Σελίδες

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Αντετοκούνμπο: Δεν ειμαι Έλληνας, δεν είμαι ο «Greek Freak», είμαι Αφρικανός!



Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μαρκ Τζέι Σπίαρνς και στην ιστοσελίδα των ΗΠΑ theundefeated.com, που ανήκει στο ESPN, παραχώρησε ο Αντετοκούνμπο, αναφέροντας τις αφρικανικές ρίζες του και την καταγωγή του από τη Νιγηρία.
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΑ.....
Οπως ο Τσεναι....
Μολις εφυγε και βολευτηκε δηλωσε Αλβανος....

«Προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα, όμως όχι. Οι δύο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία», ανέφερε ο Αντετοκούνμπο.

«Ο Τσαρλς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο μετακόμισαν από το Λάγκος στην Ελλάδα το 1991 με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους και αγωνίστηκαν για να βρουν δουλειά. Ο μεγαλύτερος γιος τους, Φράνσις, έμεινε πίσω στο Λάγκος για να μεγαλώσει με τους παππούδες του.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο εργάστηκε ως βοηθός σε διάφορες χειρωνακτικές εργασίες και η γυναίκα του, Βερόνικα, φρόντιζε παιδιά, για να ζήσουν την οικογένειά τους, η οποία ήταν η μόνη μαύρη στην περιοχή, σύμφωνα με τους New York Times. Οι Αντετοκούνμπο έχουν ακόμη τέσσερις γιους, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Γιάννη, στις 6 Δεκεμβρίου 1994», σημειώνει η ιστοσελίδα.

«Δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα στο σπίτι μου»

«Ο Γιάννης μεγάλωσε με την ελληνική κουλτούρα, μαθαίνοντας τη γλώσσα, πηγαίνοντας στο σχολείο και τελικά άρχισε να παίζει μπάσκετ στην ηλικία των 7 ετών. Αλλά όταν ήταν σπίτι με την οικογένειά του, μάθαινε να ζει με τον νιγηριανό τρόπο», προσθέτει.

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι νιγηριανό», είπε ο Αντετοκούνμπο. «Προφανώς γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών», τόνισε ο Γιάννης.


Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο μιλούσε στους γιους της στη νιγηριανή γλώσσα του Igbo, η οποία είναι μία από τις τέσσερις επίσημες νιγηριανές γλώσσες και ομιλείται από περίπου 18 εκατομμύρια άτομα στη Νιγηρία και την Ισημερινή Γουινέα, σύμφωνα με αρκετές ιστοσελίδες.


πηγη