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή μέχρι οκτώ κιλά.

Έκπτωση 30% στα εισιτήρια από ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων προσφέρει στους επιβάτες της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίοι θα επιλέξουν την υπηρεσία για να ταξιδέψουν ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η έκπτωση για τους επιβάτες, που μπορούν να πάρουν άδεια προκειμένου να ψηφίσουν, ισχύει από τις 23 έως και 29 Μαΐου 2019, αλλά και μέχρι τις 4 Ιουνίου, εάν υπάρξουν επαναληπτικοί γύροι εκλογών.

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που θα ταξιδέψει για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, για την ανάδειξη μελών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χορηγεί έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής, από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

Η έκπτωση χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής καθώς και σε εφόρους και δικαστικούς αντιπροσώπους για εκτέλεση υπηρεσίας, από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους, με την επίδειξη της σχετικής απόφασης διορισμού

Η προαναφερόμενη έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή, δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet», αναφέρει η εταιρεία.

«Η παραπάνω έκπτωση 30% θα παρέχεται αποκλειστικά για ταξίδια που πραγματοποιούνται από 23 έως και 29 Μαΐου 2019. Στην περίπτωση επαναληπτικών δημοτικών εκλογών η έκπτωση αυτή θα ισχύσει και για ταξίδια που πραγματοποιούνται έως και 4 Ιουνίου 2019. Η συγκεκριμένη έκπτωση δεν θα παρέχεται για τις μετακινήσεις στην Προαστιακή γραμμή της Αθήνας και της διαδρομής Πάτρα-Ρίο. Για επιβάτες, οι οποίοι, λόγω ιδιότητας, δικαιούνται έκπτωση (πχ. φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, κλπ) εφαρμόζεται κατά περίπτωση η ευνοϊκότερη τιμολόγηση», προσθέτει.

Δωρεάν διέλευση στα διόδια

Χωρίς να καταβάλουν διόδια θα διέρχονται την ερχόμενη Κυριακή οι πολίτες σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στην Αττική Οδό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 26 Μαΐου 00:00 ως τις 24:00.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα είναι ελεύθερη η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων από την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 6:00 έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου στις 24:00, με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)
Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
Εγνατία Οδός
Αττική Οδός
Η ίδια απόφαση αφορά και την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Έκπτωση στα ΚΤΕΛ

Το Προεδρείο του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών αποφάσισε ομόφωνα όπως όλα τα υπεραστικά ΚΤΕΛ να χορηγήσουν στους ψηφοφόρους έκπτωση 25% επί των ισχυουσών τιμών των ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ εισιτηρίων, μόνο για τις διανομαρχιακές μετακινήσεις, κατά τα χρονικά διαστήματα :

α) από 24 έως και 28 Μαΐου 2019 για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και

β) από 31 Μαΐου έως και 4 Ιουνίου 2019 για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η έκπτωση αφορά, επιπλέον, τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους εφόρους τους.

Υπογραμμίζεται ότι η έκπτωση είναι επί των κανονικών εισιτηρίων. Δεν δίνεται δηλαδή κάποιο επιπλέον κίνητρο π.χ. στους φοιτητές ή στους πολύτεκνους κλπ, που ιδίως μετακινούνται με ΚΤΕΛ και αντιμετωπίζουν συνήθως σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, να πάνε να ψηφίσουν, καθώς αυτοί δεν εκδίδουν κανονικό αλλά μειωμένο.



Πηγή

Πιστευετε τις δημοσκοπησεις; Δειτε τι δημοσκοπηση εβγαλαν και δεν θα τους ξαναπιστεψετε ! ! !

Καθε δημοσκοπηση που ανακοινωνεται εχει καποιον σκοπο....
Προσπαθει να πετυχει κατι....
Ειτε να σε κατευθυνει...
Ειτε να σου ανεβασει, η να σου κατεβασει το ηθικο...
Ειτε να σε παραπλανησει για διαφορους λογους....
Καμμια δεν ειναι αθωα...
Διαβαστε να γελασετε...


Δημοσκόπηση έρχεται να ανατρέψει ό,τι σας λέει η τηλεόραση και η ολιγαρχία. Η μάχη των εκλογών εξελίσσεται σε ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της Vox Pop Analysis, που δημοσιεύει το neaselida.gr, η ΝΔ προηγείται μόλις 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Τρίτη έως την Πέμπτη (21-23/5) δείχνει μείωση της ψαλίδας, αλλά και μεγάλη άνοδο του δικομματισμού.

Δείχνει επίσης την επίδραση που είχε η προεκλογική καμπάνια του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ειδικά τις τελευταίες μέρες.

Το επίσης σημαντικό στοιχείο που προκύπτει είναι ότι τα δυο κόμματα διαθέτουν «σκληρή» βάση, ένα υψηλό ποσοστό δηλαδή ψηφοφόρων που τους ακολουθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Στην έρευνα της Vox υπάρχει ένα ενθαρρυντικό στοιχείο.

Αρχίζει και αυξάνεται η αίσθηση ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα ή μπορεί να πάνε καλύτερα το επόμενο διάστημα συνολικά για την οικονομία αλλά πλέον και σε προσωπικό επίπεδο.

