Σελίδες

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Κυβερνηση και Ευρωπη: Επιτυχια, λιτοτητα μονο 40 χρονια ακομη.....

Μπηκαμε στα μνημονια με χρεος 120% που δεν ηταν βιωσιμο....
Και βγαινουμε απ τα μνημονια με χρεος 180%, που ειναι βιωσιμο....
Με αλλα λογια , χρεωσαν την Ελλαδα οπως τους βολευε ωστε να μην σηκωσει κεφαλι 
για τα επομενα 40 χρονια.......
Και δεν πρεπει να τους λεμε προδοτες ;




Μπορεί η Ευρώπη να πανηγυρίζει ότι η Ελλάδα είναι τώρα success story αλλά η Ελλάδα έχει υπάρξει μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες στην ιστορία εκτός από τις περιόδους πολέμων ή επαναστάσεων γράφει σε ανάλυσή της η εφημερίδα Washington Post τονίζοντας – με αφορμή και την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ – ότι «παρά τα χαμηλότερα επιτόκια και τις μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής, η Ελλάδα έχει ακόμα μεγάλο χρέος, μικρή ανάπτυξη και πολύ εύθραυστο ιδιωτικό τομέα για να μπορεί να υποστηρίζει για πολύ ότι δεν θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια».

Η Washington Post υπενθυμίζει ότι με βάση την τελευταία συμφωνία για την έξοδο από το πρόγραμμα η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα πρέπει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους τουλάχιστον 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060. «Και ναι αυτό σημαίνει ακόμα τέσσερις δεκαετίες λιτότητας. Οπότε δεν είναι περίεργο ότι η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στα επίπεδα του 2008 μέχρι το 2030».

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι με την εξαίρεση του Σαν Μαρίνο, υποάρχουν μόνο τέσσερις χώρες που είχαν μεγαλύτερη συρρίκνωση στην οικονομία τους από την Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια: Η Λιβυή, η Υεμένη, η Βενεζουέλα και η Αυτοκρατορική Γουινέα. «Οι δύο πρώτες χτυπήθηκαν από εμφύλιο και οι άλλες δύο είναι πετρελαιοπαραγωγές δικτατορίες που ήταν τόσο διεθφαρμένες και ανίκανες ώστε επιδείνωσαν την πετρελαϊκή κρίση. Ακόμα και η Ουκρανία η οικονομία της οποίας το 2009 χτυπήθηκε σφοδρά ενώ είχε και την ένταση με τη Ρωσία το 2014, τα πήγε καλύτερα από την Ελλάδα» αναφέρει η Washington Post.

Και το άρθρο καταλήγει: «Αυτό (σ.σ. η Ελλάδα) είναι ό,τι αποκαλεί επιτυχία η Ευρώπη: μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ ώστε μοιάζει να έχει βγει από πόλεμο».
Πηγη

Απο αυριο οι Σερβοι του Κοσσοβου εχουν δικαιωμα αυτοδιαθεσεως αφου δεν τηρηθηκε η συμφωνια. Ερχονται εξελιξεις....

Μεχρι σημερα οι Κοσσοβαροι δεν εκπληρωσαν τους ορους της συμφωνιας....
Αποκλειεται να το κανουν σε μια νυχτα...
Απο αυριο οι Σερβοι εχουν δικαιωμα αυτοδιαθεσεως....
Περιμενουμε εξελιξεις...






Μεγάλος αριθμός οχημάτων της ειδικής μονάδας του Κοσσυφοπεδίου (Κόσοβο) μετακινήθηκε αργά χθες το απόγευμα προς την Μητρόβιτσα, την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, όπου πλειοψηφούν οι Σέρβοι.

Η ανακήρυξη αυτονομίας των Σέρβων του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, είναι προ των πυλών, αν και η Σερβία προσπαθεί να αποτρέψει την εξέλιξη, αφού κρίνει ότι η συγκυρία δεν είναι κατάλληλη.

Η Μόσχα παρακολουθεί επίσης πολύ προσεκτικά την κατάσταση, καθώς θεωρεί ότι «χρωστά» στην Σερβία την βοήθεια στο Κόσοβο που δεν είχε μπορέσει να δώσει το 1999 λόγω ημιδιάλυσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (είχαν ξεκινήσει δύο πολεμικά πλοία να εξέλθουν του ναυστάθμου της Σεβαστούπολης στην Μαύρη Θάλασσα και να κατευθυνθούν προς την Αδριατική και έσκασαν τα καζάνια των μηχανών, λόγω ακινησίας και έλλειψης συντήρησης).

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία που είχε δώσει η Ευρωπαϊκής Ένωση στο Κόσοβο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης της Ένωσης Σερβικών Δήμων.

Αν δεν συσταθεί η Ένωση Σερβικών Δήμων, τότε η σερβική κοινότητα «θα έχει το δικαίωμα να λάβει την τύχη στα χέρια της» λένε οι ηγέτες της κοινότητας

Οι Σέρβοι Κοσσυφοπεδίου είχαν προειδοποιήσει ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους έως τις 4 Αυγούστου, ομάδα διαχείρισης θα στείλει σχέδιο καταστατικού στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στις 5 Αυγούστου θα ανακοινώσει το σχηματισμό του Συνδέσμου των Σερβικών Δήμων, με τη μορφή της αυτονομίας.

Ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο, ότι δεν θα επιτρέψει μονομερείς ενέργειες και ότι θα πατάξει κάθε παράνομη πράξη.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι προετοιμάζεται κάτι. Παρ' όλα αυτά, διέταξα αυξημένη ετοιμότητα των δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Από την πλευρά του, ο Βούτσιτς, σε ανοιχτή του επιστολή προς τους Σέρβους του Κοσόβου, ζητάει να επικρατήσει η σύνεση και τους καλεί να διατηρήσουν την ειρήνη, μην απαντώντας στις προβοκάτσιες των αλβανόφωνων Κοσοβάρων.

«Η Σερβία είναι έτοιμη να εκπληρώσει τη δέσμευσή της απέναντί σας, να προστατεύσει τη ζωή σας και την ειρήνη, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Όσο είμαι εγώ επικεφαλής δεν θα επιτρέψουμε οργανωμένη βία εναντίον Σέρβων, ούτε διώξεις» επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

Η ένταση στη βαλκανική χώρα είναι ιδιαιτέρως τεταμένη το τελευταίο διάστημα, ενώ λάδι στη φωτιά έριξε και η αναγγελία του Τιράνων για κατάργηση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Σημειώνεται ότι το Κόσοβο, το οποίο αποτελούσε έδαφος της Γιουγκοσλαβίας, τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τη στρατιωτική προστασία του ΝΑΤΟ από το 1999, ενώ το 2008 την ανεξαρτησία του, η οποία αναγνωρίζεται από περιορισμένο αριθμό κρατών (όχι από την Ελλάδα).

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ (ΚFOR) στην περιχή

Η πλειονότητα των κατοίκων είναι Αλβανοί, ωστόσο, στα βόρεια της χώρας, στην περιοχή της Μητρόβιτας 300.000 Σέρβοι αποτελούν το 90% του ντόπιου πληθυσμού.
Πηγη 

Λιμενικος δεν χαιρετησε τον Κουρουμπλη και τον μεταθετουν! Εσυ φταις Αρχηγε, που δεν εξηγησες στον ηλιθιο οτι δεν δικαιουται χαιρετισμο ! ! !

Δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθενας να γνωριζει φυσιογνωμικα ολους τους πολτικους....
Ο Στρατιωτικος ειναι υποχρεωμενος να χαιρετισει και να απονειμει τιμες μονο σε καποιον που εχει σταλει σαν εκπροσωπος της Κυβερνησεως και φυσικα πρεπει να εχει ενημερωθει πριν ....
Τ ακους Γκαβε ; 
Τ ακους Αρχηγε ;



Η καταγγελία της ΠΟΕΠΛΣ είναι σοβαρή και μάλλον ενδεικτική του...."ηθικού πλεονεκτήματος" το οποίο κάποιοι ευαγγελίζονται!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Λιμενικών ένας από τους λιμενικούς -σκοπούς στην πύλη του Υπουργείου Ναυτιλίας διώκεται πειθαρχικά και μετατίθεται άρον-άρον γιατί...δεν σηκώθηκε από την θέση του να χαιρετήσει τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή την ώρα που έφευγε από το κτήριο! (το περιστατικό έγινε μάλιστα σε προχωρημένη νυχτερινή ώρα τις ημέρες της μεγάλης αναταραχής με τις πυρκαγιές στη Ν.Αττική)

Η διαδικασία εναντίον του μάλιστα, ξεκίνησε κατ'απαίτηση του ίδιου του Υπουργού ο οποίος ωρυόμενος, λένε οι πληροφορίες, ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του λιμενικού! ( σύμφωνα και με την τελευταία νομοθεσία άλλωστε, τον τελικό λόγο στις μεταθέσεις την έχει ο Υπουργός Ναυτιλίας!)
Σαφώς και ο χαιρετισμός των ενστόλων στον Υπουργό τους προβλέπεται ρητά, όμως υποτίθεται ότι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης δεν είναι σαν τους... άλλους και δεν αντιμετωπίζουν με αλαζονεία τους εργαζόμενους!

Πυρ και μανία οι συνδικαλιστές των λιμενικών παρενέβησαν στο θέμα ζητώντας να σταματήσει η δίωξη του συναδέλφου τους από τον.... Αρχιναύαρχο Κουρουμπλή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. στην ανακοίνωσή τους:

Η Ομοσπονδία με έκπληξη ενημερώθηκε για την πραγματοποίηση απόσπασης στελέχους από την Κεντρική υπηρεσία εν μια νύχτα, με αφορμή την πλημμελή άσκηση καθηκόντων του, ως προς τον προβλεπόμενο χαιρετισμό στον κύριο Υπουργό.

Αν αυτό έχει έστω και ένα ψεγάδι αλήθειας, τότε με την ανοχή του αριστερού Υπουργού και φυσικά την υπογραφή του, δημιουργούνται συνθήκες ακραίων συμπεριφορών εις βάρος των συναδέλφων, που θυμίζουν άλλες εποχές.

Και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό.

Επανερχόμαστε ειδικά στις διατυπωμένες αντιρρήσεις μας σε συγκεκριμένα άρθρα του νόμου 4505/17 που αφορούν τις μεταθέσεις και ζητάμε μια γενναία πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση για ένα δίκαιο διάταγμα μεταθέσεων που θα αντιμετωπίζει όλα τα στελέχη, ισότιμα, ισόνομα και με πλήρη διαφάνεια, χωρίς τα δεσμευτικά πλαίσια του νόμου που βρίσκονται σε αντιδιαστολή με αυτές τις αρχές.

Προς ενημέρωση, από το νόμο 4504/2017 και τα άρθρα του που αφορούν τις μεταθέσεις, το μοναδικό άρθρο που είχε άμεση ισχύ είναι η τελική υπογραφή από τον κύριο Υπουργό των μεταθέσεων – αποσπάσεων – διαθέσεων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υποβαθμίζοντας το ρόλο του Αρχηγείου και αναβαθμίζοντας τον Κύριο Υπουργό σε Αρχιναύαρχο.
Πηγη 

Αμερικανους Στρατιωτες απο την Βαση του Ιντσιρλίκ ετοιμαζεται να συλλαβει ο Σαλεμενος Σουλτανος....

Αντε να δουμε ποσο θα τον ανεχτουν οι Αμερικανοι ακομη....




Βαθαίνει το ρήγμα στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις και το μέλλον κρίνεται δυσοίωνο. Ο Ερντογάν έδωσε εντολή στο ελεγχόμενο πλέον από τον Σουλτάνο δικαστικό σύστημα, να συλλάβει Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στην Βάση του Ιντσιρλίκ. Πρόκειται για μία απίστευτη εξέλιξη.

Ο Γενικός Εισαγγελέας των Αδάνων θα τους αναγγείλει την κατηγορία της παροχής βοήθειας στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016! Μάλιστα έχουν ήδη διαρρεύσει και τα ονόματα αυτών που θα συλληφθούν. Πρόκειται για 11 άτομα όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τι σημαίνει αυτό πολύ απλά; Οτι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν ανελέητα την Τουρκία σε οικονομικό και όχι επίπεδο.

Αυτή υπόθεση βέβαια δυσκολεύει και την κατάσταση στο Αιγαίο. Ο ανεξέλεγκτος Ερντογάν είναι ικανός για όλα πλέον, ενώ όπως είναι κατανοητό πλέον, δυσκολεύει η κατάσταση και για τους Ελληνες αιχμαλώτους.
Πηγη 

Εμεινε στο σπιτι του με τον 88χρονο πατερα του, δεν το εγκατελειψε, σωθηκε με ενα κουβα νερο που εριξε πανω του.....

