Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ <ΜΠΑΜ> ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!! Παμε για θερμο επεισοδιο???............

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΣΤΟΛΟΣ!!!ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ!!!Σε διαρκη ετοιμοτητα βρισκονται οι ενοπλες δυναμεις μας.......απο τις συνεχεις και αυξανομενες προκλησεις των Τουρκων.Καθε βραδυ γινεται πολεμος στο Αιγαιο ειπε χαρακτηριστικα ο αρχηγος ΓΕΝ.Τα βρισκουν σκουρα οι Τουρκοι με την πολυεθνικη δυναμη στην ΑΟΖ Κυπρου...και μεταφερουν ολη την ενταση στο Αιγαιο!!!με συνεχεις NAVTEX δεσμευουν ολο και περισσοτερες περιοχες στο Αιγαιο....με αποτελεσμα η κατασταση να ειναι πολυ τεταμενη!!!Οπως και να; χει ομως οι ενοπλες δυναμεις μας ειναι σε πληρη ετοιμοτητα!!!

Σε διαρκή ετοιμότητα ο Ελληνικός στόλος – Αρχηγός ΓΕΝ: «Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο» – Μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία.

Την σοβαρότητα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, επεσήμανε ο Αρχηγός ΓΕΝ, Νικόλαος Τσούνης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο». Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι εκδίδουν νέες παράνομες NAVTEX και αυξάνουν την προκλητικότητα στο Αιγαίο, καθώς είναι μπλοκαρισμένοι στην ανατολική Μεσόγειο.


Είναι θέμα χρόνου οι τουρκικές προκλήσεις να προχωρήσουν σε νέο επίπεδο και η κατάσταση να κλιμακωθεί πλήρως. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ελληνική στρατιωτική ηγεσία, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε πλήρη και διαρκή ετοιμότητα.

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του: την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

«Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο. Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας» επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, η οποία παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο, εκτός από τον αέρα και στη θάλασσα, όσον αφορά στις μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο από το 2009 έως τον Οκτώβριο του 2018.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, το 2009, οι μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων ήταν μόλις 90, το 2017 ανήλθαν σε 1998 και μέχρι φέτος τον Οκτώβριο τις 1249. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 είχαν σημειωθεί 3.317 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και φέτος μέχρι τον Οκτώβριο είχαν ανέλθει σε 3.147.


Οσον αφορά στην επιχειρησιακή δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού σε καθημερινή βάση, το 46% αφορά σε εθνικές δραστηριότητες, το 25% σε επιχειρησιακή εκπαίδευση, το 24% σε διεθνείς υποχρεώσεις και το 5% αφορά σε δράσεις υπέρ τρίτων.

Νέες προκλητικές NAVTEX από την Τουρκία
Την ώρα που τσαμπουκάδες στην Κυπριακή ΑΟΖ πέφτουν πάνω στο τείχος της πολυεθνικής δύναμης που έχει αναπτυχθεί και με φόντο τις νέες απειλές από τον Ερντογάν μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, η Άγκυρα επιχειρεί να μετατοπίσει την ένταση στο Αιγαίο.

Επιμένει στις προκλήσεις η Τουρκία, συνεχίζοντας τον χαρτοπόλεμο με τις NAVTEX, αυτή τη φορά δεσμεύοντας την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου για άσκηση βολών, μία μέρα πριν το blackout που σκοπεύει να επιβάλει στο Καστελόριζο με την διεξαγωγή άσκησης Έρευνας και Διάσωσης.

Σύμφωνα με την NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σμύρνη, η Άγκυρα δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Χίου και βορείως της Σάμου προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις βολών στις 3 Δεκεμβρίου για μία ώρα, συγκεκριμένα από τις 12:00μμ μέχρι και τις 13:00μμ.

πηγη

Translate

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι . . . (Η ομαδα μας στο facebook)
Το Ιστολογιο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ... δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το ιστολόγιό μας, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.