Η κοινή γνώμη συνεχίζει να πιστεύει ότι νικητής των βουλευτικών εκλογών θα είναι η ΝΔ με 54% ενώ νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 31,4%.

Εκτός από την μείωση της ψαλίδας η δημοσκόπηση δείχνει επίσης την ανάκαμψη του δικομματισμού.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν αθροιστικά πάνω από 65% του εκλογικού σώματος.

Δημοσκόπηση: Ποσοστά κομμάτων
Η ΝΔ είναι στο 33,2%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 32%.

Η Χρυσή Αυγή στο 7%.

Το ΚΙΝΑΛ στο 5,5%.

Το ΚΚΕ στο 4,5%.

Η Ένωση Κεντρώων στο 1,5%.

Το ΠΟΤΑΜΙ στο 1,3%.

Οι ΑΝΕΛ στο 0,6%.


πηγη 

ΕΚΛΟΓΕΣ:Ποιοι καλουνται για εφορευτικη επιτροπη..και ποιες οι συνεπειες εαν δεν παρουσιαστεις.....

Δειτε ποιες οι συνεπειες για τους πολιτες που εχουν κληθει για μελη εφορευτικων επιτροπων στις εκλογες.....και αυτοι δεν θα παρουσιαστουν!!!Αυστηρες οι κυρωσεις!!!!

Εκλογές 2019: Τι γίνεται αν δεν παρουσιαστείς στην εφορευτική επιτροπή;

Σε ρυθμούς εκλογών 2019 κινείται η χώρα και την Κυριακή 26 Μαΐου, εκτός από τους ψηφοφόρους, στα εκλογικά κέντρα θα πρέπει να προσέλθουν και όσοι κληθούν ως μέλη εφορευτικής επιτροπής.

Η συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία δεν είναι προαιρετική αλλά υποχρεωτική.

Εάν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσέλθουν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους γιατί απουσιάζουν ή κωλύονται ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη. Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη η εκλογή διεξάγεται από τα παρόντα μέλη ή ακόμη και μόνο από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής, αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής.

Ωστόσο προκειμένου κάποιος να μην αντιμετωπίσει τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος σε περίπτωση μη παρουσίας θα πρέπει να προσκομίσει:

Χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο, σε περίπτωση ασθένειας
Βεβαίωση από τον εργοδότη του ότι τον απασχολούσε κατά την ημέρα των εκλογών.
Έγκυρο δικαιολογητικό που να αποδεικνύει το λόγο του κωλύματος του να παρουσιαστεί.
Όσα μέλη εφορευτικών επιτροπών δεν εμφανιστούν σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 118 του Προεδρικού Διατάγματος 96/2007 (πλέον ισχύει το αντίστοιχο ΠΔ 26/2012), με τίτλο «Ειδικά Εκλογικά αδικήματα δημοσίων οργάνων», ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«μέλη εφορευτικών επιτροπών που αμελούν ή δείχνουν απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων που τους επιβάλλονται από τις διατάξεις του παρόντος... τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια και με στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια».

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ψηφοφόροι έχουν οριστεί μέλη εφορευτικών επιτροπών και δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως με αποτέλεσμα να το μαθαίνουν την ώρα που πάνε να ψηφίσουν καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν σημειώσει τα ονόματα τους στους εκλογικούς καταλόγους.

Στην περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης καλείται η αστυνομία.

Το Π.Δ. 96/2007 (ΦΕΚ 116/Α’/5.6.2007) που αφορά στο νομικό πλαίσιο ορίζει τα εξής:

Σε κάθε εκλογικό τμήμα ορίζεται εφορευτική επιτροπή που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ως πρόεδρο και τέσσερα μέλη που αναπληρώνονται από ισάριθμα αναπληρωματικά.

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι αναπληρωτές τους κληρώνονται, μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την κατά το Άρθρο 31 παράγραφος 3 έναρξη της προεκλογικής περιόδου, από το οικείο Πρωτοδικείο. Στην κλήρωση, κατά την οποία μπορούν να παρίστανται οι υποψήφιοι, οι αντιπρόσωποι και πληρεξούσιοι των κομμάτων περιλαμβάνονται οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου εκλογικού διαμερίσματος που φέρονται στους καταλόγους αυτούς ως κάτοικοι της περιοχής.

Οι οριζόμενοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον απολυτήριο δημοτικού σχολείου και να μην έχουν υπερβεί το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους.

Όσοι σύμφωνα με τα παραπάνω ορίστηκαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ειδοποιούνται με απόδειξη για το διορισμό τους πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφοφορία με φροντίδα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, στον οποίο διαβιβάζεται από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών αντίγραφο της πράξης του πρωτοδικείου για το διορισμό τους.

Δημόσιοι και δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων και όσοι μ’ αυτές τις ιδιότητες υπηρέτησαν την τελευταία τριετία προ της εκλογής, δεν μπορούν να κληρωθούν ή διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών και αν τυχόν κληρωθούν ή διοριστούν δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συγκρότηση των επιτροπών.

Το κώλυμα ισχύει και για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς, τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και γι’ αυτούς που διετέλεσαν δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων κατά την τελευταία τριετία.

Εάν μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσέλθουν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους γιατί απουσιάζουν ή κωλύονται ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη.

Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη για τους ίδιους λόγους, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, καθώς και από μόνο τον πρόεδρό της, αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής.

Η επιτροπή που καταρτίστηκε σύμφωνα με τις πιο πάνω διατάξεις διευθύνει την εκλογή και τηρεί τα εξής βιβλία: Βιβλίο πρακτικών, πρωτόκολλο ψηφοφορίας και βιβλίο διαλογής ψήφων. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης είναι δυνατή η απλούστευση, ενοποίηση ή η κατάργηση ορισμένων βιβλίων ή στοιχείων.

πηγη

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ!!Το Ιραν ανοιγει διαυλο στην Μεσογειο για να μεταφερει οπλα και.......

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ!!!Συμφωνα με πληροφοριες το Ιραν μεταφερει στρατιωτικο εξοπλισμο στις ακτες της Συριας και προσπαθει να ανοιξει διαυλο προς την Μεσογειο και Ευρωπη για την μεταφορα οπλων και λαθρεμποριο πετρελαιου!!!
Η εξέλιξη αυτή ρίχνει νέο φως στις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και το Ιράν, που κλιμακώθηκαν μετά την ακύρωση της απόφασης εξαίρεσης κυρώσεων για εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου, από χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, της Τουρκίας, της Ιαπωνίας και της Κίνας.
Το Ιραν αποτελει πλεον την μεγαλυτερη απειλη για τις ΗΠΑ και το Ισραηλ!!!!

Ξεφεύγει η κατάσταση στη Μ. Ανατολή: Μαζική μεταφορά ιρανικών πυραύλων στη Συρία – Συναγερμός στο Ισραήλ.

Το Ιράν αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη  απειλή για το Ισραήλ και τις ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων για την διάνοιξη διαδρόμου έως την Μεσόγειο για την μεταφορά όπλων και πετρελαίου.

Το νέο θέμα αφορά Ιρανό στρατιωτικό διοικητή, ο οποίος δήλωσε ότι ακόμη και πύραυλοι μικρής εμβέλειας μεταφέρονται στις ακτές της Συρίας μαζί με το εκτεταμένο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι το Ιράν κατασκευάζει πύλη διέλευσης στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, δημιουργώντας την πολυπόθητη χερσαία διαδρομή από το Ιράν στον Λίβανο, το οποίο έχει καταστεί η μεγαλύτερη στρατιωτική «αποθήκη» ιρανικών όπλων, σύμφωνα με τις πηγές δυτικών μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι εικόνες, που αποκτήθηκαν αποκλειστικά από το κανάλι  Fox News, δείχνουν μια νέα κατασκευή στο Albukamal Al-Qaim  μέσω δορυφόρου.

Η περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλο-ιρανικών σιιτικών πολιτοφυλακών. Το περασμένο καλοκαίρι, το Ιράν αύξησε την παρουσία του στην περιοχή με όπλα και πυρομαχικά καθώς και συμβούλους.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αναλυτές, που ανέλυσαν τα δορυφορικά δεδομένα, η υπάρχουσα διέλευση των συνόρων εξακολουθεί να είναι κλειστή και κατεστραμμένη και οι Ιρανοί θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και πόρους για την κατασκευή μιας νέας .

Η διέλευση των συνόρων θα επιτρέψει όμως στο Ιράν να διατηρήσει την πρόσβαση στην ξηρά στη Συρία, τη Βηρυτό και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Περιφερειακές και δυτικές πηγές ανέφεραν ότι οι Ιρανοί σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη νέα διαδρομή για επιχειρήσεις λαθρεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων όπλων και πετρελαίου, για την αποφυγή ελέγχου και των κυρώσεων των  ΗΠΑ.

Χωρίς συριακή ή ιρακινή εποπτεία, το Ιράν και οι σύμμαχοί του θα έχουν ένα άνευ προηγουμένου πλεονέκτημα στη μεταφορά οπλισμού, πετρελαίου και όσων επιθυμούν, λένε οι ειδικοί.

Η εξέλιξη αυτή ρίχνει νέο φως στις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και το Ιράν, που κλιμακώθηκαν μετά την ακύρωση της απόφασης εξαίρεσης κυρώσεων για εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου, από χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, της Τουρκίας, της Ιαπωνίας και της Κίνας.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο  σε συνέντευξή του την Πέμπτη στον «Fox & Friends», μίλησε για τις κυρώσεις και τόνισε ότι «υπάρχει μια μακρά ιστορία ιρανικής τρομοκρατίας που προηγείται των κυρώσεών μας και αφορά την  φύση του θεοκρατικού καθεστώτος, που αφορά αυτούς τους τρομοκράτες  στην Τεχεράνη. Είμαστε αποφασισμένοι για όλα».

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Adel Abdul Mahdi δήλωσε κατά τη συνάντηση του με το υπουργικό συμβούλιο του,  ότι το Ιράκ θα στείλει αντιπροσωπείες στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον, προκειμένου να «προσπαθήσουν  να πιέσουν  για αυτοσυγκράτηση και να καταλήξουν σε συμφωνίες επειδή όλα τα κόμματα λένε ότι δεν θέλουν πόλεμο».