Μονο οι εθελοντες ειναι διπλα στους πυροπληκτους πια....
Πρωτη απουσα η κυβερνηση....
Κι οσο περναει ο καιρος και ξεχνεται το θεμα τοσο χειροτερα θα γινουν ολα...


Ο άνδρας, που σώθηκε από θαύμα, μίλησε στον ΣΚΑΪ και σημείωσε πως «Μόνο οι εθελοντές είναι δίπλα μας» στο Νέο Βουτζά.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φαίνεται η φωτιά να περνά κυριολεκτικά από πάνω του, με τον ίδιο να κάθεται κολημένος στον τοίχο του σπιτιού του.

«Πήγα να σώσω τα ζώα μου. Έχω γάτες, περιστέρια, χελώνες, κότες και χήνες», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν υπολόγισα όμως ότι η φωτιά θα έρθει τόσο γρήγορα. Μέσα σε δέκα λεπτά πέρασε και έκαψε τα πάντα. Είχα άγγελο γιατί πήγα στο πλάι του σπιτιού, έριξα ένα κουβά νερό πάνω μου και όταν άρχισα να καίγομαι, προσευχόμουν».


«Οι εθελοντές φέρνουν νερά και φαγητό, ενώ βοηθούν στον καθαρισμό. Κανένας άλλος. Δώδεκα εθελοντές με βοηθούσαν χθες να καθαρίσω το σπίτι μου», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η τύχη δεν ευνόησε μόνο τον ίδιο αλλά και την γυναίκα και το παιδί του που σώθηκαν απλά επειδή δεν άκουσαν τις οδηγίες των αστυνομικών, όπως υποστηρίζει. «Η γυναίκα μου σώθηκε γιατί δεν άκουσε τους αστυνομικούς που την έστελναν προς το Μάτι, θα είχε εγκλωβιστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Γκίκας δήλωσε ότι ο λόγος που δεν έφυγαν από το σπίτι ήταν επειδή ο 88χρονος πατέρας δεν ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι του.
Πηγη 

Καυσωνες στην .Ευρωπη.....Ρε σεις ξεπουλησατε και το Καλοκαιρι μας ;

Στο Σαββατοκύριακο που θα διανύσουμε η θερμοκρασία παντού αναμένεται να φτάσει σε ύψη ρεκόρ και σε κάποιες χώρες θα κτυπήσει τους 50 βαθμούς Κελσίου.




Αυτή η θερμοκρασία μπορεί να είναι σύνηθης σε μια χώρα όπως η Σαουδική Αραβία ή το Σουδάν ή το Τσαδ αλλά για την Ευρώπη είναι κάτι το εξωπραγματικό


Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που επερχόμενος καύσωνας έχει χαρακτηριστεί ως της «χιλιετίας»

Έτσι λοιπόν ακόμη και το απίστευτο πανευρωπαϊκό ρεκόρ των 48 βαθμών Κελσίου που κατέχει η Αθήνα από το 1977 κινδυνεύει από τις θερμοκρασίες που θα «χτυπήσουν» την Ισπανία και την Πορτογαλία μέχρι την Κυριακή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισπανίας εξέδωσε προειδοποίηση, στην οποία αναφέρει ότι ο καύσωνας στα νοτιοδυτικά θα είναι «ιδιαίτερα έντονος και θα έχει διάρκεια».

Στην Ελλάδα αντίθετα θα έχουμε βροχές και χαμηλότερες σχετικά θερμοκρασίες από άλλες χώρες, αλλά σύντομα το κύμα καύσωνα θα έρθει και εδώ και αυξάνονται οι ανησυχίες για μεγάλες πυρκαγιές.

Η πανευρωπαϊκή ιστοσελίδα Meteoalarm, η οποία παρέχει πληροφορίες για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, έχει ήδη εκδώσει «κόκκινη προειδοποίηση» που χαρακτηρίζει πολύ επικίνδυνη την κατάσταση για τις ανθρώπινες ζωές, για το μεγαλύτερο τμήμα της νότιας Πορτογαλίας και για την επαρχία Μπανταχόθ στην Ισπανία.

Το εθνικό ρεκόρ για την Πορτογαλία είναι 47,4 βαθμοί Κελσίου και καταγράφηκε το 2003 στην περιοχή Αλεντέχο στα νότια. Στην Ισπανία, το αντίστοιχο καταγράφηκε μόλις πέρυσι τον Ιούλιο και είναι 47,3.

Το Σάββατο εκτιμάται ότι θα είναι η θερμότερη ημέρα με μια πραγματικά μεγάλη πιθανότητα να καταρριφθούν τα ρεκό, ανακοίνωσε χθες η μετεωρολογική υπηρεσία Meteogroup, η οποία μάλιστα επισημαίνει την πιθανότητα κατά 40% να καταρριφθεί το ρεκόρ της Αθήνας των 48 βαθμών και κατά «25-30% πιθανότητα να καταρριφθεί το αντίστοιχο πανευρωπαϊκό ρεκόρ».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Πορτογαλίας ανέφερε ότι ακόμη και κατά τις νυχτερινές ώρες οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας αναμένεται να παραμείνουν στους 25 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Από τις αρχές του χρόνου, ο καιρός στην Πορτογαλία ήταν αρκετά δροσερός και υγρός σε σχέση με πολλά άλλα τμήματα της Ευρώπης, αλλά η κυβέρνηση έχει λάβει αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν οι φωτιές του 2017 που στοίχισαν τη ζωή σε 114 ανθρώπους.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εξέδωσε προειδοποίηση για «κατάσταση συναγερμού» αυξάνοντας τα επίπεδα της ετοιμότητας στην πυροσβεστική, την αστυνομία και την υπηρεσία πρώτων βοηθειών μέχρι τις 6 Αυγούστου. Επίσης απαγόρευσε στους πολίτες να ανάβουν φωτιές και περιόρισε την πρόσβαση στα δάση.

Επίσης η κυβέρνηση εγκαινίασε ένα σύστημα προειδοποίησης με γραπτό μήνυμα στο κινητό, το οποίο θα ενημερώνει τους πολίτες για τυχόν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Μετά την τραγωδία του περασμένου χρόνου, η οποία σημειώθηκε στη διάρκεια υπερβολικής ξηρασίας, η κυβέρνηση προσέλαβε εκατοντάδες επαγγελματίες πυροσβέστες και αύξησε δραματικά τους ελέγχους. Τον περασμένο χρόνο, οι πολύνεκρες πυρκαγιές είχαν οδηγήσει στην παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών.

Πλησίασε τους 40 βαθμούς η Γερμανία

Στη Γερμανία ο υδράργυρος εκτινάχθηκε στους 39,2 βαθμούς στην πόλη Μπέρνμπουργκ στα ανατολικά και μπορεί να ξεπεράσει το ιστορικό ρεκόρ των 40,3 βαθμών Κελσίου.

Λόγω του καύσωνα και της ανόδου της θερμοκρασίας, σε δύο από τα μεγαλύτερα ποτάμια της χώρας, τον Ρήνο και τον Έλβα, τα ψάρια πεθαίνουν από ασφυξία και οι Αρχές στο Αμβούργο διέταξαν να διοχετευτεί φρέσκο νερό σε αρκετές λίμνες, για να αυξηθούν τα ποσοστά οξυγόνου.

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα οι πολωνικές Αρχές απαγόρευσαν το κολύμπι σε πάνω από 50 παραλίες κατά μήκος των ακτών της χώρας στη Βαλτική, λόγω της ανάπτυξης τοξικών βακτηριδίων στην ασυνήθιστα ζεστή θάλασσα.

«Όχι μόνο η Ευρώπη, ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο στενάζει κάτω από το σφοδρό κύμα καύσωνα. Η κατάσταση όμως μπορεί να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο» αναφέρει, σε μακροσκελή ανάλυση για το κλίμα και τον καιρό στη Γερμανία και τη Bόρεια Ευρώπη, η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Ο Ιούνιος ήταν ο δεύτερος θερμότερος από την έναρξη της μέτρησης της θερμοκρασίας, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Προβλέψεων. Αν ληφθεί υπόψη ότι το 2018 είναι μια -λεγόμενη- χρονιά La Ni τότε πρόκειται ασφαλώς για τον θερμότερο Ιούνιο, διότι κατά την διάρκεια της La Ni, ο Ειρηνικός καταπίνει πολύ θερμότητα, οπότε η ατμόσφαιρα θερμαίνεται λιγότερο, ενώ κατά τη διάρκεια του El Ni, συμβαίνει το αντίθετο: η θερμότητα απελευθερώνεται – και η ατμόσφαιρα θερμαίνεται περισσότερο από ότι κανονικά. Αυτή η θερμή φάση θα μπορούσε να επιστρέψει το 2019, κατά τους μετεωρολόγους εμπειρογνώμονες. Και τότε, θα κάνει ακόμα πιο πολύ ζέστη» συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα.

Κατά τον Δρ. Πφίστερ, μετεωρολόγο του Πανεπιστημίου της Βέρνης «η ξηρασία του 1540 ξεπερνά κάθε άλλη γνωστή και έγινε σε μια εποχή κατά την οποία η επέμβαση του ανθρώπου στο κλίμα δεν έπαιζε αξιοσημείωτο ρόλο. Η μέση θερμοκρασία από τον Ατλαντικό έως την Ανατολική Ευρώπη και από τη Β. Γερμανία μέχρι τη Βόρεια Ιταλία κυμαινόταν από 5 έως 7 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο του 20ου αιώνα και έφτασε μέχρι τους 40°, προκαλώντας τεράστια ξηρασία. O καιρός εξελίσσεται σήμερα σε ανάλογη με το 1540 κατεύθυνση».

Ο Δρ. Πφίστερ είναι βέβαιος ότι «μια τέτοια μεγάλη ξηρασία θα επαναληφθεί σύντομα, σε ένα συνολικά όλο και πιο θερμό κόσμο. Και επειδή είναι πεπεισμένος γι’ αυτό κρούει, εδώ και χρόνια, τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο ενός τέτοιου ακραίου καιρικού φαινομένου, διότι οι συνέπειες θα ήταν μοιραίες: Πρώτα θα στερέψει το νερό και κατόπιν θα πέσει το ρεύμα. Κανείς δεν είναι έτοιμος για ένα τέτοιο σενάριο και οι Αρχές απλώς χαμογελούν για την προειδοποίησή του, ότι δηλαδή έρχεται ένα νέο 1540».

Ιταλία: Μέσα σε 11 χρόνια 24.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα κύματα καύσωνα

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε ο ιταλικός σύνδεσμος για την προστασία του περιβάλλοντος Legambiente, από το 2005 μέχρι το 2016 είκοσι τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις επιπτώσεις των κυμάτων καύσωνα που έπληξαν τη χώρα. Μόνο στη Ρώμη, τα θύματα, από το 2000, αγγίζουν τα 7.700. Τα στοιχεία προέρχονται, συνολικά, από 23 πόλεις της χώρας.

Ο σύνδεσμος τονίζει ότι οι κλιματολογικές αλλαγές γίνονται ιδιαίτερα αισθητές στα μεγάλα αστικά κέντρα, και για τον λόγο αυτό, χρειάζονται νέες πολιτικές και οικονομικοί πόροι, για την προσαρμογή σε ένα κλίμα που διαρκώς αλλάζει.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα προβλήματα για την υγεία των πολιτών αρχίζουν, όταν η θερμοκρασία, κατά τη διάρκεια της ημέρας παραμένει σε επίπεδο άνω των 35 βαθμών, και τη νύχτα των 25. Στις δε αστικές περιοχές, λόγω της ασφάλτου, του κλιματισμού και των αυτοκινήτων, η θερμοκρασία, το καλοκαίρι, μπορεί να αυξηθεί και κατά 4 με 5 βαθμούς.

Oι υπεύθυνοι του Legambiente ζητούν και ένα νέο συντονισμό των δημάρχων όλης της χώρας, για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου που δεν γνωρίζει προηγούμενο.

Παράλληλα, ένας κτηνοτρόφος επλήγη από κεραυνό και έχασε την ζωή του στην περιοχή Μπελούνο, της βόρειας Ιταλίας. Η χώρα, ιδίως στις κεντρικές και νότιες περιφέρειες, πλήττεται από καύσωνα με θερμοκρασία μέχρι και 40 βαθμούς. Στο Βορρά, όμως, σημειώθηκε και σειρά σφοδρών βροχοπτώσεων, οι οποίες προκάλεσαν πλημμύρες και εκκένωση τουριστών που βρίσκονταν σε εστιατόριο, στο ορεινό θέρετρο Κορτίνα Ντ΄Αμπέτσο.

Γαλλία

Στη Γαλλία, που «ψήνεται» εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι μετεωρολόγοι περιμένουν «σαραντάρια» που θα κρατήσουν ώς και το Σαββατοκύριακο: όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοσταθμοί ξεκίνησαν, με εντολή της υπουργού Υγείας Ανιές Μπιζέν, να μεταδίδουν υποχρεωτικά σειρά από προειδοποιητικά σποτάκια για τα μέσα προστασίας από την αφυδάτωση και τη θερμοπληξία, καθώς οι αρχές φοβούνται επανάληψη του καύσωνα του 2003, όταν πέθαναν συνολικά πάνω από 14.800 άνθρωποι, κυρίως από τις λεγόμενες «ευπαθείς ομάδες», όπως οι υπερήλικες, οι πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα, οι άστεγοι κ.ά.

Ανάλογη καμπάνια θα γίνει και στους δημοφιλέστερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Οι κλήσεις προς τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας από πολίτες άνω των 75 ετών διπλασιάστηκαν μέσα σε λίγες μέρες.

Οι θερμοκρασίες στη νοτιοανατολική Γαλλία κυμάνθηκαν μεταξύ 36 και 39 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France, η οποία διευκρίνισε πως τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η άνοδος των θερμοκρασιών στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Καύσωνας και σε Πολωνία και Βρετανία

Την περασμένη εβδομάδα οι πολωνικές Αρχές απαγόρευσαν το κολύμπι σε πάνω από 50 παραλίες κατά μήκος των ακτών της χώρας στη Βαλτική, λόγω της ανάπτυξης τοξικών βακτηριδίων στην ασυνήθιστα ζεστή θάλασσα.

Και στη Βρετανία αναμένεται να επιστρέψει ο καύσωνας, μετά την πρόσκαιρη υποχώρηση. Ενώ ο Βορράς αναμένεται να χτυπηθεί από βροχές, ο Βρετανικός νότος «φλερτάρει» με θερμοκραίες που θα αγγίξουν τους 35 βαθμούς.

Συνθήκες καύσωνα στην Ευρώπη μέχρι τον Οκτώβριο

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα σημειωθούν θερμοκρασίες πάνω από τις φυσιολογικές στο διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, δείχνουν οι προγνώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας The Weather Company.

«Οι συνθήκες ζεστού και ξηρού θέρους συνεχίσθηκαν τον Ιούλιο στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας/δυτικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας», δήλωσε ο Τοντ Κρόφορντ, ο επικεφαλής των μετεωρολόγων της υπηρεσίας. «Περιμένουμε ότι αυτό θα συνεχισθεί τον Αύγουστο, παρόλο που υπάρχουν τώρα μερικές ενδείξεις ότι η χαμηλή πίεση … μπορεί να δώσει τη θέση της σε υψηλότερες πιέσεις κάποια στιγμή τον Αύγουστο, κάτι που θα μειώσει τον κίνδυνο της ακραίας ζέστης τουλάχιστον στο δυτικό άκρο της Ευρώπης».

Η υπηρεσία The Weather Company, η οποία ανήκει στην IBM, παρέχει καιρικές προγνώσεις στους τομείς των εμπορευμάτων και της ενέργειας.

Αύγουστος:

Σκανδιναβία – Θερμότερη από το φυσιολογικό

Βρετανία – Θερμότερη από το φυσιολογικό

Βόρεια ηπειρωτική Ευρώπη – Θερμότερη από το φυσιολογικό

Νότια ηπειρωτική Ευρώπη – Θερμότερη από το φυσιολογικό, με εξαίρεση την Ιβηρική και το νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης

Σεπτέμβριος:

Σκανδιναβία – Θερμότερη από το φυσιολογικό

Βρετανία – Θερμότερη από το φυσιολογικό

Βόρεια ηπειρωτική Ευρώπη – Θερμότερη από το φυσιολογικό

Νότια ηπειρωτική Ευρώπη – Δροσερότερη από το φυσιολογικό, εκτός από την Ιβηρική και τη νοτιοανατολική Ευρώπη

Οκτώβριος:

Σκανδιναβία – Θερμότερη από το φυσιολογικό

Βρετανία – Θερμότερη από το φυσιολογικό

Βόρεια ηπειρωτική Ευρώπη – Θερμότερη από το φυσιολογικό

Νότια ηπειρωτική Ευρώπη – Δροσερότερη από το κανονικό στα νοτιοανατολικά· θερμότερη από το φυσιολογικό στα νοτιοδυτικά
Πηγη

Αρχισαν οι προεκλογικες προσληψεις. Προσλαμβανουν μεσω ΟΑΕΔ τα δικα τους παιδια στα HOT SPOT

Για οκτω μηνες....
Μεχρι τις επομενες εκλογες που θα γινουν την Ανοιξη...






Σε 1.618 θα φθάσουν οι προσλήψεις μέσω του ΟΑΕΔ σε Κέντρα Φιλοξενίας όπως προκύπτει από τη σχετική πρόσκληση του Οικονομίας.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι ή τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο κ.ά., που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία και την ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η δημιουργία απασχόλησης μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών σε Δήμους και υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών, βάσει του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107/Α’/09-05-2013) όπως ισχύει κάθε φορά.

Η δράση απευθύνεται σε άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, εξαιρουμένων εκείνων που έχουν συμμετάσχει στη Δημόσια Πρόσκληση 9/2017 του ΟΑΕΔ «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών – β΄κύκλος».

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα ανέλθουν σε 1.618 άτομα και θα τοποθετηθούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και σε συγκεκριμένες ειδικότητες οι οποίες θα προσδιοριστούν στη δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, στα σημεία εισροής προσφύγων που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα, δηλαδή στα «Hot Spots», αλλά και στους αντίστοιχους Δήμους των περιοχών αυτών. Περιοχές «Hot Spot» ενδεικτικά είναι οι παρακάτω:

i. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
ii. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
iii. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
iv. Περιφέρεια Ηπείρου
v. Περιφέρεια Θεσσαλίας
vi. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
vii. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
alfavita.gr

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμo ! ! !

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές.
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)




Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα, Σάββατο, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές.
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr




Πηγη

Βραζουν τα Βαλκανια! Μεγαλη Αλβανια θελουν οι Κατσαπλιαδες και κομματι απ τα Σκοπια λιγουρευονται....

Σκοπια , Πρεσεβο, Βορειο Κοσσοβο, Μαυροβουνιο, Ηπειρος.....
Ολα τα θελουν οι Αλβανοι....
Τι θα παρουν ; 
Δεν κανει να το γραψω....






Πρώτη φορά από το 2001, υπάρχει πάλι τέτοιο επίπεδο έντασης στα Βαλκάνια μεταξύ του αλβανικού και του σλαβικού στοιχείου αφού στα Σκόπια και συγκεκριμένα στο Κρούσεβο ακούστηκαν από το συγκεντρωμένο πλήθος συνθήματα κατά των Αλβανών όπως «Καλός Αλβανός είναι ο νεκρός Αλβανός» ενώπιον μάλιστα του προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, κατά την διάρκεια της τελετής της κατάθεσης στεφάνων

Η ένταση που προκλήθηκε στο Κρούσεβο θεωρείται ότι είναι αλληλένδετη με εκείνη που έχει ξεσπάσει στα όρια του Κοσόβου με την Σερβία αλλά και στο σερβικό Πρέσεβο το οποίο διαθέτει μεγάλη αλβανική κοινότητα ενώ το γεγονός ότι προκάλεσε την αντίδραση του αλβανικού ΥΠΕΞ δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι Σλάβοι Σκοπιανοί αν και δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Σέρβους, θεωρούν όμως ότι η μοίρα τους είναι κοινή με των υπόλοιπων σλαβικών λαών και επίσης ότι η «Μεγάλη Αλβανία» και το αλβανικό στοιχείο στα Βαλκάνια αποτελεί κοινό αντίπαλο

Δεδομένης αυτής της κατάστασης, το Υπουργείο της Αλβανίας «καταδίκασε τη ρητορική μίσους και τα ρατσιστικά συνθήματα» και τονίζει ότι «τέτοια περιστατικά που προκαλούν εθνοτικό μίσος πρέπει να απομονωθούν».

«Το Υπουργείο Εξωτερικών αποδοκιμάζει και καταδικάζει τη ρητορική μίσους και τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής εορτασμού του Ίλιντεν στο Κρούσεβο.

Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες μια μικρής ομάδας ανθρώπων οδηγείται από ακραία εθνικιστικά αισθήματα και ελπίζουμε ότι τέτοια περιστατικά που προκαλούν εθνοτικό μίσος θα απομονωθούν. Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τα αρμόδια όργανα να διερευνήσουν τους υποκινητές της βίας και να τους προσαγάγουν στη δικαιοσύνη.

Η Αλβανία και οι Αλβανοί ήταν και θα είναι μόνιμοι φίλοι της ‘Μακεδονίας’. Πιστεύουμε στις αξίες της συνύπαρξης, της αρμονίας και της συνεργασίας μεταξύ των πολιτών των χωρών μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Αλβανίας και αναμεταδίδει το «Βαλκανικό Περισκόπιο»

Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι μια σύγκρουση μεταξύ Σέρβων και Κοσοβάρων θα μεταδοθεί και στο εσωτερικό το Σκοπίων για έναν πολύ απλό λόγο.

Το Κόσοβο και συγκεκριμένα οι πυρήνες του UCK που εδράζουν εκεί αποτελούν απειλή για την ενότητα του κράτους των Σκοπίων. Το Τέτοβο κινδυνεύει ανα πάσα στιγμή να «απορροφηθεί» από το Κόσοβο όπως ακριβώς συμβαίνει και με την σερβική κοιλάδα του Πρέσεβο.

Άλλωστε οι Αμερικανοί για αυτό πίεσαν την ελληνική κυβέρνηση να εκχωρήσει την Μακεδονία στους Σκοπιανούς για να ενταχθούν άμεσα στο ΝΑΤΟ.

Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός στις αρχές χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικανικό παράγοντα λόγω της δυναμικής του και του αναθεωρητισμού του και της προοπτικής να διαλύσει χώρες και να αλλάξει σύνορα όπως και έγινε με την δεύτερη Γιουγκοσλαβία που αποτελούνταν από την Σερβία και το Μαυροβούνιο και εν τέλει με την αποκοπή του Κοσόβου από τον εθνικό σερβικό «κορμό».

Τώρα όμως τα αλβανικά σχέδια αποτελούν πρόβλημα για τις ΗΠΑ καθώς προχρούν πολύ πέρα από τα αμερικανικά συμφέροντα ενώ υποδαυλίζονται από την Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Το αυριανό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας στην Σερβία που συγκάλεσε για το πρωί ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξαιτίας της έντασης που δημιουργήθηκε στην Μητρόβιτσα και στο Πρέσεβο αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διότι μπορεί τελικά να ανάψει εκ νέου η «φλογα» των Βαλκανίων.

Οι φήμες κυρίως αλβανόγλωσσων ΜΜΕ, ότι αύριο οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο θα ανακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία της περιοχής, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Πρίστινα, πυροδότησε αντίστοιχες κινήσεις στο σερβικό Πρέσεβο από την πλευρά των αλβανόφωνων.

Ο αναπληρωτής ηγέτης του κόμματος LDK, Λούφτι Χαζίρι, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «εάν δεν ενταχθεί η Κοιλάδα του Πρέσεβο στο Κοσσυφοπέδιο, θα προκληθούν αναταραχές στα Βαλκάνια»

Όμως θα έχει και συνέχεια, η ένταση θα επεκταθεί σίγουρα και στο Τέτοβο, τώρα που ακόμα η χώρα των Σκοπίων δεν έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Οι αλβανόφωνοι έχουν την δική τους ατζέντα και αυτή είναι η ενοποίηση όλων των αλβανικών πληθυσμών με κάθε τρόπο.

Όπως φαίνεται όλοι τρέχουν να προλάβουν... όλους.
Πηγη 

Μπορουν οι ΗΠΑ να διαλυσουν την οικονομια της Τουρκιας και την Τουρκια, οπως ειχαν κανει με την Σοβιετικη Ενωση ;

Μαλλον μπορουν και θα το κανουν οταν πεισθουν οτι η Τουρκια φευγει απ την ομπρελα του ΝΑΤΟ..........





Η σύλληψη εδώ και έναμιση χρόνο του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον στην Τουρκία, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο Λευκό Οίκο.

Για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ο κληρικός έχει την ύψιστη προτεραιότητα, σημειώνει σε ανάλυσή της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Τώρα -σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα- η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε δύο Τούρκους υπουργούς.

Η Άγκυρα απάντησε αμέσως με τις δικές της κυρώσεις.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ απειλεί να κλιμακωθεί, όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο.

Εάν οι ΗΠΑ επεκτείνουν τις κυρώσεις τους, θα επηρεαστεί και η τουρκική οικονομία.