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι σκοπεύει να στείλει  μέχρι και 10.000 στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, καθώς και επιπλέον πολεμικά  πλοία και πυραύλους Patriot κατά του Ιράν.

Όλα αφορούν την επικείμενη παρουσία των Ιρανών στην Λατάκεια, μαζί με την δράση των συριακών πυραύλων  S-300 κατά ισραηλινών και ενδεχομένως κατά των αμερικανικών αεροσκαφών που θα θελήσουν να βομβαρδίσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, το Ιράν, για το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν και πάλι κυρώσεις, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του «παράθυρο στην Ευρώπη».

Πιο συγκεκριμένα, στις μεσογειακές ακτές της Συρίας η Τεχεράνη θα μπορεί να διεξάγει ανεξάρτητη εμπορική και στρατιωτική δραστηριότητα.

Για το σκοπό αυτό, η Τεχεράνη υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης με το λιμάνι της Λατάκειας με τη Δαμασκό.

Ειδικοί όμως «βλέπουν» εξελίξεις και μεγάλα γεγονότα το επόμενο διάστημα, κατά το οποίο οι Ιρανοί θα εγκατασταθούν στο λιμάνι αυτό, με την δράση των συριακών πυραύλων S-300 PMU-1, οι οποίοι θα εκτοξεύονται κατά των Ισραηλινών αεροσκαφών.

Μιλάμε ουσιαστικά για αμφισβήτηση της αμερικανικής κυριαρχίας εκτός των Ρώσων και των Κινέζων , τώρα και των Ιρανών,  και αυτό προμηνύει πάρα πολλά για την επικείμενη μεγάλη σύγκρουση που είναι στα σκαριά στο συριακό έδαφος.

πηγη

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ξερετε ποιο ειναι το κομμα που κρυβουν και παιρνει το 5,5% και το παρουσιαζουν σαν "αλλο κομμα" ;




Δειτε τα κομματα που εχουν βαλει στην δημοσκοπηση....
Δειτε και φριξετε με τα ποσοστα που διδουν, που αν ισχυουν απεικονιζουν την βλακεια των ψηφοφορων ....
Δειτε και ψαξτε να βρειτε ποιο κομμα λειπει...
Δεν λειπει ουτε τυχαια ουτε απο λαθος...
Εσκεμμενα λειπει...
Ειναι το κομα που τους χαλαει την πιατσα....
Ειναι το κομμα που δεν βρισκουν κατι να το κατηγορησουν....
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ λεγεται...
Το κομμα του Στρατηγου Συναδινου ! ! !






<ΦΙΡΙ ΦΙΡΙ>το παει η Τεχερανη!!<Θα δουμε το τελος του Τραμπ,αλλα εκεινος δεν θα δει ποτε το τελος του Ιραν>.......

<<ΦΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ>>ΙΡΑΝ-ΗΠΑ:Δηλωσεις φωτια απο τον Ιρανο υπουργο εξωτερικων Τζαβαντ Ζαριφ ο οποιος αποκαλεσε τον προεδρο των ΗΠΑ <<πραγματικο τρομοκρατη>>.Μιλωντας απο το Ισλαμαμπαντ ο Ζαριφ ειπε χαρακτηριστικα:“Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πραγματικός τρομοκράτης”!! “Είναι ο υπεύθυνος για την οικονομική τρομοκρατία που διεξάγει ενάντια στο Ιράν”.
“Θα δούμε το τέλος του Τραμπ, αλλά εκείνος δεν θα δει ποτέ το τέλος του Ιράν”, δηλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.Οπως βλεπουμε η Τεχερανη οδηγει τα πραγματα σε μια γενικευμενη συραξη.....με τις προκλητικες δηλωσεις του υπουργου εξωτερικων!!!

«Τραβάει το σχοινί» η Τεχεράνη: «Θα δούμε το τέλος του Τραμπ, αλλά εκείνος δεν θα δει ποτέ το τέλος του Ιράν».

“Θα δούμε το τέλος του Τραμπ, αλλά εκείνος δεν θα δει ποτέ το τέλος του Ιράν”, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τεχεράνης, Τζαβάντ Ζαρίφ.

Σε συνέχεια του φραστικού πολέμου μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, μιλώντας από το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ επιτέθηκε πάλι στον Ρεπουμπλικανό ένοικο του Λευκού Οίκου για ένα πρόσφατο tweet του, στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούσε την Ισλαμική Δημοκρατία ότι στηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

“Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πραγματικός τρομοκράτης”, είπε ο Ζαρίφ. “Είναι ο υπεύθυνος για την οικονομική τρομοκρατία που διεξάγει ενάντια στο Ιράν”.

Σε ανάρτησή του στις 19.5.2019, ο Τραμπ έγραψε ότι αν η Τεχεράνη επιθυμεί πόλεμο, αυτό θα είναι “το τέλος του Ιράν”.

“Θα δούμε το τέλος του Τραμπ, αλλά εκείνος δεν θα δει ποτέ το τέλος του Ιράν”, απάντησε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

πηγη

ΙΣΡΑΗΛ:Κολαση φωτιας!!Καηκαν δεκαδες σπιτια!!!Ευχαριστησε την Ελλαδα ο Νετανιαχου για την βοηθεια!!!

ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!!!Δεκαδες ηταν οι φωτιες που σημειωθηκαν εχτες Πεμπτη στο κεντρο του Ισραηλ απο τον μεγαλο καυσωνα που επικρατει στην χωρα!!!Δεκαδες ηταν οι κατοικιες που καηκαν και σημερα υπαρχουν ακομα μικροεστιες!!!Παντως σε επιφυλακη βρισκεται ο κρατικος μηχανισμος και οι υπηρεσιες ασφαλειας!!!Ο Ισραηλινος πρωθυπουργος ευχαριστησε τις χωρες που εστειλαν βοηθεια ,αναμεσα τους και η Ελλαδα!!!

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη βοήθεια στις πυρκαγιές.

Πυρκαγιές κατέστρεψαν χθες, Πέμπτη, δεκάδες κατοικίες στο κέντρο του Ισραήλ και η κατάσταση ετοιμότητας παραμένει σήμερα αυξημένη εξαιτίας ενός καύσωνα που πλήττει το σύνολο της ισραηλινής επικράτειας.

Σήμερα απέμεναν μερικές μικρές εστίες, αφού το μεγαλύτερο μέρος των πυρκαγιών κατασβέσθηκε χθες. Πολλές οδοί παραμένουν ακόμη κλειστές για την κυκλοφορία και η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν σε αυξημένη επιφυλακή.

Σύμφωνα με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, από 35 έως 42 κατοικίες καταστράφηκαν χθες, Πέμπτη, από τη φωτιά. Οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δεν υπήρξαν τραυματίες από τις διάφορες πυρκαγιές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος συγκάλεσε σήμερα το πρωί κυβερνητική συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης, χαιρέτισε τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των δυνάμεων ασφαλείας στη μάχη εναντίον των πυρκαγιών.

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε εξάλλου χώρες που έστειλαν αεροπλάνα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

«Έχουμε δεχθεί προς το παρόν βοήθεια από την Ελλάδα, την Κροατία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Αίγυπτο και είμαστε ευγνώμονες προς όλες αυτές τις χώρες» δήλωσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Ο Νετανιάχου δεσμεύθηκε εξάλλου να ενισχύσει τις δυνατότητες του Ισραήλ στη μάχη κατά των πυρκαγιών.

πηγη

ΔΟΛΑΡΙΟ:Οι ΗΠΑ προειδοποιουν!!Οποιοδηποτε ξενο κρατος θα υποστει σοβαρες κυρωσεις εαν τολμησει να......

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΗΣΗ!!!Οι ΗΠΑ με εναν νεο κανονισμο προειδοποιουν σε ολους τους τονους....οτι .Οποιο κρατος στον πλανητη υποτιμαει το νομισμα του εναντι του δολαριου.....τοτε θα επιβαλονται σοβαρες κυρωσεις!!!!
«Αυτή η αλλαγή προειδοποιεί τους ξένους εξαγωγείς ότι το υπουργείο Εμπορίου θα μπορεί να εξισορροπεί τις νομισματικές επιδοτήσεις οι οποίες πλήττουν τις βιομηχανίες των ΗΠΑ», ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος σε δελτίο Τύπου.
Δεν θα μπορουν τα ξενα κρατη να εφαρμοζουν νομισματικες πολιτικες που να θετουν σε κινδυνο τις 
Αμερικανικες εταιρειες και τους εργαζομενους!!!
Με <<οπλο>>το δολαριο οι ΗΠΑ ειναι εις θεση να επιβαλουν κυρωσεις σε οποιονδηποτε αμφισβητησει την παγκοσμια κυριαρχια τους!!!

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις σε όποια χώρα υποτιμάει το νόμισμά της έναντι του δολαρίου!

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ότι πλέον θα θέσουν σε εφαρμογή έναν νέο κανόνα βάσει του οποίου θα επιβάλλονται εξισορροπητικοί δασμοί σε βάρος κρατών που υποτιμούν εσκεμμένα το νόμισμά τους έναντι του δολαρίου.

«Αυτή η αλλαγή προειδοποιεί τους ξένους εξαγωγείς ότι το υπουργείο Εμπορίου θα μπορεί να εξισορροπεί τις νομισματικές επιδοτήσεις οι οποίες πλήττουν τις βιομηχανίες των ΗΠΑ», ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

«Τα ξένα κράτη δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις νομισματικές πολιτικές ώστε να θέτουν σε μειονεκτική θέση τους αμερικανούς εργαζόμενους και τις αμερικανικές επιχειρήσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο νέος αυτός κανόνας αναφέρεται πρωτίστως στην Κίνα η οποία επί σειρά ετών δεν επέτρεπε την ανατίμηση του κινεζικού γουάν για να μπορεί να πουλάει φθηνά τα προϊόντα της.

Βέβαια η κίνηση αυτή των Αμερικανών δείχνει για ποιο λόγο έχει ξεσπάσει αυτός ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος. Το δολάριο όσο κι αν αυτό ξενίζει πολλούς δεν είναι χρήμα αλλά... προϊόν.

Είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και πλέον έχει τυπωθεί σε τόσο μεγάλες ποσότητες που κινδυνεύει να προκαλέσει μεγάλες οικονομικές «φούσκες».