Οι αιτίες μπορεί να αναζητηθούν στην άτυπη συζήτηση μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ και του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές του μήνα, οι δύο είχαν συναντηθεί κατ’ ίδιαν.

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν εθεσε την υπόθεση του Εμπρού Εσκάν, ενός Τούρκου πολίτη που κρατείται στο Ισραήλ.

Κατηγορήθηκε ότι επιθυμούσε να μεταφέρει λαθραία χρήματα στη Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν υπήρξε μόνο ένας Τούρκος μεταφραστής. Δεν υπήρχε πρωτόκολλο.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, αυτό δεν είναι πλέον ασυνήθιστο: Επίσης, κατά τη συνάντηση μεταξύ του κ. Τραμπ και του Ρώσου Πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι, μόνο ένας διερμηνέας ήταν στην αίθουσα, κανένας άλλος.

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει κανένα αρχείο της συζήτησης μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών.

Αλλά αργότερα, το προσωπικό του Λευκού Οίκου πληροφόρησε τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Ντ. Τραμπ ήθελε να βοηθήσει τον Ερντογάν στην υπόθεση Εζκάν.

Ακριβώς μία μέρα μετά ακολούθησε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Τραμπ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την υπόθεση Εζκάν με αποτέλεσμα να αφεθεί να επιστρέψει στην Τουρκία.

Η Washington Post ανέφερε μετά την απελευθέρωση του Εζκάν ότι υπήρξε συμφωνία: Εζκάν αντί Μπράνσον. Ο Μπράνσον συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016.

Λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση του Εζκάν, ο Μπράνσον βγήκε από τη φυλακή, αλλά έκτοτε είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μία ημέρα μετά την απελευθέρωση, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε:

«Η αναφορά ότι η απελευθέρωση του Εζκάν συνδέεται με χάρη στον Μπράνσον είναι αβάσιμη και όχι πραγματική».

Ηταν μπλόφα; Ναι και όχι. Πιθανώς η Τουρκία να ζητεί κάτι περισσότερο από την ανταλλαγή Εζκάν και Μπράνσον.

Η Τουρκία ζητάει τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει εξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τουρκική ηγεσία και σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός τον κατηγορούν για την απόπειρα πραξικοπήματος πριν από δύο χρόνια, κατά την οποία σκοτώθηκαν 251 άτομα.

Από τότε η Τουρκία ζητάει την έκδοσή του.

Όταν η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον, ο οποίος κρατείται στην Τουρκία, ο Ερντογάν είπε: «Έχετε και εσείς έναν πάστορα».

Γιατί επιβλήθηκαν ξαφνικά κυρώσεις σε δύο Τούρκους υπουργούς, τον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλχάμιτ Γκιουλ και τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σάιλου;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Αμερικανοί ανέμεναν ότι ο Μπράνσον θα απελευθερωθεί και θα μπορέσει να ταξιδέψει πίσω στις ΗΠΑ.

Δεδομένου ότι δεν έχει συμβεί αυτό, ο Τραμπ βρίσκεται τώρα υπό μεγάλη πίεση.

Οι σχετικά χαλαρές κυρώσεις, οι οποίες απλώς «παγώνουν» τα διεθνή περιουσιακά στοιχεία των δύο Τούρκων υπουργών, θα μπορούσαν συνεπώς να είναι μόνο η αρχή.

Εάν οι κυρώσεις των ΗΠΑ επεκταθούν ενάντια στην Τουρκία, η οικονομία της χώρας απειλείται με οξεία κρίση.

Επειδή η τουρκική οικονομική άνθηση έχει ημερομηνία λήξης.

Τα προγράμματα οικονομικής τόνωσης των τελευταίων ετών, που χρηματοδοτούνται με πολλά δάνεια, πρόκειται να λήξουν.

Ως εκ τούτου, η τουρκική οικονομία απειλείται σύντομα με αστάθεια, με καταστροφικές συνέπειες.

Εάν η οικονομική ισχύς επιβραδυνθεί καθώς οι τιμές στη χώρα συνεχίζουν να αυξάνονται, θα μπορούσε γρήγορα να προκληθεί ο λεγόμενος στασιμοπληθωρισμός -η οικονομία παραμένει στάσιμη και ο πληθωρισμός επιταχύνεται.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ έχει ήδη εκπονήσει νομοσχέδιο την περασμένη εβδομάδα που δεν θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να υποστηρίξουν ένα διεθνές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για την Τουρκία.

Έτσι, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιταχύνουν τη αποσταθεροποίηση της τουρκικής οικονομίας σε χρόνο μηδέν.
Πηγη 

Αυτονομια οι Σερβοι του Βορειου Κοσσοβου και σε πολεμικη ετοιμοτητα βρισκονται οι Στρατιωτικες δυναμεις Σερβων και Ρωσσων

Καποτε οι Αλβανοκοσσοβαροι γλυτωσαν με τις πλατες της ΗΠΑ και της ΕΕ.....
Κι αυτο γιατι η Ρωσσια ηταν υπο διαλυση....
Σημερα η Ρωσσια ειναι πανισχυρη, αποδειχθηκε οτι δεν πουλα τους συμμαχους της και η ΗΠΑ οσο και η ΕΕ δεν δειχνουν διαθεση να εμπλακουν .....






Ανακηρύσσουν αυτονομία οι Σέρβοι του Κοσόβου – Σε πολεμική ετοιμότητα οι δυνάμεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ-Σερβίας
Προς ανακήρυξη αυτονομίας οδεύουν οι Σέρβοι του Κοσόβου σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανόφωνων ΜΜΕ. Όπως έχουμε αναφέρει αλλάζει ο χάρτης των Βαλκανίων πλέον με τον διαμελισμό του Κοσόβου προ τον πυλών.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συγκάλεσε για αύριο το πρωί ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξαιτίας της έντασης που δημιουργήθηκε στο Κόσοβο. Οι φήμες και οι πληροφορίες, κυρίως αλβανόγλωσσων ΜΜΕ, ότι αύριο οι Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο θα ανακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία της περιοχής, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Πρίστινα.

Ο πρωθυπουργός Ράμους Χαραντινάι συγκάλεσε συνεδρίαση των διοικητών των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ παρατηρείται και κινητικότητα από την πλευρά της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης (KFOR). Σημειώνεται ότι αύριο λήγει η προθεσμία που είχε δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Πρίστινα για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες σύστασης της Ένωσης Σερβικών Δήμων. Τις τελευταίες ημέρες πολλά σερβικά, εθνικιστικά, ΜΜΕ παρουσίαζαν την 4η Αυγούστου ως ημερομηνία όπου οι Σέρβοι- αν δεν συσταθεί η Ένωση Σερβικών Δήμων- θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν την τύχη στα χέρια τους. Όλα αυτά προκάλεσαν κλίμα έντασης και αβεβαιότητας για το τι θα ακολουθήσει αύριο.

Ο Ράμους Χαραντινάι, προκειμένου να αποτρέψει μονομερείς ενέργειες από την πλευρά των Σέρβων, προειδοποίησε ότι θα παταχθεί κάθε παράνομη πράξη. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι προετοιμάζεται κάτι. Παρ’ όλα αυτά, διέταξα αυξημένη ετοιμότητα των δυνάμεων ασφαλείας» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ράμους Χαραντινάι, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, με ανοιχτή επιστολή του προς τους Σέρβους του Κοσόβου, ζητάει να επιδείξουν σύνεση, να διατηρήσουν την ηρεμία στις πόλεις τους και να μην απαντούν σε προβοκάτσιες των Αλβανών. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς υπόσχεται ότι η Σερβία δεν θα αφήσει αβοήθητους τους Σέρβους. «Η Σερβία είναι έτοιμη σήμερα να εκπληρώσει τη δέσμευσή της απέναντί σας, να προστατεύσει τη ζωή σας και την ειρήνη, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Όσο είμαι εγώ επικεφαλής στη Σερβία δεν θα επιτρέψουμε οργανωμένη βία εναντίον Σέρβων, ούτε διώξεις. Νέα «καταιγίδα» (σ.σ. Κωδική ονομασία της στρατιωτικής επιχείρησης των Κροατών στην Κράινα το 1995) στο Κόσοβο, δεν πρόκειται να συμβεί» αναφέρει στην επιστολή προς τον σερβικό λαό του Κοσόβου, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η ένταση στο Κόσοβο ενισχύθηκε και εξαιτίας της αναγγελίας από τα Τίρανα για κατάργηση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Λάδι στη φωτιά έριξαν επίσης και οι δηλώσεις, σήμερα, του προέδρου του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι, ότι στο διάλογο με το Βελιγράδι, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ε.Ε. στις Βρυξέλες, θα θέσει και το θέμα της προσάρτησης στο Κόσοβο της κοιλάδας του Πρέσεβο, στη νότια Σερβία, όπου πλειοψηφεί ο αλβανικός πληθυσμός.

KFOR: «Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε όταν χρειαστεί»

Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπαρνάμπιτς σχολιάζοντας την πρόοδο των συνομιλιών μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση είναι πιο ανοικτή και ακούει τη στάση της Σερβίας όσον αφορά το θέμα του Κοσσυφοπεδίου.

«Τώρα έχω την εντύπωση ότι έχουμε έναν συνομιλητή ο οποίος είναι πρόθυμος να μας ακούσει, πολλές φορές είχα την εντύπωση στη σύντομη πολιτική μου εμπειρία, ότι έχω έναν συνομιλητή που δεν ήταν πρόθυμος να μας ακούσει, ήταν σαν να μιλούσαμε σε τοίχο. Τώρα, έχουμε μια διοίκηση που φαίνεται να είναι ανοιχτή για να μας ακούσει και αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή για εμάς», είπε η Άνα Μπαρνάμπιτς.

Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός ναύαρχος, Τζέιμς Φόγκο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κοσσυφοπέδιο διαβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες της Συμμαχίας είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε κατάσταση σε περίπτωση ενδεχόμενης κλιμάκωσης, αναφέρει το echedoros.

«Κάθε φορά που συζητιούνται πολιτικές αντιθέσεις στα προβλήματα των Βαλκανίων, υπάρχει πιθανότητα αναταραχής. Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική στιγμή, ότι υπάρχουν πολλές συζητήσεις για τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, στο διάλογο μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου.

Σε μια δημοκρατία, δεν συμφωνούν όλοι, μερικοί άνθρωποι εκφράζουν τις διαφορές τους στους δρόμους, θα ήθελα να τους συστήσω να μην το πράξουν, ή αν το κάνουν, όπως σε κάθε πολιτισμένη δημοκρατία, θα πρέπει να γίνει ειρηνικά», δήλωσε ο Τζέιμς Φόγκο, Διοικητής της Κοινής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νάπολη.
Πηγη 

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ετοιμο το Τουρκικο γεωτρυπανο, βρηκαν ευκαιρια και θα βγουν στο Αιγαιο. Οι Αλητες που μας κυβερνουν τι θα κανουν ;

Τετοια ευκαιρια, σαν τωρα, δεν θα βρουν ξανα οι Τουρκοι, για να επιβαλουν τα θελω τους στο Αιγαιο.........
Η Ελλαδα ακυβερνητη....
Η Αμερικη ανικανη να κανει κατι...


Όλα έτοιμα στο λιμάνι της Αττάλειας: Ο Ελληνισμός θα ζήσει τον πιο «θερμό» Αύγουστο – Και χωρίς δυνατότητα μεσολάβησης ΗΠΑ…

Έκλεισαν όλες οι υπεργολαβίες, στο γεωτρύπανο μεταφορτώθηκαν τα απαραίτητα υλικά για το στάδιο έναρξης της γεώτρησης και η ΤΡΑΟ ενοικίασε ελικόπτερα για τις έρευνές της στη Μεσόγειο. Επιβεβαιώνονται όλες οι εκτιμήσεις για επικείμενη τουρκική γεώτρηση μέσα στον Αύγουστο, καθώς με βοήθεια Αζερμπαϊτζάν όλα σχεδόν είναι έτοιμα στο λιμάνι της Αττάλειας.

Ο Ελληνισμός αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του.

Συνεπώς, Ελλάδα και Κύπρος οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια σε επεισόδιο με την Τουρκία. Θα αρκεστεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν απλά σε τουρκική γεώτρηση; Φυσικά και όχι. Θα πρέπει να ακυρώσει όλους τους ενεργειακούς σχεδιασμούς Ελλάδας και Κύπρου. Και πως θα το καταφέρει αυτό; Μόνο με επίθεση σε κομβικά σημεία…

Η Τουρκία και ο Ρ.Τ.Ερντογάν προσωπικά, θα κάνουν τα πάντα για να μην χάσουν το τρένο της Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε διαφορετική περίπτωση θα ανατραπούν οι ευρύτεροι στρατηγικοί σχεδιασμοί της Άγκυρας, που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του ρόλου της και στην ανάδειξη της ως περιφερειακή Υπερδύναμη.

Επιπλέον, μέχρι και την πρώτη τουρκική γεώτρηση, θα υπάρξουν αντίποινα της Τουρκίας στις ΗΠΑ και απάντηση της Ουάσινγκτον στην Αγκυρα με νέες κυρώσεις. Συνεπώς, το σπιράλ θανάτου των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων θα επηρεάσει καταλυτικά την έκβαση της ελληνοτουρκικής διαμάχης σε Αιγαίο-ΑΟΖ.

Αυτή την φορά δεν θα υπάρχει κανείς στην τουρκική πλευρά που θα απαντήσει σε ενδεχόμενη διαμεσολάβηση από πλευράς ΗΠΑ.

Συνεπώς, Ελλάδα και Κύπρος μπαίνουν σε πολύ «θερμή» περίοδο.

Ολες οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κίνηση του γεωτρύπανου προς το σημείο της πρώτης γεώτρησης αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του δεύτερου δεκαπενθήμερου του μήνα και το γεωτρητικό έργο τις πρώτες μέρες Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία του «Φιλελεύθερου», η βάση των γεωτρήσεων θα είναι το λιμάνι της Αττάλειας, όπου βρίσκεται δεμένο από τις αρχές Ιουνίου το τουρκικό γεωτρύπανο.

Η πρώτη γεώτρηση, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, θα γίνει στα ανοικτά του κόλπου της Αττάλειας και είναι απομακρυσμένο για την ώρα, χωρίς όμως να αποκλείεται, το ενδεχόμενο προσβολής της κυπριακής ΑΟΖ σε αυτό το στάδιο, αλλά πρέπει να αναμένεται σε επόμενο στάδιο.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο «Φ», τα συμβόλαια σειράς υπεργολαβιών που υπογράφτηκαν για υποστήριξη των γεωτρήσεων με βάση το λιμάνι της Αττάλειας, για τη Μεσόγειο, έχουν διετή διάρκεια.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο στο γεωτρύπανο μεταφορτώθηκαν από, υπό ολλανδική σημαία, πλοίο τα απαραίτητα υλικά για το στάδιο έναρξης της γεώτρησης.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει ο εφοδιασμός με καύσιμα, αλλά και να εκδοθεί η σχετική Navtex που θα προσδιορίσει το ακριβές σημείο και τη διάρκεια της πρώτης γεώτρησης.

Τυπικά την επιχειρησιακή διαχείριση των δύο πρώτων γεωτρήσεων την έχει η Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ), στην πράξη όμως τον επιχειρησιακό και τεχνικό έλεγχο θα έχει η Azeri Driling Company, με έδρα το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν (Ακούσατε τον λαλίστατο Κοτζιά να λέει κάτι γι αυτό;)

Πρόκειται για εταιρεία που ιδρύθηκε το 1986 με εξειδίκευση σε γεωτρήσεις, με μετόχους κατά 35% την κρατική SOCAR του Αζερμπαϊτζάν, την επίσης κατά 35% εγγεγραμμένη στον Παναμά Target Petroleum Azerbaijan Corporation και κατά 30% την εγγεγραμμένη στη Σκωτία First Drilling Limited.

Ένα σημαντικό ποσοστό των τεχνικών στελεχών της Azeri Driling είναι Τούρκοι και άλλοι απόφοιτοι τουρκικών τεχνικών πανεπιστημίων. Από τα στελέχη αυτά σχηματίστηκε η ομάδα που ανέλαβε τη διαχείριση του γεωτρύπανου, με το προσωπικό του πλοίου να προέρχεται κυρίως από την ΤΡΑΟ.

Η ΤΡΑΟ ενοικιάζει ελικόπτερα για τις έρευνές της στη Μεσόγειο
Ταυτόχρονα, στην ενοικίαση δύο ελικοπτέρων προχώρησε η κρατική εταιρεία Πετρελαίων, γνωστή ως ΤΡΑΟ, της Τουρκίας, για να συνδράμουν στις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

Τα ελικόπτερα προορίζονται για παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης, καθώς και μεταφορά προσωπικού από και προς το πλοίο-γεωτρύπανο που ενεργεί στην περιοχή της Μεσογείου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο DHA, το τελευταίο διάστημα τα νερά της Μεσογείου έχουν «ζεσταθεί’ από τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου και για τον λόγο αυτό η ΤΡΑΟ δίνει μεγάλη σημασία στις δραστηριότητες που διεξάγονται στην περιοχή.

Η μίσθωση των ιταλικών ελικοπτέρων τύπου AW139 είναι για δύο χρόνια και θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους στο τέλος Αυγούστου.

Είναι εννιαθέσια και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 15 θέσεις.

Τα ΑW139 ελικόπτερα είναι ειδικά για να προσγειώνονται και απογειώνονται από πλοία-πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για έρευνες ενεργειακών πηγών. Το μέγιστο ταχύτητάς τους είναι 301 χλμ. την ώρα και η εμβέλειά τους 1061 χλμ.

Τέλος, στην περιοχή βρίσκεται και το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» .

Η σύντομη παρουσία του σκάφους ενδέχεται να συνδέεται με τεχνικές εργασίες, πρωτίστως, όμως, αυτή η κίνηση έχει σχέση με την τακτική που υιοθετεί η Άγκυρα. Την τακτική της επιβολής τετελεσμένων μέσα από την πρόκληση εντάσεων και κρίσεων.

Η κάθοδος του «Μπαρμπαρός» στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου πραγματοποιείται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, με την αποστολή της κ. Τζέιν Χολ Λουτ, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών.
Πηγη

Ψηφισαν τον <ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ>, τον εκαναν δημαρχο, τους εκαψε ζωντανους, και τωρα σκουζουν να αφησει την καρεκλα του......

Περιμενουν ο Καρεκλοκενταυρος να αφησει την καρεκλα;
Περιμενουν να δειξει συναισθημα ευθυνης ο αναισθητος και να παραιτηθει; 
Πολυ φοβαμαι οτι θα περιμενουν ως τον Μαιο και θα βρεθουν και καποιοι 
να τον ξαναψηφισουν....






Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΜΕ 23 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ! ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ! «Π@@ΣΤΗ, Γ@@#ΜΕΝΕ, ΘΑ ΣΟΥ Γ@Μ#Σ@ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΗΤΗ! ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΨΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ!» – ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΛΟΜΠΗΘΡΟΞΥΛΟ!

23 σύμβουλοι ζητούν την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα – Σφοδρό κατηγορώ εναντίον του από την αντιπολίτευση: «Δεν ήρθε για να φτιάξει, ήρθε γιατί ήταν τελειωμένος από παντού»

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του δημάρχου Μαραθώνα – Νέας Μάκρης Ηλία Ψινάκη έχουν εξαπολύσει οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν λάβει έως τώρα το λόγο στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης με αντικείμενο την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητείται η παραίτηση Ψινάκη.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι στηλίτευσαν τη στάση του Ηλία Ψινάκη, επισήμαναν ότι η παραίτηση δεν ζητείται για να ξεπλυθούν οι ευθύνες, ενώ καταγγέλθηκε και η ακύρωση της παράστασης της Αντιγόνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε χαμός στο δημοτικό συμβούλιο και το μπινελίκι έπεφτε σαν βροχή. «Π@@στη, μ@λ@κ@, θα σου γ#@@#σω ότι έχεις και δεν έχεις, @@@ρχιδι@, δεν κάνατε τίποτα» ήταν μερικές από τις εκφράσεις που αντήλλαξαν μεταξύ τους οι δημοτικοί συμβουλοι. Λίγο έλειψε να πέσει και ξύλο.
«Μετά από 4 χρόνια διοίκησης του ανίκανου δημάρχου, το συμβούλιο καλείται να αποφασίσει να φύγει η πολιτική χολέρα Ψινάκης και το συμβούλιο πρέπει να τον αποπέμψει», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηγιαννάκης. Ο ίδιος συνέχισε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι «αυτός ο κύριος δεν ήρθε για να φτιάξει, ήρθε γιατί ήταν τελειωμένος από παντού και νόμιζε ότι θα βρει βλάχους να κάνει ό,τι θέλει. γελοιποιεί τον ιστορικό τόπο. Απέδειξε ότι όχι ως δήμαρχος, αλλά ως άνθρωπος δεν αξίζει. Επιδίωξε δια του δήμου να ανέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όπου ακούν Ψινάκη πρέπει να φεύγουν», είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει απόντος του Ηλία Ψινάκη. Αλλοι δημοτικοί σύμβουλοι επισήμαναν ότι ο δήμαρχος ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του, αλλά «ψυχές δεν χρεώνουμε στους ανθρώπους», ενώ τονίσθηκε ότι ο δήμος πρέπει να μείνει δίπλα στους ανθρώπους που τον χρειάζονται αφού «ο δήμος έχει καταρρεύσει», με ολέθριες συνέπειες. Όπως ειπώθηκε υπάλληλοι παραιτούνται, υπηρεσίες πλέον είναι ακέφαλες λόγω των παραιτήσεων, που «βοηθούν μόνο το πολιτικό μέλλον αυτών που παραιτούνται». Δημοτικός σύμβουλος αναρωτήθηκε τί θα γίνει αν ο Ψινάκης δεν παραιτηθεί; Θα καταρρεύσουν όλα;, αναρωτήθηκε.

Παίρνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σόμογλου, είπε μεταξύ άλλων για τον δήμαρχο Μαραθώνα: «Ακόμη και σήμερα σκηνοθετεί τον εαυτό του Αυτό το ανδρείκελο είχε το θράσος να αναρτά προσωπική του δήλωση στα σοσιαλ μίντια και ν κάνει λόγο για συμπαραστάση. Μπορώ να του χρεώσω την παντελη έλλειψη σεβασμού σστους ανθρώπους που χάθηκαν ».

Ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γεωργάτος είπε πως «η απαίτηση είναι αύριο το πρωί κιόλας να τον στείλουν στο καμένο του σπίτι μια ώρα αρχύτερα» και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτός ο Δήμος θα έφτανε σε αυτή τη κατάντια. Λειτουργεί μόνο με τη προσπάθεια των δημοτικών υπαλλήλων. Υπέγραψα και εγώ για την παραίτηση του δημάρχου γιατί αυτός ο δήμαρχος δεν πόνεσε ποτέ αυτόν τον τόπο».
Η δημοτική σύμβουλος κ.Ρίζου περιέγραψε τον Ηλία Ψινάκη ως εκβιαστικό, απειλητικό και απόλυτο, ενώ εξέφρασε την αμφιβολία της ότι θα παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι η επόμενη μέρα στο δήμο απαιτεί συναίνεση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η συνεργασία της μαζί του ήταν ανύπαρκτη, ενώ πρόσθεσε: «Μας διέλυσε εξαρχής ασχολούμενος μόνο με την ίντριγκα που ήταν η δεύτερη φύση του».
Πηγη 

Παραιτηθηκε ο Τοσκας! Και; Καποιοι πανηγυριζουν, λες και θα βρεθει σωστος αντικαταστατης μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτηθηκε ; 
Να φυγει και να μην ξαναγυρισει ο αχρηστος.....
Κι αφου παραιτηθηκε, ποιος θα αναλαβει; 
Καλυτερος, η χειροτερος;
Συριζαιος και καλος, υπαρχει; 
Σημασια εχει να φυγει ο ΣΥΡΙΖΑ....
Και περισσοτερη σημασια εχει, να βρεθει πατριωτης να μας κυβερνησει....
Μην πιστευετε, οτι επειδη λεμε να φυγει ο ΣΥΡΙΖΑ οτι περιμενουμε να μας σωσει ο Μητσοτακης..............
Μια απ τα ιδια ειναι κι αυτος.....
Απ την Σκυλα στην Χαρυβδη θα παμε.....
Αν δεν ξυπνησουν οι Ελληνες να μαυρισουν ολους τους νυν τριακοσιους ελπιδα δεν υπαρχει !

Γιατι μονο οι Συριοι που βρισκονται στην Ελλαδα, δεν θελουν να γυρισουν στην χωρα τους;

Μηπως δεν ειναι προσφυγες; 
Μηπως ειναι λιποτακτες; 
Μηπως ειναι Τζιχαντιστες και τρομοκρατες; 



Tα 1,7 εκατομμύρια φθάνουν οι Σύριοι πρόσφυγες που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην χώρα τους, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπoυργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, επικαλούμενη στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η Μαρία Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι οι πρόσφυγες που θέλουν να γυρίσουν στη Συρία προέρχονται από οκτώ χώρες: Βραζιλία, Γερμανία, Δανία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ, Λίβανο και Τουρκία.