Ο Ν.Τραμπ επιδιώκει να μειώσει τα εμπορικά ελλείμματα για να σωθεί το αμερικανικό δολάριο το οποίο αποτελεί το status των ΗΠΑ.

Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που Ρωσία και Κίνα έχουν ξεκινήσει πρόγραμμα αποδολαριοποίησης. Μια διαδικασία η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μια δεκαετία αν όχι και περισσότερο.

Με το δολάριο οι ΗΠΑ είναι ικανές να επιβάλουν κυρώσεις σε όλους σε όλο τον πλανήτη ανάλογα με το αν νιώθουν ότι απειλείται η παγκόσμια κυριαρχία τους.

πηγη

Στρατηγος Συναδινος: (βιντεο) Προσπαθούν να σε πείσουν ότι νικήθηκες. Σήκω επάνω επιτέλους. Υπάρχουν ακόμη χέρια άξια να κρατούν ξίφη Αξιωματικών και Ελληνική Σημαία! ! !

Προσπαθούν να σε πείσουν ότι νικήθηκες χωρίς να πολεμήσεις.
Η Πατρίδα σου, η γη σου, που πρέπει να την κατοικούν και να την νέμονται μόνον Έλληνες, συρρικνώνεται δημογραφικά και γεωγραφικά.
Κατακλύζεται από λαθρομετανάστες. Είναι κατεστραμμένη οικονομικά.
Πολεμούν τα ιδανικά σου, προσπαθούν να ξεριζώσουν την μνήμη σου, να κάμψουν το ηθικό σου, να σε κάνουν να πάψεις να αντιστέκεσαι.
Σε θέλουν σκυφτό, χωρίς ρίζες, χωρίς να έχεις μέσα σου Χριστό και Ελλάδα.
Η Μακεδονία προδόθηκε, η Βόρειος Ήπειρος αφανίζεται, η Κύπρος κινδυνεύει.
Ο Τούρκος μυρίστηκε αδυναμία και σηκώνει τα μάτια του στο Αιγαίο.
Μα εσύ είσαι Έλληνας, ορκίστηκες να υπηρετες την πατρίδα και χτυπά στην καρδιά σου η Ελλάδα. 
«Η ζωή σου είναι πόλεμος.
Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η Νίκη.
Πολεμάς για τα ιδανικά σου τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ.
Όποιος σε κοιτά τα μάτια του γεμίζουν παλικάρι.. Άντρες που περπατούν στη ζωή ευθυτενείς και με γαλήνη μαθημένοι να πονούν χωρίς να υποφέρουν να νικούν χωρίς να θριαμβολογούν...Ανθρωπιά μεγάλη, πειθαρχία, πείσμα, αντοχή.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί άνδρες θεμέλια γενεών»
Άντρες με σκληρή εκπαίδευση, που δεν εγκαταλείπουν τους συντρόφους, τα όπλα, τη σημαία, την πατρίδα. Μόνη ανταμοιβή η εκτίμηση του Διοικητή και το δικαίωμα να φορούν τα διακριτικά και τον μπερέ.
Σήκω επάνω επιτέλους.
«Στις Ελλάδος τον κόρφο ως πότε θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες»
«Φρουροί στην μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι»
Βροντοφώναξε μπροστά στις κερκόπορτες το Μολών Λαβέ.
Άντρες σαν τον καταδρομέα Λγο Κατούντα που στην Κύπρο μας φώναζε «ρώτησα που είναι οι Τούρκοι και όχι πόσοι είναι» δεν ξεχάστηκαν.
Υπάρχουν ακόμη.
Υπάρχουν χέρια άξια να κρατούν ξίφη Αξιωματικών και Ελληνική Σημαία.
ΨΗΛΑ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΕΡΕΣ!
Ελευθέριος Συναδινός
Δειτε το βιντεο ΕΔΩ







Σαν πατέρας, ανατριχιάζω.Γιατί ρε, αλήτη, σε μια κοπέλα 14 ετών; Γιατί, ρε δολοφόνε;

Αν έχει λίγο φιλότιμο θα έπρεπε να είχε πέσει ο ίδιος στις γραμμές του τρένου.  

Πληροφορούμαστε ότι το θέμα με το πήδημα θανάτου της τραγικής 14χρονης μαθήτριας στον ΗΣΑΠ Μοσχάτου, έχει λάβει απρόβλεπτες και δραματικές διαστάσεις.

Η ανήλικη αυτόχειρας φαίνεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με 46χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ. Είχε αναστατωθεί από το γεγονός ότι η μητέρα και ο πατριός της είχαν γίνει έξαλλοι μόλις το έμαθαν. Την είχαν πιέσει να διακόψει, ωστόσο φαίνεται ότι συνέχισαν την επαφή, με αποτέλεσμα ο πατριός να πάει στο μίνι μάρκετ. Εκεί φέρεται να χτύπησε τον 46χρονο. Εν συνεχεία, η μητέρα της 14χρονης και ο πατριός της, κατήγγειλαν στην Αστυνομία για αποπλάνηση ανηλίκου τον 46χρονο με τον οποίο διατηρούσε δεσμό.