Η Ζαχάροβα είπε ότι σε 45 χώρες έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 6,8 εκατομμύρια πρόσφυγες εκ των οποίων τα 2 εκατ. είναι γυναίκες και τα 3,5 εκατ. παιδιά.. Στην Τουρκία ζουν περισσότεροι από 3,5 εκατ. πρόσφυγες, στον Λίβανο 975 χιλιάδες και στην Ιορδανία 566 χιλιάδες.


Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην χώρα τους, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις κυβερνήσεις των ξένων χωρών, που έχουν δεχθεί Σύρους πρόσφυγες, ώστε να έχουν ακριβή πληροφόρηση για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην κάθε χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου που είναι αρμόδιος για την Συρία, ο Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν επισκέφθηκαν την Συρία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία. Κύριο θέμα των επισκέψεων αυτών ήταν οι Σύροι πρόσφυγες. Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS ο Λαβρέντιεφ, η Ρωσία πρότεινε στην Τουρκία να εκπονήσουν από κοινού ένα σχέδιο για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους.
πηγη 

Ετοιμαζονται να αποφυλακισουν τον Κουφοντινα;

Και τωρα που η προσοχη του κοσμου ειναι στραμενη αλλου.....
Τωρα που το θεμα Κουφοντινα περασε στα ψιλα....
Τωρα ετοιμαζουν, τα της αποφυλακισεως του !




Στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας μεταφέρθηκε ο Δ. Κουφοντίνας: Σε δύο χρόνια μπορεί να αποφυλακιστεί- Μητσοτάκης: Τον μετέφεραν στα μουλωχτά

Στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στο Βόλο μεταφέρθηκε ο εκτελεστής της «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.Κ. @atsipras ,την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί & οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα,κυνισμό & συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι αγροτικές φυλακές αποτελούν ανοικτά και όχι κλειστά καταστήματα κράτησης γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές εργασίες όπως η συγκομιδή πορτοκαλιών, ελιών ενώ φροντίζουν ακόμα και χοιροστάσια.

Αυτό το γεγονός σημαίνει πως κάθε ημέρα κράτησης στη συγκεκριμένη φυλακή, μετρά τουλάχιστον διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα τωρινά δεδομένα,  σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα είναι δυνατή η αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε σχέση με το καθεστώς των αδειών, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν διαφέρει από τις κλειστές φυλακές.
Πηγη 

Ολοι φταινε για την φωτια εκτος απο την κυβερνηση κυριε Παπαδημουλη; Παραιτηθειτε να σωσετε την Ελλαδα ρε γ@μωτο !

Εχουν γαντζωθει στις καρεκλες τους .....
Αυτες ειναι τα ιδανικα τους και οι ιδεολογιες τους !




Συνεχίζει την εξοργιστική αποποίηση των ευθυνών της η κυβέρνηση για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Πιστός στην κυβερνητική γραμμή ότι για τους νεκρούς φταίνε τα αυθαίρετα και όχι οι αβλεψίες, λάθη και παραλήψεις των αρμοδίων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης συμφωνεί με το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Εφημερίδα των Συντακτών» το οποίο έχει τίτλο «Οι παρανομίες στο ακίνητο με τους 27 νεκρούς».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, το οποίο αναδημοσιεύει το συριζαϊκό σάιτ Left, τέσσερις παρανομίες έχουν εντοπιστεί στο παραθαλάσσιο ακίνητο στο Μάτι, όπου εγκλωβίστηκαν και βρήκαν τον θάνατο 27 άτομα, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Εχει κατασκευαστεί παράνομα μάντρα, παρά το γεγονός ότι, με βάση το άρθρο 23 του νόμου 1338/1983, απαγορεύεται ρητά η περίφραξη σε ακίνητα που βρίσκονται σε ζώνη βάθους 500 μέτρων από την ακτή στις εκτός σχεδίου περιοχές. Με την ίδια διάταξη, οι μάντρες χαρακτηρίζονται αυθαίρετες και κατεδαφίζονται.

Μέσα στο ίδιο οικόπεδο έχουν εντοπιστεί τρία αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία δεν έχουν νομιμοποιηθεί με κάποιον από τους οκτώ νόμους που έχουν θεσπιστεί από το 1977.

Με πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου, το ακίνητο βρίσκεται μέσα σε δημόσια δασική έκταση. Αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Με βάση το προεδρικό διάταγμα της 3ης Μαρτίου 2003 για τους εκτός σχεδίου οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, που φτάνει ώς τις ακτές του Ευβοϊκού, το μοιραίο ακίνητο βρίσκεται σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων.

Το οικόπεδο βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού ύψους περίπου έξι μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και για να φτάσει κάποιος στη μικρή αμμουδιά που υπάρχει από κάτω πρέπει να κατέβει τα σκαλιά που έχουν κατασκευαστεί από χρόνια», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα.
Πηγη 

Εξαυλωθηκαν και πεθαναν ακαριαια στην φωτια στο οικοπεδο του Θανατου, λεει ο Ιατροδικαστης Μπογιοκας

Η ελευση της φωτιας ηταν χειροτερη απο βομβα ΝΑΠΑΛΜ...
Οι θερμοκτασιες που αναπτυχθηκαν ηταν τεραστιες...




Συγκλονίζει η μαρτυρία του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα για τα θύματα στο οικόπεδο του θανάτου στο Μάτι
Τα συγκλονιστικά περιστατικά από τη φωτιά στο Μάτι που κλήθηκε να διαχειριστεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας.

Όπως είπε «το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμμένοι και αποτεφρωμένοι».

Κατά τη δική του εκτίμηση και με βάση όσα άκουσε από τους πυροσβέστες η κατάσταση των σορών ήταν τέτοια που σημαίνει ότι «μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά τόπους πρέπει να αυξήθηκε φοβερά η θερμοκρασία».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο οικόπεδο του θανάτου στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τα 26 άτομα που βρέθηκαν αγκαλιασμένα ο κ. Μπογιόκας είπε ότι «εκεί που ήταν μαζεμένα τα 26 άτομα πρέπει να αναπτύχθηκαν φοβερές θερμοκρασίες γιατί βρήκαμε οστά μέχρι αποτεφρωμένα. Για να γίνει αυτό με τους στροβιλισμούς που εγκλωβίζει την καύση πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς. Η εικόνα που είδαμε είναι αναμενόμενη για έναν άνθρωπο που καίγεται για δύο ώρες π.χ. σε μια αποθήκη μέχρι να σβήσει η πυροσβεστική, εκεί ήταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τους εξαΰλωσαν. Έχασαν αμέσα τις αισθήσεις τους και τη ζωή τους» κατέληξε για το θέμα ο κ. Μπογιόκας

Αναφερόμενος, τέλος, στη διαδικασία ταυτοποίησης παρατήρησε ότι σε μια φωτιά όπως αυτή στο Μάτι «δεν είναι εύκολο να ταυτοποιήσεις τόσα πτώματα. Στο (σ.σ. αεροπορικό δυστύχημα του) "Ήλιος" είχαμε κατάλογο επιβατών».
Πηγη

Πηγαν να διαμαρτυθουν για τα δικαιωματα των Γαιδουριων οι φιλοζωοι στην Σαντορινη, τους πηραν στο κυνηγι και τους πλακωσαν στο ξυλο

Τους πλακωσαν στο ξυλο λενε....
Δεν τους λυπηθηκαν....





Η επεισοδιακή διαμαρτυρία των φιλόζωων στη Σαντορίνη έγινε στις 27 Ιουλίου και πλέον οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου. Η βρετανική Daily Mail επιχειρεί να αναδείξει, όπως γράφει, την αθέατη όψη του κοσμοπολίτικου νησιού, «εκεί όπου τα γαϊδουράκια βασανίζονται από τους αγωγιάτες». Στο βίντεο που ανήρτησαν στο λογαριασμό της οργάνωσης στο Facebook και αναπαράγει η βρετανική εφημερίδα, διακρίνεται ένας από τους ιδιοκτήτες να κυνηγά τους διαδηλωτές στα στενά καλντερίμια της πρωτεύουσας της Σαντορίνης, να αρπάζει τα πλακάτ και να τους βρίζει εκστομίζοντας απειλές.

«Με έχουν ξαναδείρει στο παρελθόν, αλλά ποτέ κατ’ αυτόν τον τρόπο», είπε η 42χρονη Μαρία Σκούρτα, επικεφαλής του τμήματος της οργάνωσης στην Αθήνα. «Όταν αρχίσαμε να κατεβαίνουμε τα σκαλοπάτια άρχισαν να μας κοροϊδεύουν. Στην αρχή δεν ήταν βίαιοι, απλώς μας κορόιδευαν. Συνεχίσαμε να περπατάμε κι όταν φθάσαμε σ’ ένα μέρος, που θεωρήσαμε σαφλές, έτρεξαν πίσω μας, άρπαξαν τα πλακάτ μας και τα έκαψαν. Άρχισαν να μας χτυπούν με τα μπαστούνια τους. Πέταξαν δύο άνδρες από την ομάδα μας κάτω και τους κλώτσησαν. Μας έφτυναν, δεν μας άφηναν να χρησιμοποιήσουμε τα κινητά μας, κόλλαγαν τα πρόσωπά τους στα δικά μας λέγοντας “θα σας σκοτώσουμε”. Μου επιτέθηκαν και μου τράβηξαν τα μαλλιά. Άκουσa τις τρίχες να ξεριζώνονται από το κεφάλι μου και μετά με έριξαν στο έδαφος κι άρχισαν να με κλωτσούν».

Ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, η 45χρονη Ελισάβετ Χατζή, είπε ότι οι δράστες επιτέθηκαν ακόμη και στη 16χρονη κόρη της, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. «Ήταν κάπου 30 άνδρες που μας επιτέθηκαν – κι εμείς ήμασταν μόλις 10, οι περισσότεροι γυναίκες. Μας χτυπούσαν, μας κλωτσούσαν, έριξαν τα κινητά και τις τσάντες μας από την πλαγιά. Η 16χρονη κόρη μου ήταν μαζί μου κι επιτέθηκαν ακόμη και σ’ αυτήν, την χτύπησαν στο πρόσωπα. Ένα απ’ τα κορίτσια που ήταν μαζί μας κείτονταν στο έδαφος και συνέχιζαν να την κλωτσούν.»

Έτσι βασανίζουν τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη
Τα γαϊδουράκια από ατραξιόν στα σοκάκια των Κυκλάδων έχουν καταλήξει σε μεγάλα θύματα της τουριστικής βιομηχανίας καθώς η κακοποίηση και η εξάντληση στην οποία υποβάλλονται τα οδηγούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και στο θάνατο.

Στην Σαντορίνη, οι αγωγιάτες μόλις τελειώσει το 16ωρο κουβάλημα των τουριστών τα φορτώνουν με σκουπίδια την ώρα που στην Ύδρα γαϊδούρια φορτώνονται με πλυντήρια και κλιματιστικά. Τα ζώα αυτά δουλεύουν ασταμάτητα μέσα στη ζέστη χωρίς διάλειμμα, νερό και τροφή ενώ όπως καταγγέλλουν τα φιλοζωικά σωματεία, αν κάποιο γαϊδούρι κουραστεί ο αγωγιάτης το ξυλοκοπεί προκειμένου να σηκωθεί και να συνεχίσει το «γολγοθά» του.

Η κ. Ελισάβετ Χατζή, ακτιβίστρια και μέλος φιλοζωικής οργάνωσης, καταγγέλλει στο Newsit ότι αρκετοί αγωγιάτες της Σαντορίνης δουλεύουν χωρίς άδεια από το Δήμο κάνοντας λόγο για κυκλώματα που βγάζουν χρήμα από την παράνομη εκμετάλλευση των τετράποδων.

«Το 24ωρο τους είναι ως εξής. Καταρχάς δεν ξεκουράζονται ποτέ, όλη την ημέρα μεταφέρουν τουρίστες ενώ υπάρχει το τελεφερίκ. Χωρίς να τους δίνουν νερό, χωρίς σκιά. Τη νύχτα μεταφέρουν σκουπίδια, οι αγωγιατες κάνουν σύμβαση με το Δήμο. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν άδεια. Έχω σοβαρότατες πληροφορίες ότι υπάλληλου του Δήμου χρηματίζονται με 4-5.000 για κάθε ζώο από τους αγωγιάτες που δεν έχουν άδεια», λέει η κ. Χατζή η οποία σε συνεννόηση με την ακτιβιστική, φιλοζωική οργάνωση DxE (Direct Action Everywhere), διοργανώνουν τον Ιούλιο στην Σαντορίνη κινητοποίηση ενάντια στην κακοποίηση των γαϊδουριών.

Παράλληλα, επισημάνει ότι τα ζώα μόλις επιστρέψουν στους στάβλους δένονται με το λεγόμενο «παστούρωμα» και κοιμούνται με πληγές κάτω από τα σαμάρια τους από το πολύωρο κουβάλημα.
Πηγη

Αίσχος και Ντροπή ! ! ! ! Ο Ψινάκης απαγορεύει την παράσταση της «Αντιγόνης» υπέρ των πληγέντων από την πυρκαγιά ! ! ! !

Αν είναι δυνατόν ! ! ! ! 
Ο Δήμαρχος του Μαραθώνα απαγόρευσε την θεατρική παράσταση  '' Αντιγόνη '' 
που ήταν υπέρ των πληγέντων από την πυρκαγιά ! ! !
Γιατί κυριε Ψινάκη τόσο μισος για τους ανθρώπους που σας ψήφισαν;;;;;;;;;
Και έχασαν αδικα την ζωή τους ;;;;;;;;;;
Τώρα ούτε 18 δικηγόροι δεν θα σας σώζουν ! ! ! !




Με μία πρωτοφανή απόφαση, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης προχώρησε στην απαγόρευση της παράστασης της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή η οποία θα δινόταν απόψε στη Νέα Μάκρη.
Όπως είχε αποφασιστεί από την παραγωγή και το σύνολο των συντελεστών της παράστασης, όλα τα έσοδα θα δίνονταν στους πληγέντες από την πυρκαγιά και αν και ήταν γνωστό στην δημοτική αρχή ο κ. Ψινάκης όχι μόνο δεν δέχτηκε να πραγματοποιηθεί η παράσταση αλλά κρύφτηκε από τους συντελεστές οι οποίοι μάταια εδώ και ώρες τον αναζητούν στα τηλέφωνα προκειμένου να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη.Οπως είπε  ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της παράστασης Αιμίλιος Χειλάκης «ειδοποιήθηκε ο παραγωγός μας από την υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος του δήμου ότι η παράστασή μας ακυρώνεται λόγω πένθους! Ο ίδιος ο κ. Ψινάκης δεν εμφανίστηκε στα τηλέφωνα αν και γνώριζε πως υπήρχε απόφαση να δοθούν όλα τα έσοδα στους πληγέντες… Είναι τουλάχιστον λυπηρό αυτό που συμβαίνει».

Εντονη είναι και η αντίδραση του Σταμάτη Κραουνάκη ο οποίος έχει συνθέσει τη μουσική της παράστασης και ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook σημειώνει τα εξής:
«Λοιπόν, Ομοθυμαδόν συντελεστές και παραγωγός αποφασίσαμε η σημερινή παράσταση της “Αντιγόνης” στη Νέα Μάκρη να δοθεί και να πάνε όλες οι εισπράξεις στους ανθρώπους εκεί. Πριν λίγη ώρα ο Ηλίας Ψινάκης επέβαλλε στην υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου την ακύρωση της παράστασης… Λόγω πένθους είπε… Και εκείνη έντρομη μας ειδοποίησε… Ακυρώνεται λοιπόν η σημερινή για τους πυρόπληκτους στη Νέα Μάκρη. Τον έψαξα στα τηλέφωνα και δεν έβγαινε… Κρίμα. Αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί μας ξηλώνουν. “Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία”».

Τα σχόλια είναι περιττά. Το σημείωμα του μεταφραστή της τραγωδίας Γιώργου Μπλάνα τα λέει όλα…
«Το πραγματικό θέμα της τραγωδίας είναι κάτι περισσότερο από την αντιπαράθεση ανάμεσα στο δίκαιο της πολιτείας και το θεϊκό δίκαιο, ανάμεσα στο θετό και το φυσικό δίκαιο ή ανάμεσα στην εξουσία και τη δικαιοσύνη. Η πραγματική σύγκρουση είναι ανάμεσα στην ιδιωτική επιθυμία και τη δημόσια πραγματικότητα. Σ’ αυτήν την πόλη, όλοι είναι μόνοι. Προσπαθούν να ευτυχήσουν, αλλά δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν γι’ αυτό. Προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους, αλλά διαλέγουν λάθος μέσα. Διότι, όπως λέει ο Τειρεσίας: «Δεν ξέρουν οι άνθρωποι. Δεν έμαθαν ποτέ. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν… πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό απ’ την ορθοφροσύνη».

Πηγη

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Παρανομο το Κρατος των Σκοπιανων συμφωνα με τις ισχυουσες συνθηκες Αθηνων και Βουκουρεστιου...

Την εφαρμογη των παρακατω συνθηκων ζητησε ο Μιλοσεβιτς απ τον Βρυκολακα...
Και την αλλη μερα βγηκε ο ανιστορητος Βρυκολακας και εσκουζε οτι ο Μιλοσεβιτς του προτεινε μοιρασια των Σκοπιων .........



Απαγορευτικές για την δημιουργία Κράτους Σκοπίων είναι η Συνθήκη Βουκουρεστίου, αλλά και το Πρωτόκολλο Αθηνών του 1913!

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΘΗΝΩΝ 1913

Ειδικότερα, ο καθορισμός των Ελληνο-Σερβικών κοινών Σύνορων, ξεκίνησε να καθορίζεται από το Ελληνοσερβικό Πρωτόκολλο των Αθηνών της 5ης Μαΐου 1913, γνωστό και ως Πρωτόκολλο Κορομηλά – Μπόσκοβιτς από τα ονόματα των αντίστοιχων εκπροσώπων που το υπέγραψαν. (Και φυσικά μιλούμε για την υπογραφή του γνωστού μας από τον Μακεδονικό Αγώνα Λάμπρου Κορομηλά, ο οποίος στα χρόνια του «Βάλτου των Γιαννιτσών» είχε διατελέσει κρίσιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην κατεχόμενη τότε από τους Τούρκους Θεσσαλονίκη, 1904 – 1907 και συντόνιζε τον Μακεδονικό Αγώνα με το ψευδώνυμο «Δεσπότης«. Αργότερα έγινε Υπουργός Οικονομικών, φροντίζοντας θαυμαστά να δημιουργήσει οικονομικό απόθεμα ειδικά για τους επερχόμενους Απελευθερωτικούς Βαλκανικούς Πολέμους, ενώ το 1913 έγινε Υπουργός Εξωτερικών πάλι από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, με τον οποίο αργότερα διαφώνησε και παραιτήθηκε, ενώ δικό του έργο είναι η οργάνωση των Ελλήνων της Αμερικής και η ιδέα της ίδρυσης της Αστόρια)
Με το Πρωτόκολλο των Αθηνών, αποφασιζόταν η εντός 20 ημερών σύναψη Συνθήκης Φιλίας και Αμυντικής Συμμαχίας μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας, η οποία υπογράφηκε την 1η Ιουνίου 1913 και προέβλεπε κοινά ελληνοσερβικά σύνορα (δηλαδή χωρίς παρεμβολή άλλους κράτους, βλ. χάρτη) και αμοιβαία στρατιωτική βοήθεια, σε περίπτωσης επιθέσεως τρίτων(βλέπε Βουλγάρων) κατά της μίας ή της άλλης χώρας.
Η εγκεκριμένη, σαφώς καθορισμένη, κοινή Ελληνο-Σερβική μεθόριος, υπογράφηκε τελικά από τους αντίστοιχους Πρωθυπουργούς Ελευθέριο

Βενιζέλο και Νικόλα Πάσιτς, κατόπιν σύνταξης ιδιαιτέρου Πρακτικού, από Ειδική Διμερή Επιτροπή, επτά ημέρες πριν τη Συνθήκη Βουκουρεστίου, στις 21 Ιουλίου 1913!

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο: Ισχύει σήμερα εκείνο το Πρωτόκολλο Αθηνών, η Ελληνοσερβική Συμφωνία Φιλίας, Αμυντικής Συμμαχίας, που προέβλεπε ρητά κοινά σύνορα, όπως και το Πρακτικό Υπογραφής των συγκεκριμένων κοινών Συνόρων;

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο: Ελλάδα ή Σερβία την έχουν καταγγείλει ή αποκηρύξει άραγε επισήμως; (Διότι σιωπηλώς έχει καταπατηθεί από τρίτους, με την δημιουργία του κράτους των Σκοπίων και την επίθεση Κροατών, Αλβανών και Νατοϊκών έπειτα κατά του Βελιγραδίου – Αλλά άλλο είναι η καταπάτηση, άλλο η ισχύς ή μειωμένη ισχύς και άλλο η αποκήρυξη ή καταγγελία μίας Συμφωνίας από τα υπογράφοντα μέρη) Επομένως και από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι:

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ο: Κανένα κράτος που θα παρεμβληθεί μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας, δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένα τα (αυθαίρετα) σύνορά του, εάν δεν τα προσυπογράψει-αναγνωρίσει επίσημη διμερής Ελληνο-Σερβική Επιτροπή! Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει τα Σκόπια να δώσουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα και να υπογραφεί τουλάχιστοντριμερής νέα Συνθήκη (Ελλάδας, Σερβίας, Σκοπίων). Ευνόητο είναι ότι ένας από τους όρους θα είναι η προκαταβολική πλήρης, οριστική και αμετάκλητη εγκατάλειψη του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων και άλλα…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ο: Βάση των παραπάνω Πρωτοκόλλων, Συμφωνιών και Πρακτικών, Ελλάδα και Σερβία έχουν έννομο συμφέρον να καθορίσουν όχι μόνο το Όνομα, αλλά και τα Σύνορα του ενδιάμεσου κράτους, εάν αποφασίσουν τελικά θετικά για την ύπαρξή του! Και θα αποφασίσουν κάτι τέτοιο, μόνο από την στιγμή που το ενδιάμεσο κράτος δεν δημιουργεί προβλήματα σε κανένα από τα δύο κύρια κράτη! Δηλαδή Ελλάδα και Σερβία έχουν έννομο συμφέρον να απαιτήσουν όχι μόνο ουδέτερη μη βλαπτική προς αυτές Ονομασία (κανένα Όνομα που να περιλαμβάνει τους όρους «Μακεδονία» ή «Σερβία»), αλλά και τροποποίηση των Συνόρων, τροποποίηση του Συντάγματος, ελεύθερο διάδρομο-ζώνη Ελλάδας Σερβίας, μέτρα για την Ελληνική και Σερβική Μειονότητα, Εκπαιδευτικά, Εκκλησιαστικά και άλλα πολλά θέματα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3ο: Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε νόμιμο Όνομα, ούτε νόμιμα Σύνορα, καθώς αυτά είναι αποτέλεσμα και κεκτημένο του Ελληνικού και Σερβικού Στρατού το 1913!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 4ο: Υπάρχει μείζον θέμα Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και Αλύτρωτης, αιώνια Ελληνικής, Βόρειας Μακεδονίας, όπου διαβιούν σχεδόν 300.000 Έλληνες! Διότι η Ελλάδα σεβάστηκε την κοινή γραμμή των συνόρων με τη Σερβία, λόγω της Ελληνο-Σερβικής Συμφωνίας του 1913, παρότι μεγάλοι ελληνικοί πληθυσμοί ζούσαν και ζουν επί αιώνες εκεί! Με την έκλειψη της Σερβίας και την απόσυρση του Σερβικού Στρατού, παύει να ισχύει και η Συμφωνία των Συνόρων! Η Ελλάς επομένως έχει και θα αιτηθεί ανυποχώρητα δικαιώματα επί Αχρίδας, Μοναστηρίου και περιχώρων, Κιτσέβου, Κρουσόβου, Πριλάπου (Περλεπές) Καβάρντατσι, Στρώμνιτσας, Γευγελής!

(Γι΄ αυτό και το Βόρεια Μακεδονία είναι δυο φορές ανεπίτρεπτο για ονομασία των Πλαστογράφων)
Το εάν η Ελλάς διεκδικήσει ευθέως το αλύτρωτο ελληνικό έδαφος (γλυτώνοντάς το από Ρώσους, Αλβανούς και Βουλγάρους) ή συναινέσει σε Ομοσπονδοποίησή του με όρους και προϋποθέσεις, είναι θέμα δικό της και δικαίωμα που θα ασκηθεί την στιγμή που πρέπει! (Γι΄ αυτό ας γνωρίζουν οι ΗΠΑ ότι με την Ελλάδα μόνο θα κερδίσουν γεωπολιτικά. Κάθε άλλη επιλογή είναι καμένη από χέρι…)
Τα Σκόπια λοιπόν θα πρέπει να δώσουν πολύ περισσότερα του Ονόματος… Στον λάκκο που μας άνοιξαν, θα πέσουν τα ίδια μέσα… Και ο νοών νοείτω… Και αυτό ας το ακούσουν με ανακούφιση οι Έλληνες των Σκοπίων…
Αντί όμως των παραπάνω, για τα οποία αδράνησαν εγκληματικά Σερβία και Ελλάδα, έχουν παρέμβει Αλβανία και Βουλγαρία, προσπαθώντας να μοιράσουν το κρατίδιο ανάμεσά τους!Και αυτό είναι ανεπίτρεπτο, χωρίς την απόδοση και του τελευταίου ελληνικού δικαιώματοςστην περιοχή, όπου όλα τα χωριά και οι πόλεις του νότου, έχουν ελληνικές εκκλησίες, σχολεία και αρχοντικά!

ΣΥΝΘΗΚΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ 1913
Η Βουλγαρία δεν είχε δεχθεί και τότε τα σύνορα που είχε δώσει ο Α΄ Βαλκανικός

Πόλεμος και επιτέθηκε κατά Σερβίας και Ελλάδας, αμέσως μετά τη σύναψη της Ελληνοσερβικής Αμυντικής Συμφωνίας, ενεργοποιώντας την έτσι ακαριαία, στις16 Ιουνίου 1913, με τελικό αποτέλεσμα να ηττηθεί στο Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο και να ωθήσει και την Ρουμανία στο τέλος εναντίον της…Έτσι υπογράφηκε στο Βουκουρέστι η Συνθήκη Ειρήνης (του Βουκουρεστίου) στις 28 Ιουλίου 1913, που καθόρισε τα σύνορα Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, άρα και τα ελληνοβουλγαρικά της εποχής (πολλοί επέκριναν τότε το αδικαιολόγητο άπλωμα της ηττημένης Βουλγαρίας στη Θράκη, παρότι είχε απελευθερώσει πολλά από τα μέρη εκείνα ο Ελληνικός Στρατός), ενώ τα Ελληνοσερβικά Σύνορα είχαν ήδη καθορισθεί όπως είδαμε με το Πρωτόκολλο Αθηνών, τηνΕλληνοΣερβική Συμφωνία και το τελικό Οριοθετικό Πρακτικό.

Οι παρακάτω είναι επίσημοι χάρτες της «Έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής

για την αναζήτηση των Αιτιών και της Συμπεριφοράς των Βαλκανικών Πολέμων» του 1914 (Report of the International Commission to Inquire into the Causes and Conduct of the Balkan Wars). ΣτηνΔιεθνή Επιτροπή μετείχαν Καθηγητές Πανεπιστημίουκαι εξέχοντα πρόσωπα από Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Αυστρία και Ρωσία!

Επομένως οι χάρτες έχουν μεγάλη σημασία και δείχνουν επακριβώς τα σύνορα της Ελληνο-Σερβικής Συμφωνίας και της Συνθήκης Βουκουρεστίου, που σήμανε και το τέλος τότε των Βαλκανικών Πολέμων.

Ιδιαίτερη αξία έχει μάλιστα ο δεύτερος χάρτης της Διεθνούς Επιτροπής, που δείχνει τα τελικά σύνορα της Συνθήκης Βουκουρεστίου, συμπεριλαμβανομένων των κοινών ΕλληνοΣερβικών, τα οποία αποδέχθηκε σιωπηρά.

Μάλιστα επισημαίνεται με σαφήνεια το πού είναι η περιοχή «Μακεδονία», αν και το βόρειο ελληνικό τμήμα της, Αχρίδα, Μοναστήρι, Περλεπές, Κρούσοβο, Γευγελή, Σιδηρές Πύλες, Στρώμνιτσα, δεν είχε προλάβει να το ελευθερώσει ο Ελληνικός Στρατός στον Α΄ Βαλκανικό – καθώς είχε εμπλακεί στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης για να την σώσει από τους προελαύνοντες τότε «συμμάχους» Βουλγάρους – αλλά είχε προλάβει να την καταλάβει ο Σερβικός Στρατός, παρότι δεν υπήρχαν εκεί Σέρβοι κάτοικοι… Όμως η παραπάνω Ελληνοσερβική Συμφωνία Φιλίας και Αμυντικής Συμμαχίας, προέβλεπε πως όποια εδάφη θα καταλάμβανε ο κάθε στρατός, αυτά και θα κρατούσε… Γι΄ αυτό ο Κωνσταντίνος βιαζόταν να φτάσει στο Μοναστήρι… Και δεν θα υπήρχε θέμα Σκοπίων σήμερα… Ενώ Ελλάδα και Σερβία θα εξακολουθούσαν να έχουν κοινά σύνορα… Το Βελιγράδι βέβαια χτυπάει τα τελευταία χρόνια το κεφάλι του για εκείνη την αδικαιολόγητη βιασύνη… Διότι και το έδαφος έχασε και τα κοινά συμμαχικά σύνορα με την Ελλάδα…

Δείτε τα κοινά ΕλληνοΣερβικά Σύνορα και τη λέξη «Μακεδονία» εντός της Ελλάδας
και πολύ μακριά από τα Σκόπια (Uskub) – Χάρτης 2 Διεθνούς Επιτροπής, 1914
Από όλα τα παραπάνω και όλες τις μετέπειτα Συνθήκες Α’ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την εν λόγω Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913, είναι σαφές ότι δεν προβλέπεται παρεμβολή κανενός απολύτως κράτους ανάμεσα σε Σερβία και Ελλάδα!

Το κρατίδιο των Σκοπίων είναι αντίθετο και με το Πρωτόκολλο Αθηνών της 5-5-1913, την ΕλληνοΣερβική Συμφωνία της 1-6-1913, το Οριοθετικό Πρακτικό της 21-7-1913 και με την Συνθήκη Βουκουρεστίου της 28-7-1913!
Η ύπαρξη χώρας, που αυτοαποκαλείται προκλητικά και αλαζονικά «Μακεδονία», είναι παντελώς αυθαίρετη και παράνομη, βασίζεται στην προπαγάνδα του Κροάτη Τίτο και τα χθόνια σχέδια της τέως Σοβιετικής Ένωσης εναντίον της Ελλάδας!
Η δε ανύπαρκτη, τεχνητή, δήθεν εθνότητα «Μακεδόνων», δεν καταγραφόταν πουθενά σε όλες τις μέχρι τότε επίσημες απογραφές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα βιλαέτια Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου και Σκοπίων-Κοσσόβου! Εάν υπήρχε αυτό το ψευδές «έθνος» και «γλώσσα» από τα χρόνια δήθεν του …Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν θα φαινόταν κάπου στην Ιστορία ή στις απογραφές;

Μα πώς να φαινόταν αφού είναι εντελώς ανύπαρκτο, διότι οι Μακεδόνες ήταν αιωνίως Έλληνες! Ακόμη και εάν στα πιο βορεινά μέρη, μιλούσαν κάποιοι ένα τοπικό, σλαβοφανές (και όχι σλαβικό) ιδίωμα (ντοπιολαλιά), με πολλές ελληνικές, σλαβικές ή βουλγαρικές λέξεις, όπως αλλοιώθηκαν και αναμίχθηκαν μέσα στα 500 χρόνια σκοτεινής τουρκικής σκλαβιάς και βουλγαρικής καταπίεσης. Και εκείνοι που το μιλούσαν ήταν τόσο Έλληνες, ώστε οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες τους αποκαλούσαν «μανιακούς Έλληνες«, δηλαδή «Γραικομάνους» (=μανιακοί Γραικοί)! Η διατήρηση ενός ψευδώνυμου Κρατιδίου, που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να αρπάξει το έδαφος της Ελλάδας, είναι έτσι κι αλλιώς προβληματική και παντελώς αμφίβολη, λόγω της αποσταθεροποιητικής τάσης των Αλβανών του Τετόβου, της έντονης βουλγαρικής εθνικής, γλωσσικής και εκκλησιαστικής διείσδυσης και της κάθετης ελληνικής αντίρρησης!
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Επομένως, Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία, μπορούσαν, μπορούν και δικαιούνται, ως μέλη της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, να διαβουλευθούν από κοινού και να αποφανθούν για την νομιμοποίηση δημιουργίας ενδιάμεσου ξεχωριστού τεχνητού κρατιδίου των Σκοπίων υπό όρους και προϋποθέσεις ή για την εκατέρωθεν ΕΙΡΗΝΙΚΗ, μετά από Δημοψήφισμα, απορρόφηση των αντίστοιχων Ελληνικών, Σερβικών, Βουλγαρικών κοινοτήτων που διαβιούν στο κρατίδιο αυτό, λαμβάνοντας μέριμνα και για τους Αλβανούς, αφού πρώτα ικανοποιηθεί η Σερβία στο Κόσσοβο και η Ελλάδα στη Βόρειο Ήπειρο…

Αυτή θα έπρεπε να ήταν η αντιμετώπιση του Σκοπιανού εξ αρχής… Όμως Ελλάδα και Σερβία αδράνησαν, ενώ Ρωσία, Βουλγαρία και Τουρκία, έσπευσαν πρώτες να αναγνωρίσουν κράτος «Μακεδονία», οι δύο δικαιώνοντας τον Πανσλαβικό ρόλο και παρελθόν τους και η τρίτη για να δημιουργήσει ένα νέο πρόβλημα στον βορρά της Ελλάδας… Η Βουλγαρία δηλαδή ικανοποιήθηκε από την εκτροπή αυτή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου και έσπευσε να αναγνωρίσει «Μακεδονία«, έχοντας στο νου της παλιές κακιές συνήθειες…
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Και η Αθήνα, με τις κοντόφθαλμες και υποχωρητικές, Ελληνικές υποτίθεται, Κυβερνήσεις, τι κάνει;Πάει να δικαιώσει και τον Πανσλαβισμό και τον Κομμουνισμό και τον Τίτο και την Τουρκία, προχωρώντας άμυαλα να αναγνωρίσει – το πολυπόθητο για τους παραπάνω- κράτος «Μακεδονία» (δεν έχει καμία σημασία το συνθετικό ή ο προσδιορισμός), βάζοντας τον λαιμό της στην πονηρή θηλιά των Σκοπίων! Δικαιώνοντας ακόμη και τους Κομιτατζήδες της Ε»Μ»ΕΟ(V»M»RO)! Αλλά και την ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν!

Διότι η Ελλάδα, δεν έθεσε ποτέ ως τώρα θέμα παραβίασης της Συνθήκης Βουκουρεστίου, ώστε να εξασφαλιστεί σε όλες τις απαιτήσεις της (όνομα, σύμβολα, ταυτότητα, γλώσσα προπαγάνδα, Ελληνική Εθνική Μειονότητα) από τα Σκόπια!

Τέλος, Ελλάδα και Σερβία δεν έθεσαν ποτέ ως τώρα στα Σκόπια θέμα Ελληνο-Σερβικής Συμφωνίας 1913, για να εξασφαλίσουν επίσης όλες τις απαιτήσεις τους, αφού τα σύνορα ήταν κεκτημένο του Ελληνικού και Σερβικού Στρατού! Η Σερβία έχει επιπλέον το ζήτημα της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας και της φιλοαλβανικής τάσης του κρατιδίου ως προς το Κόσοβο, αλλά και του ελεύθερου διαδρόμου προς την Ελλάδα.

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ
1. Η δημιουργία των Σκοπίων παραβιάζει το Πρωτόκολλο Αθηνών, την Ελληνο-Σερβική Συμφωνία και το Οριοθετικό Πρακτικό Βενιζέλου – Πάσιτς του 1913
2. Η δημιουργία των Σκοπίων παραβιάζει την Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913
3. Η δημιουργία των Σκοπίων με την πλαστή ονομασία «Μακεδονία» παραβιάζει την ιστορική αλήθεια και αποτελεί διαρκή εδαφική απειλή για την Ελλάδα

4. Τα Σκόπια δεν έχουν νόμιμα σύνορα με την Ελλάδα

5. Η Ελλάς έχει ιστορικά, εδαφικά και μειονοτικά δικαιώματα επί του νότιου κομματιού των σημερινών Σκοπίων, το οποίο αποτελεί την αλύτρωτη, αιώνια ελληνική, Βόρεια Μακεδονία!

6. Η νομιμοποίηση, η αναγνώριση, η Ονομασία και τα Σύνορα του κρατιδίου, πρέπει να καθορισθούν με Βαλκανικό Σύμφωνο, με την υπογραφή Σερβίας – Ελλάδας και την έγγραφη αποδοχή του από τα Σκόπια! (η Βουλγαρία έσπευσε ήδη να υπογράψει Συνθήκη Φιλίας με το κρατίδιο, λύνοντας προς βουλγαρικό όφελος διμερή θέματα – δείτε εδώ)

7. Χωρίς μια τέτοια γειτονική νομιμοποίηση και λύση διμερών προβλημάτων, πώς είναι δυνατόν να σταθεί ένα νέο, τεχνητό και με πλαστή ονομασία, γλώσσα και εθνότηταπολυδιχασμένο κράτος; Και πώς είναι δυνατόν να συναινέσει η Ελλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κάτι τέτοιο;

http://greece4greeks.blogspot.com