Ο ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ παράλληλα του απαγόρευσαν την επικοινωνία με τη μαθήτρια. Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, πάντως, ο 46χρονος είχε και άλλη σχέση με 14χρονη την περίοδο 2017-2018 και μάλιστα διώκεται και για παιδική πορνογραφία, αφού φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει ερωτικές περιπτύξεις μαζί της. Η κοπέλα έπεσε στις γραμμές και σκοτώθηκε. Σαν πατέρας, κόρης 12 ετών, είμαι από βραχυκυκλωμένος, μέχρι συντετριμμένος. Και πιο σοκαρισμένος, με το τελευταίο σημείωμα της κοπέλας, εάν αληθεύει: «Δεν προλάβαμε να ζήσουμε το όνειρό μας, μας το χαλάσανε, μου λείπεις πολύ. Θυμάμαι τις στιγμές μας, όλα τα “σ’ αγαπώ” στο βλέμμα σου, στα φιλιά σου και στο υπέροχο χαμόγελό σου. Σου είχα πει κάποτε πως αν δεν ήμασταν για οποιονδήποτε λόγο μαζί, θα πέσω από τον έκτο. Δημήτρη μου, πονάω, δεν αντέχω άλλο και δεν μπορώ να ζω με τη σκέψη πως εξαιτίας μου θα είσαι φυλακή. Σε ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που μου πρόσφερες και την αγάπη που μου χάρισες».

Ό,τι κι αν έχει δηλώσει ο δράστης, το ερώτημα που έχω να του κάνω είναι ένα: Γιατί ρε, το έκανες αυτό; Γιατί ρε, αλήτη, σε μια κοπέλα 14 ετών; Γιατί, ρε δολοφόνε;



Σ.Χ.




Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ...Ο Στρατηγος Φραγγος Φραγγουλης δεν ειναι στο ψηφοδελτιο του Βελοπουλου !

Ειναι ψεμμα...
Το καταγγελει ο ιδιος ο Στρατηγος...
Δεν ειναι στο ψηφοδελτιο του Βελοπουλου...
 Α Π Α Τ Η ειναι ! ! !


Για παραπλάνηση των ψηφοφόρων κάνει λόγο σε δήλωσή του ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, με αφορμή το ψηφοδέλτιο του κόμματος «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Οπως προκύπτει από την δήλωση του επίτιμου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, απόστρατου στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, στα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης, υπάρχει υποψήφιος με το όνομα Φράγκος Εμμανουήλ (Φραγκούλης) του Ιωάννη, και ότι σε πολλές περιφέρειες οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν τον στρατηγό Φραγκούλη, υπονοώντας ότι μετέχει στο ψηφοδέλτιο.

Οπως όμως τονίζει ο στρατηγός Φραγκούλης αυτό είναι μια προφανής προσπάθεια να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους και ότι ακόμα και η δήθεν συνωνυμία είναι κατασκευασμένη, αφού το επώνυμο του υποψηφίου είναι Εμμανουήλ.

Και ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης προσθέτει οτι δεν έχει καμία σχέση με τον υποψήφιο ούτε μετέχει στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης στις ευρωεκλογές.


πηγη 

Στους κληρωτους Στρατιωτες ανακοινωσαν αυξηση μισθου...που παιρνουν λιγοτερα απο τους λ@θρομετ@ν@στες !

Μονο για τους πεθαμενους δεν ανακοινωσαν αυξησεις...
Σωστο να δωθει αυξηση στους Στρατιωτες και θα το επικροτουσα, αν τους εδιναν περισσοτερα απ οσα δινουν στους λαθρομεταναστες, οχι απο 8,70, να τους δωσουν 30, οταν ο λαθρομεταναστης παιρνει 400...
ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ !


Ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να υπογράψει μια ιστορική απόφαση που διαμορφώνει μια νέα κατάσταση στον Ελληνικό Στρατό.

Συγκεκριμένα, αναμένεται ο μισθός των στρατιωτών να αυξηθεί θεαματικά από τα 8,70 ευρώ τον μήνα στα 30 ευρώ. Αυτό θα συμβεί μετά από πιέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΑΝΥΕΘΑ), Πάνου Ρήγα.

Ο Χουλιαράκης σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε το επιτελείο το ΑΝΥΕΘΑ ότι η απόφαση θα υπογραφεί την Τρίτη για να μην χαρακτηριστεί “προεκλογική παροχή”.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το ellinikos-stratos.com, οι μισθοί των στρατευσίμων έχουν ως εξής:

8,70 ευρώ οι στρατιώτες
9,98 ευρώ οι δεκανείς
11,15 ευρώ οι λοχίες



πηγη 

Σοκ στην Κόρινθο: Γυναίκα έπεσε από τη γέφυρα του Ισθμού <ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ>

Κρίμα...
Μα γιατί τόση απελπισία;  
Θερμά Συλλυπητήρια στην Οικογένεια της...



Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα, αγνώστων στοιχείων, ηλικίας περίπου 35 ετών όταν έπεσε στη Διώρυγα της Κορίνθου σήμερα το πρωί.
Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο της.
Προανάκριση κάνει το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου.









ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ

Πηγή

Αρχηγε του ΓΕΣ, με τινος διαταγη, κοπηκε η σιτιση του Ηρωα;

Τι εγινε ρε <Αρχηγε>; 
Ποιος την εδωσε αυτη την διαταγη; 
Γιατι σωπαινεις; 
Μηπως την εδωσες εσυ; 

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος είχε δώσει οδηγία ώστε τιμής ένεκεν, όταν και όποτε ήθελε ο ήρωας Στηβ Λάλας να μπορεί να σιτίζεται δωρεάν στις Στρατιωτικές Λέσχες των Ενόπλων Δυνάμεων

. Γνωρίζουμε πως ο άνθρωπος ο οποίος είναι υπερήφανος, πήγαινε μόνο ελάχιστες φορές τον μήνα. Μετά από την αποχώρηση όμως Καμένου και Στεφανή η κατάσταση άλλαξε.

Έτσι μάθαμε πως με “εντολή άνωθεν” κόπηκε αυτή η ελάχιστη, επαναλαμβάνουμε η ελάχιστη παροχή που παρείχε το ελληνικό κράτος σε αυτόν τον ήρωα…

Εννοείται πως εμείς δεν το μάθαμε αυτό ούτε από τον ίδιο ούτε από κάποιον του περιβάλλοντος του. Ο άνθρωπος καλά κάνει και είναι περήφανος.
Αλλά πραγματικά είναι ντροπή …

Αντί να του δίνουμε σύνταξη βουλευτή, του κόβουμε κι αυτή την ελάχιστη παροχή. Τελικά από την εποχή του Νικηταρά που πέθανε σαν ζητιάνος δεν άλλαξαν και πολλά…

Σχόλιο:Την ώρα που ταΐζουμε λεφούσια λαθρομεταναστών στο Στράτευμα …Είναι κατάντια να μην δίνουμε μια μπουκιά  ψωμί στον  άνθρωπο που φυλακίστηκε για την Ελλάδα …

Αλλά όπως έλεγε  και ο Κολοκοτρώνης όταν πήγαιναν φυλακή και ειχε απολυτο δικιο…Πουτάνα Ελλάδα δεν θα αλλάξεις ποτέ


πηγη 

Ακομη τρεχουν οι εφτα @ν@ρχο@πλυτοι, που εκαναν το λαθος και την επεσαν σε Στρατηγο Καταδρομεα ! ! !

Τρεις και την κακη του μερα λεει μια σοφη παλια παροιμια...
Νομιζαν οτι θα εβρισκαν μονο γυναικοπαιδα τα απλυταρια...
Βρηκαν ομως τον Στρατηγο Καταδρομεα με εναν ακομη και εφαγαν τα μουτρα τους....
Κυριε Εισαγγελεα....
Περιμενουμε την αποφαση σας οταν συλληφουν...
Διαβαστε λεπτομερειες....



Τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στα γραφεία του συνδυασμού «Η Γλυφάδα Μπροστά» του υποψήφιου δημάρχου της πόλης Τάσου Γκουριώτη στην συμβολή των οδών λεωφόρου Βουλιαγμένης με Ανδρέα Παπανδρέου.

Ομάδα επτά κουκουλοφόρων και κρανοφόρων κραδαίνοντας ρόπαλα εισέβαλαν στο εκλογικό κέντρο, σπάζοντας τις βιτρίνες και πετώντας κόκκινη μπογιά επιτέθηκαν σε 3 άτομα που βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή μέσα στα γραφεία με συνέπεια να ακολουθήσει πραγματική μάχη.

Οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τους παρευρισκόμενους κτυπώντας τους στο κεφάλι με σφυριά και ρόπαλα και τραυμάτισαν τον έναν από αυτούς σοβαρά στο κεφάλι.

Ο Στρατηγός των ειδικών δυνάμεων, ε.α Αναστάσιος Βίγλας, ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στα γραφεία, με αποφασιστικό κτύπημα κατάφερε να απωθήσει τους 3 και να τραυματίσει τον έναν από αυτούς στο χέρι, κτυπώντας τον με κομμάτι από τα σπασμένα γυαλιά.

Στα γραφεία βρισκόταν ένα ακόμη εν ενεργεία στέλεχος των ειδικών δυνάμεων το οποίο τους κατάφερε επανειλημμένα κτυπήματα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αναγνώστη μας, ο ηρωας αυτος είναι ο καταδρομέας Στρατηγός, Αναστάσιος Βίγλας

Αναμνηστική φωτογραφία μετα το πέρας της διασυμμαχικής NATOικης άσκησης «dynamic mix ’95».
με πράσινο κύκλο διακρίνεται ο τότε διοικητής μου Αναστάσιος Βίγλας.

Το αποτέλεσμα ήταν οι κουκουλοφόροι να τραπούν σε φυγή όταν είδαν πως κινδύνευε η ζωή τους.

Ο συγκεκριμένος κουκουλοφόρος έφυγε αιμορραγώντας και αυτή τη στιγμή έχει κληθεί η αντιτρομοκρατική για να πάρει στοιχεία από το αίμα που έχει αφήσει πίσω του προκειμένου να υπάρχει περαιτέρω ταυτοποίηση.

Είναι η 5η επίθεση σε εκλογικό κέντρο στη Γλυφάδα σε αυτές τις δημοτικές εκλογές αλλά ήταν η πιο αιματηρή απόρροια της εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή λόγω της αδράνειας του δήμου που επέτρεψε να φύγει το αστυνομικό τμήμα από την Ανω Γλυφάδα


phgh